دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

ترس از موفقیت چیست؟

ترس از موفقیت شامل ترس از دستاورد و پیروزی است و اغلب در حدی است که افراد خودشان را تخریب می کنند. در حالی که موفقیت عموماً مطلوب تلقی می‌شود، دلایلی وجود دارد که ممکن است افراد به واسطه آنها از انجام کارهای خود به بهترین شکل هراس داشته باشند.

مهم است که بدانیم مردم اغلب از خود موفقیت نمی ترسند. در عوض، ترس آنها بر پیامدهای بالقوه موفقیت متمرکز است. از آنجا که انتظارات از موفقیت اغلب بر این ایده استوار است که دستیابی به اهداف شما به معنای فداکاری یا تحمل ضرر است، شاید تعجب آور نباشد که افراد ممکن است نگران باشند که موفقیت در نهایت چه هزینه ای برای آنها دارد.

فهرست عناوین
  • تعریفی مشخص برای ترس از موفقیت
  • ویژگی های ترس از موفقیت
  • شناسایی ترس از موفقیت
  • علل ترس از موفقیت
  • تاثیر ترس از موفقیت بر زندگی
  • آیا همه ترس از موفقیت دارند؟
  • درمان ترس از موفقیت
  • مقابله با ترس از موفقیت
  • سخنی از دنیای موسیقی در مورد ترس از موفقیت
ترس از موفقیت چیست؟

در این مقاله علائم، علل و اثرات ترس از موفقیت را مورد بحث قرار می دهیم. همچنین استراتژی هایی را بررسی می کنیم که می توانید از آنها برای کمک به مدیریت و غلبه بر ترسی که ممکن است مانع شما شود، استفاده کنید.

 

ترس از موفقیت شامل ترس از دستاورد و پیروزی است.

 

تعریفی مشخص برای ترس از موفقیت

ترس از موفقیت نگرانی از این است که به محض دستیابی به دستاوردی جدید، قادر به حفظ آن نباشیم یا تحمل کنار آمدن با پیامدهای آن را نداشته باشیم. بیشتر اوقات، ما از این ترس آگاه نیستیم.

ترس از موفقیت لزوماً برای هر فرد ترس از دستیابی به آن دستاورد عمیق شخصی منحصر به فرد نیست. در عوض، بیشتر اوقات ترس از تغییر احتمالی یا پیامدهای موفقیت است. این ترس، پیش بینی این است که دیگران - و خود - چگونه به پیروزی پاسخ خواهند داد. نگرانی این است که دستیابی به موفقیت به قیمت چیز دیگری باشد که در زندگی فرد ارزش دارد. از بسیاری جهات، شبیه ترس از شکست است.

همانطور که گفته شد، این ترس بیشتر در مورد ترس از تغییر است که ممکن است رخ دهد و اینکه آیا شما برای آن آمادگی دارید یا خیر. مثلا:

 

  • ممکن است توجه بیشتری را به خود جلب کنید، اما خجالتی یا درونگرا هستید و با آن جلب توجه اصلا راحت نیستید.
  • موفقیت عمومی ممکن است باعث انزوای اجتماعی یا عاطفی شود.
  • دستاورد شما ممکن است همسالانتان را از خود دور کند.
  • مردم ممکن است فکر کنند که شما در حال لاف زدن یا خود تبلیغی هستید.
  • می ترسید از روی پایه ای که در وهله اول نمی خواستید روی آن قرار بگیرید، سقوط کنید.
  • موفقیت ممکن است آن چیزی نباشد که باید باشد.
  • موفقیت ممکن است شما را تغییر دهد، اما نه برای بهتر شدن.

 

و باز هم همانطور که در بالا اشاره شد، ترس از موفقیت را می توان به راحتی با ترس از شکست اشتباه گرفت زیرا هر یک از آنها می تواند شما را از رسیدن به پتانسیل کامل خود باز دارد.

ترس از موفقیت را می توان "اضطراب موفقیت" یا "فوبیای موفقیت" نیز نامید. حتی به آن "دستاورد هراسی" نیز گفته می شود. نام این ترس هرچه که باشد، با تأثیر منفی بر رضایت کلی از زندگی همراه است.

گاهی ترس از موفقیت می تواند برای فرد آشکار باشد. اما گاهی اوقات می تواند درست زیر سطح قرار گیرد و فقط در الگوهای تفکر و/یا اعمال تکرار شده توسط فرد مشخص می شود. برای شناسایی ترس خود از موفقیت نیاز به سطح بالایی از خودآگاهی دارید.

 

 

ویژگی های ترس از موفقیت

ترس از موفقیت همیشه به راحتی قابل تشخیص نیست. برخی از نشانه هایی که نشان می دهد ممکن است فرد این ترس را داشته باشد عبارتند از:

 

  • فقدان اهداف: افراد با داشتن توقعات بسیار کم، مطمئن می شوند که هرگز پیشرفت واقعی به سوی موفقیت نخواهند داشت.
  • تسلیم شدن: در بسیاری از موارد، افراد درست قبل از اینکه به نظر برسد در شرف موفقیت هستند، خود را از مسیر موفقیت خارج کرده و تسلیم می شوند.
  • به تعویق انداختن کارها: به تعویق انداختن کارها تا آخرین لحظه ممکن به این معنی است که افراد بهترین یا متفکرانه ترین کار خود را انجام نمی دهند، که می تواند به طور جدی شانس موفقیت آنها را مختل کند.
  • خود ناتوان‌سازی: افرادی که از موفقیت می ترسند ممکن است موانعی را در مسیر خود قرار دهند که شانس آنها برای انجام کارهای خوب را کاهش دهد. این رفتارها می تواند از اقدامات جزئی خود خرابکاری تا رفتارهای خود تخریبی جدی تر باشد.
  • خود تخریبی: سوء مصرف مواد و سایر رفتارهای خود تخریبی ممکن است موفقیت را از مسیر خارج کند.

 

هر یک از این رفتارها می تواند شما را از درک کامل پتانسیل خود باز دارد.

ترس از موفقیت می تواند باعث ایجاد احساسات متفاوت شود. یک مطالعه در سال 2001 که در همین مورد روی ورزشکاران و هنرمندان انجام شد، آنها احساسات زیر را داشتند:

 

  • احساس گناه برای اثبات خود در رقابت
  • اضطراب در مورد پیشی گرفتن از رکوردی که توسط یک فرد دیگر ثبت شده است
  • فشار و استرس بیش از حد بخاطر اجبار به برابری یا پیشی گرفتن از بهترین عملکرد خود

 

تلقی اینها به عنوان اقداماتی که با انگیزه ترس از موفقیت انجام می شود دشوار است. در بسیاری از موارد، آنها ممکن است به عنوان تنبلی، بی انگیزگی و نظم ضعیف ظاهر شوند. مهم نیست که این ترس چگونه ظاهر می شود، به هر حال، به طور جدی مردم را تضعیف کرده و از زندگی کردن به بهترین شکل باز می دارد.

 

همچنین بخوانید: وقتی هیچ انگیزه ای نداریم چه کنیم

 

شناسایی ترس از موفقیت

اگر شک دارید که ممکن است از موفقیت بترسید، نشانه‌هایی وجود دارد که می توانید در خود به دنبال آنها باشید. این نشانه ها شامل موارد زیر هستند:

 

  • ترس از اینکه اگر در کانون توجه باشید چه اتفاقی می افتد
  • نگران این هستید که اگر به خاطر موفقیت خود به جلو بروید، مردم را پشت سر خواهید گذاشت
  • احساس نگرانی در مورد به دست آوردن مسئولیت های جدید به عنوان نتیجه موفقیت شما
  • نگران این باشید که همه چیز پیچیده تر از آنچه شما می توانید انجام دهید باشد
  • ترس از نظرات افراد مخالف یا نگرانی در مورد تجربه سایر مشکلات اجتماعی

 

گاهی اوقات مردم از برخی از این نگرانی ها آگاه هستند، اما بسیاری ممکن است در مورد علل واقعی رفتارهای خود خرابکارانه خود آگاهی نداشته باشند. در موارد دیگر، کار با یک درمانگر می‌تواند راهی مؤثر برای یادگیری شناسایی و تشخیص برخی از رفتارهای مبتنی بر ترس باشد که مانع از موفقیت شما می‌شوند.

اگر بخواهیم توضیح دقیق تری برای نحوه تشخیص ترس از موفقیت ارائه دهیم، باید بگوییم که ترس از موفقیت با علائم زیر ظاهر می شود:

 

اضطراب

افراد عواقب آینده موفقیت خود را پیش بینی می کنند. شاید آنها نگران این هستند که در کانون توجه قرار بگیرند یا عزیزان خود را برای دستیابی به موفقیت پشت سر بگذارند. آنها ممکن است بترسند که موفقیت همه چیز را خیلی پیچیده کند. آنها همچنین ممکن است نگران باشند که منتقدان در مورد کارشان بد صحبت کنند و موفقیت مانند چیزی نباشد که آنها تصور می کردند.

 

احساس گناه

ممکن است افراد با گرفتن بالاترین امتیاز از کسی که در ده سال گذشته رکورد داشته است، احساس گناه کنند. آنها ممکن است نگران باشند که بر دیگری که به همان اندازه سزاوار بوده و احساس شرمندگی دارد ترجیح داده شود.

 

درد و ناراحتی

افراد ممکن است از سوق دادن خودشان به سمت اهدافی که هنوز برای آنها نیاز به رشد دارند، احساس ناراحتی کنند. این ممکن است شامل هر چیزی خارج از منطقه آسایش آنها باشد، مانند سخنرانی در جمع یا ارائه اولین برنامه استراتژیک آنها.

 

فشار

ممکن است افراد برای داشتن پروژه‌ای دیگر تحت فشار باشند. ممکن است آنها احساس کنند که باید این یک موفقیت را با موفقیت دیگری که حتی نسبت به موفقیت اول بهتر بوده و در زمان کمتری اتفاق می افتد دنبال کنند.

 

کمبود انگیزه

گاهی اوقات افرادی که از موفقیت می ترسند تنبل، بی انگیزه و کم توقع به نظر می رسند. ترس آنها مانع از پیشرفت برای رسیدن به اهدافشان می شود.

مثال های زیر را در مورد چگونگی تجلی ترس از موفقیت در نظر بگیرید:

 

  • نویسنده ای که نمی تواند از ویرایش کتاب خود دست بکشد، نگران پاسخ منتقدان است و اینکه چگونه این کتاب را با کتاب بعدی دنبال خواهند کرد.
  • سرمایه‌گذاری که مبالغ هنگفتی را در یک سرمایه‌گذاری در رستوران از دست داده و با پرهیز از ریسک، نمی‌خواهد دوباره همه سرمایه اش را از دست بدهد.
  • کارآفرینی که از رشد کسب و کار خود می ترسد زیرا شک دارد که آیا می تواند سال به سال از تیم در حال رشد حمایت کند یا خیر.
  • نوازنده‌ای که عاشق جریان خلق موسیقی در خلوت است، اما از اجرای عمومی این قطعه و به رسمیت شناخته شدن آم می ترسد.

 

شناسایی ترس از موفقیت اغلب شامل بررسی الگوهای رفتاری در طول زمان است.

 

شناسایی ترس از موفقیت اغلب شامل بررسی الگوهای رفتاری در طول زمان است.

 

علل ترس از موفقیت

ترس از موفقیت می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از این موارد عبارتند از:

 

سندرم ایمپاستر

سندرم ایمپاستر یا ایمپوستر، پدیده‌ای روانی است که در آن افراد نمی توانند موفقیت هایشان را بپذیرند. گاهی اوقات این سندرم می تواند به ایجاد ترس از موفقیت کمک کند. زمانی که افراد دارای این سندرم موفقیت را تجربه می‌کنند، از این می‌ترسند که سزاوار دستاوردهایشان نبوده یا در حوزه کاری خود به خوبی دیگران نباشند. ممکن است این افراد از این بترسند که نتوانند انتظارات را برآورده کنند یا اینکه افراد دیگر متوجه شوند که برای این چالش آمادگی ندارند.

 

تفسیر نادرست احساسات مرتبط با موفقیت

هیجان و اضطراب بسیاری از سیگنال های فیزیکی مشابه را به اشتراک می گذارند. به همین دلیل، گاهی اوقات به راحتی می توان احساسات هیجانی را به عنوان عصبی بودن یا اضطراب تعبیر کرد. این می تواند باعث شود افراد از موقعیت هایی که باعث ایجاد چنین احساساتی می شوند اجتناب کنند. جالب اینجاست که گاهی این احساسات می تواند یک انرژی مثبت باشد.

 

همچنین بخوانید: 7 راه تبدیل اضطراب به انرژی مثبت

 

ترس از واکنش

گاهی اوقات افراد به دلیل عواقب بالقوه اجتماعی یا روابط از موفقیت می ترسند. محققان این پدیده را اجتناب از واکنش متقابل نامیده‌اند.

به عنوان مثال، زنان ممکن است از تبلیغ خود اجتناب کنند زیرا می ترسند که با نقش های جنسیتی سنتی مطابقت نداشته باشد. محققان دریافته اند که زنان تمایل دارند موفقیت را با پیامدهای منفی مهم تری مرتبط کنند.

مردم تمایل دارند با این هنجارهای مورد انتظار مطابقت داشته باشند زیرا از واکنش اجتماعی یا اقتصادی می ترسند.

 

تجربیات منفی

افرادی که در گذشته پس از انجام کارهای خوب، پیامدهای منفی را تجربه کرده‌اند - مانند تمسخر و تحقیر شدن به دلیل "خودنمایی" یا تحمل سختی‌ها به دلیل این موفقیت - ممکن است از این که دوباره در آینده خوب عمل کنند بترسند.

 

خودکارآمدی ضعیف

خودکارآمدی به باورها و توانایی فرد در دستیابی به اهدافش اشاره دارد. این در نحوه فکر کردن شما در مورد خودتان نقش داشته و بر رفتارها و انگیزه شما برای رسیدن به اهدافتان نیز تأثیر می گذارد.

خودکارآمدی همچنین می تواند در حوزه های مختلف متفاوت باشد. به عنوان مثال، در حالی که ممکن است در یک زمینه بسیار اعتماد به نفس داشته باشید، ممکن است به مهارت ها و توانایی خود برای موفقیت در زمینه‌ای دیگر شک کنید.

تحقیقات نشان داده است که افرادی که از موفقیت می ترسند از خودکارآمدی پایینی نیز برخوردارند. آنها به دنبال فرصت های موفقیت نیستند زیرا به توانایی های خود شک دارند.

 

کمرویی یا اضطراب اجتماعی

افرادی که خجالتی بوده یا از نظر اجتماعی مضطرب هستند ممکن است از موفقیت هراس داشته باشند زیرا نمی خواهند در کانون توجه قرار بگیرند.

افرادی مبتلا به اضطراب اجتماعی نگران قضاوت شدن یا خجالت در موقعیت های اجتماعی هستند. از آنجایی که آنها در این شرایط علائم فیزیکی شدید ترس را تجربه می کنند، اغلب به طور کلی از آنها اجتناب می کنند.

 

همچنین بخوانید: اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟ علل، نشانه ها، تشخیص و درمان

 

تاثیر ترس از موفقیت بر زندگی

ترس از موفقیت می تواند تأثیر منفی جدی بر زندگی فرد داشته باشد. برخی از راه هایی که ممکن است این ترس توسط آنها شما را از رسیدن به آنچه در زندگی می خواهید باز دارد عبارتند از:

 

  • رضایت کمتر از زندگی: یک مطالعه نشان داد که ترس از موفقیت به طور قابل توجهی رضایت از زندگی را کاهش می دهد
  • مشکل در پیگیری اهداف: تحقیقات همچنین نشان داد که ترس از موفقیت با مشکلات شروع و حفظ رفتارها مرتبط است. از آنجایی که این اولین قدم‌ها به سمت یک هدف بسیار دشوار است، افرادی که از موفقیت می‌ترسند ممکن است برای شروع با مشکل مواجه شوند. یا ممکن است متوجه شوند که پروژه ها را شروع کرده و سپس انگیزه لازم برای به پایان رساندن آنها را ندارند.
  • کاهش عزت نفس: در حالی که موفقیت معمولاً با عزت نفس قوی همراه است، ممکن است این مورد در مورد کسانی که از موفقیت می ترسند صادق نباشد. این ممکن است به‌ویژه برای افرادی که سندروم ایمپاستر را نیز تجربه می‌کنند صادق باشد، زیرا آنها موفقیت خود را به مهارت، دانش یا کار سخت خود نسبت نمی‌دهند.
  • انتظارات کم: محققان همچنین دریافته اند که افرادی که ترس از موفقیت دارند، در مقایسه با توانایی های خود، اهداف تحصیلی و شغلی پایینی را اتخاذ می کنند.

 

ترس از موفقیت می‌تواند فرد را از دستیابی به پتانسیل خود باز دارد. این می تواند باعث شود که فرد احساس گیر کردن و سکون کرده و تعجب کند که چرا وقتی اطرافیانش شکوفا هستند، چنین احساسی دارد. او ممکن است همیشه به این فکر کند که چه چیزی او را عقب نگه داشته است. شاید اولین قدم را بردارد، اما وقتی راه طولانی پیش روی خود را در نظر می گیرد، تسلیم می‌شود. این بر رضایت کلی از زندگی تأثیر منفی می گذارد، و طبیعتا بر زندگی شخصی و حرفه ای نیز تأثیر می گذارد. افکار محدود کننده منجر به رفتارهایی می شود که اصالت و رضایت را تضعیف می کند.

 

 

آیا همه ترس از موفقیت دارند؟

سخت است که بگوییم چند نفر از موفقیت ترس دارند زیرا نادیده گرفتن آن بسیار آسان است. ممکن است متوجه باشید که اهل به تعویق انداختن کارها یا کمال گرا هستید بدون اینکه آن را با ترس از موفقیت مرتبط کنید. ممکن است تمایلی به صحبت در مورد آن نداشته باشید، آن را به عنوان یک مشکل تشخیص ندهید، یا آن را با ترس از شکست یا اضطراب عمومی اشتباه بگیرید.

حتی ممکن است ترس خفیفی از موفقیت داشته باشید، اما نه در حدی که مانع از رسیدن شما به جایی شود که می خواهید.

 

جمع‌بندی

ترس از موفقیت باعث می‌شود افراد فرصت‌ها را از دست بدهند. این ترس پیشرفت شخصی را مختل کرده و دستیابی به اهداف را در زندگی دشوارتر می‌کند.

 

درمان ترس از موفقیت

خوشبختانه، تراپی می تواند یک درمان موثر برای ترس از موفقیت باشد. برخی از رویکردهایی که ممکن است مورد استفاده قرار گیرند عبارتند از:

 

درمان روانکاوی

درمان روانکاوی بر درک تأثیرات ناخودآگاه و تجربیات دوران کودکی و چگونگی کمک آنها به مشکلات فعلی فرد متمرکز است.

 

درمان شناختی- رفتاری

درمان شناختی-رفتاری (CBT) به افراد کمک می کند تا یاد بگیرند که چگونه افکار منفی خودکاری که منجر به رفتارهای ناسازگار می شوند را شناسایی کنند. با درک این الگوهای فکری منفی، افراد می توانند یاد بگیرند که چگونه روش های مثبت تری برای تفکر ایجاد کنند که مانع از توانایی آنها برای رسیدن به اهدافشان نشود.

 

مواجهه درمانی

مواجهه درمانی شکلی از درمان شناختی رفتاری می باشد که شامل قرار گرفتن تدریجی و پیشرونده با منبع ترس شما است. این ممکن است شامل تجسم خود به عنوان فردی موفق یا شرکت در فعالیت هایی باشد که به موفقیت کمک می کند. با قرار گرفتن در معرض چیزی که از آن می ترسید، اضطراب شما به مرور زمان از بین می رود.

 

درمان مبتنی بر ذهن آگاهی

از آنجایی که ترس از موفقیت اغلب از عزت نفس ضعیف ناشی می شود، درمان های مبتنی بر ذهن آگاهی که خودآگاهی را بهبود بخشیده و استرس را کاهش می دهد می تواند مفید باشد. چنین رویکردهایی بر کمک به افراد برای کاهش استرس و آگاهی بیشتر از افکار و احساسات خود متمرکز هستند.

در برخی موارد، ممکن است پزشک داروهایی را برای درمان شرایط مرتبط مانند افسردگی یا اضطراب تجویز کند.

 

برای مقابله با ترس از موفقیت باید ابتدا آن را شناخت.

 

مقابله با ترس از موفقیت

همچنین کارهایی وجود دارد که می توانید آنها را به تنهایی برای کمک به مقابله و غلبه بر ترس از موفقیت انجام دهید. این کارها شامل تفکر در مورد ماهیت و منبع ترس شما و یادگیری شناسایی رفتارهایی است که در نتیجه آنها رخ می دهد.

هنگامی که درک بهتری از این الگوها پیدا کردید، می توانید توجه خود را بر روی مبارزه با این تمایلات خود ویرانگر متمرکز کنید.

 

مقابله با استرس

از آنجایی که استرس می تواند در ترس شما نقش داشته باشد، مهم است که به دنبال راه هایی برای آرامش و مدیریت استرس و اضطراب خود باشید. تکنیک های مدیریت استرس مانند:

 

  • تنفس عمیق
  • ورزش
  • روزنامه نگاری
  • مدیتیشن
  • تجسم
  • آرامش پیشرونده عضلانی یا ریلکسیشن

 

همچنین بخوانید: 18 ابزار و استراتژی بسیار موثر برای کاهش استرس

 

باورهای منفی را شناسایی کنید

یافتن راه هایی برای قالب بندی مجدد افکار خود در مورد موفقیت نیز می تواند یک استراتژی مقابله ای موثر باشد. این کار را با توجه کردن به برخی از باورهای منفی که ممکن است از اطرافتان به دست آورید، شروع کنید.

آیا موفقیت را با نتایج منفی مرتبط می دانید؟ آیا نگران این هستید که دیگران چه فکری می کنند؟ هنگامی که از این الگوهای افکار منفی آگاهی بیشتری پیدا کردید، می توانید برای جایگزینی آنها با الگوهایی مثبت تر شروع به کار کنید.

 

تحمل ناراحتی را تمرین کنید

از آنجایی که ترس از موفقیت می تواند منجر به رفتارهای اجتنابی شود، یکی از راه های مقابله با آن، بهبود مهارت های تحمل پریشانی است. وقتی احساسات ناراحت کننده یا ناخوشایندی را تجربه می کنید، به جای فرار از آنها، به تدریج یاد بگیرید که با آن احساسات بنشینید و تحملشان کنید.

آنچه با انجام این کار در می‌یابید این است که با گذشت زمان مقابله با ترس و ناراحتی برای شما آسان تر می شود. همچنین متوجه می‌شوید که منبع اضطراب شما آنقدرها هم که فکر می‌کردید سخت یا ترسناک نبوده است.

 

جمع‌بندی

کنار آمدن با ترس از موفقیت دشوار است، اما انجام اقداماتی مانند تمرین راهبردهای آرامش بخشی، به چالش کشیدن باورهای منفی و یادگیری تحمل پریشانی می تواند کمک کننده باشد.

 

 

سخنی از دنیای موسیقی در مورد ترس از موفقیت

ترس از موفقیت می تواند آشکار باشد یا می تواند در زیر سطح پنهان شود، بنابراین شما آن را به خوبی تشخیص نمی دهید. در هر صورت، این یک ترس واقعی است که می تواند هزینه های شخصی زیادی داشته باشد.

اگر از موفقیت و عواقب آن می ترسید، تشخیص آن مرحله اول است. چند کار وجود دارد که می توانید همین الان برای شروع مبارزه با این ترس انجام دهید. یا، یک درمانگر می تواند به شما کمک کند یاد بگیرید که تغییراتی که با دستیابی به رویاهایتان به وجود می آید را بپذیرید.

ترس از موفقیت می تواند رسیدن به اهدافتان را دشوار کرده و برای عزت نفس و رفاه کلی شما مضر باشد. خوشبختانه، کارهایی وجود دارد که می توانید برای غلبه بر این ترس انجام دهید. تقویت مهارت های مقابله ای می تواند کمک کننده باشد، اما اگر ترس شما باعث ناراحتی یا اختلال در توانایی‌تان برای عملکرد عادی شده است، صحبت با یک متخصص سلامت روان را در نظر بگیرید.

 

 

منابع

Verywellmind

healthline

betterup

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید