دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

آیا اضطراب می تواند باعث فشار خون بالا شود؟

اضطراب یک پاسخ طبیعی به استرس یا خطر درک شده است و اغلب با ترس و نگرانی همراه است. اگر احساس اضطراب می کنید، ممکن است علائم فیزیکی مانند تعریق، لرزش، حالت تهوع یا تنش عضلانی را تجربه کنید. در صورت مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر (GAD) باشید، ممکن است این علائم از بین نرود و این می تواند فشار خون را افزایش دهد، و در مقابل هم فشار خون بالا مخصوصا اگر مزمن باشد، می تواند باعث احساس اضطراب شود.

همه ما هر از گاهی اضطراب را تجربه می کنیم، اما اگر شما مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر و فشار خون بالا تشخیص داده شده اید، باید به دنبال مراقبت باشید. یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی می تواند استراتژی های مدیریت استرس و راه هایی برای جلوگیری از افزایش فشار خون را به شما ارائه دهد. در این مقاله، ارتباط بین اختلال اضطراب و فشار خون بالا و اینکه تشخیص و درمان برای هر دو بیماری چگونه است را مورد بحث قرار می دهیم. در ادامه این مطلب با دنیای موسیقی درمانی همراه باشید.

فهرست عناوین
آیا اضطراب می تواند باعث فشار خون بالا شود؟

 

ارتباط بین اختلال اضطراب و فشار خون بالا

هنگامی که با یک موقعیت استرس زا مانند یک سخنرانی در جمع، یک تماس غیرمنتظره، یک جمعیت وحشت زده یا حتی یک محیط کاری پر فشار روبرو می شوید، پاسخ جنگ یا گریز شما می تواند تحریک شود.

 

اضطراب نقشی محوری در رشد شخصیت انسان دارد و پیچیده تر و فراتر از درک ما است.

 

به گفته دکتر مایکل ویتون، استادیار روانشناسی در کالج بارنارد، این مواجهه ممکن است باعث افزایش ضربان قلب، تعریق بدن و افزایش موقت فشار خون شود.

 

دکتر ویتون می گوید: 

 

بدن شما ضربان قلب و برانگیختگی فیزیولوژیکی شما را افزایش می دهد تا بتواند یک موقعیت بالقوه خطرناک را مدیریت کند و در یک نتیجه طبیعی، فشار خون شما در این مدت افزایش می یابد. به طور معمول، فشار خون شما با عبور از اضطراب به محدوده طبیعی باز می گردد.

 

اگر اختلال اضطرابی دارید، این جهش‌ها می‌توانند بیشتر اتفاق بیفتند و منجر به علائم فیزیکی مختلفی مانند تحریک‌پذیری، تنش عضلانی، خستگی و یا مشکل در خوابیدن و همچنین فشار خون بالا شوند.

افراد مبتلا به فشار خون بالا نیز بیشتر در معرض ابتلا به اختلال اضطراب، افسردگی و سایر مشکلات سلامت روان هستند و مطالعات نشان داده است که 37.1٪ از بیماران مبتلا به فشار خون ریوی (PH) اضطراب را تجربه می کنند.

 

 

عوارض اضطراب و فشار خون بالا

استرس یا اضطراب کنترل نشده می تواند بر عملکرد شناختی، سیستم ایمنی، دستگاه گوارش و سیستم قلبی عروقی شما تأثیر منفی بگذارد. متأسفانه برخی از افراد از مکانیسم های مقابله ای ناسالم برای مقابله با استرس یا اضطراب مزمن خود استفاده می کنند و رفتارهای زیر را انجام می دهند:

 

 

این رفتارها به خودی خود می توانند تأثیر منفی بر سلامت و رفاه کلی داشته باشند و باعث ایجاد فشار خون بالا، ضعف در سلامت قلب و عوارض شدید سلامتی شوند. این ممکن است تا حدی دلیل ارتباط تنگاتنگ اختلال اضطراب و فشار خون بالا باشد.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

اگر سردرد شدید، مشکلات بینایی، درد قفسه سینه، گیجی، تنگی نفس، مشکل در تمرکز، خستگی همیشگی، تغییر در خواب یا رژیم غذایی و تحریک پذیری دارید، اینها می تواند نشانه اضطراب یا فشار خون بالا باشد.

 

همچنین بخوانید: آیا استرس بر قند خون تأثیر می گذارد؟

 

تشخیص اضطراب و فشار خون بالا

نظارت بر اضطراب می تواند چالش برانگیز باشد. به گفته دکتر ویتون، نظارت بیش از حد می تواند عواقب منفی متناقضی داشته باشد، زیرا فرآیند مشاهده تغییرات در عملکرد بدن ممکن است باعث اضطراب شود. سپس این می تواند باعث برانگیختگی مضطرب تر در یک چرخه در حال افزایش شود، و این چرخه های تشدید کننده برانگیختگی و اضطراب می تواند در قالب حمله پانیک که توسط افراد مبتلا به اختلال هراس تجربه می شود، به اوج خود برسد.

اغلب بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که به دلایل زمینه ای استرس و اضطراب خود نگاه کنید تا آنها را به بهترین شکل مدیریت کنید. این سوالات را از خود بپرسید:

 

  • آیا در محل کار احساس ناراحتی می کنید؟
  • آیا در اطراف افرادی خاص مضطرب می شوید؟
  • آیا برخی فعالیت‌ها، مانند رانندگی، برقراری تماس‌های تلفنی خاص، یا رفتن به رویدادها و مکان های شلوغ شما را ناراحت و مضطرب می کند؟

 

اضطراب برای ما خطری ندارد. این شیوه برخورد ما با آن است که می تواند اضطراب را خطرناک کند.

 

درمان اضطراب و فشار خون بالا

اگر می‌خواهید اضطراب و فشار خون بالای خود را برطرف کنید، برخی از پزشکان درمانی را ارائه می‌دهند که شامل بیوفیدبک است و در آن نظارت فیزیولوژیکی بر انگیختگی بدنی شما قابل مشاهده است. با این مشاهدات شما می توانید متوجه شوید که بدن شما در حال تنش و اضطراب است. دکتر ویتون در این باره توضیح می دهد:

 

ایده این درمان این است که با تمرین، می توانید یاد بگیرید که واکنش بدن خود را کنترل کنید، تنش را کاهش دهید و ضربان قلب خود را پایین بیاورید تا وارد حالت آرامش بیشتری شوید.

 

اگر به طور مکرر به مطب ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مراجعه نمی کنید یا بطور مرتب از فشارسنج خانگی خود استفاده نمی کنید، تشخیص اینکه آیا فشار خون شما افزایش یافته است یا خیر دشوار است. با این حال، شما در حال حاضر با خواندن این مقاله می دانید که چگونه علائم و احساسات استرس و اضطراب را تشخیص دهید. و در ادامه هم خواهید دانست که می توانید با اجرای عادات سالم و تکنیک های ساده مدیریت استرس برای محافظت از سلامت خود اقدام کنید. در اینجا تعدادی از این عادات سالم و تکنیک های ساده را برای شما شرح می دهیم.

 

  • به طور منظم ورزش کنید: این می تواند به سادگی یک پیاده روی، تمرین یوگا یا گذراندن وقت در باشگاه باشد.
  • رژیم غذایی سالم داشته باشید: سعی کنید مصرف غذاهای سرشار از چربی های اشباع شده را کاهش دهید و میوه ها و سبزیجات بیشتری را در وعده های غذایی روزانه خود بگنجانید.
  • خوابی باکیفیت داشته باشید: اگر برنامه شبانه خود را زودتر شروع کنید و تلفن همراه خود را کنار بگذارید، به احتمال خیلی زیاد خوابی کافی و مناسب خواهید داشت.
  • نفس عمیق بکشید: مکانی آرام و بدون حواس‌پرتی مانند اتاق خواب یا حتی مکانی مناسب در بیرون از منزل خود را پیدا کنید و کمی تمرین تنفس عمیق انجام دهید.
  • ماهیچه های خود را شل کنید: دکتر ویتون ریلکسیشن یا آرامش پیشرونده عضلانی (PMR) را توصیه می کند. این روش، یک تکنیک کاهش اضطراب است که در آن شما به طور متناوب عضلات سراسر بدنتان را منقبض و رها می کنید.
  • مراقبه ذهن آگاهی را تمرین کنید: این مدیتیشن را می توان در هر مکان و در هر زمان انجام داد. افکار خود را آهسته کنید، نفس خود را آرام کنید و در لحظه حال روی بدن خود تمرکز کنید.
  • به یک درمانگر مراجعه کنید: متخصصان سلامت روان می توانند به شما در ایجاد استراتژی های مقابله ای یا توصیه یک برنامه درمانی جامع تر کمک کنند.

 

مهلک ترین سلاح در برابر اضطراب قدرت ما در انتخاب افکارمان است.

 

سخنی از دنیای موسیقی درمانی در مورد ارتباط اضطراب و فشار خون بالا

اگر فشار خون بالا در شما تشخیص داده شده است، به دنبال راه هایی برای مدیریت بهتر استرس و اضطراب در زندگی خود باشید. این ممکن است به اصلاح رفتار، سبک زندگی یا تعهدات کاری یا زندگی شما نیاز داشته باشد. هر کاری می توانید انجام دهید تا استرس و اضطراب را به حداقل برسانید. اگر نمی توانید این کار را انجام دهید یا با انجام آن به نتیجه نمی رسید، به پزشک خود اطلاع دهید.

دکتر ویتون می‌گوید: 

 

ملاقات با ارائه‌دهنده درمان می‌تواند برای افتراق برانگیختگی بدنی مرتبط با اضطراب (که معمولاً شامل افزایش موقت و خوش‌خیم فشار خون است) و نگرانی‌های پزشکی جدی‌تر مانند فشار خون مزمن مفید باشد.

 

استرس اجتناب ناپذیر است، اما نباید بخشی از هر روز شما باشد. اگر فشار خون تان بالاست یا به طور منظم استرس دارید، وقت آن رسیده است که سرعت خود را کاهش دهید، رفتارها، عادات و عوامل استرس زا را ارزیابی کنید و برخی تغییرات لازم را ایجاد کنید تا بتوانید بهتر از سلامت و رفاه کلی خود مراقبت کنید. این را بدانید که ابزارها، منابع و خدماتی وجود دارد که به شما در مدیریت سطوح بالای استرس و اضطراب کمک می کند.

 

 

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید