دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

3 یافته بزرگ علمی در مورد تاثیر مدیتیشن بر روی سلامت جسم و ذهن

اگر مدیتیشن انجام نمی‌دهی

این مطلب را نخوان!

مدیتیشن یک راه عالی برای کاهش فشار از یک زندگی پرمشغله روزمره است. بیایید تصویری از صبح معمولی شما ترسیم کنیم.

چشمان خود را باز می کنید و به آرامی بدن خود را روی یک تخت خوب و گرم بیدار می کنید. در حال حاضر، مغز شما در مورد جایی که باید باشید فکر می کند. سپس، نگران این هستید که چه زمانی باید آنجا باشید. شما حتی شروع به در نظر گرفتن "کارهای" زیادی می کنید که باید امروز انجام دهید.

فهرست عناوین
3 یافته بزرگ علمی در مورد تاثیر مدیتیشن بر روی سلامت جسم و ذهن

همانطور که روز شما پیشرفت می کند، چندین حواس پرتی را تجربه می کنید. و هر وقفه مستلزم آن است که خود را نظم و انضباط دهید تا آماده انجام وظیفه بمانید. انجام این کار همیشه آسان نیست. مخصوصاً اگر با دیگران کار می کنید و صدای زنگ تلفن، صدای بلند همکاران، جلسات، ایمیل، تماس های کنفرانس را می شنوید... وای! این رگبار دائمی بیش از حد اطلاعات و حواس‌پرتی‌ها بر مغز و سلامت کلی روحی و جسمی ما تأثیر می‌گذارد.

افرادی که مدیتیشن را تمرین می کنند اغلب می گویند که این کار پاسخی بسیار مناسب به این مشکلات و مشکلات دیگر است. آنها حاضرند سوگند یاد کنند که مدیتیشن آنها را از نظر روحی و جسمی سالم نگه می دارد. آیا واقعا همینطور است؟ دانشمندان و پزشکان چه می‌گویند؟

 

 

بیایید ابتدا به یکسری اصول مدیتیشن بپردازیم

مدیتیشن چیست؟

ابتدا، مهم است که در مورد اینکه مدیتیشن چیست و چه چیزی نیست صحبت کنیم.

مدیتیشن صرفاً ذهن آگاهی و حضور و مراعات افکار شماست. علاوه بر این، با انجام تنفس عمیق و صحیح، ذهن و بدن شما هماهنگ می شود. این یک فرآیند و تمرین مداوم است که تقریباً همه می توانند آن را یاد بگیرند.

مدیتیشن، عملیات حذف افکار نیست. همچنین این تمرین، یک عمل مذهبی نیست (اگرچه شما مطمئناً می توانید حین مدیتیشن در مورد خدای خود، متون مذهبی و غیره تعمق کنید). این تمرین، چیزی نیست که برای اولین بار طبیعی به نظر رسیده و احساس راحتی را به فرد منتقل کند. به عبارت دیگر، هیچ مراقبه کننده‌ای با استعداد طبیعی وجود ندارد و این کار نیازمند تمرین و تکرار است.

 

مدیتیشن یک عمل مذهبی نیست. اگرچه شما مطمئناً می توانید حین مدیتیشن در مورد خدای خود، مفاهیم مذهبی و غیره تعمق کنید.

 

آنچه علم در مورد مدیتیشن می گوید

دانشمندان برای عینی و بی‌طرف ماندن آموزش می بینند و یافته های خود را بر اساس شواهد استوار می کنند. بنابراین، آنها آزمایش ها و مطالعات را از نزدیک رصد می کنند و داده ها را به طور دقیق ثبت می کنند. باید اینگونه باشد تا یافته ها و کار یک دانشمند توسط همتایان او جدی گرفته شود.

بنابراین، زمانی که مطالعات علمی متعدد (بیش از 200 مورد در سال 2013) به این نتیجه می‌رسند که مدیتیشن فواید مثبت زیادی دارد، این یک مسئله بزرگ است. و هنگامی که انجمن پزشکی آمریکا - بزرگترین انجمن پزشکان در ایالات متحده - می گوید که مدیتیشن یک عمل مفید است، این هم یک مسئله بزرگ است. در ادامه، بیشتر با این نتیج اساسی آشنا می‌شویم.

 

پادکست شماره یک دنیای موسیقی درمانی برای مدیتیشن را بشنوید!

 

دانشمندان هاروارد: مدیتیشن مغز شما را شکل می‌دهد!

دانشمندان علوم اعصاب در دانشگاه هاروارد مطالعه‌ای انجام دادند که نشان می‌دهد مغز را می‌توان با تمرین مدیتیشن به صورت فیزیکی تغییر داد.

در این مطالعه، 16 شرکت کننده سالم تحت انجام مدیتیشن به مدت 8 هفته قرار گرفتند. قبل و بعد از این 8 هفته، از مغز آن‌ها اسکن MRI گرفته شد. نتیجه این بود که بعد از این 8 هفته، غلظت ماده خاکستری در 4 ناحیه مغز آن‌ها از جمله هیپوکامپ و مخچه، که مسئول فرآیندهای یادگیری و حافظه و تنظیم هیجانی هستند، افزایش یافته است. شرکت‌کنندگان بهبود پردازش ذهنی، تعادل عاطفی و تغییرات شگفت‌انگیز دیگری را گزارش کردند.

بریتا هولزل، نویسنده اصلی این مطالعه خاطرنشان می کند:

دیدن انعطاف پذیری مغز و اتفاق افتادن آن با تمرین مدیتیشن بسیار جذاب است. ما می توانیم نقش فعالی در تغییر مغز داشته باشیم و می توانیم رفاه و کیفیت زندگی خود را افزایش دهیم.

به گفته سارا لازار، دکترا، نویسنده و دانشمند درگیر در این مطالعه:

این مطالعه نشان می دهد که تغییرات در ساختار مغز ممکن است زمینه ساز برخی از این بهبودهای گزارش شده باشد و اینکه افراد فقط به این دلیل که زمان خود را صرف آرامش می کنند، احساس بهتری نمی‌کنند.

و سوال بزرگ اینجا جواب داده می‌شود: آیا مدیتیشن می تواند به تغییر مغز کمک کند؟ جواب مثبت است.

 

همچنین بخوانید: این اتفاقی است که با انجام مدیتیشن در بدن می افتد

 

انجمن قلب آمریکا: مدیتیشن حمله قلبی، سکته مغزی و مرگ را کاهش می‌دهد!

بر اساس تحقیقی که در مجله انجمن قلب آمریکا (AMA) موجود است، آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار مبتلا به بیماری قلبی که مدیتیشن را تمرین می‌کردند، 48 درصد کمتر از گروهی که ورزش می‌کردند و رژیم می‌گرفتند، دچار حمله قلبی، سکته مغزی یا مرگ شدند.

201 نفر به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه تکنیک مدیتیشن را تمرین کرد و گروه دیگر در کلاس تربیت بدنی شرکت نمود.

گروه اول فقط نشسته بودند و چشمانشان را دو بار در روز به مدت 20 دقیقه می‌بستند و مدیتیشن انجام می‌دادند و گروه دوم، در کنار رژیم مناسب، روزانه به مدت حداقل 20 دقیقه ورزش می‌کردند.

محققان دریافتند افرادی که در گروه مدیتیشن بودند خیلی بهتر از گروه دوم فشار خون را کاهش داده و سیگار کشیدن و سایر عادات نامطلوب را نیز کنار گذاشتند.

و سوال بزرگ دیگر هم اینجا جواب داده می‌شود: آیا مدیتیشن می‌تواند به قلب کمک کند؟ جواب این سوال هم مثبت است!

 

بله درست است. مدیتیشن می تواند ساختار و فیزیک مغز را تغییر دهد.

 

دانشمندان علوم اعصاب MIT و هاروارد: تمرین مدیتیشن حواس پرتی را کاهش داده و درد را تسکین می‌دهد!

دانشمندان علوم اعصاب از موسسه فناوری ماساچوست (MIT) و دانشگاه هاروارد، یک گروه 12 نفره را به دو گروه تقسیم کردند. یک گروه 6 نفری که تحت تمرین مدیتیشن قرار گرفت و 6 نفر دیگر که مدیتیشن انجام نمی‌دادند.

یک بار در روز، گروه تحت مطالعه به یک برنامه 45 دقیقه ای گوش می دادند که آنها را در طول درس ها راهنمایی می کرد. این درس ها شامل مراقبه های ذهن آگاهی، آگاهی بدن و یوگای ساده بود.

محققان در طول مطالعه دو اسکن مغزی بر روی افراد مورد مطالعه انجام دادند. این اسکن ها در هفته سوم و در پایان هفته هشتم انجام شد.

این مطالعه هم دو نتیجه داشت:

  • اول اینکه گروهی که مدیتیشن کردند، تغییرات بیشتری در دامنه (اندازه) امواج مغزی آلفا نسبت به گروهی که مدیتیشن نکردند، داشتند. گروه اول، بهبود بیشتری در تمرکز و آگاهی بدنی داشتند. همچنین آن‌ها استرس و رفتار واکنشی کمتری را تجربه می‌کردند.
  • و دوم، افرادی که درد مزمن را تجربه می‌کردند توانسته بودند که سیگنال‌های درد خود را کاهش دهند. به گفته کاترین کر، استاد دانشکده پزشکی هاروارد و نویسنده اصلی این مطالعه:

آنها یاد گرفتند از جایی که توجهشان متمرکز شده است آگاه باشند و در ناحیه دردناک گیر نکنند.

و سوال بزرگ آخر هم در اینجا جواب داده می‌شود: آیا مدیتیشن می‌تواند حواس پرتی و درد را کاهش دهد؟ جواب سوال آخر هم مثبت است!

 

مدیتیشن میتواند درد و حواس پرتی را نیز کاهش دهد.

 

نتیجه گیری

این واقعیت که دانشمندان علوم اعصاب، پزشکان و سایرین در جامعه علمی و پزشکی در حال حاضر مدیتیشن را از طریق مطالعات دقیق تأیید می کنند، یک پیشرفت خارق العاده است. این واقعیت که ما می توانیم به معنای واقعی کلمه مغز خود را از طریق مدیتیشن تغییر شکل دهیم، باور نکردنی است. مدیتیشن می تواند شانس ما برای بیماری قلبی، سکته مغزی و سایر بیماری های قلبی و مغزی را کاهش دهد و یا از بین ببرد. علاوه بر این، مدیتیشن می تواند منجر به عملکرد ذهنی بهتر و ثبات عاطفی شود. مهمتر از همه، مدیتیشن می تواند به ما کمک کند تا در درون خود، آرامش را پیدا کنیم.

 

 

سوالات متداول

مدیتیشن برای ذهن است یا بدن؟

اصطلاح "مدیتیشن" به انواع اعمالی اشاره دارد که بر یکپارچگی ذهن و بدن تمرکز دارد و برای آرام کردن ذهن و افزایش رفاه کلی استفاده می شود.

 

چگونه مدیتیشن سلامت و تندرستی را بهبود می بخشد؟

مدیتیشن می تواند بهزیستی و کیفیت زندگی را بهبود بخشد.

همچنین شواهدی وجود دارد که می تواند به افراد در مدیریت بی خوابی، افسردگی و اضطراب کمک کند. برخی تحقیقات نشان می دهد که مدیتیشن به طور فیزیکی مغز را تغییر می دهد و می تواند به افزایش توانایی پردازش اطلاعات کمک کند. این تمرین می تواند اثرات شناختی پیری را کاهش دهد.

 

مدیتیشن تا چه حد می تواند سلامت روان را بهبود بخشد؟

مدیتیشن سلامت عاطفی را ارتقا می دهد. برخی از اشکال مدیتیشن می تواند منجر به بهبود تصویر ذهنی از خود و نگاه مثبت تر به زندگی شود. به عنوان مثال، یک بررسی از درمان‌هایی که به بیش از 3500 بزرگسال داده شد، نشان داد که مدیتیشن ذهن آگاهی علائم افسردگی را بهبود می‌بخشد.

 

چرا مدیتیشن برای مغز مهم است؟

برخی تحقیقات نشان می دهد که مدیتیشن می تواند ساختار مغز را تغییر دهد. برخی دیگر نشان می دهند که می تواند عملکرد مغز را تغییر دهد. مدیتیشن اثرات قابل اندازه گیری بر روی نواحی مختلف مغز شما دارد: 

ماده خاکستری – درگیر در کنترل ماهیچه ها و ادراک حسی، از جمله احساسات، حافظه، گفتار، دیدن، شنیدن و تصمیم گیری.

قشر جلوی مغز - مسئول تصمیم گیری

آمیگدال - مسئول کنترل واکنش عاطفی

هیپوکامپ - مسئول حافظه و یادگیری است.

 

منابع

powerofpositivity

nccih.nih

heart

healthline

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید