آسیب های دوران کودکی به خوبی خود را در پشت سال های جوانی جا میکند. بسیاری از مردم از اینکه بعد از بالغ شدن هنوز هم با مسائل گذشته دست و پنجه نرم میکنند شگفت زده می شوند. این باعث ایجاد مشکلاتی در طول زندگی فرد می شود و بر روابط بزرگسالی او تأثیر می گذارد.
خاطرات دوران کودکی باید شامل معصومیت، شادی، امید، خوش بینی و شگفتی باشد. کودکان باید از سمت مراقبین خود احساس امنیت، محافظت و دوست داشته شدن داشته باشند و این به آنها اجازه ایجاد روابط مستحکم را میدهد. با این حال، بسیاری از مردم این تجربه را ندارند و اثرات گذشته به تنهایی از بین نمی روند.
- آنچه کارشناسان در مورد تأثیرات ضربه روحی دوران کودکی بر روابط بزرگسالان می گویند
- انواع آسیب های دوران کودکی که می تواند به روابط بزرگسالان منتقل شود
- چگونه ترومای دوران کودکی بر روابط بزرگسالان تأثیر می گذارد
- چگونه از ترومای دوران کودکی شفا پیدا کنیم
- آخرین افکار در مورد چگونگی تأثیر ضربه های دوران کودکی بر روابط بزرگسالی
تروما باعث ایجاد اثرات زیادی می شود که بلافاصله پس از تجربه شروع می شود و برای مدت طولانی ادامه می یابد. ممکن است برخی از تأثیرات مورد بحث در زیر را به عنوان مسائلی در زندگی یا رابطه خود بشناسید و به این نتیجه برسید که در این مورد تنها نیستید. همچنین به شما کمک می کند یاد بگیرید که چگونه به مشکلات رسیدگی کرده و بر آنها غلبه کنید.
آنچه کارشناسان در مورد تأثیرات ضربه روحی دوران کودکی بر روابط بزرگسالان می گویند
تروما مانع رشد و تکامل افراد می شود و بر فردی که به آن تبدیل می شوند تأثیر می گذارد. کودکانی که ضربه روحی را تجربه میکنند یا در خانهای ناکارآمد زندگی میکنند، نمیدانند چگونه باید در روابط دوران بزرگسالی خود رفتار کنند. آنها برای درک مرزها تلاش می کنند و به طور بالقوه به اتصال و ارتباطات خود آسیب می رسانند.
وقتی کودکان در خانه ای ناکارآمد بزرگ می شوند، راه های نامناسبی برای تعامل با اطرافیان خود می آموزند. آنها تعامل والدین و مراقبان خود را تماشا می کنند، بنابراین اگر بزرگسالان در زندگی آنها به شیوه های ناسالم رفتار کنند، کودک نیز چنین خواهد کرد. علاوه بر این، رها شدن در طول رشد کودک به شدت بر رشد عاطفی او تأثیر می گذارد.
نحوه تعامل والدین با کودک و سایر بزرگسالان دیدگاه کودک را نسبت به جهان شکل می دهد. این بر احساس نسبت به خود، تعامل با دیگران و شکلگیری و حفظ روابط در بزرگسالی تأثیر میگذارد.
برای اینکه کودک یاد بگیرد چگونه دلبستگی های سالم داشته باشد، باید رفتار مناسب مراقبین خود را ببیند. کودکان همچنین به احساس عشق و امنیت در خانه خود نیاز دارند تا اعتماد به نفس رشد را به آنها بدهد. کودکان به داشتن یک رابطه سالم با والدین و مراقبان خود نیاز دارند تا حمایت لازم برای یادگیری رفتاری را دریافت کنند.
انواع آسیب های دوران کودکی که می تواند به روابط بزرگسالان منتقل شود
هنگامی که کودک ضربه روحی را تجربه می کند، رشد او را مختل کرده و مشکلاتی را ایجاد می کند. با این حال، خانواده های ناکارآمد و ترک والدین تنها تجربیات آسیب زایی نیستند که کودک می تواند تجربه کند. نمونه های دیگر تروما شامل موارد زیر است:
- آزار جسمی
- سوء استفاده جنسی
- بستری شدن در بیمارستان یا جراحی در کودکی
- تجربه قلدری شدید
- بلای طبیعی
- مشاهده خشونت خانگی
- غفلت
چگونه ترومای دوران کودکی بر روابط بزرگسالان تأثیر می گذارد
ترومای دوران کودکی به طور دائمی بر فرد تأثیر می گذارد و در نهایت روابط دوران بزرگسالی او را تحت تاثیر قرار میدهد. این منجر به موقعیت های ناسالم و بسیاری از مسائل دیگر می شود که باید به آنها رسیدگی شود.
ترس از رها شدن
کودکانی که توسط فردی که باید از آنها مراقبت می کرد رها می شوند در طول زندگی خود با ترس از رها شدن دست و پنجه نرم می کنند. هنگامی که این افراد وارد یک رابطه بزرگسالی می شوند، ممکن است با ترس از ترک شریک زندگی خود زندگی کنند، زیرا در اعتماد به افراد مشکل دارند. خود این افراد اغلب حتی متوجه موضوع نمی شوند، اما شما می توانید آن را با علائم زیر تشخیص دهید:
- وقتی شریک زندگیتان بدون شما به جایی میرود، نگران میشوید
- هنگامی که شریک زندگیتان در جریان مشاجره کنار می رود، نمی توانید آرام شوید
- حس حسادت یا مالکیت بیش از حد دارید
- نیازها یا خواسته های خود را برای جلب رضایت شریک زندگیتان نادیده میگیرید
- با هم وابستگی دست و پنجه نرم میکنید
همچنین بخوانید: آیا به ترس از رها شدن مبتلا هستید؟
تحریک پذیر بودن یا به راحتی عصبانی شدن
بزرگ شدن کودکان در خانه ای که دائماً در آن انتقاد وجود دارد، باعث می شود که آنها در بزرگسالی به راحتی در رابطه با دیگران آزرده یا عصبانی شوند. نظرات انتقادی را می توان متوجه کودک یا افراد دیگر کرد، اما همچنان بر روابط بزرگسالان تأثیر می گذارد. این کودکان در دوران رشد خود یاد می گیرند که وقتی کسی کامل نیست، سرزنش کردن نحوه ابراز نارضایتی خود است.
علاوه بر این، چنین وضعیتی به کودک می آموزد که نقص ها و ویژگی های منحصر به فرد غیرقابل قبول هستند. بازمانده تروما این ایده را نسبت به اطرافیان خود می پروراند و در کوچکترین موقعیتی تحریک پذیر می شود.
نیاز به تنهایی مکرر در طول روابط بزرگسالی
تجربه آسیب های دوران کودکی می تواند منجر به نیاز به زمان زیادی به تنهایی در بزرگسالی شود. این رفتار اغلب از یک محیط استرس زا یا پر هرج و مرج ناشی شده و باعث ایجاد سیستم عصبی مرکزی بیش از حد هوشیار می شود.
در بزرگسالی، فرد ممکن است برای کنترل اضطراب و عصبی بودن به این زمان تنها بودن نیاز داشته باشد. چنین افرادی اغلب می خواهند در خانه بمانند زیرا می توانند محیط را حفظ کنند، احساس امنیت کنند و آرامش داشته باشند. این بر روابط بزرگسالان تأثیر می گذارد زیرا ملاقات چنین افرادی با افراد دیگر دشوار است. علاوه بر این، آنها باید فردی را پیدا کنند که به ترجیح آنها برای ماندن در خانه و تنها بودن اهمیتی نداده و با آن کنار میآید.
ماندن در روابط ناسالم
ترومای دوران کودکی میتواند باعث شود که افراد خیلی طولانیتر از آنچه که باید در یک رابطه ناسالم بمانند. اگر فردی در کودکی خود مراقبی داشته باشد که با اعتیاد یا بیماری روانی دست و پنجه نرم می کند، ممکن است در بزرگسالی به خاطر ترک رابطه احساس گناه کند. چنین افرادی احساس میکنند که باید با دیدن پرچمهای قرمز، خوشان را اصلاح کنند نه اینکه از رابطه دور شوند.
گاهی اوقات، یک بازمانده از تروما ممکن است به دلیل ترس از تنها ماندن در یک رابطه ناسالم باقی بماند. چنین افرادی در کنار شریک زندگی خود احساس امنیت بیشتری می کنند، حتی اگر آن شخص برای آنها خوب نباشد. همچنین ممکن است آنقدر به مسمومیت رابطه عادت کرده باشند که فکر کنند طبیعی است.
علاوه بر این، بازمانده ممکن است فکر کند که ارزش هیچ چیز بهتری را ندارد، بنابراین به افرادی که برای او خوب نیستند رضایت می دهد. ماندن در یک رابطه ناسالم اغلب منجر به مشاجره، دعوا یا اجتناب کامل از درگیری می شود. بدون مهارت برای گذر از سختی ها به طور مؤثر، ارتباطات احتمالاً کم خواهد بود.
همچنین بخوانید: نشانه های اینکه شما در یک رابطه ناسالم هستید
ترس از تعهد
در حالی که برخی از بازماندگان تروما به روابطی متعهد می شوند که نباید در آن باشند، برخی دیگر اصلاً از شروع آن می ترسند. آنها ممکن است نگران باشند که در حال حل شدن در رابطه هستند، یا ممکن است از روابط هراس داشته باشند. این وضعیت اغلب برای کسانی اتفاق میافتد که توسط والدین یا مراقبان غیرقابل اعتمادی بزرگ شدهاند یا تجربه رها شدن دارند.
تروما باعث می شود که بازمانده نسبت به هرکسی که می گوید برایش اهمیت دارد بی اعتماد شود. این افراد تصور میکنند که در نهایت همه به آنها صدمه میزنند، بنابراین به عنوان راهی برای ایمن کردن خود، از قرار گرفتن در رابطه اجتناب میکنند. اگر این افراد به یک شریک زندگی متعهد شوند، احتمالاً مشکلات اعتماد را تجربه خواهند کرد زیرا از همان ابتدا یاد گرفته اند که به کسی اعتماد نکنند.
تلاش برای تغییر دادن دیگران
آسیب های دوران کودکی گاهی باعث می شود افراد تلاش کنند تا افراد زندگی خود را تغییر دهند. آنها ممکن است سعی کنند چیزهایی را در مورد شریک زندگی خود تغییر دهند تا ترس های شخصیشان را در رابطه آرام کنند. بازماندگان تروما باید دیگران را اصلاح کنند، حتی اگر نیازی به تغییر نداشته باشند یا بخواهند تغییر کنند.
چگونه از ترومای دوران کودکی شفا پیدا کنیم
هنگامی که بدانید تروما و آسیب های دوران کودکی چگونه بر روابط بزرگسالان تأثیر می گذارد، می توانید اقداماتی را برای رفع آسیب انجام دهید. اگر شما یا کسی که می شناسید در این موقعیت قرار دارید، باید خودآگاهی را برای شناسایی رفتارها ایجاد کنید. در غیر این صورت، خواهید دید که به طور مداوم همان الگوهای منفی را تکرار می کنید.
بازماندگان تروما و سوء استفاده در دوران کودکی می توانند بر آسیب های ناشی از آسیب های دوران کودکی غلبه کنند. در حالی که ممکن است ایجاد روابط سالم دشوارتر باشد، آنها می توانند ادراکات منفی را کنار بگذارند. انجام کار برای حذف جنبه های منفی روابط بزرگسالی برای رشد و بهبودی ضروری است.
زمان خود را صرف بازتاب خود کنید
خود اندیشی برای رشد و بهبودی ضروری است. در حین خودبازتابی، کمی وقت بگذارید و احساساتی که در زمان آسیب دیدن تجربه کردهاید و احساساتی که اکنون تجربه می کنید را نام ببرید. سپس، به خود اجازه دهید تا احساسات را احساس کنید و هر طور که لازم است پاسخ دهید. وقتی احساسات را احساس می کنید، آنها را به حرکت در می آورید و آنها را رها می کنید.
همچنین بخوانید: با این 56 سوال عمیق بازتاب خود، خودتان را شناخته و به رشد شخصی برسید
کمک حرفه ای دریافت کنید
تراپی می تواند به روند بهبودی کمک کند، شما را مسئول نگه دارد و به شما در گذر از احساسات کمک کند. یک درمانگر میتواند به شناسایی احساسات خاص کمک کرده و امکان تصدیق و پذیرش را فراهم کند. این افراد حرفهای به شما کمک میکنند تا به احساسات خود بپردازید و آنچه در ذهنتان میگذرد را تصدیق کنید.
برای انعکاس روابط بزرگسالی خود روزنامه نگاری کنید
نوشتن تجربیات روی کاغذ می تواند به شما کمک کند تا در مورد موقعیت فکر کنید. برای نوشتن تمام افکار آسیب زای تکراری که تجربه می کنید، وقت بگذارید. آنچه که اتفاق افتاد، واکنش خود و نحوه نگرش شما به وضعیت در حال حاضر را توصیف کنید.
نامه ای بنویس که هرگز نمی فرستید
اگر شخصی مسئول این آسیب است، می توانید نامه ای برای او بنویسید که هرگز آن را برایش نمی فرستید. در نامه به شخص بگویید که چه احساسی در شما ایجاد کرده است و چه تاثیری بر زندگیتان داشته است. در نامه هر چه می خواهید بگویید و تمام خشم و سایر احساسات خود را بیان کنید.
وقتی کلمات را بیرون بیاورید، احساس بسیار بهتری خواهید داشت. پس از تکمیل نامه، می توانید آن را از بین ببرید یا ذخیره کنید، اما نیازی به ارسال آن ندارید.
یک گروه پشتیبانی پیدا کنید
شما مجبور نیستید به تنهایی بر آسیب های دوران کودکی خود غلبه کنید. بسیاری از مردم آن را تجربه می کنند و تلاش می کنند تا از این تجربیات شفا پیدا کنند. برای به دست آوردن بینش، یک گروه حمایتی از دیگران پیدا کنید که موقعیت های مشابهی را به اشتراک گذاشته اند.
صحبت با دیگرانی که آن را پشت سر گذاشته اند به شما کمک می کند به یاد بیاورید که تنها نیستید. به علاوه، می توانید در طول سفر از یکدیگر یاد بگیرید.
از جملات تاکیدی مثبت استفاده کنید
هنگامی که ضربه روحی احساس ارزشمندی شما را کاهش داده و از این طریق بر روابط بزرگسالی شما تأثیر گذاشته است، تأکیدات مثبت می تواند کمک کننده باشد. جملات تاکیدی مثبت می تواند به شما کمک کند افکار منفی را رها کنید و افکار مثبت و مفید را جایگزین آنها کنید. همانطور که عبارات مثبت را تکرار می کنید، مغز شما را دوباره سیم کشی می کند و به شما اجازه می دهد تا خوبی های خود و دنیای اطراف خود را ببینید.
آخرین افکار در مورد چگونگی تأثیر ضربه های دوران کودکی بر روابط بزرگسالی
اثرات آسیب های دوران کودکی با رسیدن فرد به بزرگسالی از بین نمی رود. در عوض، به روشهای مختلف، از جمله تأثیرگذاری بر روابط بزرگسالی خود را نشان میدهد. اگرچه ممکن است غلبه بر آن سخت به نظر برسد، اما می توانید آن را محقق کنید.
با پردازش و بهبودی از تروما، متوجه پیشرفت های قابل توجهی در زندگی خود خواهید شد. روابط شما شکوفا خواهد شد و معنی و رضایت بیشتری را تجربه خواهید کرد.
عالی بود...????????????????????????????????