دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

هیپنوتیزم چیست؟ انواع، مزایا، تاریخچه و سو تفاهم ها

هیپنوتیزم چیست؟ 

 

هیپنوتیزم یک حالت روانی خلسه مانند است که در آن افراد افزایش توجه، تمرکز و تلقین پذیری را تجربه می کنند. در حالی که هیپنوتیزم اغلب به عنوان حالتی شبیه خواب توصیف می شود، بهتر است به عنوان حالتی از توجه متمرکز، تلقین پذیری زیاد و خیال پردازی های واضح بیان شود.

فهرست عناوین
  • هیپنوتیزم چیست؟ 
  • انواع هیپنوتیزم 
  • موارد استفاده و مزایای بالقوه 
  • تاثیر هیپنوتیزم 
  • نکاتی در مورد هیپنوتیزم 
  • سو تفاهم های رایج هیپنوتیزم 
  • تاریخچه هیپنوتیزم 
هیپنوتیزم چیست؟ انواع، مزایا، تاریخچه و سو تفاهم ها

 

انواع هیپنوتیزم 

روش های مختلفی برای ارائه هیپنوتیزم وجود دارد:

 

  • هیپنوتیزم هدایت شده: این شکل از هیپنوتیزم شامل استفاده از ابزارهایی مانند دستورالعمل های ضبط شده و موسیقی برای القای حالت هیپنوتیزمی است. سایت‌های آنلاین و اپلیکیشن‌های موبایل اغلب از این نوع هیپنوتیزم استفاده می‌کنند.
  • هیپنوتیزم درمانی: هیپنوتیزم درمانی، استفاده از هیپنوتیزم در روان درمانی است و توسط پزشکان و روانشناسان دارای مجوز برای درمان بیماری هایی از جمله افسردگی، اضطراب، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و اختلالات خوردن انجام می شود.
  • خود هیپنوتیزمی: خود هیپنوتیزمی فرآیندی است که زمانی رخ می دهد که فرد به خودی خود حالت هیپنوتیزم را القا کند. اغلب به عنوان یک ابزار خودیاری برای کنترل و کاهش درد یا مدیریت استرس استفاده می شود.

 

 

موارد استفاده و مزایای بالقوه 

چرا ممکن است فردی تصمیم بگیرد هیپنوتیزم را امتحان کند؟ در برخی موارد، افراد ممکن است به دنبال هیپنوتیزم برای کمک به مقابله با درد مزمن یا کاهش درد و اضطراب ناشی از روش‌های پزشکی مانند جراحی یا زایمان باشند.

 

موارد زیر تنها چند مورد از مزایا و کاربردهای هیپنوتیزم است که در تحقیقات نشان داده شده است:

 

  • کاهش علائم مرتبط با سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
  • کنترل درد در حین اعمال دندانپزشکی
  • از بین بردن یا کاهش مشکلات پوستی از جمله زگیل و پسوریازیس
  • مدیریت برخی از علائم بیش فعالی-کم توجهی (ADHD)
  • درمان مشکلات درد مزمن مانند آرتریت روماتوئید
  • درمان و کاهش درد هنگام زایمان
  • کاهش علائم زوال عقل
  • کاهش تهوع و استفراغ در بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی

 

هیپنوتیزم همچنین برای کمک به افرادی با تغییرات رفتاری مانند ترک سیگار، کاهش وزن یا جلوگیری از شب ادراری استفاده شده است.

 

هیچ چیز ماورایی  در هیپنوتیزم وجود ندارد.

 

تاثیر هیپنوتیزم 

هیپنوتیزم چه تاثیری دارد؟ تجربه هیپنوتیزم می تواند به طور چشمگیری از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.

 

برخی از افراد هیپنوتیزم شده گزارش می دهند که در طول حالت هیپنوتیزم احساس جدایی یا آرامش عمیق می کنند در حالی که برخی دیگر حتی احساس می کنند که به نظر می رسد اعمال آنها خارج از اراده آگاهانه آنها رخ می دهد. افراد دیگر ممکن است کاملا آگاه باشند و قادر به انجام مکالمات در هنگام هیپنوتیزم باشند.

 

آزمایش‌های محقق ارنست هیلگارد نشان داد که چگونه می‌توان از هیپنوتیزم برای تغییر چشمگیر ادراکات استفاده کرد. در یکی از این آزمایش ها، پس از اینکه به افراد هیپنوتیزم شده دستور داد که در دستان خود احساس درد نکنند، دستان شرکت کنندگان در آب یخ قرار داده شد. در حالی که افراد هیپنوتیزم نشده به دلیل درد مجبور بودند دست خود را پس از چند ثانیه از آب بیرون بیاورند، افراد هیپنوتیزم شده توانستند دستان خود را برای چند دقیقه بدون احساس درد در آب یخ رها کنند.

 

نکاتی در مورد هیپنوتیزم 

در حالی که بسیاری از مردم فکر می کنند که نمی توان آنها را هیپنوتیزم کرد، تحقیقات نشان داده است که تعداد زیادی از مردم بیشتر از آن چیزی که فکر می کنند هیپنوتیزم پذیر هستند. تحقیقات نشان می دهد که:

 

  • بین 10 تا 15 درصد افراد به هیپنوتیزم واکنش بسیار زیادی نشان می دهند.
  • هیپنوتیزم کردن تقریباً 10٪ از بزرگسالان دشوار یا غیرممکن است.
  • کودکان بیشتر مستعد هیپنوتیزم هستند.
  • افرادی که می توانند به راحتی در خیالات جذب شوند، به هیپنوتیزم واکنش زیادی نشان می دهند.

 

اگر علاقه مند به هیپنوتیزم شدن هستید، مهم است که به یاد داشته باشید که با ذهنی باز به این تجربه نزدیک شوید. افرادی که هیپنوتیزم را با دیدی مثبت می بینند، بهتر به آن پاسخ می دهند.

 

اگر علاقه مند به هیپنوتیزم درمانی هستید، مهم است که به دنبال متخصصی باشید که دارای اعتبار و تجربه در استفاده از هیپنوتیزم به عنوان یک ابزار درمانی باشد.

در حالی که مکان‌های زیادی وجود دارند که آموزش و گواهی هیپنوتیزم را ارائه می‌دهند، ممکن است مفید باشد که به دنبال یک متخصص سلامت روان باشید که توسط انجمن های هیپنوتیزم بالینی تأیید شده است. معمولا برنامه این انجمن ها برای متخصصان بهداشت روان با مدرک کارشناسی ارشد آزاد است و به 40 ساعت آموزش کارگاهی تایید شده، 20 ساعت آموزش فردی و دو سال تمرین در هیپنوتیزم بالینی نیاز دارد.

 

سو تفاهم های رایج هیپنوتیزم 

سوء تفاهم در مورد موضوع هیپنوتیزم رایج است.

در حالی که فراموشی ممکن است در موارد بسیار نادری رخ دهد، مردم عموماً هر چیزی را که در زمان هیپنوتیزم شدن اتفاق افتاده به خاطر می آورند. با این حال، هیپنوتیزم می تواند تأثیر قابل توجهی بر حافظه داشته باشد. فراموشی پس از هیپنوتیزم می تواند باعث شود که فرد چیزهای خاصی را که قبل یا در طول هیپنوتیزم رخ داده اند فراموش کند. با این حال، این اثر به طور کلی محدود و موقت است.

در حالی که می توان از هیپنوتیزم برای تقویت حافظه استفاده کرد، در رسانه های محبوب در مورد تأثیرات آن به طور چشمگیری اغراق شده است. تحقیقات نشان داده است که هیپنوتیزم منجر به تقویت یا دقت قابل توجه و چشمگیر حافظه نمی شود و در واقع هیپنوتیزم می تواند بیشتر در مورد خاطرات نادرست یا تحریف شده کارایی داشته باشد.

علیرغم داستان هایی که در مورد افرادی که بدون رضایت خودشان هیپنوتیزم می شوند وجود دارد، هیپنوتیزم به مشارکت داوطلبانه بیمار نیاز دارد. با این حال، افراد از نظر میزان هیپنوتیزم پذیری و تلقین پذیری در هنگام هیپنوتیزم متفاوت هستند. تحقیقات نشان می دهد که افرادی که به شدت تلقین پذیر هستند، در هنگام هیپنوتیزم کمتر احساس عاملیت را تجربه می کنند.

در حالی که مردم اغلب فکر می کنند که اعمال آنها تحت هیپنوتیزم بدون تأثیر اراده آنها اتفاق می افتد، هیپنوتیزم کننده نمی تواند شما را مجبور به انجام اعمالی کند که برخلاف میل شماست.

در حالی که هیپنوتیزم می تواند برای افزایش عملکرد استفاده شود، نمی تواند افراد را قوی تر یا ورزشکارتر از توانایی های فیزیکی موجودشان کند.

 

هیچ کس نمی تواند بصورت اجباری  شما را تحت هیپنوتیزم قرار دهد.  این یک باور افسانه ای و غلط است.

 

تاریخچه هیپنوتیزم 

استفاده از حالت‌های خلسه مانند هیپنوتیزم به هزاران سال قبل برمی‌گردد، اما هیپنوتیزم در اواخر قرن هجدهم با کار پزشکی به نام فرانتس مسمر شروع به رشد کرد. این عمل به لطف دیدگاه های عرفانی مسمر شروع ضعیفی داشت، اما در نهایت علاقه به رویکردی علمی تر تغییر کرد.

هیپنوتیزم در اواخر قرن نوزدهم در زمینه روانشناسی اهمیت بیشتری پیدا کرد و ژان مارتین شارکو از آن برای درمان زنانی استفاده کرد که در آن زمان به اختلالی که هیستری نامیده می شد، مبتلا بودند. این کار بر زیگموند فروید و توسعه روانکاوی تأثیر گذاشت.

اخیراً، تعدادی نظریه مختلف برای توضیح دقیق نحوه عملکرد هیپنوتیزم وجود داشته است. یکی از معروف‌ترین نظریه‌ها، تئوری تفکیک جدید هیپنوتیزم هیلگارد است.

 

به گفته هیلگارد، افرادی که در حالت هیپنوتیزم هستند، هوشیاری شکافته ای را تجربه می کنند که در آن دو جریان متفاوت از فعالیت ذهنی وجود دارد. در حالی که یک جریان هوشیاری به پیشنهادات هیپنوتیزور پاسخ می دهد، جریان منفصل دیگری اطلاعات خارج از آگاهی خودآگاه فرد هیپنوتیزم شده را پردازش می کند.

 

 

 

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید