دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

همیشه مثبت بمانید: 10 راز افرادی که همیشه مثبت هستند

مثبت ماندن فواید ملموس واقعی در زندگی دارد. نه تنها تحقیقات نشان داده است که افراد مثبت اندیش دارای رفاه بهتر و سطوح پایین تری از استرس هستند، بلکه مطالعات نشان می دهد که آنها حتی بیشتر از بدبین ها عمر می کنند.

بسیاری از ما تلاش می کنیم که مثبت بمانیم، زیرا احساس بهتری به ما می دهد. چه کسی نمی خواهد شادتر زندگی کند؟!

فهرست عناوین
همیشه مثبت بمانید: 10 راز افرادی که همیشه مثبت هستند

با این حال انتخاب مثبت بودن همیشه چندان آسان نیست. نه زمانی که نگرانی و اضطراب می تواند به راحتی ما را سنگین کند. پس چگونه برخی افراد اینقدر مثبت اندیش می مانند؟

در این مقاله، اسرار و رازهای آنها را با شما به اشتراک می گذاریم. در ادامه مطلب با دنیای موسیقی درمانی همراه باشید و با دانستن این راز ها، همیشه مثبت بمانید و بهتر و شادتر زندگی کنید.

 

مثبت اندیشی مثل یک عضله است. به تمرین دادن آن ادامه دهید تا به یک عادت تبدیل شود.

 

1. کمی به خودتان آسان تر بگیرید

ما اغلب نسبت به دیگران و در مقابل آن ها حس شفقت و درک داریم، اما نوبت که به خودمان می رسد، آستین های خود را برای کتک زدن خود بالا می زنیم. ما متوجه می شویم که دوستمان خود را دست کم می گیرد. وقتی همکارمان از خودش انتظارات ناعادلانه ای دارد، آن را می بینیم. اما با این حال، ما خودمان احتمالاً تمام این کارها را انجام می دهیم.

اغلب اوقات در زندگی، ما بدترین منتقدان خود هستیم، در حالی که واقعاً باید بزرگترین تشویق کننده خود باشیم. من می خواهم آنچه را که سال ها پیش به یک دوست قدیمی گفتم به شما بگویم:

 

"شما لایق این هستید که در زندگی همیشه در کنار خودتان باشید."

 

حرف من را اشتباه نگیرید، این بدان معنا نیست که شما نمی توانید خود را مسئول نگه دارید، زمانی که اشتباه کرده اید اعتراف کنید یا برای انجام بهتر کارها تلاش کنید. این به معنای پذیرش این است که شما فقط یک انسان هستید. اینکه همه ما تمام تلاش خود را می کنیم و این اشکالی ندارد.

به جای اینکه به خاطر هر خطا یا اشتباهی که داشته یا دارید، بی وقفه خود را مورد ضرب و شتم قرار دهید، کمی به خودتان آسان تر بگیرید و در کنار خودتان باشید. نکته اصلی این است که وقتی صدایی در سر دارید که دائماً شما را تضعیف می کند، مثبت ماندن بسیار سخت است.

 

2. مراقب افکار منفی باشید

ما نه تنها یک منتقد درونی داریم که ما را تضعیف می کند، بلکه باید با جریانی از افکار عمدتاً ناخودآگاه مقابله کنیم که می‌توانند ما را به سمت مسیر تفکر منفی سوق دهند. عامل اصلی آن این است که از بسیاری جهات، دنیای اطراف با چیزهایی که بر علیه ما هستند انباشته شده است.

محققان دریافته‌اند که ما بیشتر مستعد استفاده از اطلاعات منفی در شکل‌دهی دیدگاه خود به جهان هستیم تا اطلاعات مثبت. استدلال شده است که این به اصطلاح "سوگیری منفی" به نوعی به عنوان یک ویژگی تکاملی در ما به کار رفته است تا سعی کنیم خودمان را ایمن نگه داریم.

با در نظر گرفتن این موضوع، منطقی است که تحقیقات بنیاد ملی علوم به این نتیجه رسیده است که حدود 80 درصد از افکار ما منفی هستند. نه تنها این، بلکه 95 درصد از افکار ما دقیقاً همان افکار تکراری روز قبل است.

بنابراین اگر می‌خواهیم جانب منفی را دور بزنیم، باید هوشیار باشیم. البته ما نمی توانیم کاملا افکار منفی خود را متوقف کنیم و از شر آن ها خلاص شویم. اما می توانیم بیشتر حواسمان به آنها باشد.

وقتی متوجه می شویم که یک فکر منفی به وجود می آید، می توانیم انتخاب کنیم:

 

  • آن را به عنوان یک فکر (بالقوه تحریف شده) تشخیص دهیم، نه یک واقعیت
  • آن را به چالش بکشیم و دلایلی را بیابیم که چرا درست نیست
  • سعی کنیم خودمان را از آن جدا کنیم تا ببینیم این فقط یک فکر است و نه خود ما
  • قضاوت را کنار بگذاریم تا خودمان را در مورد آن کتک نزنیم
  • آگاهانه با رسیدن به یک فکر مثبت تر با آن مقابله کنیم

 

3. احساسات خود را بیان کنید

همانطور که رودخانه به دریا منتهی می شود، جریان افکار ما به احساسات ما وارد می شود. شما نمی توانید همه چیزها را در داخل خود نگه دارید، چرا که با این کار آن ها فقط شما را خواهند خورد.

به اشتراک گذاشتن یک درد یا مشکل، به معنای نصف کردن آن است. در واقع، تحقیقات نشان داده است که فقط صحبت کردن با مردم در مورد احساسات مان، می تواند احساس بهتری در ما ایجاد کند. همچنین می توانید این بیان احساسات را با ژورنال نویسی شخصی نیز انجام دهید، به این صورت که احساسات خود را بر روی کاغذ آورده و آن ها را برای خود بنویسید.

نویسنده و مربی روانشناسی مثبت گرا، دکتر دایان ای درهر، در این باره می گوید:

 

"روانشناس جیمز پن بیکر در دهه نود دریافت که نوشتن در مورد تجربیات عاطفی ما سلامت روانی و جسمی ما را بهبود می بخشد. تئوری این است که حفظ اسرار دردناک استرس زا است و خطر ابتلا به بیماری را افزایش می دهد. و در مقابل، خودافشایی، چه گفتاری یا نوشتاری، استرس طولانی مدت مهار احساسات را از بین می برد و منجر به سلامتی بهتر می شود."

 

یافتن خروجی های سالم برای طیف گسترده ای از احساسات کاملاً طبیعی که همه ما آن ها را تجربه می کنیم، به ما کمک می کند تا در نهایت مثبت بمانیم. به این ترتیب می توانیم احساسات منفی را به جای فرار از آنها پردازش کنیم.

 

 

4. انعطاف پذیری خود را در طول زمان ایجاد کنید

ما از تجربیات خود یاد می گیریم و رشد می کنیم. و اگرچه ممکن است ما آن را دوست نداشته باشیم، اما اوقات بد در زندگی می تواند به همان اندازه (شاید هم بیشتر!) برای ما مفید باشد. زیرا وقتی زندگی چیزی را به سمت شما پرتاب می کند و شما از آن جان سالم به در می برید، شما را قوی تر می کند.

شما از طریق فرآیند شکست، از دست دادن، و مبارزه، انعطاف پذیری بیشتری ایجاد می کنید. این انعطاف پذیری مانند یک پوسته سخت است که از ما محافظت کرده تا بهتر پیش برویم.

انعطاف پذیری به جای اینکه ما را سخت کند که بدبین تر شویم، می تواند به ما کمک کند تا دیدگاه خوش بینانه تری را پرورش دهیم. چرا؟ چون ما می دانیم که خوب خواهد شد و در نتیجه کمتر می ترسیم.

ساختن و ایجاد انعطاف پذیری خود از طریق فشار به منطقه آسایش، فعال بودن و آموختن درس ها به شما کمک می کند مثبت بمانید.

 

5. به طور فعال در همه چیزهای بد به دنبال پوشش نقره ای باشید

از بسیاری جهات، مثبت اندیشی به یک انتخاب تبدیل می شود. چیزی که با عادت هایی که می سازیم، به خود القا کرده و درست می کنیم. ممکن است همیشه احساس نکنیم که امکان تبدیل یک موقعیت بد به چیز خوب وجود دارد. اما ما معمولاً می‌توانیم حداقل چند نکته مثبت بالقوه که در نهایت می‌تواند از آن بیرون بیاید را جمع آوری کنیم.

می خواهم خودم را در جای شما قرار دهم:

گاهی اوقات شما واقعاً باید به شکار در خاک بروید تا بتوانید آن جواهرات پنهان را پیدا کنید. وقتی شریک زندگی‌تان که دوستش دارید بدون دلیل شما را رها می‌کند، «نگاه کردن به جنبه‌های مثبت» می‌تواند چالش‌برانگیز باشد.

اما افراد مثبت اندیش تلاش می کنند تا رنگین کمانی را پیدا کنند که می تواند از همه باران ها حاصل شود. آنها ترجیح می دهند چیزهایی را بپذیرند که کنترلی روی آنها ندارند و در عوض توجه خود را روی چیزهایی متمرکز کنند که می توانند بر آنها تأثیر بگذارند.

 

6. روی آنچه می توانید کنترل کنید تمرکز کنید

بنابراین بسیاری از چیزهایی که می‌توانیم نگران آن‌ها باشیم، مسائلی هستند که هیچ کنترلی روی آن‌ها نداریم. اما افراد مثبت اندیش تصمیم می گیرند انرژی خود را صرف کاری کنند که می توانند در آن تاثیرگذار باشند.

مثلا:

شما نمی توانید کنترل کنید که در فلان دانشگاه پذیرفته می شوید یا خیر. شما فقط می توانید میزان کار خود را برای مطالعه و گرفتن نمرات خوب کنترل کنید.

شما نمی توانید کنترل کنید که آیا مردم شما را دوست دارند یا نه. اما شما می توانید کنترل کنید که چگونه خود را به جهان نشان می دهید و با خودتان صادق باشید یا خیر.

تمرکز بر آنچه که می توانیم کنترل کنیم به ما کمک می کند تا به جای قربانی بودن، فعال تر و قدرتمندتر باشیم. این اقدامی قدرتمند است که به شما چشم انداز بهتری می دهد.

 

7. از تکنیک های تمرکز حواس برای حضور و کاهش استرس استفاده کنید

فشارهای زندگی روزمره، به ناچار ایجاد خواهد شد و گریزی از آن نیست. اما وقتی این اتفاق می‌افتد، تکنیک‌های تمرکز حواس می‌توانند تسکین خوبی را فراهم کنند.

 

ما در مورد مواردی مانند این ها صحبت می کنیم:

 

 

همانطور که توسط موسسه ملی بهداشت اشاره شده است:

 

"مطالعات نشان می دهد که شیوه های تمرکز حواس می تواند به افراد در مدیریت استرس، مقابله بهتر با بیماری های جدی و کاهش اضطراب و افسردگی کمک کند. بسیاری از افرادی که تمرکز حواس را تمرین می کنند، افزایش توانایی خود را در آرامش، اشتیاق بیشتر برای زندگی و بهبود عزت نفس گزارش می دهند."

 

 

8. خودباوری و عزت نفس خود را ایجاد کنید

ما همیشه نمی‌توانیم به زندگی تکیه کنیم تا در راهی که می‌خواستیم ما را پیش ببرد. اما می توانیم یاد بگیریم که به خودمان تکیه کنیم. هر چه به خود اعتماد و ایمان بیشتری داشته باشید، در برخورد با هر چیزی که ممکن است برایتان پیش بیاید، احساس راحتی بیشتری خواهید کرد. چه این را قبول داشته باشم یا نه، تحقیقات نشان می دهد که عزت نفس بالاتر مزایای بلندمدتی دارد.

یک بررسی تحقیقاتی بزرگ منتشر شده در مجله American Psychologist به این نتیجه رسید که:

 

«عزت نفس بالا به افراد کمک می‌کند تا با حوزه‌های مختلف زندگی سازگار شده و در آن‌ها موفق شوند. این به آن ها در مواردی از جمله داشتن روابط رضایت‌بخش‌تر، عملکرد بهتر در مدرسه و محل کار، برخورداری از سلامت روانی و جسمی بهتر، و پرهیز از رفتارهای ضداجتماعی کمک می کند».

 

این را بدانید و به خاطر بسپارید که در پایان روز، احساس ما نسبت به خودمان، احساس ما را در مورد هر چیز دیگری که در زندگیمان وجود دارد شکل می دهد.

 

شادی و احساس مثبت بودن در واقع پایه و اساس بهره وری هستند.

 

9. به خودتان یادآوری کنید که برای چه چیزی باید شکرگزار باشید

نظر شخصی من این است که بدون بحث درباره قدردانی نمی توان درباره مثبت اندیشی صحبت کرد. زیرا وقتی توجه ما به جنبه های منفی زندگی جلب می شود، قدردانی چیزی است که آن را به جنبه های مثبت باز می گرداند.

ثابت شده است که قدردانی به ما کمک می کند تا احساسات مثبت بیشتری را تجربه کنیم. یادآوری چیزهایی که قبلاً باید از آنها سپاسگزار باشیم، چیزی است که چگونگی لذت بردن ما از تجربیات خوبمان را مشخص می کند.

 

ما می توانیم با انجام این کارها، مزایای شکرگزاری را به زندگی خود وارد کنیم:

 

  • راه اندازی یک ژورنال شخصی سپاسگزاری
  • فهرست کردن ذهنی تمام چیزهای ریز و درشتی که برای آن ها احساس قدردانی می کنیم
  • نوشتن یادداشت های تشکر و ستایش و قدردانی آزادانه از دیگران
  • دعا یا مراقبه و فکر کردن به نعمت هایی که داریم و باید بخاطر آن ها شکرگزار باشیم

 

10. تلاش ها و دستاوردهای خود را در زندگی به رسمیت بشناسید نه اینکه آنها را نادیده بگیرید

آخرین مورد اما مهم ترین آن ها:

بسیار مهم است که به یاد داشته باشید همیشه تلاش های خود را ببینید. زیرا اگر به همه کارهایی که به خوبی انجام می دهیم توجه کافی نداشته باشیم، زندگی هرگز احساس مثبتی را به ما القا نمی کند.

خواستن چیزهای بیشتر از زندگی یک احساس بسیار رایج بوده و هیچ اشکالی ندارد. اتفاقا، استقبال از گسترش و رشد یا داشتن اهداف خوب است. اما زمانی که نتوانیم تشخیص دهیم تا چه حد پیشرفت کرده‌ایم، این می‌تواند به سرعت منجر به نارضایتی شود. در نهایت می‌توانیم در مورد اینکه تا چه حد هنوز عقب مانده‌ایم، احساس ناامیدی و منفی بافی کنیم.

شمردن «برد ها» به همان اندازه مفید است که شمردن نعمت‌هایتان. در جایی که اعتبار دارد اعتبار بدهید. فقط برای آنچه که به عنوان دستاوردهای مهم زندگی در نظر می گیرید، به خود تبریک نگویید. به موفقیت های کوچک روزانه و تلاشی که انجام می دهید هم به همان اندازه توجه کنید و آن ها را جشن بگیرید.

 

نتیجه گیری: هیچ کس همیشه مثبت نمی ماند

واقعیت این است که ما نمی توانیم آن را واقعی نگه داریم و برای همیشه مثبت بمانیم. زندگی یک سفر است، و حتما روزهای بدی در راه خواهد بود. وادار کردن خودمان به تلاش برای همیشه مثبت ماندن، خطرات تبدیل شدن به مثبت‌گرایی سمی را دارد.

مثبت بودن و مثبت ماندن، بیشتر در مورد به حداقل رساندن آن روزهای بد و آموزش به خود است که هر بار که زمین خوردید دوباره بلند شوید. و این همان چیزی است که پرورش نگرش مثبت به زندگی، می تواند در آن به شما کمک کند.

 

 

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید