بسیاری لبخند زدن را صرفاً به عنوان پاسخی غیرارادی به چیزهایی میدانند که شما را شاد میکنند یا خنده را القا میکنند. اگرچه این مطمئناً درست است، اما یک نکته مهم را نادیده می گیرد: لبخند زدن می تواند انتخابی آگاهانه و عمدی باشد.
روانشناسی در مورد لبخند زدن چه می گوید؟ خواه لبخند شما واقعی باشد یا خیر، می تواند روی بدن و ذهن شما به طرق مختلف اثر مثبت گذاشته و فوایدی برای سلامتی، خلق و خوی خودتان و حتی خلق و خوی اطرافیانتان به همراه داشته باشد.
- 1. لبخند زدن به شما کمک می کند بیشتر زندگی کنید
- 2. لبخند زدن استرس را از بین می برد
- 3. لبخند زدن خلق و خو را بالا می برد
- 4. لبخند زدن مسری است
- 5. لبخند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود
- 6. لبخند زدن ممکن است فشار خون را کاهش دهد
- 7. لبخند زدن درد را کاهش می دهد
- 8. لبخند زدن شما را جذاب تر می کند
- 9. لبخند زدن حاکی از موفقیت است
- 10. لبخند زدن به شما کمک می کند مثبت اندیش باشید
لبخند زدن به چه معناست؟
تحقیقات نشان می دهد که سه نوع اصلی لبخند وجود دارد:
- پاداش: لبخندهایی که تایید، شادی، رضایت و سایر احساسات مثبت را منتقل می کنند.
- وابستگی: لبخندهایی که بیانگر نیت مثبت، قابل اعتماد بودن، تعلق، شفقت و ارتباط اجتماعی هستند.
- تسلط: لبخندهایی که قصد دارند تحقیر، انزجار یا برتری را نشان دهند. نشان داده شده است که چنین لبخندهایی سطح کورتیزول (هورمون استرس) را در افرادی که به سمت آنها هدایت می شوند افزایش می دهند.
1. لبخند زدن به شما کمک می کند بیشتر زندگی کنید
شاید قانعکنندهترین دلیل برای لبخند زدن این باشد که ممکن است طول عمر شما را افزایش دهد. مطالعات نشان داده است که لبخند واقعی و شدید با طول عمر بیشتر مرتبط است.
به نظر می رسد افراد شاد از سلامت و طول عمر بهتری برخوردار هستند، اما برای درک دلیل آن به تحقیقات بیشتری نیاز است. تحقیقات نشان میدهد که شادی میتواند طول عمر را سالها افزایش دهد - پیشنهاد حفظ خلق و خوی شاد و مثبت می تواند بخش مهمی از یک سبک زندگی سالم باشد.
2. لبخند زدن استرس را از بین می برد
استرس می تواند در تمام وجود ما نفوذ کرده و در جاهایی از جمله چهره و حالت ما ظاهر شود. لبخند زدن نه تنها به جلوگیری از خستگی، فرسودگی و سرخوردگی ما کمک می کند، بلکه در واقع می تواند به کاهش استرس نیز کمک کند.
باور کنید یا نه، حتی اگر تمایلی به لبخند زدن نداشته باشید یا حتی اگر آن را با لبخندی غیراصلی جعل کنید، لبخند زدن میتواند استرس را کاهش دهد.
وقتی استرس دارید سعی کنید عمداً لبخندی بر لبانتان بیاورید. این می تواند به بهبود خلق و خو و توانایی شما برای مدیریت استرسی که تجربه می کنید کمک کند.
3. لبخند زدن خلق و خو را بالا می برد
لبخند زدن همچنین می تواند به شما کمک کند احساس شادی کنید. دفعه بعد که احساس ناراحتی کردید، سعی کنید لبخند بزنید. این احتمال وجود دارد که خلق و خوی شما به سمت بهتر شدن تغییر کند.
عمل فیزیکی لبخند زدن مسیرهایی را در مغز فعال می کند که بر وضعیت عاطفی شما تأثیر می گذارد - به این معنی که با اتخاذ یک حالت چهره شاد، می توانید ذهن خود را فریب دهید تا وارد حالت شادی شود. این تاثیر صرف نظر از اینکه لبخند شما واقعی باشد یا خیر، کار می کند.
یک لبخند ساده می تواند باعث آزاد شدن نوروپپتیدهایی شود که ارتباطات عصبی شما را بهبود می بخشند. همچنین باعث آزاد شدن انتقال دهنده های عصبی مانند دوپامین و سروتونین می شود که می توانند خلق و خوی شما را تقویت کنند. به لبخند زدن به عنوان یک داروی ضد افسردگی طبیعی فکر کنید.
4. لبخند زدن مسری است
چند بار شنیده اید که یک لبخند می تواند اتاق را روشن کند؟ در حالی که این جمله مطمئناً احساس زیبایی دارد، نشانه ای از حقیقت را نیز در خود دارد.
لبخند زدن نه تنها می تواند خلق و خوی شما را بالا ببرد، بلکه می تواند خلق و خوی دیگران را نیز به سمت بهتر شدن تغییر دهد.
تحقیقات نشان می دهد که لبخند در واقع مسری است. مغز شما به طور خودکار به حالات چهره افراد دیگر توجه می کند و آنها را تفسیر می کند - و گاهی اوقات ممکن است حتی آنها را تقلید کنید. این بدان معناست که ممکن است لبخند شخص دیگری را ببینید و ناخودآگاه خودتان لبخند بزنید. پس دوباره این جمله را عمیق تر بخوانید:
یک لبخند می تواند اتاق را روشن کند.
همچنین بخوانید: فواید خنده برای سلامتی: مزایای بهترین درمان رایگان
5. لبخند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود
لبخند زدن همچنین می تواند سلامت کلی شما را با کمک به عملکرد موثرتر سیستم ایمنی بدن تان افزایش دهد. تصور میشود که وقتی لبخند میزنید، عملکرد سیستم ایمنی بهبود مییابد زیرا به لطف آزاد شدن برخی از انتقالدهندههای عصبی آرامش بیشتری دارید.
چه بخواهید سلامت کلی خود را حفظ کنید یا سیستم ایمنی خود را قبل از فصل سرماخوردگی و آنفولانزا تقویت کنید، لبخند زدن می تواند کمک کننده باشد. جلوگیری از بیماری و سالم ماندن نیز می تواند در کمک به احساس استرس کمتر نقش داشته باشد.
6. لبخند زدن ممکن است فشار خون را کاهش دهد
لبخند زدن می تواند تاثیر مفیدی بر فشار خون شما داشته باشد. به نظر می رسد خنده پس از ایجاد افزایش اولیه در ضربان قلب و تنفس، به طور خاص فشار خون را کاهش می دهد.
در حالی که نشان داده شده است که لبخند و خندیدن ضربان قلب شما را در مواجهه با استرس کاهش می دهد، تحقیقات بیشتری برای تعیین چگونگی کاهش فشار خون مورد نیاز است.
اگر در خانه دستگاه سنجش فشار خون دارید، می توانید این ایده را برای خودتان آزمایش کنید. چند دقیقه بنشینید و فشار خون خود را چک کنید. سپس برای یک دقیقه لبخند بزنید و در حالی که هنوز لبخند میزنید دوباره فشار خون خود را بررسی کنید. آیا متوجه تفاوت می شوید؟
7. لبخند زدن درد را کاهش می دهد
مطالعات نشان داده اند که لبخند زدن باعث ترشح اندورفین، سایر مسکن های طبیعی و سروتونین می شود. آنها نه تنها خلق و خوی شما را بالا می برند، بلکه بدن شما را آرام کرده و درد فیزیکی را کاهش می دهند. لبخند زدن یک داروی طبیعی است.
8. لبخند زدن شما را جذاب تر می کند
ما به طور طبیعی جذب افرادی می شویم که لبخند می زنند. در حالی که حالات چهره شدیدتر یا منفیتر مانند اخم، ترشرویی و قیافه درهم برعکس عمل کرده و به طور مؤثری افراد را از ما دور میکنند، لبخند همیشه جذابتر دیده میشود. و حتی اگر لبخند بزنید ممکن است افراد تصور کنند که شما ویژگیهای شخصیتی مثبتتری دارید.
لبخند زدن نه تنها می تواند شما را جذاب تر کند، بلکه می تواند شما را جوان تر نیز نشان دهد. ماهیچه هایی که برای لبخند زدن از آن استفاده می کنیم، صورت را لیفت می کنند و این باعث می شود فرد جوان تر به نظر برسد. بنابراین به جای انتخاب لیفت صورت، فقط سعی کنید در طول روز لبخند بزنید. مطمئن باشید که جوانتر به نظر رسیده و احساس بهتری خواهید داشت.
9. لبخند زدن حاکی از موفقیت است
تحقیقات نشان داده است که افرادی که به طور منظم لبخند می زنند، با اعتماد به نفستر به نظر می رسند، احتمال ترفیعشان بیشتر بوده و بیشتر مورد توجه قرار می گیرند. سعی کنید در جلسات و قرارهای کاری لبخند بزنید. اگر این کار را انجام دهید متوجه خواهید شد که مردم واکنش متفاوتی نسبت به شما نشان می دهند.
10. لبخند زدن به شما کمک می کند مثبت اندیش باشید
این تست را امتحان کنید: لبخند بزنید. حالا سعی کنید بدون از دست دادن لبخند به چیزی منفی فکر کنید. سخت است، اینطور نیست؟
لبخند زدن حتی اگر غیرطبیعی یا اجباری باشد، می تواند بر احساسات مثبت شما تأثیر بگذارد. صرف نظر از اینکه لبخندتان واقعی است یا خیر، همچنان این پیام را به مغز شما و در نهایت، بقیه بدن تان ارسال می کند که "زندگی خوب است!".