دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

احساس نیاز به تایید شدن یک نیاز یا یک رفتار مرضی

چگونه از احساس نیاز به تایید شدن خلاص شویم؟!

روانشناس "هریت بریکر"، رفتار تایید خواهی را «بیماری برای خشنود کردن» می نامد، زیرا این فقط شکل دیگری از اعتیاد است. اگر به مردم اجازه دهید تا بر روی سرتاسر شخصیت شما قدم بزنند، اساساً تبدیل به فرش زیر پای آن‌ها شده اید، چرا که نیازهای آنها را بالاتر از نیازهای خود قرار داده‌اید.

در هر حال، این نوع رفتار اجباری می تواند آسیب جدی به سلامت روحی و جسمی شما وارد کند. روانشناس "جولی اگزلین" می‌گوید که تلاش برای راضی نگه داشتن دیگران، حتی می‌تواند منجر به افسردگی شدید شود، زیرا شما نیازهای خود را برای انطباق با خواسته‌های دیگران نادیده می‌گیرید.

فهرست عناوین
احساس نیاز به تایید شدن یک نیاز یا یک رفتار مرضی

اگر شما هم در خلاص شدن از شر این تمایلات مخرب برای راضی کردن دیگران به هر قیمتی مشکل دارید، از نکات زیر استفاده کنید. این مطالب کمک زیادی را به شما خواهند کرد.

 

1. بیشتر از خودتان حمایت کنید!

به گفته روانشناس و نظریه پرداز "جی ارلی" رفتارهای تایید طلبی مردم از دوران کودکی آغاز می‌شود، زمانی که والدین کودک را به خاطر اطاعت از آنها تحسین می‌کنند، اما او را از ابراز وجود منع می‌کنند. کودکان تأثیرپذیر این را به عنوان یک تهدید درک می‌کنند، زیرا آنها معتقدند که برای اینکه احساس کنند که توسط دیگران دوست داشته می‌شوند، باید دیگران را راضی نگه دارند و همانطور که به آنها گفته می شود عمل کنند. در غیر این صورت، به دلیل اینکه متوجه نیازهایشان شده‌اند و از دستورات دیگران پیروی کورکورانه نکرده‌اند، طرد و سرزنش می‌شوند.

برای شکستن این چرخه، کافی است نیازهای خود را بیشتر بیان کنید. مثلا اگر دوستان و اطرافیان شما می خواهند بعد از یک هفته کاری طولانی و خسته کننده با آنها ملاقات کنید، به آنها بگویید که به فرصتی برای استراحت نیاز دارید، اما به زودی به آنها سر خواهید زد. شما هنوز هم می‌توانید مودب باشید بدون اینکه کاملاً فرش زیر پای دیگران باشید. در واقع، یک حد وسط وجود دارد. دوستان و اطرافیان خوب شما آن را درک کرده و به شما سختی نخواهند داد. اما اگر آنها این درک را نداشتند، پس باید به فکر یافتن گروه دیگری از دوستان باشید.

خود شما باید شروع به فکر کردن به نیازهای خود کنید، در غیر این صورت، چه کسی این کار را خواهد کرد؟ به یاد داشته باشید که واکنش دیگران هیچ ربطی به شما ندارد، پس مسئولیت آنها را به عهده نگیرید. شما هرگز وظیفه‌ای ندارید که برای راضی نگه‌داشتن همه اطرافیان خود، خم شوید!

 

 

2. «نه» گفتن را تمرین کنید!

افراد تایید طلب، هرگز نمی خواهند به خاطر ترس از دست دادن یا ناامید کردن طرف مقابل، نه بگویند. باز هم، این باور اغلب از دوران کودکی سرچشمه می‌گیرد، زمانی که والدین انطباق کودک را تشویق می‌کردند اما وقتی کودک به حرف‌های قدرت طلبانه آن‌ها گوش نمی‌داد، او را سرزنش می‌کردند. صرف نظر از اینکه با چه الگویی تربیت شده و رشد کرده‌اید، بله گفتن به همه و همه چیز شما را خسته، پر از استرس و ناکام می‌کند. اگر از تمام وقت خود برای رسیدگی به نیازهای دیگران استفاده کنید، دقیقا چه زمانی برای برآوردن نیازهای خود وقت خواهید داشت؟

شما به اندازه سایر افراد اطرافتان اهمیت دارید، پس بخاطر اینکه خم به ابروی دیگران نیاید، قربانی رفتارهای فداکارانه نشوید. بدانید که اگر در نهایت از خود دفاع کنید چه احساس خوبی خواهید داشت. در این صورت حتی اگر طرف مقابل از پاسخ شما عصبانی یا خشمگین هم به نظر برسد، باز هم احساس خواهید کرد که یک بار سنگین از دوش شما برداشته شده و از قاطعیت خود لذت خواهید برد. موافقت با هر چیزی که دیگران از شما می خواهند شما را پرکار، فرسوده و پر از رنجش می‌کند.

"نه" به این معنی نیست که شما به خواسته های دیگران اهمیت نمی دهید، بلکه فقط به این معنی است که به اندازه کافی برای خود و دیگران ارزش قائل هستید تا در مورد آنچه که می‌توانید و نمی‌توانید انجام دهید صادق باشید.

 

3. به این فکر کنید که چرا احساس می کنید نیاز دارید دیگران را راضی نگه دارید!

شاید لازم باشد به اعماق درون خود بروید و از شر استخوان‌بندی قدیمی در وجود خود، که هنوز از دوران کودکی شما را آزار می دهند خلاص شوید. فقط شما می‌توانید خود را از گذشته سنگین جدا کنید، بنابراین آنچه را که باید برای ادامه دادن و داشتن یک زندگی متعادل و سالم انجام دهید، انجام دهید. بدانید که فقط به این دلیل که والدینتان شما را طوری تربیت کرده اند که رفتار خاصی داشته باشید، اکنون وظیفه ندارید آن قواعد تاریخی را رعایت کنید.

در حالی که دور انداختن باورهای عمیقاً ریشه‌دار می‌تواند دشوار باشد، برداشتن اولین قدم و تأمل در مورد اینکه چرا به روش‌های خاصی رفتار می‌کنید به شما کمک می‌کند که آن مه سنگین را بردارید و خود را به وضوح ببینید.

به یاد داشته باشید که شما نوع رابطه خود با دیگران را تعیین می‌کنید، بنابراین اگر هرگز از خود دفاع نکنید، آنها تصور می‌کنند که می‌توانند بدون هیچ هزینه‌ای هر آنچه را که می‌خواهند از شما بدست آورند. در حالی که این کاملاً تقصیر شما نیست، می‌توانید با تقویت عزت نفس و بیرون راندن قواعد مخرب ریشه‌دارتان، از این اتفاق در آینده جلوگیری کنید.

 

4. قبل از صحبت کردن فکر کنید!

هر زمان که کسی چیزی از شما می‌خواهد یا از شما نظرخواهی می‌کند، فقط برای خشنود کردن او پاسخی سرسری ندهید. در واقع اجازه دهید کلمات کامل برای شما تفهیم شود و قبل از اینکه پاسخی ارائه دهید، به طور کامل به آن شخص گوش دهید. حتی اگر کسی برای شما یک الزام را تعیین کرد، در پاسخ به او بگویید که تقویم برنامه‌های خود را بررسی کرده و به او اطلاع خواهید داد. به این ترتیب می‌توانید یک دید باز و شفاف نسبت به خواسته‌های دیگران داشته و ببینید که آیا واقعاً برای پاسخگویی به درخواست آنها وقت دارید یا خیر.

به همین ترتیب، اگر کسی نظر شما را در مورد موضوع مهمی می‌خواهد، آنچه را که واقعاً در فکر شما است را بگویید، نه فقط آنچه را که گفتنش او را خوشنود می‌کند. در واقع افراد به دلیل شفافیت شما بیشتر به شما احترام می‌گذارند تا اینکه صرفاً مثل یک ربات با هر فکر آنها موافقت کنید.

شما صدایی منحصربفرد برای صحبت کردن دارید. از آن برای بیان افکار صادقانه خود صرف نظر از اینکه دیگران ممکن است  چه فکری بکنند، استفاده کنید. شما مسئول مراقبت از احساسات دیگران نیستید. آنها مالک و مسئول افکار و احساسات خود هستند.

 

5. عشق به خود را تمرین کنید!

افراد تایید طلب اغلب عزت نفس بسیار پایینی دارند و معتاد به راضی نگه داشتن دیگران به هر قیمتی برای ایجاد احساس بهتر در خود هستند. اتفاقا در واقعیت، تایید طلبی، خودخواهی است، چرا که با این کار،  از دیگران برای افزایش ارزش خود استفاده می‌کنید. شما باید در حد توان خود به دیگران کمک کنید، فقط به دلیل این که آن‌ها نیاز به کمک دارند و این کار درستی است، نه به دلیل اینکه عزت نفس خود را تقویت کنید. برای رفع این مشکل، مطمئن شوید که عشق را در درون خود پرورش می‌دهید تا دوست داشته شدن و افراد حامی را به زندگی خود جذب کنید، افرادی که سعی نمی‌کنند از محبت و مهربانی شما سوء استفاده کنند. در همین لحظه خود را دوست داشته باشید و عاشق خود باشید.خواهید دید که با دور ریختن افکار منفی در مورد خود، ارزش‌تان نزد خود و دیگران به آرامی افزایش می‌یابد. از این لحظه به بعد، شما دیگر فرش زیر پای کسی نخواهید بود!

 

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید