دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

شب بیداری چگونه به سلامتی آسیب می زند؟

گاهی اوقات تا دیر وقت بیدار ماندن وسوسه انگیز است. اما بیشتر مردم باید خیلی زودتر از نیمه شب بخوابند. در حالی که ممکن است فکر کنید چرت زدن روز بعد یا جبران کم خوابی بعدا کار را درست می‌کند، همیشه هم اینطور نیست.

تحقیقات نشان می‌دهد که بیدار ماندن در نیمه‌شب می‌تواند باعث مشکلاتی شود، زیرا مغز برای این کار طراحی نشده است. حتی با چند فنجان قهوه، تا دیر وقت بیدار ماندن باز هم می تواند تأثیراتی داشته باشد.

فهرست عناوین
شب بیداری چگونه به سلامتی آسیب می زند؟

تا دیر وقت بیدار ماندن فقط خستگی شما را به همراه نخواهد داشت. این بر سلامت کلی شما تأثیر می گذارد و به طور بالقوه باعث ایجاد مشکلاتی می شود.

 

چگونه بیدار ماندن بعد از نیمه شب می‌تواند به سلامتی آسیب بزند؟

تا دیر وقت بیدار ماندن از بسیاری جهات با سلامتی و عملکرد مغز تداخل دارد. درک اینکه این کار چگونه می تواند به سلامتی شما آسیب بزند، ممکن است شما را تشویق کند تا تصمیمات سالم تری در مورد برنامه خواب خود بگیرید.

 

همیشه یک ذهنیت مثبت داشته باشید و آن را در هر حالت و موقعیتی حفظ کنید...

 

1- بیدار ماندن بعد از نیمه شب سیستم ایمنی شما را ضعیف می کند!

بیدار ماندن بعد از نیمه شب می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف کند و باعث شود بیشتر بیمار شوید. نه تنها می تواند منجر به سرماخوردگی های مکرر شود، بلکه می تواند رشد سول‌های سرطانی را نیز تسریع کند. شما در هنگام خواب بهبود پیدا می کنید، بنابراین تا دیر وقت بیدار ماندن می تواند بر توانایی شما برای مبارزه با بیماری و ناخوشی تأثیر منفی بگذارد.

 

2- خطر ابتلا به اختلالات خواب را افزایش می دهد!

گاهی اوقات بیدار ماندن تا دیروقت می تواند خطر ابتلا به اختلال خواب را افزایش دهد. گاهی اوقات، دیر خوابیدن ممکن است نتیجه یک اختلال خواب مداوم باشد. برخی از اختلالات خواب عبارتند از:

 

  • بیخوابی
  • آپنه خواب
  • نارکولپسی یا حمله خواب
  • کابوس ها
  • راه رفتن در خواب

 

با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که گاهی اوقات رفتن به رختخواب بعد از نیمه شب، به سادگی یک عادت بد است. در این مورد، احتمالاً دیر خوابیدن شما با اختلال خواب مرتبط نیست و می‌تواند در آینده برای شما اختلال خواب ایجاد کند.

 

 

3- وقتی تا دیر وقت بیدار می مانید، ممکن است عادات غذایی بدی پیدا کنید!

زمانی که تا دیروقت بیدار می‌مانید، ممکن است عادت‌های بد غذایی را در خود ایجاد کنید و در نتیجه وزن خود را افزایش دهید. تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که دیر به رختخواب می‌روند، نسبت به دیگران کالری و فست فود بیشتری مصرف می‌کنند. این افزایش کالری می تواند باعث افزایش وزن در حدود یک کیلوگرم در ماه شود.

 

4- بیدار ماندن بعد از نیمه شب بر ادراک و خلق و خوی شما تأثیر می گذارد!

کارشناسان ثابت کرده‌اند که سابقه خواب شما و مدت زمانی که در بیداری می گذرانید می تواند بر عملکرد مغز و خلق و خوی شما تأثیر بگذارد. نداشتن خواب کافی در شب می تواند بر نحوه عملکرد نورون های شما تأثیر بگذارد، زیرا آنها به زمان نیاز دارند تا بهبود یابند.

ریتم شبانه روزی شما ادراک در طول روز را تحریک می‌کند و بیداری در شب را کاهش می دهد. اگر تا دیروقت بیدار بمانید و اجازه ندهید بدنتان بهبود پیدا کند و این چرخه را کامل طی کند، می تواند بر نحوه تفکر و احساس شما تأثیر منفی بگذارد.

تحقیقات نشان می دهد که بیدار بودن در طول شب می تواند خطر ابتلا به موارد زیر را افزایش دهد:

 

  • تمایل به خودکشی
  • خود آزاری
  • استفاده از الکل
  • تمایل به استفاده از مواد مخدر
  • بروز رفتارهای خشونت آمیز

 

تا دیر وقت بیدار ماندن به خصوص اگر شما کم خواب هم باشید، می تواند باعث اختلال در نظم شود. همچنین می تواند بر حافظه بلند مدت و عملکرد شناختی شما تأثیر بگذارد.

 

زندگی خود را با کشمکش‌ها پر نکنید. زندگی را با خوشی پر کنید. یک گل همیشه برای زنده ماندن تلاش می کند اما هرگز فراموش نمی کند که از خوشی و با خوشی شکوفا می‌شود...

 

5- بیدار ماندن بعد از نیمه شب می تواند باعث افزایش فشار خون شود!

مطالعات نشان می دهد که دیر به رختخواب رفتن می تواند منجر به افزایش فشار خون شود. فشار خون بالا می تواند با علائم دیگری از جمله خستگی و سردرد همراه باشد. همچنین می تواند باعث آسیب کلیه و بیماری های قلبی عروقی شود.

 

6- دیر خوابیدن در شب خطر افکار منفی، اضطراب و افسردگی را افزایش می‌دهد!

مطالعات نشان می دهد افرادی که دیرتر به خواب می روند بیشتر در معرض افکار منفی هستند. آنها همچنین روی مسائل جزئی تمرکز می کنند و بیشتر در معرض خطر اضطراب و افسردگی هستند.

 

7- وقتی تا دیر وقت بیدار می مانید، می توانید تولید ملاتونین را مختل کنید!

بدن شما معمولاً وقتی که هوا تاریک می شود، ملاتونین تولید می کند. هنگامی که از نیمه شب گذشته و شما اغلب تحت تاثیر استفاده از فناوری‌هایی با نور آبی بیدار می‌مانید، ممکن است در تولید ملاتونین در بدن خود اختلال ایجاد کنید. این مسئله نه تنها بر خواب شما تأثیر می گذارد، بلکه می تواند تنظیم سایر هورمون ها و ریتم شبانه روزی شما را هم مختل کند.

 

8- بهره نبردن جسم و روح از خواب کافی!

بزرگسالان باید حداقل هفت تا هشت ساعت خواب در هر شب را در برنامه خود داشته باشند. بدون استراحت کافی، در نهایت احساس کمبود خواب خواهید کرد. این احساس بر بدن شما تأثیر می گذارد، تحمل و زمان واکنش را کاهش داده و استرس را افزایش می دهد.

ممکن است بتوانید وقتی دیرتر به رختخواب می روید، تا ظهر روز بعد بخوابید تا ظاهرا کمبود خواب خود را جبران کنید، اما همیشه هم این فرصت را نخواهید داشت، چرا که همه چیز به برنامه شما بستگی دارد. اگر برای کار یا مسئولیت های دیگر باید زود از خواب بیدار شوید، بهتر است قبل از اینکه تا دیر وقت بیدار بمانید، این را در نظر بگیرید که ممکن است در روز بعد خسته، بیحال و عصبی بوده و راندمان کاری خود را بشدت کاهش دهید.

 

تفاوت بین عادات بد خواب و بی خوابی

تا دیر وقت بیدار ماندن با انتخاب خود فرد یا عادات بد خواب، با تجربه بی خوابی متفاوت است. بی خوابی اختلالی است که باعث تاخیر در فاز خواب می شود و خوابیدن در شب را سخت می کند. با این حال، می توانید با تنظیم یک برنامه خواب ثابت، یک عادت بد را برطرف کنید.

اگر مطمئن نیستید که آیا عادات بد خواب دارید یا به بی خوابی مبتلا هستید، سعی کنید برنامه سالم تری داشته باشید. اگر این برنامه برای شما کار کرد و شروع به روال بهتری کردید، احتمالاً مشکل شما به دلیل عادت های بد است. با این حال، اگر تلاش با شکست مواجه شد، می تواند نشان دهنده مشکل بی خوابی باشد.

 

بیدار ماندن در نیمه شب ممکن است بد نباشد!

در حالی که بیدار ماندن شبانه می تواند سلامتی را کاهش دهد، برخی از مطالعات نشان می دهد که می تواند فوایدی هم داشته باشد! زمانی که فردی اوج عملکرد فیزیکی را در شب تجربه می کند، ممکن است زمان بهتری برای رسیدن به اهدافش باشد. به همین ترتیب، اگر شخصی در اواخر شب احساس خلاقیت بیشتری می‌کند، تا دیروقت بیدار ماندن می‌تواند به او کمک کند تا به ایده‌هایی بیاندیشد و نتایج مفیدی را برای او به همراه داشته باشد.

ریتم شبانه روزی طبیعی برخی از افراد با بسیاری از افراد دیگر متفاوت است. آنها به طور طبیعی ممکن است در شب هوشیارتر باشند و در طول روز بهتر بخوابند!

در این حالت، این افراد ممکن است با خواب شبانه مشکل داشته باشند، زیرا برنامه آنها با آنچه بدنشان نیاز دارد متفاوت است. این افراد می توانند بدون اینکه اثرات مضری را تجربه کنند بعد از نیمه شب بیدار بمانند، البته به شرط آنکه به اندازه کافی استراحت کنند.

یک مطالعه نشان می دهد که اگر برنامه خواب منظمی داشته باشید، می توانید از اثرات مضر بیدار ماندن بعد از نیمه شب گذشته جلوگیری کنید. اگر بتوانید قبل از بیدار شدن دوباره، برای یک چرخه کامل خواب استراحت کنید، این ساعت ها به معنای زود خوابیدن نیستند.

با این حال، اگر در اواخر شب راندمان کاری شما بالاتر می‌رود، باید مراقب برخی از خطرات باشید. در این موقعیت، پرخوری و مصرف غذاها یا نوشیدنی‌های ناسالم وسوسه‌انگیز است، و شما خیلی راحت تر از ساعات دیگر می‌توانید در مقابل آن‌ها تسلیم شوید. به همین ترتیب، می‌توانید درگیر انجام رفتارهای دیگری در اواخر شب شوید که می‌تواند بر سلامت شما تاثیر بگذارد.

 

کارکنان شیفت شب

برخی از افراد باید بعد از نیمه شب یا در یک شیفت شبانه کار کنند. آمارها نشان می دهد که حدود 15 میلیون بزرگسال در این ساعات کار می کنند. به همین دلیل، ذهن آنها باید در ساعات پایانی روز فعال باشد.

یکی از راه‌های کاهش عوارض احتمالی، خوابیدن در ساعات مشابه در روز است. سپس، باید این ساعات را در روزهای تعطیل خود حفظ کنید تا برنامه خود را مختل نکنید.

با انجام کارهای زیر می توانید شانس بیشتری برای استراحت کافی در طول روز داشته باشید:

 

  • مسدود کردن نور خورشید
  • خنک نگه داشتن اتاق خواب
  • مدیریت الگوهای غذایی منظم
  • اجتناب از ورزش سه ساعت قبل از خواب
  • به حداقل رساندن نور آبی قبل از خواب

 

این همه نظم و هماهنگی در عالم فقط برای تو است! به این شک نکن...

 

سخن پایانی در مورد چگونگی آسیب رساندن شب بیداری به سلامتی

بیدار ماندن بعد از نیمه شب می تواند برای سلامتی شما مضر باشد. این می تواند ریتم شبانه روزی و تولید هورمون‌های شما را مختل کند و منجر به انتخاب سبک زندگی ناسالم شود. با این حال، برخی از افراد تا زمانی که در طول روز به اندازه کافی بدون وقفه بخوابند، عملکرد بهتری در شب دارند.

بهترین راه برای مدیریت برنامه خواب این است که در نظر بگیرید چه زمانی می توانید هفت تا هشت ساعت بخوابید. اگر نمی توانید این کار را در طول روز انجام دهید، بیدار ماندن بعد از نیمه شب ممکن است برای سبک زندگی شما مفید نباشد. تغییراتی ایجاد کنید تا استراحت کافی در داشتن بهترین عملکرد و سالم ماندن به شما کمک کند.

 

 

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید