دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

چگونه مثبت تر باشیم؟ راهکارهایی عالی برای مثبت اندیشی

مثبت تر بودن و مثبت اندیشی مستلزم حفظ نگرش خوش بینانه به زندگی است. این به معنای شاد بودن و امیدوار بودن حتی در زمانی است که با چالش هایی روبرو هستید. افراد مثبت اندیش در هر موقعیتی به دنبال خوبی ها هستند و به خاطر داشته هایشان سپاسگزاری می کنند. آنها تمایل دارند بجای دیدن نیمه خالی لیوان، نیمه پر آن ببینند.

مثبت بودن به این معنا نیست که هرگز احساسات منفی را تجربه نمی کنید یا با افکار بدبینانه مبارزه نمی کنید. به هر حال، همه روزهایی دارند که در آن ها ناراحتی یا دلسردی را احساس می کنند. اما تفاوت در این است که افراد مثبت اندیش اجازه نمی دهند احساسات منفی آنها را کنترل کند.

فهرست عناوین
چگونه مثبت تر باشیم؟ راهکارهایی عالی برای مثبت اندیشی

آنها درگیر مشکلات خود نشده و در آن ها غرق نمی شوند، بلکه بر روی یافتن راه حل تمرکز می کنند. آنها گرفتار افکار منفی نمی شوند و همیشه سعی می کنند به جنبه های روشن زندگی نگاه کنند.

 

راهکارهایی برای مثبت تر شدن

خوشبختانه، استراتژی‌هایی وجود دارد که می‌توانید به آرامی خودتان را به سمت مثبت‌ تر شدن در زندگی روزمره هدایت کنید. اگر می‌خواهید مثبت اندیش تر باشید، چند کار وجود دارد که می‌توانید با انجام دادن آن ها به هدف خود برسید.

 

شکرگزاری را تمرین کنید

فهرستی از چیزهایی که برای آنها سپاسگزار هستید تهیه کنید. یک دفتر یادداشت سپاسگزاری داشته باشید و مواردی را که باعث خوشحالی یا قدردانی شما می شوند را در آن ها یادداشت کنید. این چیزها نباید داشتن گاوصندوقی پر از طلا یا پول باشد؛ می تواند چیزی به سادگی یک روز زیبا و آفتابی باشد.

 

با تمرکز بر چیزهای خوب زندگی خود، به طور طبیعی شروع به تغییر در چارچوب ذهنی مثبت تری خواهید کرد.

 

 

طعم انتظار را بچشید

هر روز چیز مثبتی را پیدا کنید که برای آن انتظار بکشید. تحقیقات نشان داده است که انتظار کشیدن برای چیزهای مثبت به بهبود خلق و خو و کاهش استرس کمک می کند.

چه این انتظار سر زدن به کتابفروشی مورد علاقه خودتان باشد یا لذت بردن از یک فنجان قهوه با دوستان خود، قدم زدن عصرانه در پارک یا خواندن کتاب مورد علاقه تان، هر روز چیزی لذتبخش را پیدا کنید که منتظر آن باشید. این به شما کمک می کند حتی زمانی که همه چیز مطابق با خواسته های شما پیش نمی رود مثبت بمانید و مثبت اندیش باشید.

 

ذهن آگاهی را تمرین کنید

ذهن آگاهی تمرینی است که شامل تمرکز کامل بر لحظه حال از جمله افکار، احساسات و محیط شما می شود. این می تواند مزایای مختلفی داشته باشد، از جمله بهبود آگاهی تان از افکار و خلق و خوی شما.

زمانی که احساس استرس می کنید یا خسته هستید، چند نفس عمیق بکشید و روی لحظه حال تمرکز کنید. توجه کنید که بدن شما چه احساسی دارد و چه صداهایی را می توانید بشنوید. هنگامی که یاد گرفتید افکار خود را شناسایی کنید، می توانید به طور فعال افکار منفی را با افکار مثبت جایگزین کنید.

 

لبخند بزنید

حتی اگر واقعا احساس خوشحالی نمی کنید، لبخند زدن می تواند حال شما را بهتر کند. لبخند زدن به ترشح مواد شیمیایی در مغز که باعث می‌شوند احساس شادی و آرامش کنید، کمک می‌کند.

محققان دریافته‌اند که لبخند زدن نه تنها به ایجاد احساسات مثبت کمک می‌کند، بلکه به افراد کمک می‌کند تا دنیا را از دیدگاه مثبت‌تری ببینند. بنابراین دفعه بعد که احساس ناراحتی کردید، سعی کنید برای چند دقیقه لبخند بزنید و ببینید چگونه کمکتان می کند. با انجام همین کار ساده، احساس خوش بینی بیشتری می کنید.

 

از خود گویی مثبت استفاده کنید

چیزهایی که به خود می گویید بر نحوه تفکر درباره خود و جهان اطرافتان تأثیر می گذارد و خودانتقادی قطعا مثبت اندیشی و توانایی شما را برای نگاه کردن به جنبه های مثبت تضعیف می کند. محققان دریافته اند که تغییر از خودگویی منفی به خودگویی مثبت می تواند به خوبی به بهبود احساسات و کاهش استرس کمک کند.

 

برای انجام یک اقدام مثبت، حتما باید یک دید مثبت ایجاد کنیم.

 

ویژگی های افراد مثبت

مثبت بودن به این معنا نیست که همیشه به افکار شاد فکر کنید. حتی خوشبین ترین افراد نیز غم، دلسردی و عصبانیت را تجربه می کنند. با این حال، افراد مثبت به طور کلی دارای ویژگی های زیر هستند:

 

افراد مثبت

  • خوشبین
  • سپاسگزار
  • حل کننده مشکلات
  • مفید
  • دلسوز
  • خوشحال
  • خوشبین
  • شوخ

 

افراد منفی

  • بدبین
  • ناسپاس
  •  نشخوار کننده مشکلات
  • بی فایده
  • بی تفاوت
  • ناراضی
  • بدبین
  • خشک

 

همچنین بخوانید: همیشه مثبت بمانید: 10 راز افرادی که همیشه مثبت هستند

 

فواید مثبت بودن و مثبت اندیشی

مثبت بودن و مثبت اندیشی فواید زیادی دارد، هم از نظر روحی و هم جسمی. برخی از قابل توجه ترین مزایای این ویژگی ها عبارتند از:

 

  • بهزیستی روانی بهتر: افراد مثبت معمولاً از سلامت روانی بهتری برخوردارند. آنها کمتر دچار اضطراب یا افسردگی می شوند. آنها همچنین در مواجهه با چالش های زندگی انعطاف پذیرتر هستند. در مواقع سخت، مثبت بودن بیشتر می‌تواند به ایجاد حائلی در برابر اثرات منفی استرس کمک کند.
  • افزایش شادی: مثبت بودن با شادی و رفاه ذهنی نیز مرتبط است.افراد مثبت اندیش می توانند از زندگی روزمره خود لذت ببرند و به راحتی تحت تاثیر استرس یا احساسات منفی قرار نمی گیرند.
  • سلامت جسمانی بهتر: تحقیقات نشان می دهد که مثبت بودن بیشتر با سلامت جسمانی بهتر مرتبط است. افراد مثبت نگر کمتر از همتایان بدبین خود به دلیل مشکلات قلبی عروقی جان خود را از دست می دهند و عمر طولانی تری دارند.
  • روابط قوی تر: افراد مثبت کمتر با دیگران درگیری دارند و روابط بین فردی سالم تر و رضایت بخش تری دارند.

 

روی مثبت ها تمرکز کنید و تا می توانید زندگی را زندگی کنید.

 

مشکلات بالقوه کمتر مثبت بودن

در حالی که مثبت بودن فواید زیادی دارد، چند خطر احتمالی نیز در پی کمتر مثبت بودن وجود دارد که باید آن ها را در نظر گرفت. تجربه افکار منفی می تواند به احساس افسردگی و اضطراب منجر شود.

همچنین هنگامی که دیدگاه بدبینانه تری دارید، مراقبت از خود از نظر فیزیکی بسیار دشوارتر است. منفی گرایی علاوه بر احساس استرس بیشتر، اغلب به معنای بی توجهی به رفتارهای بهداشتی است که نقش مهمی در سلامت کلی ایفا می کند. از جمله این رفتارها می توان به خوردن غذاهای سالم و مغذی و ورزش منظم اشاره کرد.

 

از آنجایی که گذراندن وقت با افراد منفی باف دشوارتر است، مثبت بودن کمتر ممکن است بر روابط تأثیر منفی بگذارد. این می تواند منجر به تنهایی و انزوا شود و به منفی گرایی بیشتر کمک کند.

 

کمتر مثبت بودن همچنین می تواند انگیزه رسیدن به اهداف را برای افراد دشوار کند. منفی نگری، به ویژه زمانی که به سمت خودتان باشد، توانایی شما را برای تعیین اهداف و یافتن انگیزه برای دنبال کردن آنها مختل می کند. این می تواند احساس خودکارآمدی شما را تضعیف کرده و این احساس را به شما بدهد که گویی هر کاری که انجام می دهید تفاوتی ایجاد نمی کند.

همچنین مهم است که توجه داشته باشید که مانند مثبت اندیشی، منفی گرایی نیز می تواند مسری باشد. افکار و خلق و خوی شما ممکن است در زمانی که در کنار فردی منفی قرار دارید، از او پیروی کند. این می تواند منجر به چرخه منفی شود که رهایی از آن دشوار است.

 

آیا می توانید بیش از حد مثبت باشید؟

اگر نیاز به مثبت بودن همیشه شما را به نادیده گرفتن یا انکار وجود احساسات منفی سوق می دهد، ممکن است به این معنی باشد که شما بیش از حد مثبت هستید. این تمایل که به عنوان مثبت‌گرایی سمی شناخته می‌شود، باعث می‌شود افراد وقتی با احساسات تیره‌تر یا تجربیات دشوار دست و پنجه نرم می‌کنند، احساس شرمندگی و عدم حمایت کنند.

 

خلاصه

مثبت بودن و مثبت اندیشی، فواید زیادی مانند افزایش شادی، روابط قوی تر و موفقیت بیشتر در زندگی دارد. با این حال، چند خطر بالقوه نیز در پی کمتر مثبت بودن وجود دارد که از جمله آن ها می توان به افسردگی و اضطراب، اثرات منفی بر سلامت جسمی، و مشکل در حفظ روابط سالم اشاره کرد. برای مثبت بودن بیشتر، وقت خود را با افراد مثبت سپری کنید، کارهایی را انجام دهید که شما را خوشحال می کند، از افکار و احساسات منفی دوری کنید، به خاطر داشته هایتان سپاسگزار باشید و در هر موقعیتی روی خوبی ها تمرکز کنید.

 

سوالات متداول در مورد مثبت بودن

چگونه می توانم مثبت تر بمانم؟

برخی از تاکتیک‌هایی که می تواند به شما در مثبت بودن کمک کنند عبارتند از:

 

  • گذراندن وقت با افراد مثبت
  • دنبال کردن فعالیت هایی که باعث شادی شما می شود
  • استفاده از خودگویی مثبت
  • تمرین شکرگزاری
  • در موقعیت های مختلف به دنبال خوبی ها بودن

 

چرا مثبت بودن اینقدر مهم است؟

داشتن یک چشم انداز مثبت و خوش بینانه با تعدادی از مزایای سلامت جسمی و روانی مرتبط است. افراد مثبت اندیش بهتر می توانند با استرس خود کنار بیایند، در برابر بیماری مقاوم تر هستند و از طول عمر بیشتری برخوردارند.

 

چگونه می توانم اینقدر منفی نگر نباشم؟

تغییر به یک طرز فکر مثبت تر زمان می برد و یادگیری نحوه شناسایی افکار منفی اولین و مهمترین قدم این تغییر است. وقتی متوجه این افکار شدید، یک لحظه وقت بگذارید و فعالانه آنها را به چالش بکشید. چه شواهدی با آنها در تضاد است؟ آیا توضیحات دیگری وجود دارد که ممکن است به همان اندازه معتبر باشد؟ چگونه می توانید افکار خود را در مورد موقعیت تغییر دهید تا احساس مثبت تری داشته باشید؟ همانطور که تمرین می کنید، به مرور زمان دیدن چیزها با چشم اندازی خوش بینانه تر برای شما آسان تر خواهد بود.

 

مثبت اندیشی هرگز فریب دادن خود و دیگران نیست. این فقط دیدن نیمه پر لیوان است.

 

سخن پایانی دنیای موسیقی درمانی در مورد مثبت بودن و مثبت اندیشی

به نظر می رسد برخی افراد در نگاه کردن به جنبه های مثبت و مثبت اندیشی استعدادی ذاتی دارند، در حالی که این برای برخی دیگر، کمی کار بیشتر را می طلبد. اگر متوجه شدید که تمایل دارید روی افکار منفی تمرکز کنید، استراتژی هایی وجود دارد که می توانید برای کمک به مثبت بودن بیشتر از آن ها استفاده کنید. بررسی نحوه صحبت با خود، به چالش کشیدن فعالانه افکار منفی و تمرین قدردانی تنها چند تکنیک هستند که می توانند در این راه به شما کمک کنند.

 

 

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید