دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

چگونه از مقایسه خود با دیگران در شبکه های اجتماعی دست برداریم؟

نظر شما در مورد افرادی که آن ها را در شبکه های اجتماعی دنبال می کنید چیست؟ آیا هر از چند گاهی خود را با آنها مقایسه می کنید؟ وقتی شخصی را به صورت آنلاین دنبال می کنیم، می توانیم نگاهی اجمالی به هر گوشه از زندگی او داشته باشیم. ما می بینیم که آنها چگونه سرگرم می شوند، ورزش می کنند، مسافرت می کنند، کار می کنند و با خانواده خود وقت می گذرانند.

و اگر در مورد آن فکر کنید، می بینید که این ها اطلاعات زیادی هستند که باید در مورد شخص مقابل بدانید. همه ما از کسانی که شخصاً آن ها را می شناسیم پیروی می کنیم، اما اغلب در این روند، خودمان را به دوستان و خویشاوندانمان محدود نمی کنیم.

فهرست عناوین
چگونه از مقایسه خود با دیگران در شبکه های اجتماعی دست برداریم؟

هزاران نفر از اینفلوئنسرها در شبکه های اجتماعی فعال هستند که بهترین زندگی خود را دارند و موفقیت خود را به صورت 24 ساعته با دنبال کنندگان خود به اشتراک می گذارند. و هنگامی که شما هیچ یک به روز رسانی های این رسانه ها را از دست نمی دهید، ممکن است به ناچار شروع به مقایسه خود با دیگران در شبکه های اجتماعی کنید.

بنابراین، چرا مقایسه خود با دیگران در شبکه های اجتماعی بد است؟ خوب، به طور خلاصه، این کار می تواند به ویژه بر سلامت روان و عزت نفس شما تأثیر بگذارد. بیایید در وهله اول به این فکر کنیم که چرا خودمان را با دیگران مقایسه می کنیم.

 

 

چرا ما به مقایسه خود با دیگران در شبکه های اجتماعی تمایل داریم؟

چرا خودمان را با دیگران مقایسه می کنیم؟ ما انسان ها، موجوداتی اجتماعی و به طور طبیعی خواهان تعامل اجتماعی هستیم. ما از عصر حجر در حال مقایسه خودمان با دیگران هستیم، بنابراین مقایسه اجتماعی اجتناب‌ناپذیر است. این مسئله چیزی نیست که با اختراع و ظهور شبکه های اجتماعی ظاهر شده باشد، اما قطعاً این رسانه ها آن را به سطح کاملاً جدیدی رسانده اند.

 

مهم نیست چقدر خوشحال و موفق هستید، مقایسه کردن در شبکه های اجتماعی همیشه فضای زیادی برای شک و انتقاد از خود ایجاد می کند. با این کار، همیشه به نظر می رسد که کسی وجود خواهد داشت که چیزی بیشتر از شما دارد یا می تواند انجام دهد.

 

شبکه های اجتماعی طیف گسترده‌ای از تعاملات قابل اندازه‌گیری را معرفی می‌کنند، از جمله لایک‌ها، پاسخ‌ها، واکنش‌ها و حتی بازدیدها. و میزان این تعاملات می تواند سهم خاصی در موقعیت اجتماعی فرد یا حتی درآمدزایی او داشته باشد.

به همین دلیل است که شبکه های اجتماعی و مقایسه عملاً جدایی ناپذیر شده اند. و این یکی از دلایلی است که افراد کمی در این فضا وجود دارند که مشکلات و تلخی های زندگی خود را به صورت آنلاین به اشتراک می گذارند. در مقابل، وقتی از صفحه شخصی افراد مختلف بازدید می‌کنید، احتمالاً مجموعه‌ای از لحظات عالی زندگی آن ها را خواهید دید.

مشکل اینجاست که حتی اگر قصد به اشتراک گذاشتن لحظات خوب زندگی خود را داشته باشید، درست پس از ارسال عکس یا ویدیوی خود از خوش گذرانی تان، ممکن است صدها پست از دیگران را ببینید و متوجه شوید که به نظر می‌رسد آن‌ها خیلی بهتر هستند.

پس همانطور که قبلا گفتیم میزان خوشحالی و موفقیت شما اهمیتی ندارد، به هر حال، مقایسه خود با دیگران در شبکه های اجتماعی، بر روی شما تاثیر منفی خواهد گذاشت و باعث می شود که همیشه در نظر داشته باشید که دیگران در جنبه های مختلف از شما بهتر هستند.

 

مقایسه خود با دیگران یک عمل خشونت آمیز علیه خودتان است.

 

پیامدهای مقایسه خود با دیگران در شبکه های اجتماعی

داده های تحقیقاتی نشان می دهد که بسیاری از افرادی که از رسانه ها و شبکه های اجتماعی استفاده می کنند معتقدند که دیگران از آن ها شادتر هستند. علاوه بر این، محققان ارتباط واضحی بین مقایسه خود با دیگران در شبکه های اجتماعی و مشکلات رایج سلامت روان مانند افسردگی و اضطراب پیدا کرده‌اند.

استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی با مشکلات زیر مرتبط است:

 

  • مشکلات خواب
  • تصویر بدن منفی
  • جدا شدن از خود واقعی
  • داشتن عادات مختلف سمی و تخلیه انرژی
  • زورگویی سایبری

 

جای تعجب نیست که ارتباطی قوی بین عزت نفس پایین و استفاده از رسانه ها و شبکه های اجتماعی نیز وجود داشته باشد.

به طور کلی، شبکه های اجتماعی پیامدهایی منفی برای سلامت روان دارند، و به همین دلیل است که بسیاری از کارشناسان پزشکی به والدین توصیه می‌کنند که استفاده فرزندانشان از این رسانه ها را مدیریت کنند.

 

همچنین بخوانید: 5 راه برای توقف مقایسه خود با دیگران

 

قفس مقایسه در شبکه های اجتماعی

یکی از دلایل اصلی این که استفاده از رسانه ها و شبکه های اجتماعی می‌تواند باعث خود ویرانگری شود، این است که مقایسه اجتماعی را پرورش می‌دهد. متاسفانه، ما به عنوان یک گونه اجتماعی، از آن به عنوان یکی از منابع کلیدی درک خود از خودمان استفاده می کنیم.

بر اساس تئوری مقایسه اجتماعی، بیشتر مردم تمایل به مقایسه اجتماعی نزولی دارند. به عبارت دیگر، ما معمولاً تصمیم می‌گیریم خودمان را با کسانی مقایسه کنیم که در جنبه های مختلف از ما پایین تر هستند. در حالی که می‌توانیم در مورد این افراد احساس دلسوزی کنیم، ممکن است احساس بهتری نیز نسبت به خود داشته باشیم و بیشتر از زندگی خودمان قدردانی کنیم.

اما وقتی مقایسه های اجتماعی صعودی انجام می دهیم، وضعیت تغییر می کند. در این صورت، عزت نفس شما ممکن است آسیب ببیند. و نکته منفی در مورد شبکه های اجتماعی این است که فرصت های زیادی برای مقایسه های اجتماعی صعودی ایجاد می کنند.

هرچه ارتباطات بیشتری داشته باشید، احتمال بیشتری برای مقایسه صعودی خود با دیگران خواهید داشت. داده های تحقیقاتی مربوط به دوران قبل از اینترنت نشان می دهد که:

 

  • به طور کلی یک فرد به طور متوسط تا 150 رابطه اجتماعی داشت که تنها 10 تا 20 مورد آن ها نسبتاً نزدیک بود.
  • اما افراد مدرن به طور متوسط 338 دوست آنلاین دارند.

 

من در مقابل خودم

بر اساس نظریه خود ناسازگاری، سه نوع خودنمایی وجود دارد:

 

  • خود واقعی یا کسی که واقعا هستید
  • چیزی که باید باشید یا کسی که فکر می کنید باید در جامعه باشید
  • خود ایده آل یا کسی که می خواهید باشید

 

این سه نوع از "خود" معمولاً کاملاً متفاوت هستند و وقتی تفاوت‌ها را تشخیص می‌دهیم، ممکن است احساسات شدیدی از جمله خشم، غم و ناامیدی را تجربه کنیم.

اینجاست که مقایسه خود با دیگران در شبکه های اجتماعی از دو جهت می تواند خطرناک باشد:

 

  • اولا، ممکن است تفاوت بین خود واقعی و ایده آل را به ما یادآوری کند. در حالی که چنین مقایسه ای گاهی اوقات می تواند یک محرک قوی برای بهبود خود باشد، ممکن است باعث ایجاد احساسات ناخوشایند ذکر شده در بالا نیز شود.
  • ثانیاً، اینفلوئنسرهای موفقی که زندگی مجلل خود را در شبکه های اجتماعی منتشر می‌کنند ممکن است درک ما را از چیزی که باید در جامعه باشیم تحریف کرده و ما را مجبور کنند خود را با استانداردهایی که برای اکثریت مردم دست یافتنی نیست مقایسه کنیم.

 

هرچه شبکه های اجتماعی بیشتری داشته باشیم، بیشتر فکر می‌کنیم که در حال ارتباط هستیم، اما با این حال، واقعاً در حال قطع ارتباط از یکدیگر هستیم.

 

چگونه از مقایسه خود با دیگران در شبکه های اجتماعی دست برداریم؟

بنابراین، اگر تأثیر مخرب مقایسه خود با دیگران در شبکه های اجتماعی را بر سلامت روان خود احساس کنید، برای فرار از این دور باطل چه کاری می توانید انجام دهید؟ آیا باید رسانه های اجتماعی را به طور کامل ترک کنید؟ خیر، لازم نیست.

در اینجا چند نکته را می خوانید که می توانند به شما کمک کنند:

 

1. فید شبکه های اجتماعی خود را تنظیم کنید

اگر پست های شخصی در فید شما وجود دارد که به هر دلیلی باعث ناراحتی شما می شود، آنفالو کردن او اشکالی ندارد. حتی اگر این فرد کسی است که شخصاً او را می‌شناسید، نگران ناراحت کردن او نباشید - ابتدا به سلامت روان خود فکر کنید.

اگر این شخص یک اینفلوئنسر باشد، به احتمال زیاد چیزی از دست نخواهید داد. و اگر این فرد را می شناسید می توانید شخصاً با او صحبت کنید و توضیح دهید که این موضوع مربوط به او نیست. در اینستاگرام، ممکن است فردی را در حالی که هنوز در لیست فالوورهای او باقی مانده اید، بی صدا کنید. در هر صورت، دنبال نکردن این افراد بهتر از این است که ذهن خود را با مقایسه، حسادت، اندوه یا عصبانیت پر کنید.

شما به دنبال این هستید که رسانه‌ها و شبکه های اجتماعی به شما احساس خوبی بدهند، بنابراین مفید است که پروفایل‌هایی را دنبال کنید که محتوای آن ها به شما احساس رضایت، انگیزه، خوش‌بینی و صلح با خودتان می‌دهد. حتی ممکن است برخی از افراد حاضر در این رسانه ها در سفر به سمت شفا و درمان به شما کمک کنند. با این حال، به یاد داشته باشید که شبکه های اجتماعی هرگز درمان نیستند.

 

2. محرک های خود را بشناسید

به موقعیت هایی که باعث می شود شروع به مقایسه خود با دیگران در شبکه های اجتماعی کنید، توجه کنید. شما ممکن است پس از دیدن محتوای افراد خاص یا انجام فعالیت های خاص، مقایسه خود با آن را شروع کنید. به عنوان مثال، یکی از مشکل‌سازترین چیزهایی که در ارتباط با رسانه‌های اجتماعی وجود دارد، پرسه زدن بیش از حد در آن ها است.

اگر متوجه شدید که برای مدت طولانی فید خود را پیمایش می‌کنید، احساسات منفی را تجربه می‌کنید، یا علیرغم احساس خوبی که در چندی پیش داشتید، از زندگی خود ناراضی هستید، به این فکر کنید که چه چیزی باعث چنین واکنشی شده است. با شناختن محرک های خود، به راحتی می توانید تصمیم بگیرید که از چه محتوایی اجتناب کنید.

 

3. زمانی که بصورت آنلاین می گذرانید را محدود کنید

رسانه های اجتماعی می توانند کاملاً اعتیاد آور باشند. در واقع، توسعه‌دهندگان پلتفرم‌های شبکه های اجتماعی قصد دارند تا ویژگی های خود را تا حد امکان جذاب کنند و کاربران را به تعامل بیشتر و بیشتر با این پلتفرم‌ها سوق دهند.

متأسفانه، تمام ویژگی های جذاب رسانه های اجتماعی باعث اعتیاد آور شدن آن ها می شود. شما باید یاد بگیرید که به خاطر رفاه خودتان با این نوع اعتیاد رفتاری مقابله کنید، به خصوص اگر شروع به احساس تأثیر منفی عاطفی کرده اید.

اگرچه لزوماً نباید شبکه های اجتماعی را به طور کامل ترک کنید، محدود کردن زمان آنلاین بودن قطعا ایده خوبی است. به این ترتیب می توانید زمان بیشتری را به مراقبت از خود اختصاص دهید.

در وقت آزاد خود، برخی از تمرین‌های ذهن آگاهی را امتحان کنید، جملات تاکیدی مثبت را تکرار کنید، یا هر کاری که باعث شادی شما می شود را انجام دهید.

 

4. قدر چیزهای خوب زندگی خود را بدانید

وقتی دائماً به صورت آنلاین در معرض موفقیت دیگران باشید، به راحتی همه چیزهای خوبی که در زندگی دارید را فراموش می کنید. یادداشت های سپاسگزاری را امتحان کنید و مطمئن شوید که داشته ها و دستاوردهای خود، حتی کوچکترین آنها را تشخیص می دهید.

به آنچه می توانید به آن افتخار کنید، فکر کنید و برای یادگیری دوست داشتن خود، شفقت به خود را تمرین کنید.

 

5. با خود اندیشی دلسوزانه، با انتقاد از خود مقابله کنید

به این فکر کنید که چرا برخی از محتواهای شبکه های اجتماعی باعث می شود احساس بدی نسبت به خودتان داشته باشید یا از زندگی خود ناراضی باشید. به عنوان مثال، ممکن است چیزی باعث ایجاد افکار ناخواسته شود یا باعث شود که به طور کلی احساس ناامنی کنید. با بررسی واکنش‌های خود، می‌توانید جهت‌های خودسازی را تعیین کرده و بفهمید که چه تغییرات مثبتی می‌توانید ایجاد کنید.

در حالی که خود اندیشی بسیار مفید است، اما هرگز آسان نیست. خوشبختانه، نیازی نیست به تنهایی در این مسیر قدم بردارید.

یک تراپیست دارای مجوز می تواند به شما کمک کند خودتان را بهتر بشناسید و شیوه های موثری را به شما پیشنهاد می کند تا بتوانید بر پیامدهای رایج مقایسه خود با دیگران در شبکه های اجتماعی غلبه کنید. پیامد هایی از جمله:

 

  • استرس
  • افسردگی
  • اضطراب اجتماعی
  • عزت نفس پایین
  • احساس تنهایی
  • یا حتی اختلالات خوردن

 

آنچه در پشت سر و آنچه در مقابل می بینید، و خودتان را با آن مقایسه می کنید در مقابل آنچه در درون شما نهفته است رنگ پریده است!

 

شکستن تله مقایسه خود با دیگران در شبکه های اجتماعی با درمان

مقایسه خود با دیگران در شبکه های اجتماعی می تواند تأثیر منفی قابل توجهی بر عزت نفس و به طور کلی سلامت روان شما داشته باشد. اما می‌توانید این دور باطل را با انتخاب دقیق محتوایی که استفاده می‌کنید، توجه به محرک‌های رایج و انجام برخی کارهای درون‌نگرانه بشکنید.

درون‌نگری می تواند چالش برانگیز باشد، اما همیشه می توانید برای آن کمی کمک بخواهید. درمان برای عزت نفس می تواند به شما کمک کند با باورهای منفی خود در مورد خودتان مقابله کنید و یاد بگیرید که خودتان را همان طور که هستید دوست داشته باشید.

اگر زمان لازم برای ملاقات حضوری با یک تراپیست را ندارید، پلتفرم‌های درمانی آنلاین می‌توانند به شما کمک کنند تا از دل آسایشی که در خانه خود دارید، به متخصصان سلامت روان دسترسی داشته باشید. با این کار می توانید بر پیامدهای منفی مقایسه خود با دیگران در شبکه های اجتماعی غلبه کنید، یاد بگیرید که خودتان را دوست داشته باشید و بهترین زندگی خود را شروع کنید.

 

 

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید