آیا واقعا افراد مثبت اندیش بیشتر عمر می کنند؟
طبق مطالعه ای که توسط اساتید انجمن بین المللی روانشناسی کاربردی (IAAP) انجام شد، افرادی که بهزیستی و رفاه روانی و ذهنی بالایی را تجربه می کنند (SWB) عمر طولانی تری دارند. علاوه بر این، آنها نسبت به کسانی که این بهزیستی روانی را ندارند از سلامتی جسمی بهتری برخوردار هستند.
به بیان ساده، احساسات و قضاوتهای افراد در نهایت بر مدت زمان ماندن آنها بر روی این کره خاکی و کیفیت زندگیشان تأثیر می گذارد. در واقع، در این مطالعه افراد دارای SWB مثبت تقریباً هشت سال بیشتر از افراد دارای SWB منفی زندگی کردند. علاوه بر این، آنها کاهش بیماری های جسمی، از جمله بیماری های قلبی عروقی و افسردگی را تجربه کردند!
SWB چیست؟
SWB به بیان ساده همان مثبتگرایی است. SWB ترکیبی از احساسات مختلف است و به طور عمده شامل: رضایت از زندگی، داشتن احساسات مثبت، خوش بینی، و اجتناب از احساسات منفی میباشد. این تحقیق به مطالعات متعددی اشاره می کند، از جمله مواردی که در آنها افراد مختلف را در مدت طولانی دنبال کرده و مورد بررسی قرار دادهاند. در مواردی، این بررسی و مطالعات به مدت سی سال بطول انجامیده است. در هر یک از این مطالعات، شرکت کنندگان بر اساس ارزیابی اولیه SWB مورد ارزیابی قرار گرفتند. در نهایت، آن دسته از افرادی که مثبت نگر بودند، سلامت بهتری داشتند و بیشتر از همتایان خود عمر کردند.
مدرک و گواه این نتایج چیست؟
در این گزارش به چند مطالعه بسیار جالب اشاره شده است:
عکسهای بازیکنان حرفهای بیسبال که در سال 1952 گرفته شده بودند، مورد ارزیابی، قضاوت و رتبهبندی قرار گرفتند. آنها دریافتند که بازیکنانی که لبخندهای واقعی داشتند بیشتر از کسانی که فقط تا حدی لبخند می زدند یا اصلاً لبخند نمی زدند، عمر کردهاند. علاوه بر این، این رتبه بندی ها میزان مرگ و میری را که تا سال 2009 رخ داده بود، پیش بینی می کرد.
علاوه بر این، ما یک مثال دیگر پیدا کردیم. در طی یک دوره متوسط 12 ساله، محققان پس از یک مطالعه اولیه، نزدیک به 88200 بزرگسال ژاپنی 50 تا 69 ساله را دنبال کردند. لذت بردن و راضی بودن آنها از زندگی، به طور مستقیم با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی و میزان مرگ و میر مرتبط بوده است.
در یک مطالعه دیگر پس از پذیرش در گروه سلامت پرستاران، محققان 63469 پرستار 30 تا 55 ساله را هر 2 سال به مدت 30 سال دنبال و بررسی کردند. در نتیجه، آنها گزارش کردند که وجود افسردگی به طور مستقیم با افزایش مرگ و میر بخاطر مشکلات قلبی عروقی ارتباط دارد.
در مجموع، 26 مطالعه علمی کلی در این تحقیق وجود دارد که به طور مستقیم طول عمر و مثبت بودن را به هم مرتبط می کند. علاوه بر این، هفده مطالعه موردی وجود دارد که مستقیماً مثبت بودن پایین و افزایش نرخ بیماری از جمله سرطان را به هم مرتبط میکند. ارتباط بین سرطان و مثبت اندیشی در حال حاضر کاملا قطعی نیست. اما محققان همچنان در حال ادامه مطالعه در مورد این ارتباط هستند.
چگونه این اتفاق می افتد؟
دانشمندان و پزشکان این نتایج شگفتانگیز را به دو عامل اصلی نسبت میدهند: بهبود انعطافپذیری و زندگی هوشمندانه. محققان بر این باورند که افراد مثبت اندیش با نگرش خوش بینانه نسبت به زندگی، تمایل بیشتری به زندگی کردن دارند. و این منجر به یک ذهنیت فعال در مورد مراقبت و رسیدگی به سلامت و پیشگیری از مشکلات و بیماری های مختلف می شود. بنابراین، داشتن یک سبک زندگی مثبت منجر به کاهش بسیار زیاد ابتلا به بیماری و مرگ و میر ناشی از آن می شود.
علاوه بر این، مثبت اندیشی باعث بلوغ و بینش می شود. این خرد به مردم اجازه می دهد تا با طبیعت معنوی خود ارتباط برقرار کنند و یک زندگی سالم، طولانی و معنادار با سادگی و شادی داشته باشند. افرادی که چیزهای واقعا مهم را به خاطر می سپارند، زندگی شادتر و طولانی تری دارند.
بزرگترین برداشت از این شواهد باور نکردنی
دانشمندان و پزشکان همچنان در حال ادامه تحقیقات و بررسی رابطه باورنکردنی بین مثبت بودن و طول عمر هستند. این شواهد به وضوح، به ارتباط مستقیم بین داشتن طرز فکر مثبت و نگرش زیبا به زندگی همراه با سلامت و طول عمر اشاره دارند.
به یاد داشته باشید که همیشه با ذهنیت مثبت زندگی کنید. همچنین به آنچه واقعاً مهم است و ارزش دارد توجه کرده و اجازه ورود آن به مغز خود را بدهید. در واقع، همه ما گاهی اوقات چیزهای منفی را تجربه کرده و احساسات بدی را دریافت می کنیم، و این کاملا طبیعی است. اما با این حال، بیایید در نبردی که در آن مسلح به اقدامات و افکار مثبت هستیم، پیروز شویم.