دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

چگونه وقتی اعتماد به نفس پایینی داریم، خود را دوست داشته باشیم

اعتماد به نفس بخش مهمی از عشق به خود و دوست داشتن خود است. وقتی اعتماد به نفس شما پایین است، حرکت رو به جلو و داشتن احساسی خوب نسبت به فردی که هستید، دشوار است. با این حال، اقداماتی وجود دارد که می توانید برای افزایش عزت نفس و دوست داشتن بیشتر خود انجام دهید. در زیر 20 نکته در مورد چگونگی دوست داشتن خود در زمانی که اعتماد به نفس شما پایین است را به شما ارائه می دهیم. لطفا در ادامه این مطلب با دنیای موسیقی درمانی همراه باشید.

 

فهرست عناوین
چگونه وقتی اعتماد به نفس پایینی داریم، خود را دوست داشته باشیم

خودتان را با دیگران مقایسه نکنید

مقایسه خود با دیگران یکی از بزرگترین دشمنان عشق به خود است. وقتی خودمان را با دیگران مقایسه می کنیم، به راحتی دلسرد می شویم و این باور را شروع می کنیم که بهترین هایمان به اندازه کافی خوب نیستند. بجای این کار، روی سفر خود تمرکز کنید و بدون اینکه نگران این باشید که چگونه موفقیت‌های شما در برابر دستاوردهای دیگران قرار می‌گیرند، آن ها را جشن بگیرید.

به یاد داشته باشید که هر کسی داستان و تجربیات زندگی منحصر به فرد خود را دارد، بنابراین سعی کنید زیاد روی کاری که دیگران انجام می‌دهند تمرکز نکنید.

 

مرزهای خود را تعیین کنید

مرزها به ما کمک می کنند تا در عین احترام به خود و دیگران، کنترل احساسات و رفتار خود را در دست داشته باشیم. این امر به ویژه در هنگام برخورد با افرادی که علایق مشترکی با ما ندارند، مهم است.

اگر موقعیت یا شخص خاصی باعث می شود احساس ناراحتی کنید، قاطعانه به او بگویید که برای شما چه رفتاری قابل قبول است و چه رفتاری قابل قبول نیست. تعیین مرزهای سالم همچنین به محافظت از انرژی شما کمک می کند و به شما امکان می دهد آن را برای چیزهایی که واقعاً شما را خوشحال می کند ذخیره کنید.

 

 

نگاه بی طرفانه به بدن را تمرین کنید

ما در جامعه ای زندگی می کنیم که تاکید زیادی بر ظاهر فیزیکی دارد و در چنین فرهنگ هایی، به راحتی می توان در دام قضاوت مداوم بدن خود گرفتار شد. به جای این کار، نگاه بی طرفانه به بدن را تمرین کنید، نگاه بی طرفانه به بدن، به این معنی است که به جای نگاه به بدن خود به عنوان چیزی برای قضاوت یا انتقاد، آن را به عنوان ابزاری ببینید که نیاز به مراقبت دارد.

به جای تمرکز بر روی هر گونه ایراد یا نقص درک شده، زمانی را برای قدردانی از بدن خود بخاطر تمام توانایی ها و استعدادهای شگفت انگیزش اختصاص دهید. این به شما کمک می کند تا تن شرمی را کنار گذاشته و احساسات مثبت بیشتری در مورد خود و فرم بدنی خودتان ایجاد کنید. با این کار، پایین بودن اعتماد به نفس را پشت سر گذاشته و خودتان را دوست خواهید داشت.

 

کار روی کودک درون را تمرین کنید

ما تجربیات دوران کودکی خود را در طول زندگی با خود حمل می کنیم، و گاهی اوقات این تجربیات می توانند بر احساس ما در مورد خود امروزمان تأثیر بگذارند. کار روی کودک درون یا شفای کودک درون نوعی خودکاوی است که کمک می‌کند مسائل حل‌نشده گذشته را به سطح آورده تا بتوانیم آنها را درمان کنیم.

این کار می تواند شامل صحبت کردن با کودک درونتان با صدای بلند، نوشتن نامه برای خودتان یا شرکت در تمریناتی مانند بازی درمانی یا تجسم خلاق باشد. بررسی و کار بر روی هر گونه احساسات منفی مرتبط با دوران کودکی، می تواند به شما در ایجاد اعتماد به نفس و عشق به خود در زمان حال کمک کند.

 

با خودتان مانند کسی حرف بزنید که با تمام وجود عاشقش هستید.

 

خودتان را ببخشید

به یاد داشته باشید که اشتباهات بخشی از زندگی ما هستند. همه انشان ها اشتباه می کنند و همه ما باید خودمان را بخاطر آن ها ببخشیم تا بتوانیم به جلو حرکت کرده و رشد کنیم. به جای سرزنش کردن خود به خاطر شکست‌های گذشته، روی آنچه می‌توانید از تجربیات یاد بگیرید و اینکه چگونه اشتباهات می‌توانند به شما کمک کنند تا در آینده بهتر شوید، تمرکز کنید. هر گونه گناه یا شرمی را که ممکن است احساس کنید رها کنید و جایی را برای دلسوزی، درک و عشق به خود باز کنید. بخشش خود، به شما کمک می کند تا اعتماد به نفس و دوست داشتن خود را دوباره به زندگی تان برگردانید.

 

نسبت به خودتان صبور باشید

دوست داشتن خود چیزی نیست که یک شبه اتفاق بیفتد. ساختن آن زمان می برد و مهم است که در حین انجام این فرآیند نسبت به خود صبور باشید. وقتی همه چیز طبق برنامه پیش نمی رود به خودتان عطوفت نشان بدهید و به یاد داشته باشید که شما لایق عشق هستید، حتی اگر در ابتدا به راحتی انجام نشود.

مهمتر از همه، به خود و توانایی خود در ایجاد تغییرات معنادار در زندگی تان ایمان داشته باشید. جملات تاکیدی مثبتی را تمرین کنید که ارزش و پتانسیل تان را به شما یادآوری می کند.

 

انتظار نداشته باشید دیگران شما را خوشحال کنند

درست است که روابط با افراد دیگر می‌تواند فوق‌العاده مفید باشد، اما مهم است که به یاد داشته باشیم که ما نیازی به کسی نداریم که ما را خوشحال کند. وقتی یاد می گیرید بدون قید و شرط خود را دوست داشته باشید و از درون خود راضی باشید، دیگر به تایید یا تاثیر خارجی تکیه نخواهید کرد.

اطمینان حاصل کنید که هر رابطه ای که در زندگی دارید، به جای وابستگی یا یک طرفه بودن بر اساس احترام متقابل و عشق بی قید و شرط است.

 

 

ارزش خود را بر اساس نظرات دیگران در مورد خودتان قرار ندهید

گرفتار شدن در نظرات دیگران آسان است، اما مهم است که به یاد داشته باشید که افکار و احساسات آنها در مورد شما، به هیچ عنوان ارزش شما را تعیین نمی کند. هرکسی ارزش ها، باورها و دیدگاه های متفاوتی دارد، پس سعی کنید حرف های دیگران را خیلی جدی و شخصی نگیرید. اگر بخواهید گرفتار نظرات دیگران در مورد خودتان شوید، اعتماد به نفس پایین تری را تجربه کرده و نمی توانید خود را دوست داشته باشید.

 

در پایان روز، این فقط خود شما هستید که خودتان را بهتر از هر کس دیگری می شناسید و این قدرت را دارید که تصمیم بگیرید چگونه می‌خواهید زندگی کنید.

 

من، همانی هستم که هستم. نه کسی که تو فکر می کنی هستم. نه کسی که می خواهی باشم. من، خودم هستم.

 

با انگ ظالمانه مقابله کنید

اگر به دلیل یک انگ ظالمانه دچار اعتماد به نفس پایین یا احساس ناامنی شده اید، یافتن راه‌هایی برای مقابله با این انگ بسیار مهم است. این می تواند به معنای برقراری ارتباط با افراد دیگری باشد که تجربیات مشابهی دارند. حقوق خود را به عنوان عضوی از این گروه به حاشیه رانده شده یاد بگیرید و به دیگر اعضا آموزش دهید و از تغییر در جامعه حمایت کنید. شما لایق این نیستید که بخاطر داشتن یک انگ ظالمانه، خودتان را دوست نداشته باشید.

به یاد داشته باشید که شما قادر به غلبه بر موانعی هستید که بر سر راه تان قرار می گیرند و بدون توجه به موقعیتی که ممکن است با آن روبرو شوید، قدرت پیشرفت را دارید.

 

نقاط قوت خود را شناسایی کنید

وقتی اعتماد به نفس شما پایین است، چیزهای خوب شما به راحتی به حداقل می رسد. در این وضعیت، این احتمال بالا می رود که نقاط قوت خود را نادیده بگیرید و روی نقاط ضعف خود تمرکز کنید. بنابراین، مهم است که در مورد مهارت ها، استعدادها و دستاوردهای خود (هرچند کم و کوچک) فکر کنید.

آنها را یادداشت کنید و بر روی آنچه در آن برتر هستید تمرکز کنید. با انجام این کار، از اینکه چقدر ویژگی ها و دستاوردهای نادیده گرفته شده دارید، شگفت زده خواهید شد. برای خود جشن بگیرید و از ستایش دستاوردهای خود خجالت نکشید. با گذشت زمان، این به شما انگیزه می‌دهد تا چالش‌های جدیدی را انجام دهید، اعتماد به نفستان را افزایش دهید و خودتان را دوست داشته باشید.

 

خودگویی مثبت را تمرین کنید

نحوه صحبت شما با خودتان تأثیر بسزایی بر سطح اعتماد به نفس شما دارد. بنابراین، تسلط بر هنر خودگویی مثبت ضروری است. این به معنای جایگزینی گفت‌وگوهای درونی منفی و خودتخریب گر با جملات مثبت است.

هر روز صبح، همانطور که روز خود را شروع می کنید، چیزهای خوب خود را درونی کنید و به خود یادآوری کنید که برایتان مهم هستند. همچنین، می توانید جملات تاکیدی مثبتی که تایید کننده خودتان هستند را ایجاد کنید تا در باور توانایی های خود، به خودتان کمک کنید. برای مثال، می‌توانید چیزی شبیه به این عبارت را بگویید: "امروز، من می‌توانم از پس هر چیزی که بر سر راهم قرار می‌گیرد، برآیم، چون من توانمند و شایسته هستم."

 

اگر خودت را دوست داشته باشی همیشه اعتماد به نفس خواهی داشت و هرگز به خودت آسیب نخواهی زد.

 

شفقت به خود را تمرین کنید

شفقت به خود، نشان دادن مهربانی و توجه به خود در زمانی است که اوضاع خوب پیش نمی رود. درمانگر ازدواج و خانواده، میشل لاندروس، این توصیه را برای شما دارد: "به خود یادآوری کنید که در احساس بی کفایتی یا بی لیاقتی تنها نیستید. همه لحظات ناامنی و شک به خود را تجربه می کنند و کمبود اعتماد به نفس، هرگز شما را نالایق یا کم ارزش نمی کند."

 

همچنین بخوانید: 20 جمله تاکیدی روزانه که به شما یادآوری می کند خود را دوست داشته باشید

 

خلاق باشید

جونی اوگل که سال ها با افرادی که از جامعه آسیب دیده اند سر و کار دارد، می گوید: 

 

برای بیان خود، چیزی را بیابید که خلاقیت شما را بروز می دهد.

 

او توضیح می‌دهد: 

 

درگیر شدن در فعالیت‌هایی مانند نوشتن، طراحی، سفال‌گری، نقاشی، موسیقی یا عکاسی که به خلاقیت اجازه بروز پیدا کردن می‌دهند، می‌تواند به بیان خود و تسهیل خودیابی کمک کند. علاوه بر اینکه فعالیت های خلاقانه باعث انحراف زیادی از افکار و احساسات منفی می شود، همچنین می تواند راهی برای شما باشد تا با همان علاقه با خود و دیگران به روشی معنادار و سازنده ارتباط برقرار کنید.

 

نقص های خود را بپذیرید

هیچ کس کامل نیست و این اولین چیزی است که باید بپذیرید. نقص ها را نمی توان پاک کرد؛ آنها بخشی از چیزی هستند که شما را منحصر به فرد می کند. به جای اینکه از آنها خجالت بکشید، آنها را در آغوش بگیرید. بپذیرید که فشاری که جامعه بر ما وارد می کند تا کامل باشیم، ناعادلانه و غیر واقعی است.

اگر نقایص خود را نپذیرید، به راحتی اجازه می دهید که آنها شما را تصاحب کنند و بر اعتماد به نفس شما تأثیر بگذارند. درک اینکه هیچ انسانی نمی تواند بار کمال را به دوش بکشد، به شما کمک می کند تا خود را بپذیرید، و این به شما کمک می کند خودتان را همان طور که هستید دوست داشته باشید.

 

اشتباهات تو فقط چیزهایی هستند  که انجام داده یا نداده ای. آن ها، خود تو نیستند.

 

قدردانی را تمرین کنید

قدردانی، تمرین قدرتمندی است که می تواند تمرکز شما را از نقاط ضعف به موهبت های شما تغییر دهد. هر روز زمانی را به یادداشت کردن چند چیز در زندگی خود مانند سلامتی، روابطتان، دستاوردهایتان یا چیزی به سادگی زیبایی طبیعت اطرافتان، اختصاص دهید که از آنها سپاسگزار هستید.

 

این تمرین ساده می‌تواند به شما کمک کند تا ذهنیتی مثبت‌تر و حس قدردانی عمیق‌تری را نسبت به همه چیزهایی که دارید پرورش دهید.

 

 

خوش بین باشید و اطراف خود را با افراد مثبت احاطه کنید

برای ایجاد اعتماد به نفس و دوست داشتن خود، خوش بین بودن و احاطه کردن خود با افراد مثبتی که شما را حمایت و تشویق می کنند بسیار مهم است. به دنبال روابطی باشید که به شما احساس خوبی نسبت به خودتان بدهد و از آنهایی که شما را پایین می آورند یا احساس منفی به شما القا می کنند، اجتناب کنید. به طور مشابه، سعی کنید فیدهای شبکه های اجتماعی و پیام های ورودی روزانه خود را با پیام های مثبت، نقل قول ها و جملات تاکیدی مثبت پر کنید که ارزش و پتانسیل شما را به شما یادآوری می کند.

 

خودگویی منفی خود را به چالش بکشید

وقتی احساس می کنیم اعتماد به نفس پایینی داریم، منتقد درونی ما می تواند رساتر و پیگیرتر شود. ممکن است افکار منفی مانند "من به اندازه کافی خوب نیستم" یا "من یک شکست خورده هستم" را به طور منظم بشنویم. با این حال، مهم است که این افکار را به چالش بکشیم و از خود بپرسیم که آیا واقعاً درست هستند یا خیر.

تراپیست جنای استینر خاطرنشان می‌کند: 

 

پیگیری تمام افکار منفی که در مورد خود دارید از طریق یادداشت روزانه، می‌تواند به تصحیح خودگویی منفی کمک کند. این به شما کمک می کند تا از آنچه به خود می گویید و اینکه ارزیابی خود چگونه بر تصویر خود و سلامت روان کلی شما تأثیر منفی می گذارد، آگاهی بهتری داشته باشید. هنگامی که مستندات واضحی از خودگویی منفی وجود داشت، می توانید با زبانی مثبت که بر نقاط قوت و دستاوردهای شما تاکید دارد، به چالش کشیدن این اظهارات بدبینانه را شروع کنید.

 

وقتی که خودت را دوست داشته باشی مرزهای مشخصی خواهی داشت. و وقتی مرزهای مشخصی داشته باشی، به دیگران یاد می دهی که چگونه با تو رفتار کنند.

 

به یک درمانگر مراجعه کنید

گاهی اوقات، اقدامات خودمراقبتی و تاکیدات مثبت برای حل مشکلات عمیق تر اعتماد به نفس پایین کافی نیست. اینجاست که درمان می تواند فوق العاده مفید باشد. یک درمانگر دارای مجوز می تواند به شما کمک کند تا بر روی مشکلات اساسی که ممکن است باعث پایین بودن اعتماد به نفس شما شده باشند، کار کنید و ابزارهایی برای بهبود عزت نفس در اختیار شما قرار دهد.

این ها تنها چند نکته برای ایجاد اعتماد به نفس و دوست داشتن خود است. در صورت نیاز، از کمک گرفتن نترسید. داشتن حمایت، چه صحبت با یک دوست قابل اعتماد یا یکی از اعضای خانواده باشد یا دریافت کمک حرفه ای از یک درمانگر یا مشاور، می تواند تفاوت بزرگی در کمک به شما برای پرورش شفقت به خود ایجاد کند.

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید