چه باور کنید یا نه، میکروب های کوچکی که روده شما را پوشانده اند در واقع سیگنال هایی را به مغز شما ارسال می کنند. بنابراین بر رفتار روانی و عصبی انسان تأثیر می گذارند. این موجودات کوچک تأثیر فوق العاده ای بر سلامت ما می گذارند.
یک مطالعه انقلابی که توسط محققان دانشگاه UCLA انجام شد، شواهد بیشتری در مورد ارتباط قوی بین باکتریهای خوب در روده و عملکردهای سالم مغز ارائه میدهد.

در رابطه با این مطالعه، دکتر امران مایر، استاد پزشکی (بیماری های گوارشی)، فیزیولوژی و روانپزشکی در دانشکده پزشکی دیوید گفن در UCLA و نویسنده ارشد این مطالعه، اظهار داشت:
"مطالعاتی وجود دارد که نشان میدهد آنچه میخوریم میتواند ترکیب و کیفیت فلور روده را تغییر دهد. به ویژه، افرادی که رژیمهای غذایی سرشار از سبزیجات و فیبر دارند، ترکیبات متفاوتی از میکروبیوتا یا محیط روده خود نسبت به افرادی که طبق رژیم غذایی معمولی غربی که سرشار از چربی و کربوهیدرات است غذا میخورند، دارند. مایر میگوید: اکنون می دانیم که این نه تنها بر متابولیسم تأثیر دارد، بلکه بر عملکرد مغز نیز تأثیر می گذارد."
بسیاری از دانشمندان هنوز در مورد چگونگی وقوع این رویداد سؤال دارند. با این حال، برخی بر این باورند که میکروبیوم روده مولکول های سیگنال دهی را در روده ما آزاد می کند. بنابراین، آنها بر تصمیمات غذایی ما تأثیر می گذارند. از آنجایی که روده با سیستم ایمنی، سیستم غدد درون ریز و سیستم عصبی مرتبط است، در نتیجه این سیگنالها بر واکنشهای فیزیولوژیکی و رفتاری ما تأثیر میگذارند.
رفتار میکروبیوم روده شما
همانطور که باکتری ها می توانند بر رفتارهای ما تأثیر بگذارند، ما نیز می توانیم با تغییر آنچه مصرف می کنیم بر آنها تأثیر بگذاریم. سپس با این تغییر، آنچه که باکتری ها به ما سیگنال می دهند که بخوریم هم تغییر خواهد کرد.
این تحقیق نشان میدهد که باکتریهای روده ممکن است با دستکاری سیگنالها در عصب واگ بر آنچه میخوریم تأثیر بگذارند. واگ، عصبی است که 100 میلیون سلول عصبی را از دستگاه گوارش به پایه مغز متصل می کند.
آتنا آکتیپیس، یکی از بنیانگذاران مرکز تکامل و سرطان میگوید: "میکروبها توانایی دستکاری رفتار و خلق و خو را از طریق تغییر سیگنالهای عصبی در عصب واگ، تغییر گیرندههای چشایی، تولید سموم برای ایجاد احساس بد در ما و آزاد کردن پاداشهای شیمیایی برای ایجاد احساس خوب دارند."
روده عمیقاً بر سلامت روان انسان تأثیر می گذارد. بنابراین، بسیاری از مردم روده ها را "مغز دوم" می نامند. دلیل آن این است که میکروب های موجود در بدن ما در واقع دو برابر وزن مغز انسان هستند. آزمایشهایی که تأثیر باکتریهای روده را بر سلامت روان آزمایش میکنند، تازه شروع شدهاند. با این حال، تیمی از محققان ارتباط واضحی بین داشتن باکتریهای روده قویتر و داشتن مغز سالمتر پیدا کردهاند.

رژیم غذایی فعلی ما باعث سلامتی نمی شود!
جامعه ما غرق از غذاهای بسیار فرآوری شده، بیش از حد تحریک کننده و فاقد مواد مغذی است که سیستم گوارشی را ویران می کند و به نوبه خود سیگنال های متفاوتی را به مغز می فرستد. این غذاهای سمی ممکن است به وضوح بیانگر این باشند که چرا به ویژه جوامع غربی، دارای چنین میزان بالایی از اضطراب، افسردگی، اختلال دوقطبی و سایر اختلالات روانی رایج هستند.
بنابراین، چه تغییراتی را میتوانیم برای گسترش باکتریهای سالم روده در مقابل باکتریهای بد ایجاد کنیم؟
تغییراتی که سلامت روده شما را افزایش می دهد
غذاهای فرآوری شده را در رژیم غذایی خود حذف یا به شدت کاهش دهید.
مصرف غذاهای کامل، تازه و سالم در طبیعیترین شکل، باکتریهای سالم را در روده شما تقویت میکند. زیرا بدن شما در واقع مواد مغذی موجود در این غذاها را تشخیص میدهد. با این حال، بدن غذاهایی را که به شدت تغییر یافته اند، مانند فست فودها، غذاهای بسته بندی شده و غذاهایی که مواد شیمیایی اضافه شده زیادی دارند، تشخیص نمی دهد.
غذاهای تخمیر شده و غیرپاستوریزه بیشتری را به رژیم غذایی خود وارد کنید.
غذاهای تخمیر شده حاوی باکتری های اسید لاکتیک هستند. اینها باکتری های مفیدی هستند که میکروب های خوب را در روده گسترش میدهند. نمونه هایی از غذاهای تخمیر شده که می توانید بخورید شامل موارد زیر است:
تمپه (تهیه شده از دانه های تخمیر شده سویا)
میسو
کفیر
کلم ترش
کیمچی
کامبوچا
ماست
برای سلامتی بهتر غذاهای غنی از فیبر بخورید.
مطالعه ای که توسط پروفسور اندرو اسمیت در دانشگاه کاردیف در سال 2002 منتشر شد، نشان داد که خوردن فیبر بیشتر منجر به سطوح انرژی بالاتر، وضوح ذهن بیشتر و ذهنیت مثبت تری در مقابل خوردن یک رژیم غذایی با فیبر بسیار کم می شود. همچنین، رژیم غذایی با فیبر بالا می تواند خستگی را کاهش دهد و خطر ابتلا به اختلالات روده، از جمله سرطان را کاهش دهد.
غذاهای پر فیبر اساساً شامل سه گروه غذایی می شوند: میوه ها، سبزیجات و نشاسته ها مانند برنج، سیب زمینی، ماکارونی و سایر غلات.