دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

آیا اضطراب می تواند باعث تهوع و استفراغ شود؟

ما معمولا اضطراب را وضعیتی می دانیم که فقط احساساتی مانند ناراحتی، نگرانی، ترس، استرس و وحشت را برمی انگیزد. با این حال، درک این نکته مهم است که اختلالات اضطرابی در واقع وضعیت هایی هستند که می توانند علائم فیزیکی مانند تهوع و استفراغ را نیز ایجاد کنند.

با بروز اضطراب، هر کسی این علائم را متفاوت تجربه می کند. به عنوان مثال، ممکن است قبل از یک آزمون یا یک جلسه بزرگ، حس پرواز پروانه‌ها در شکم خود (یا حس پروانه داشتن در شکم) را داشته باشید. یا ممکن است از پرواز یا سوار شدن در آسانسور شلوغ کمی احساس ناراحتی گوارشی کنید. در موارد شدید، ممکن است معده شما منقبض شود، ممکن است گرفتگی معده داشته باشید، یا ممکن است در مواجهه با موقعیت‌های اضطراب‌آور، مانند سخنرانی در جمع، در نهایت دچار تهوع، خشکی دهان یا استفراغ شوید.

فهرست عناوین
آیا اضطراب می تواند باعث تهوع و استفراغ شود؟

 

در حالی که این طبیعی است که هر از گاهی مضطرب شوید، اضطرابی که مداوم و طاقت‌فرسا باشد می‌تواند انجام زندگی روزمره را برای شما دشوار کند. علائمی مانند حالت تهوع و استفراغ می تواند کنار آمدن با اضطراب را سخت تر کند.

 

در این مقاله به بررسی اثرات فیزیکی اضطراب، ارتباط بین حالت اضطراب و حالت تهوع و استفراغ و برخی از گزینه‌های درمانی و استراتژی‌های مقابله ای خواهیم پرداخت. در ادامه این مطلب با دنیای موسیقی درمانی همراه باشید.

 

حالت تهوع در واقعیت آنقدرها هم وحشتناک نیست. به یاد داشته باشید که حتی در صورت منجر شدن تهوع به استفراغ خطری شما را تهدید نمی کند و فقط در حال گذر از یک وضعیت ناخوشایند هستید.

 

ارتباط بین حالت تهوع و اضطراب

دکتر الکساندرا فاس، روانشناس گوارش در دانشکده پزشکی ییل، می گوید:

 

برخی از علائم فیزیکی اضطراب عبارتند از: تعریق، تنفس سریع، افزایش ضربان قلب، منقبض شدن عضلات، حالت تهوع یا استفراغ و سایر مشکلات گوارشی.

 

دکتر فاس، در ادامه توضیح می دهد که چگونه اضطراب باعث ایجاد واکنش جنگ، گریز یا تسلیم در بدن شما می شود. او همچنین ارتباط بین اضطراب و حالت تهوع و استفراغ را نیز شرح می دهد.

 

پاسخ جنگ، گریز، یا تسلیم

اضطراب باعث می شود که بدن سیستم عصبی سمپاتیک که مسئول جنگ و ستیز، گریز و فرار یا واکنش فریز یا تسلیم ما به یک تهدید است را فعال کند.

هنگامی که با یک تهدید یا عامل استرس زا مواجه می شویم، سیستم عصبی سمپاتیک ما هورمون های استرس مانند کورتیزول و آدرنالین را ترشح می کند. وقتی در این حالت هستیم، بدن ما منابع خود را اولویت بندی می کند تا بهترین شانس بقای فوری را به ما بدهد.

در این حالت، ما علائم فیزیکی مانند تعریق، ضربان قلب سریع، تنگی نفس و افزایش فشار خون را تجربه می کنیم. علاوه بر این، خون از دستگاه گوارش به گروه‌های عضلانی بزرگ منحرف می‌شود، هضم کند می‌شود و پاسخ‌های سیستم ایمنی تغییر می‌کند.

 

ارتباط روده و مغز (محور مغز-روده)

مغز و روده به هم مرتبط هستند و هر کدام می توانند بر دیگری تأثیر بگذارند. دیواره‌های روده ما دارای نورون ها (سلول‌های عصبی) است که سیستم عصبی روده ما را تشکیل می‌دهند که به نام سیستم عصبی گوارشی نیز شناخته می‌شود. این سیستم با سیستم عصبی مرکزی ما که از مغز و نخاع تشکیل شده، مرتبط است.

این اتصال، یک شبکه دو جهته است، به این معنی که هر یک می تواند بر دیگری تأثیر بگذارد. در یک جهت، مغز می تواند واکنش های روده ای را نسبت به افکار و احساسات تحریک کند. در جهت دیگر، روده می تواند پاسخی را در مراکز عاطفی و شناختی مغز ایجاد کند.

 

اساساً، افکار و احساسات اضطراب آور می توانند بر عملکرد دستگاه گوارش تأثیر بگذارند و به طور مشابه، عملکرد گوارشی می تواند بر احساسات و تفکر ما تأثیر بگذارد.

- دکتر الکساندرا فاس

 

در نتیجه، غیرمعمول نیست که افراد هنگام مضطرب شدن، آن معده درد یا حالت تهوع آشنا را احساس کرده و به استفراغ کردن نیاز پیدا کنند. به نوبه خود، این حالات گوارشی و تهوع و استفراغ می تواند اضطراب را بدتر کند.

 

همچنین بخوانید: مطالعه ای جذاب در مورد تاثیر سلامت روده بر سلامت روان

 

اگر اضطراب باعث ایجاد حالت تهوع و استفراغ در شما می شود، در اینجا چند نکته را به شما ارائه می دهیم که می تواند به تسکین حالت تهوع شما کمک کند:

 

  • یک نوشیدنی خنک مانند آب سرد، آب میوه یا نوشابه میل کنید. از مصرف نوشیدنی های کافئین دار خودداری کنید.
  • یک تکه لیمو را بو کنید یا نعناع بمکید.
  • چیزهای ملایم مانند نان تست ساده یا کراکر نمکی بخورید. در حالی که حالت تهوع دارید از مصرف غذاهای شیرین، سرخ شده یا چرب خودداری کنید.
  • در یک موقعیت راحت دراز بکشید یا بنشینید. از حرکات ناگهانی خودداری کنید، زیرا ممکن است این کار شما را بیشتر در معرض تهوع و استفراغ قرار دهند.

 

 

درمان اضطراب

دکتر الکساندرا فوس برخی از گزینه‌های درمانی و استراتژی‌های مقابله را پیشنهاد می‌کند که می‌تواند به شما در مقابله با اضطراب و تهوع یا استفراغ بعدی که تجربه می‌کنید کمک کند:

 

  • تراپی یا روان درمانی: ملاقات با یک متخصص سلامت روان برای رفع اضطراب و توسعه مهارت های مقابله ای مهم است. درمان شناختی رفتاری و مواجهه درمانی برخی از رویکردهای درمانی هستند که می توانند کمک کننده باشند.
  • هیپنوتیزم درمانی روده: این روش، یک شکل تخصصی درمان برای مدیریت حالت تهوع و سایر مشکلات گوارشی است. در این روش، شما در یک حالت عمیق و آرام هیپنوتیزم بالینی غوطه ور می شوید، جایی که هنوز آگاهی و کنترل اعمال خود را دارید. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی، شما را از طریق تمریناتی راهنمایی می کند که می تواند به افزایش کنترل شما بر علائم و پاسخ های فیزیولوژیکی کمک کند.
  • تمرینات تنفسی: تمرینات تنفسی، مانند تنفس شکمی یا دیافراگمی، به بدن کمک می کند تا اضطراب را کاهش دهد و به حالت استراحت بازگردد. این تمرینات مفید می توانند ضربان قلب و فشار خون را پایین تر آورده و هورمون های استرس را کاهش دهند. علاوه بر تمرین تنفس روزانه، می‌توانید در دوره‌های اوج اضطراب بر تنفس خود تمرکز کنید تا بتوانید حس آرامش را برای خود به ارمغان بیاورید.
  • تکنیک‌های ذهن‌آگاهی: سایر روش‌های کاهش استرس که می‌تواند به تسکین اضطراب کمک کند شامل تمرین‌های مختلف ذهن‌آگاهی مانند مدیتیشن، تصویرسازی هدایت‌شده و ریلکسیشن یا آرام‌سازی پیشرونده عضلانی است.
  • خود مراقبتی: مراقبت از سلامت روان و سلامت جسمتان به یک اندازه مهم هستند. وقت گذاشتن برای مراقبت از خود، مانند مراقبت از نیازهای اساسی بدن مانند خواب کافی، تغذیه خوب و ورزش منظم و تمرین مهربانی با خود، ضروری است.

 

هر اتفاقی دو دستگیره دارد. یا می توانی آن را با دستگیره اضطراب و نگرانی بگیری یا برای گرفتن آن از دستگیره ایمان استفاده کنی.

 

سخنی از دنیای موسیقی درمانی در مورد رابطه اضطراب و تهوع و استفراغ

اضطراب یک وضعیت سلامتی است که می تواند علائم شدید جسمی و روانی ایجاد کند. حالت تهوع و استفراغ یکی از علائم فیزیکی اضطراب است که مقابله با آن دشوار بوده و اضطراب شما را بدتر می کند.

در کوتاه مدت، می توانید اقداماتی را برای تسکین حالت تهوع و داشتن احساس بهتر انجام دهید. مصرف نوشیدنی های خنک، خوردن نان تست یا کراکر نمکی و استراحت در وضعیتی راحت می تواند کمک کننده باشد.

با این حال، در دراز مدت، مهم است که اقداماتی را برای درمان اضطراب و تهوع و احتمالا استفراغ بعدی که تجربه می کنید انجام دهید. برای گزینه های درمانی و راهبردهای مقابله ای که می تواند اضطراب شما را برطرف کرده و از حالت تهوع و استفراغ پیشگیری یا آن را مدیریت کند، از یک متخصص مراقبت های بهداشت روان کمک بگیرید.

 

 

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید