دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

آرامش ذهنی: چگونه آن را پیدا و حفظ کنیم؟

آیا اغلب احساس استرس، نگرانی، ناامنی و ناراحتی می کنید یا صرفاً آنقدر مشغول هستید که نمی توانید در آرامش ذهنی باشید؟ این یک واقعیت است که در دنیای پر هرج و مرج امروزی، یافتن آرامش ذهنی گاهی اوقات می تواند سخت باشد.

آرامش ذهن که همچنین به عنوان آرامش درونی، آرامش خاطر یا احساس رضایت توصیف می شود، می تواند به شما کمک کند که در میان این همه هرج و مرج، احساس آرامش و تمرکز داشته باشید.

فهرست عناوین
آرامش ذهنی: چگونه آن را پیدا و حفظ کنیم؟

در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم که آرامش ذهنی چیست و چگونه می توانید آن را پیدا و حفظ کنید.

 

آرامش ذهنی در زندگی روزمره چگونه به نظر می رسد؟

برخی از نشانه ها و ویژگی های آرامش ذهنی عبارتند از:

 

  • در وجود خود احساس راحتی کنید و با خودتان راحت باشید
  • توانایی مقابله با استرس های جزئی روزانه در مسیر خود را داشته باشید
  • از زندگی خود راضی باشید و شرایط را همانطور که هستند بپذیرید
  • احساس اطمینان کنید که می توانید هر چیزی را که برایتان پیش می آید مدیریت کنید
  • با دیگران همدلی دارید و می توانید با آن ها روابط سالم برقرار کنید
  • برای خوشبختی خود به تایید دیگران وابسته نباشید
  • نگرشی آرام و مثبت به زندگی دارید

 

به ازای هر یک دقیقه ای که عصبانی می شوید، شصت ثانیه از آرامش ذهنی خود را از دست می دهید.

 

وقتی آرامش ذهنی ندارید چه اتفاقی می افتد؟

اگر آرامش ذهنی ندارید، ممکن است این احساس و حالات را تجربه کنید:

 

  • استرس: ممکن است مدام استرس داشته باشید و احساس کنید که قادر به کنار آمدن با همه مشغله و کار های خود نیستید. ممکن است اغلب از نظر جسمی و عاطفی احساس خستگی کنید. شکست های جزئی ممکن است برای شما طاقت فرسا باشند.
  • ناامنی: ممکن است احساس اعتماد به نفس نداشته باشید و مدام به خود و توانایی هایتان شک کنید. ممکن است به دنبال تایید دیگران باشید و اجازه دهید که شادی و خوشبختی شما توسط آنها دیکته شود.
  • اضطراب: ممکن است دائماً در مورد چیزی نگران یا مضطرب باشید که این می تواند باعث ایجاد احساس بی قراری یا تنش در شما شود. همچنین ممکن است علائم فیزیکی مانند ضربان قلب سریع، تهوع، لرزش و تعریق را تجربه کنید.
  • افسردگی: ممکن است از زندگی خود احساس ناراحتی کنید و احساس گناه، شرم، درماندگی یا ناامیدی داشته باشید. ممکن است متوجه شوید که از دیگران کناره گیری می کنید و نمی خواهید کارهایی را انجام دهید که زمانی از آنها لذت می بردید. همچنین ممکن است احساس خستگی کنید، در خوابیدن مشکل داشته باشید و تغییرات وزن را تجربه کنید.
  • درگیری: ممکن است در روابط خود در خانه، محل کار، مدرسه یا در میان حلقه اجتماعی‌تان دچار تنش و درگیری شوید.

 

 

چرا نمی توانم آرامش ذهنی پیدا کنم؟

اینها دلایلی هستند که چرا یافتن آرامش ذهنی برای شما دشوار است:

 

  • مشکلات سلامت روان: در صورت داشتن یک بیماری روانی مانند افسردگی یا اضطراب، ممکن است احساس آرامش ذهنی برای شما دشوارتر باشد.
  • شرایط دشوار: اگر شرایط سخت و دشواری مانند از دست دادن شغل یا از دست دادن خانه خود در پی یک بلای طبیعی را تجربه می کنید، ، ممکن است سخت باشد که آرامش ذهنی داشته باشید.
  • استرس یا اضطراب: اگر چیزی شما را تحت فشار قرار می دهد یا شما را ناراحت می کند، ممکن است در یافتن آرامش ذهنی مشکل داشته باشید. شناسایی و برداشتن گام‌هایی برای حل آن، یا پذیرش اینکه نمی‌توانید آن را تغییر دهید، می‌تواند برای شما مفید باشد. پردازش احساسات خود در مورد آن چیز، به شما کمک می کند تا احساس آرامش ذهنی بیشتری داشته باشید.

 

اگر احساس می‌کنید که نمی‌توانید مستقلاً با این وضعیت کنار بیایید، مراجعه به یک ارائه‌دهنده مراقبت‌های روانی برای حمایت، می‌تواند مفید باشد.

 

هرگز حسادت نکنید و آن را کنار بگذارید. کسی که به دیگران حسادت می کند هرگز به آرامش ذهنی نمی رسد.

 

راه های رسیدن به آرامش ذهنی

اینها راه ها و مراحلی هستند که می توانند به شما کمک کنند تا به آرامش ذهنی برسید.

 

افکار منفی خود را مجدداً چارچوب بندی کنید

اغلب، بزرگترین منتقد ما صدای آزاردهنده ای است که در ذهن مان چیزهای منفی را به ما می گوید. افکار منفی می توانند آرامش ذهنی شما را بدزدند و احساس آسایش و رضایت را برای شما سخت کنند.

 

چگونه افکار منفی را دوباره چارچوب بندی کنیم؟

به چالش کشیدن افکار منفی و تمرین چارچوب بندی دوباره آنها می تواند مفید باشد. به عنوان مثال، می توانید به خود بگویید:

 

  • "این یک وضعیت سخت و دشوار است، اما همه چیز همیشه اینگونه نخواهد بود. من می توانم از این وضعیت عبور کنم."
  • "این یک کار چالش برانگیز است، اما می دانم که اگر کار سختی را پیش رو داشته باشم، می توانم آن را انجام دهم."
  • "من کامل نیستم، اما به پیشرفتی که داشته ام افتخار می کنم."
  • "به هر حال، اشتباهات اتفاق می افتند و من از آنها یاد می گیرم تا در آینده پیشرفت کنم."

 

همچنین بخوانید: چگونه با یافتن آرامش درونی، رنج و عذاب کشیدن را متوقف کنیم؟

 

چیزهایی که نمی توانید تغییر دهید را بپذیرید

زندگی می‌تواند غیرقابل پیش‌بینی باشد و گاهی اوقات در آن با موقعیت‌های سختی مواجه می‌شویم که هر چقدر هم که تلاش کنیم نمی‌توانیم آنها را تغییر دهیم. به عنوان مثال، ممکن است یکی از عزیزان ما مبتلا به یک بیماری جدی شود، ممکن است یک فقدان غم انگیز را تجربه کنیم، ممکن است یک رابطه به نتیجه نرسد، یا ممکن است یک حیوان خانگی محبوب از دنیا برود.

 

ممکن است مواجهه با چیزهایی که باعث ناراحتی، استرس یا درد ما می شود دشوار باشد، اما انجام این کار برای به دست آوردن آرامش ذهنی ضروری است. روبه رو شدن با آنها می تواند به شما کمک کند تا برای چیزی که از دست داده اید غصه بخورید و در نهایت یاد بگیرید که شرایط را بپذیرید.

 

اجتناب از موقعیت، تظاهر به متفاوت بودن چیزها، یا خشمگین و تلخ بودن، هرگز به شما کمک نمی کند که آرامش ذهنی داشته باشید.

 

وقتی بتوانی فراتر از خودت را ببینی خواهی دید که آرامش ذهنی در آنجا منتظر تو است!

 

شادی خود را به شرایط بیرونی وابسته نکنید

ما گاهی اوقات به دنبال آرامش ذهنی حاصل از منابع بیرونی هستیم. به عنوان مثال، ممکن است فکر کنید: "وقتی ترفیع بگیرم خوشحال خواهم شد" یا "پس از پایان فصل مالیاتی می توانم آرامش ذهنی داشته باشم."

با این حال، درک این نکته مهم است که نباید شادی خود را به عوامل خارجی خارج از کنترل خود مرتبط و وابسته کنید. شما باید آن آرامش ذهنی را در درون خود پیدا کنید و نگرش شاد، آرام و مثبت را در هر کاری که انجام می دهید به کار ببرید.

 

به جای اینکه منتظر بمانید تا همه چیز برای بهبود طرز فکرتان تغییر کند، طرز فکرتان را برای بهبود اوضاع و همه چیزتان تغییر دهید.

 

خودمراقبتی را تمرین کنید

بسته به نیاز شما، خودمراقبتی می تواند اشکال مختلفی داشته باشد:

 

خودمراقبتی جسمانی: خودمراقبتی جسمانی و فیزیکی شامل مراقبت از بدنتان با اطمینان از استراحت، تغذیه و ورزش کافی و مناسب است.

  • خودمراقبتی عاطفی: از نظر احساسی و عاطفی، مراقبت از خود می تواند شامل کارهایی مثل تعیین مرزهایی با افراد حاضر در زندگی شما برای محافظت از خودتان باشد. همچنین می تواند به معنای خاموش کردن و کنار گذاشتن خودگویی منفی باشد.
  • خودمراقبتی اجتماعی: گذراندن وقت با عزیزان بخش مهمی از مراقبت از خود است. خودمراقبتی اجتماعی همچنین می‌تواند شامل حذف افراد یا فعالیت‌های اجتماعی باشد که با شما همسو نبوده و ممکن است آسیب زننده باشند.
  • خودمراقبتی فکری: خودمراقبتی فکری می‌تواند شامل مطالعه مطالب و خواندن کتاب‌های بیشتری باشد که از آن ها لذت می‌برید. می توانید هر روز جدول کلمات متقاطع را حل کنید یا زمانی را برای امتحان سرگرمی جدید اختصاص دهید.
  • خودمراقبتی معنوی: خودمراقبتی معنوی می تواند شامل مراقبه، توجه به لحظه حال، گوش دادن به موسیقی مناسب یا انجام فرامین مذهبی باشد که به آن ها اعتقاد دارید.
  • خودمراقبتی شخصی: این شکل از خودمراقبتی شامل انجام کارهایی است که از آن لذت می برید، مانند پیاده روی در طبیعت، لذت بردن از یک حمام آرامش بخش، یا آشپزی و پختن غذایی که دوست دارید.

 

اگر آرامش ذهنی دائماً از شما دوری می‌کند و اغلب احساس استرس، اضطراب یا نگرانی می‌کنید، مراجعه به یک ارائه‌دهنده مراقبت‌های روانی می تواند برای شما مفید باشد.

 

 

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید