دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

چگونه با ناامیدی مبارزه کنیم: 5 راه عالی برای غلبه بر احساس ناامیدی

برای ناامیدی از زندگی چکار باید کرد؟ حتما همه ما جملاتی مانند این را شنیده ایم که ناامیدی بزرگترین گناه است یا ناامیدی یعنی بی ایمانی. اما به هر حال، تجربه آن برای بسیاری از مردم کاملاً وحشتناک است. یک احساس غرق‌کننده، تخلیه‌کننده، محدودکننده همراه با این تجربه وجود دارد، و آنها می‌توانند شما را نگران و مضطرب کنند و احساس شدیدا ناخوشایندی در شما ایجاد کنند. یافتن بهترین درمان ناامیدی و رهایی از آن برای بسیاری از افراد یک آرزو است.

به دلیل ناامیدی شدید از زندگی و آینده که می تواند وجود داشته باشد، منطقی است که احتمالا از آن بترسید. اما این ترس می تواند اثر معکوس داشته باشد و خطرات ناشی از آن احساسات ناامیدکننده را بدتر کند! اما چگونه می توانید با ناامیدی در زندگی مبارزه کنید؟ 

فهرست عناوین
چگونه با ناامیدی مبارزه کنیم: 5 راه عالی برای غلبه بر احساس ناامیدی

در این مقاله، پنج راه برای غلبه بر ترس از ناامیدی را مورد بررسی قرار خواهیم داد. لطفا در ادامه مطلب با دنیای موسیقی درمانی همراه باشید. شاید این بهترین متن برای ناامیدی شما باشد.

 

 

1. یاد بگیرید که ریشه های ناامیدی را درک کنید

ترس از ناامیدی یک چرخه و فرآیند است و همه فرآیندها برای شکسته شدن به درک نیاز دارند. بیشتر توصیه‌های کلی در مورد غلبه بر ترس‌های ناامیدی به شما بینش کافی درباره ریشه‌های ترس‌هایتان نمی‌دهد، و ناامیدی می‌تواند علت های متفاوتی داشته باشد.

به طور کلی، ناامیدی مستلزم فقدان کلی اشتیاق، امید، تفکر مثبت یا انتظار خوش بینانه برای آینده است. این به معنای دیدن یک ایده تاریک از روزهای آینده است و می تواند باعث ایجاد احساس اضطراب، افسردگی و استرس شود. ترس از این نوع احساسات منطقی است، اما ترس از آن می تواند نتیجه معکوس داشته باشد و خطرش را افزایش دهد.

دلیل آن هم این است که ترس از احساس ناامیدی به این معنی است که یا در معرض خطر چنین احساسی هستید یا قبلاً مجبور شده اید از آن احساس فرار کنید. درک علت ترس‌های خاص شما می‌تواند به شما در مدیریت مسائلی - چه در حال حاضر یا گذشته - که آنها را تداوم می‌بخشند کمک کند. بنابراین، برای مقابله با ناامیدی، ابتدا باید بدانید که از کجا می آید؟ در اینجا ریشه های رایج آن را بررسی خواهیم کرد:

 

کمبود الهام

بدون الهام گرفتن از الگوهای مثبت یا داستان‌های موفقیت افراد، امید داشتن و تصور اینکه هر کسی می تواند از موقعیت فعلی شما خارج شده و موفق شود دشوار است. این جنگیدن با ناامیدی را برایتان سخت می کند.

 

بدون الهام گرفتن از الگوهای مثبت یا داستان‌های موفقیت، امید داشتن به اینکه شما هم می توانیداز موقعیت فعلی خارج شده و موفق شوید دشوار است.

 

احساس محدودیت

هنگامی که در حال مبارزه هستید، ناامیدی ممکن است زمانی ایجاد شود که هم احساس کنید مهارت لازم برای غلبه بر موانع پیش روی خود را ندارید و هم پیش نیازهای عمومی برای بقا را ندارید.

 

تجربه بیگانگی

اگر به شما این احساس را داده اند که به اندازه کافی خوب نیستید، اینکه لایق حمایت و عشق نیستید، یا محکوم به طرد شدن برای همیشه هستید، می توانید در نتیجه آن از خود بیگانگی احساس ناامیدی کنید. بدتر از آن، ممکن است در ترس از درد بیشتر، خود را منزوی کنید.

 

احساس اسارت

قرار گرفتن در یک موقعیت، رابطه یا محیط بدی که نمی توانید از آن فرار کنید، دلیل مهمی است که شما و بسیاری از افراد احساس ناامیدی می کنید.

 

تجربه ظلم و ستم

اگر بخشی از یک گروه یا اقلیت تحت ستم هستید، آگاهی از ظلمی که توسط چیزهایی به شما می شود که نمی توانید آنها را کنترل کنید، می تواند بسیار ترسناک باشد.

 

تجربه رها شدن

آیا تا به حال دقیقا در زمانی که در اوج مبارزه بیشترین نیاز به کمک را داشته اید، به حال خود رها شده اید؟ به راحتی می توان فهمید که این تجربه چگونه می تواند باعث ناامیدی کسی شود.

 

درگیری با افکار مرگ

بسیاری از افرادی که در مورد مرگ و میر خود، چه به دلیل بیماری یا تهدیدهای دیگر برای زندگیشان فکر می کنند، ممکن است به این شک بیفتند که اصلاً آیا ادامه دادن فایده ای دارد یا خیر.

 

احساس ناتوانی

اگر احساس می کنید کنترلی بر زندگی و مسیر آن ندارید، ممکن است در نتیجه احساس ناامیدی کنید یا از ناامیدی بترسید.

 

تجربه درماندگی

آیا احساس می کنید که در موقعیت بسیار دشوار یا تهدیدکننده ای قرار دارید اما نمی توانید خود را از آن آزاد کنید؟ این درماندگی پیش درآمدی سریع برای ناامیدی است.

 

بسیاری از افرادی که در مورد مرگ خود فکر می کنند، ممکن است به این شک بیفتند که اصلاً آیا ادامه دادن فایده ای دارد یا خیر.

 

2. احساس ناامیدی خود را نام ببرید و بپذیرید

رسیدن به ریشه های عمیق احساسات پیچیده می تواند چالش برانگیز باشد. این امر به ویژه در مورد چیزی مانند ترس از ناامیدی یا شروع احساسات ناامید کننده صادق است. این تجربیات می‌توانند باعث کسل‌شدن، نگرانی و کمبود انگیزه در زندگی روزمره شده و احساس رویارویی با آن‌ها را سخت کند.

اما اگر به احساسات خود برچسب نزنید، نمی توانید آنها را تنظیم کنید. مطالعات نشان می‌دهد که نام‌گذاری آن تجربیات پیچیده‌تر می‌تواند برای حل و فصل و مدیریت آنها به شیوه‌ای مثبت حیاتی باشد. بیشتر احساسات در ظاهر بسیار ساده ظاهر می شوند، اما حفاری در آنها لایه های زیادی را در دلشان نشان می دهد. برای مثال، ترس شما از ناامیدی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

 

  • خشم
  • دلخوری
  • تلخی
  • کسالت
  • بی اعتمادی
  • ترس
  • تیرگی
  • غم و اندوه
  • درماندگی
  • تنهایی
  • ناراحتی
  • نگرانی

 

همچنین بخوانید: جملات انگیزشی برای ادامه دادن و حرکت

 

3. افکار ناامید کننده را به چالش بکشید

برای غلبه بر ترس از ناامیدی، می توانید به خودتان ثابت کنید که افکار ناامیدکننده قدرت تسلط بر شما را ندارند. هنگامی که شما این نوع الگوهای احساسی را به چالش می کشید، یاد می گیرید که آنها را به درستی پردازش کنید و برای مقابله با آنها مجهز می شوید. هدف این است که شما در نهایت دیگر از افکاری مانند اینها احساس دلهره نکنید. در اینجا چند راه برای به چالش کشیدن باورهای ناامید کننده وجود دارد:

 

جر و بحث

هر زمان که شروع به داشتن افکار ناامیدکننده یا ترسناک کردید، علیه آنها بحث کنید. به شواهد خلاف آنها اشاره کنید و آنها را به نبرد با عقلانیت دعوت کنید. وانمود کنید که برای یک مسابقه مناظره می کنید یا می خواهید یک سخنرانی بزرگ ارائه دهید. شما یاد خواهید گرفت که اگر بخواهید با آنها مبارزه کنید، می توانید انواع شواهد منطقی را پیدا کنید که آن افکار را رد می کند.

 

 

بپرسید که آیا قبلاً اینجا بوده اید یا خیر

اکثر مردم در مقطعی از زندگی خود و معمولا در زمان های سخت آن، احساس ناامیدی را تجربه می کنند. اگر قبلاً آنجا بوده اید، ممکن است از رفتن دوباره به این مکان بد ترس داشته باشید. اما در مورد آن فکر کنید - آیا همه چیز تغییر نکرد؟ آیا آنها بهتر نشدند؟ آیا رشد نکردید و یاد نگرفتید؟ این بدان معنا نیست که شما 100٪ شفا و بهبود یافته اید. در عوض، این کار شما را به استفاده از تفکر مثبت تشویق می کند تا متوجه شوید که ناامیدی نمی تواند شما را در قفس خود نگه دارد. این درک را پیدا خواهید کرد که به اندازه کافی قوی هستید که بتوانید از آن خارج شوید.

 

بدانید که ذهن و مغز می توانند دروغ بگویند

ذهن شما ممکن است به شما بگوید که افتضاح هستید یا وضعیت شما وحشتناک و غیرقابل تحمل است. حتی ممکن است سعی کند شما را متقاعد کند که هرگز لایق پیشرفت یا موفقیت نیستید. اما مغزها گاهی اوقات می توانند پست باشند و می توانند داستان هایی را در یک تحریف شناختی بسازند که هرگز بازتابی از واقعیت نیستند. به یاد داشته باشید که فقط اصرار داشتن مغز شما به آن، به معنی درست بودنش نیست.

 

در نظر بگیرید که آیا این ترس به شما کمک می کند یا خیر

به این فکر کنید که ترس از ناامیدی چه احساسی در شما ایجاد می کند و چگونه بر زندگی روزمره شما تأثیر می گذارد. این احتمال وجود دارد که شما مطلقاً چیزی از این ترس به دست نیاورده و حتی ممکن است از تجربه زندگی با آن متنفر باشید. اگر این ترس فقط به شما صدمه می زند، شما لایق چیز بهتری از گیر کردن در آن هستید، و این می تواند به شما درک لازم را بدهد تا متوجه شوید که زمان رها کردن ترس فرا رسیده است. اقدام علیه این احساسات می تواند شما را از شر آنها رهایی بخشد، پس دیگر ننشینید و منتظر بمانید!

 

شما لایق چیزی بهتر از ترس از ناامیدی هستید. آیا وقت آن فرا نرسیده است که ترس از ناامیدی را رها کنید؟

 

4. ذهنیت خود را به تفکر مثبت تغییر دهید

مثبت اندیشی و خوش بینی به قدری برای شما خوب است که می تواند نحوه واکنش بدن شما به استرس های رایج را کاملاً تغییر دهد. تغییر پارادایم می تواند درک شما از چیزهایی از جمله مفاهیمی انتزاعی و ترسناک ناامیدی، که زمانی شما را می ترساند تغییر دهد. اگرچه تغییر طرز فکرتان کار آسانی نیست، اما می‌توانید آن را به وسیله راه‌های زیر شروع کنید:

 

به این فکر کنید که چگونه امید می تواند زندگی شما را بهبود بخشد

قبلاً در نظر گرفته‌اید که چگونه ترس‌هایتان ممکن است هیچ سودی برای شما نداشته باشند. اکنون در نظر بگیرید که چگونه امید و شجاعت می تواند به شما خدمت کند. به اثرات مثبت امید، شجاعت و نگرش مثبت فکر کنید. همه این تغییرات ممکن و در دسترس شما هستند، و اینکه بفهمید چقدر قادر به کنترل همه چیز به تنهایی هستید، می‌تواند برای شما قدرت آفرین باشد!

 

آموزش حل مسائل

وقتی می ترسید یا شروع به احساس ناامیدی می کنید، مشکلاتی که در زندگی با آن مواجه می شوید ممکن است نجومی به نظر برسد. با این حال، به یاد داشته باشید که اکثر مشکلات آنهایی هستند که می توانید آنها را حل کنید یا یاد بگیرید که آنها را مدیریت کنید. بالاخره شما مسئول بهتر شدن زندگی خود هستید. بنابراین با یادگیری طوفان فکری، گسترش جهان بینی خود و جستجوی مشاوره و دیدگاه از دیگران، این را عملی کنید. وقتی متوجه می شوید که می توانید بسیاری از مشکلاتی که با آنها روبرو هستید را حل کنید. متوجه می شوید که ناامیدی نباید سرنوشت شما باشد.

 

وقتی درگیر احساس ناامیدی باشید هر مشکلی که با آن روبرو می شوید برایتان نجومی به نظر می آید.

 

اهداف امیدوارکننده را انتخاب کنید

به احتمال زیاد رویاها، جاه طلبی ها و اهدافی در زندگی دارید. با این حال، در مواجهه با ناامیدی، این احتمال وجود دارد که برخی از آنها را فراموش کرده یا رها کرده باشید. به جای اینکه اجازه دهید ترس هایتان پیروز شوند، به اهدافی فکر کنید که پر از امید هستند. می بینید، اهداف نباید آنقدر بزرگ باشند که بر شما غلبه کنند. از اهداف کوچک شروع کنید. چه عادت هایی را می خواهید بسازید؟ دوست دارید چه چیزهای کوچکی را بیشتر در زندگی بگنجانید؟ آیا می توانید انجام یک بار مدیتیشن کوتاه در روز را شروع کنید، بیشتر به موسیقی جدید گوش دهید یا کتاب های بیشتری را در کتابخانه محلی خود بررسی کنید؟ و اگر اهداف بزرگ تری دارید، تجسم کنید که چقدر باورنکردنی هستند و چقدر می توانند احساس موفقیت را در شما ایجاد کنند. اهداف ذاتا پر از امید هستند. آنها را از دست ندهید!

 

5. به دنبال کمک حرفه ای باشید

بسیاری از احساسات ناامیدی بخشی از اختلالات روانی هستند، به همین دلیل نظارت بر وضعیت روانی شما بسیار مهم است. اگر احساس می کنید که ترس ها و احساسات شما زندگی روزمره تان را تحت تاثیر قرار می دهد و بر توانایی های روزانه شما تأثیر می گذارد، وقت آن رسیده است که کمک حرفه ای دریافت کنید. در اینجا چند راه برای شروع وجود دارد:

 

به دنبال درمان یا مشاوره باشید

متخصصان سلامت روان در این زمینه بی‌طرف هستند و می‌توانند به شما در یافتن تکنیک‌های مدیریتی برای مشکلاتتان به روش‌های سالم و مثبت کمک کنند. آنها همچنین می توانند اشکال مفیدی از درمان مانند درمان شناختی-رفتاری را برای اصلاح نحوه پاسخ شما به ترس ها و احساسات ناامیدی انجام دهند. پیدا کردن یک تراپیست مناسب برای شما ممکن است کمی به تلاش نیاز داشته باشد، بنابراین اگر بلافاصله درمانگر مناسب را پیدا نکردید، ناامید نشوید!

 

به دنبال تشخیص باشید

اگر پزشکان یا درمانگران تشخیص می دهند که ممکن است در حال تجربه یک اختلال سلامت روانی باشید، کنار آمدن با آن دشوار است. اما تشخیص این بیماری به شما امکان می دهد تحت درمان قرار بگیرید و از تجربه آن ناامیدی ترسناک جلوگیری کنید.

 

به دنبال گروه های پشتیبانی باشید

بسیاری از گروه‌های حمایت از سلامت روان وجود دارند و می‌توانند به شما کمک کنند که خیلی کمتر احساس تنهایی کنید. این گروه ها اغلب مجهز به یک رهبر هستند که در سطح حرفه ای اعضا را پشتیبانی می کند، و شما و همتایانتان می توانید تحت این پشتیبانی، یکدیگر را تشویق، حمایت و نصیحت کنید.

 

 

افکار نهایی در مورد برخی از راه های غلبه بر ترس از ناامیدی

اشکالی ندارد که گاهی اوقات احساس ترس، ناامیدی یا گم شدن کنید. اکثر مردم حداقل یک بار در زندگی خود این احساسات را تجربه خواهند کرد. اما لازم نیست این احساسات بر شما حکومت کنند و کنترل کننده تمام ابعاد شما باشند. یادگیری غلبه بر ترس هایتان می تواند به شما کمک کند تا به شیوه ای امیدوارانه تر و مثبت تر زندگی کرده و آن را پیش ببرید.

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
تصویر نمایه
۱۴۰۳/۰۱/۲۱

ناامیدی چیه اخه

تصویر نمایه
۱۴۰۳/۰۱/۰۶

من هر از گاهی یک حس اضطراب ندرتا بسراغم که می آید اگر نرود به حس نا امیدی مطلق میرسم و در این حالت تا حد خودکشی نیز در افکارم خودنمایی میکند هر گاه که اضطراب بسراغم می آید پس از خستگی طولانی مدت و کم خوابی میباشد فراین گذر از آن ۱-۲-۳ روزی طول میکشد و استراحت وخواب بخشی از فرایندعبور ازاین حالت میباشد که تاثیر آن تا یک هفته نیز همراهم میباشد.

مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید