طبق گزارش انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا، تقریباً 40 میلیون آمریکایی از نوعی اختلال اضطراب رنج می برند. و بر اساس مطالعه جهانی، در سراسر جهان از هر 13 نفر 1 نفر به اضطراب مبتلا می شود. همانطور که میبینید، این اصلا آمار پایینی نیست و به نوعی نگران کننده نیز میباشد.
همچنین به نظر می رسد که این عدد در حال افزایش است و روز به روز به تعداد افرادی که به این اختلالات روانی مبتلا می شوند اضافه می شود . علاوه بر این، به دلایل مختلفی از شرم گرفته تا مشکل در مراجعه به متخصصان سلامت روان و نگرانی در مورد عوارض و وابستگی به داروهای اعصاب و روان، مردم به جای تکیه بر داروهای اعصاب و روان که فقط مشکل را پنهان می کنند، می خواهند راه حل های جایگزین پیدا کنند.
غذاهای تخمیر شده مثل ترشیجات در مقابل استرس و اضطراب معجزه می کنند!
بسیاری برای درمان استرس و اضطراب خود به ورزش، تکنیک های تنفس، رایحه درمانی، گیاهان دارویی یا انواع دیگر طبها روی میآورند. اما آیا میدانستید که میتوانید با خوردن غذاهای تخمیر شده مانند ترشیجات به غلبه بر اضطراب کمک کنید؟
بارها و بارها، تحقیقات ثابت کردهاند که پروبیوتیکهای موجود در غذاهای تخمیر شده مانند ترشیجات، به کاهش اضطراب اجتماعی کمک میکنند.
ساینس دیلی نیز نتایج مشابهی را در مطالعه ای بر روی 700 دانش آموز گزارش داده است. در این مطالعه، هر 700 نفر پرسشنامهای را تکمیل کردند که در آن از آنها در مورد مصرف غذاهای تخمیر شده، تعداد میوه و سبزیجات و همچنین تعداد دفعات ورزش پرسیده شده بود.
آنها دریافتند دانشآموزانی که غذاهای تخمیر شده بیشتری میخورند، اضطراب اجتماعی کمتری دارند. اما، چگونه این دو به هم ربط پیدا میکنند؟
همه چیز به مغز دوم بستگی دارد!
بنابراین معامله اینجاست. پزشکان اغلب روده را "مغز دوم" می نامند. دلیل این نامگذاری این است که بسیاری از تحقیقات فوق به طور مستقیم احساس شما را به غذاهایی که می خورید مرتبط میدانند. پروبیوتیک های موجود در غذاهای تخمیر شده قدرت بازیابی باکتری های سالم روده را دارند. بنابراین، آنها بر نحوه واکنش مغز شما به آن باکتری ها تأثیر می گذارند. بیش از 100 میلیون نورون در روده وجود دارد و بیش از 100 تریلیون میکروارگانیسم در روده ها زندگی می کنند. بنابراین جای تعجب نیست که غذایی که می خوریم به شدت بر احساس ما تأثیر بگذارد.
پروفسور متیو هیلیمیر، یکی از رهبران این مطالعه در این باره میگوید:
"احتمالاً پروبیوتیکهای موجود در غذاهای تخمیر شده به طور مطلوبی محیط روده را تغییر میدهند و تغییرات در روده به نوبه خود بر اضطراب اجتماعی تأثیر میگذارد. در نظر من کاملا شگفت انگیز است که میکروارگانیسم های موجود در روده شما می توانند بر ذهن شما تأثیر بگذارند."
روده و مغز شما توسط یک اتصال عصبی مستقیم به نام عصب واگ به هم متصل هستند. این عصب پیام هایی را برای کنترل سیستم گوارش، قلب و ریه ها ارسال و دریافت میکند. مطالعات مداومی در مورد عصب واگ وجود دارد. اما ارتباط مستقیمی که این عصب بین قلب و مغز ایجاد می کند کاملاً واضح و ثابت شده است.
برای ارائه شواهد بیشتر برای این ادعا، دانشمندان میکروبیوتای مدفوع را از سویه مضطرب موش به یک موش آرام پیوند زدند تا ببینند چه اتفاقی خواهد افتاد. جای تعجب اینجاست که موش آرام مضطرب شد و در مقابل، باکتری های موجود در سویه آرام موش ها، به افراد مبتلا به اضطراب کمک کرد. این مطالعه نشان داد که ژنتیک و شیمی مغز بر رفتار آنها تأثیر نگذاشته، بلکه صرفاً ترکیب باکتریایی روده آنها بوده که تأثیر خود را نشان داده است!
آیا به مصرف ترشیجات علاقه ای ندارید؟
اگر علاقهای به خوردن ترشیجات ندارید، میتوانید سایر غذاهای تخمیر شده را نیز بخورید. برخی از آنها عبارتند از ماست، پنیر دلمه، کفیر، تمپه، توفو، میسو، کیمچی، کلم ترش، چغندر، تربچه، خیار یا خیارشور. یا به سادگی یک مکمل پروبیوتیک همراه با وعده های غذایی خود مصرف کنید.
از آنجایی که تقریبا 90 درصد بدن ما انسان ها از باکتری ها تشکیل شده است، ضروری است که ما به اندازه کافی باکتری خوب را برای بدن خود فراهم کنیم تا بتواند وظایف خود را به درستی انجام دهد. همانطور که به نظر می رسد که اکثر درمان های اضطراب حول قرص ها و درمان های مغز متمرکز هستند. اما با توجه به این مطالعات پیشگامانه در مورد اینکه چگونه باکتری های روده می توانند اضطراب را کاهش دهند یا حتی درمان کنند، ممکن است شاهد تغییر شدیدی در نحوه درمان اختلالات اضطرابی باشیم!