دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

فواید آسیب‌پذیر بودن در رابطه

در ابتدا آسیب پذیری را بشناس! بسیاری از ما در هنگام برقراری ارتباط با دیگران، تلاش می‌کنیم شخصیتی بسته داشته باشیم تا آسیب نبینیم. در واقع، آسیب‌پذیری را با ضعف و ناتوانی اشتباه می‌گیریم. 

این در حالی است که اگر مزایای آسیب‌پذیربودن را بدانیم و از آنها استفاده کنیم، روابطی کامل‌تر و عمیق‌تر خواهیم داشت و زندگی‌مان معنادارتر و لذت‌بخش‌تر خواهد شد. چه‌کسی بدش می‌آید یک زندگی شاد داشته باشد و راحت با دیگران ارتباط برقرار کند؟

فهرست عناوین
فواید آسیب‌پذیر بودن در رابطه

 

آسیب‌پذیری در نگاه اول کمی منفی به نظر می‌آید اما هرگز اینگونه نیست.

 

آسیب‌پذیری چیست؟

آسیب‌پذیری در نگاه اول کمی منفی به نظر می‌آید. احتمالا در ذهن شما هم از همین حالا این جنبه منفی شکل گرفته است. دلیلش این است که درباره این مفهوم باورهای نادرستی وجود دارد؛ بنابراین، ابتدا آن باورهای منفی را دور بریزید. آسیب‌پذیری تمایل ما برای پذیرش ریسک و افشای هیجانات درونی‌مان برای دیگران است.

 

 

آسیب‌پذیری برخلاف تصور همه:

  • به‌معنای ضعیف‌بودن نیست؛
  • ابزاری برای مقایسه نیست؛
  • چیزی نیست که انکارش کنید؛
  • منحصر به افراد خاصی نیست؛
  • نوعی برگ برنده در برابر دیگران نیست؛
  • فقط به‌معنای هیجانات و خاطرات عمیق و تاریک نیست؛
  • نمی‌گوید به‌طور کامل همه جنبه‌های وجودتان را برای دیگران فاش کنید.

 

برنی براون، پژوهشگر آمریکایی می‌گوید:

داشتن هدفی شفاف‌تر یا زندگی معنادارتر راهی دارد و راهش آسیب‌پذیری است.

ارتباطات ما با دیگران مهم‌ترین مؤلفه زندگی معنادار است و مزایایی که آسیب‌پذیربودن برای برقراری این ارتباطات دارد بی‌نظیر است.

 

مزایایی که آسیب‌پذیربودن برای برقراری ارتباط با دیگران دارد بی‌نظیر است.

 

چرا آسیب پذیری در یک رابطه مهم است؟

انسان‌ها برای اینکه شاد باشند باید حس کنند به کسی یا کسانی تعلق دارند. به‌دلیل همین نیاز درونی، لازم است روابطی ایمن با دیگران ایجاد کنیم. برقراری روابط سالم با دیگران مزایای متعددی دارد که برخی از آنها عبارت‌اند از:

 

 

با این‌همه مزایا، منطقی است که تلاش کنیم روابط معنادارتری با دیگران داشته باشیم و به‌شکل مداوم پذیرای برقراری روابط جدید باشیم. برای اینکه به این دو هدف برسیم فقط به یک چیز نیاز داریم: آسیب‌پذیربودن.

 

همچنین بخوانید: 10 راه برای اینکه رابطه خود را بسیار آسان تر کنید

 

در روابط سالم، شرکا ریسک های عاطفی می کنند. مزایای آسیب پذیری زیر را برای مشارکت در نظر بگیرید:

 

آسیب پذیری باعث ایجاد اعتماد می شود

اعتماد عمیق به خصوص در روابط عاشقانه یک راه دو طرفه است. هم شما و هم شریک زندگیتان باید بطور ضمنی به یکدیگر اعتماد کنید. باید بدانید که شریک زندگی تان از شما حمایت می کند و می توانید عمیق ترین امیدها و ترس های خود را بدون ترس از طرد شدن یا قضاوت برای او آشکار کنید.

 

 

آسیب پذیری باعث رشد می شود

برای رشد روابط، شرکا باید آسیب پذیری خود را ابراز کنند. تمرین آسیب‌پذیری به شرکا اجازه می‌دهد بر تجربیات گذشته غلبه کنند، با چالش‌ها روبرو شوند و مکالمات سخت و پیچیده ای در مورد مسائل داشته باشند. آسیب پذیر بودن یک فرآیند یادگیری است که می تواند شما و شریک زندگی تان را به نزدیک تر شدن سوق دهد.

 

آسیب پذیری باعث افزایش صمیمیت عاطفی می شود

ممکن است برای شما چالش برانگیز باشد که از نظر عاطفی با شریک عاشقانه خود بدون آسیب پذیری صحبت کنید. صادق بودن در مورد احساسات و ناامنی های شخصی می تواند باعث رفتار متقابل در شریک زندگی شما شود که به تقویت پیوندها و صمیمت عاطفی رابطه در سطح عمیق تری کمک می کند.

 

آسیب پذیری باعث افزایش صمیمیت عاطفی می شود.

 

چگونه در رابطه خود آسیب پذیرتر باشیم

آسیب پذیری نیاز به صبر و تمرین دارد. راه های زیر را برای تمرین آسیب پذیری در رابطه خود در نظر بگیرید:

 

  • احساسات خود را با شریکتان چک کنید. نشان دادن آسیب پذیری خود به این معنی است که برای پرسیدن در مورد احساسات شریک زندگی خود، تا زمانی که بحرانی رخ دهد منتظر نمانید. پرسیدن در مورد احساسات شریک زندگی تان می تواند کمک زیادی به ایجاد صراحت کند.
  • مدل های خوب آسیب پذیری را پیدا کنید. به افرادی در زندگی خود توجه کنید که می توانند آسیب پذیری خود را با موفقیت بیان کنند. زمانی را با آنها بگذرانید تا از رفتار آنها درس بگیرید و ظرفیت خود را برای آسیب پذیری در روابطتان افزایش دهید.
  • آهسته پیش بروید. آسیب پذیر بودن ممکن است در ابتدا شما را به چالش بکشد، مخصوصاً اگر تمایل به دوری و تدافع احساسی دارید. گام های کوچکی بردارید تا به شما کمک کند یاد بگیرید که مراقب خود باشید. تسهیل آسیب‌پذیری همچنین می‌تواند به شما کمک کند تا حد و مرزی تعیین کنید تا بیش از حد پیش نروید و بیش از حد به دیگران اتکا نکنید.
  • به خودتان گوش کنید. افرادی که با آسیب پذیری دست و پنجه نرم می کنند در توجه به خواسته ها و نیازهای خود مشکل دارند. بررسی حضور در حالت های مختلف روزانه را تمرین کنید و از خود بپرسید که موقعیت‌های خاص از نظر فیزیکی و عاطفی چه احساسی در شما ایجاد می‌کنند و چه چیزی می تواند به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید. همچنین می توانید برای ردیابی احساسات خود یک دفتر یادداشت داشته باشید.
  • به دنبال کمک حرفه ای باشید. کار با یک خانواده درمانگر یا یک مشاور ازدواج می تواند به شما و همسرتان اجازه دهد تا از مهارت های آسیب پذیری خود استفاده کنید.
  • احساسات یکدیگر را تأیید کنید. هنگامی که احساسات ناپایدار به وجود می آیند، ممکن است حالت تدافعی به خود بگیرید یا فوراً راه حل ارائه دهید. آسیب پذیر بودن یعنی تمایل به وقت گذاشتن برای شنیدن حرف های شریک زندگی و تصدیق آنچه که او از سر می گذراند، قبل از اینکه واکنشی نشان دهید.

 

 

سخن پایانی دنیای موسیقی درمانی در مورد آسیب پذیر بودن در رابطه

آسیب پذیری تمایل شما به تمرین باز بودن احساسی با شریک زندگیتان است. آسیب پذیر بودن می تواند در ایجاد اعتماد در روابط و ایجاد صمیمیت عاطفی بین شما و شریک زندگیتان کمک کند. ممکن است مجبور باشید که با منزوی کردن خود، محدود کردن احساسات و اجتناب از موقعیت‌هایی که می تواند باعث دردسر عاطفی شود به چالش‌های زندگی پاسخ دهید. شما می توانید با بحث در مورد نیازهای رابطه با شریک زندگی خود و بررسی منظم احساساتتان، یاد بگیرید که چگونه در یک رابطه آسیب پذیر باشید.

 

منبع

masterclass

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید