دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

با این 10 راه سلامت مغز خود را تقویت کنید

این روزها یاد گرفتن در مورد اینکه چگونه می توانیم سلامت و کارکرد مغز خود را بهبود ببخشیم، به یک روند فرهنگی تبدیل شده است. تقریبا همه ما به این فکر می کنیم که چگونه می توانیم مغز خود را چابک تر و سالم تر کرده و در عین حال خود را باهوش تر کنیم. حتی هالیوود هم با ساختن فیلم هایی در مورد به حداکثر رساندن پتانسیل مغز (مثلاً "Limitless" و "Lucy") به این روند فرهنگی گرایش پیدا کرده است.

اما چیزی که بسیاری از مردم نمی‌دانند این است که روش‌های واقعی و اثبات‌شده‌ای برای بهبود سلامت و پتانسیل مغز ما وجود دارد و بسیاری از آنها مطالعات علمی تأیید شده‌ای را در پشت خود دارند. بنابراین، ما تصمیم گرفتیم فهرستی از 10 راه برای بهبود کارکرد و سلامت مغز را برای شما تهیه کنیم. همانطور که در لیست پایین می رویم، تکنیک هایی را به آن اضافه می کنیم که با شواهد ملموس تری پشتیبانی می شوند.

فهرست عناوین
با این 10 راه سلامت مغز خود را تقویت کنید

 

 

در اینجا 10 راه برای بهبود سلامت و کارکرد مغز را می خوانید:

10. سیگار نکشید

سیگار کشیدن به ویژه به دلیل اثرات فیزیکی آن، یک عادت فوق‌العاده بد است. با این حال، شواهد جمع آوری شده از بیش از 20000 فرد سیگاری و منتشر شده در یک مطالعه در Archives of Internal Medicine نشان می دهد افرادی که بین نیم تا یک بسته در روز سیگار می کشیدند، 44 درصد بیشتر در معرض ابتلا به زوال عقل (به ویژه بیماری آلزایمر) قرار دارند.

در این مطالعه، کسانی که قبلا سیگار می‌کشیدند اما سیگار را ترک کرده بودند، خطر ابتلا به زوال عقل افزایش پیدا نمی کرد و مغز این افراد تا سنین بالا عملکردی طبیعی داشت. بنابراین، ظاهرا در وهله اول،  ترک سیگار به اندازه عدم استعمال آن نتایج خوبی داشت.

 

وقتی گذاشتن سیگار روی لبانت را کنار بگذاری بیشتر لبخند خواهی زد! امتحانش کن...

 

9. مثبت فکر کنید

خوب، شما در حال حاضر در وبسایت دنیای موسیقی درمانی هستید، سایتی که بهترین مورد برای این کار است! پس از همین لحظه شروع به مثبت اندیشی کنید. مثبت اندیشی به سلامت مغز کمک کرده و و ما را یاری می کند تا با بالاترین توانایی و پتانسیل خود عمل کنیم.

یک مطالعه معروف با عنوان «باور داشتن به اینکه باهوش‌تر هستی، تو را باهوش‌تر می‌کند» را در نظر بگیرید. تحقیقات منتشر شده توسط انجمن روان‌شناسی آمریکا در این مطالعه نشان می‌دهد که با تعیین انتظارات و استانداردهای بالا برای خود، باور داریم که دستیابی به آنها ممکن است و احتمال موفقیت بسیار بیشتر است. از سوی دیگر، اگر احساس، ناتوانی، ناکافی بودن یا بی لیاقتی کنیم، به احتمال بسیار کمتری به پتانسیل خود دست خواهیم یافت.

 

8. روابط مثبت داشته باشید

روابط مثبت و متنوعی که در زندگی دارید اغلب به تقویت برخی حوزه های شناختی شما کمک می کند. برای مثال، اگر دوستی دارید که حافظه خوبی برای ثبت چهره‌ها داشته باشد، اغلب اطلاعاتی در مورد آن به شما می‌دهد. این اغلب در زوج‌های متاهل دیده می‌شود، جایی که زن ممکن است حافظه‌ی فوق‌العاده‌ای برای به خاطر سپردن نام، شغل، سلیقه شخصی در موسیقی و غیره داشته باشد، در حالی که مرد ممکن است این قابلیت را نداشته باشد. این زوج ها اغلب با هم کار می کنند و در موقعیت های اجتماعی بسیار ماهرتر هستند.

هر چه دوستان شما در نوع خود تنوع بیشتری داشته باشند، تفکر خلاق شما را بیشتر گسترش می دهند. به عبارت دیگر، دوستان ما می توانند از ما افراد خوش فکری بسازند و ذهن ما را باز نگه دارند.

 

۷- خوب بخوابید

مغز ما چه در بیداری و چه در خواب بسیار فعال است. زمانی که می خوابیم، مغز ما اطلاعاتی که به دست آورده ایم را یکپارچه می کند و سعی می کند دانش ارزشمند را مرتب و ذخیره کند. اینجا جایی است که اصطلاح "روی آن بخواب" از آن آمده است - اگر یک خواب و استراحت خوب شبانه داشته باشیم، در واقع حس اطلاعاتی بهتری خواهیم داشت و اطلاعات مفید بیشتری را ذخیره می کنیم.

چیزی که باید در نظر بگیریم این است: وقتی ما خواب خوبی نداریم، این یک شمشیر دو لبه است. اول، ما نمی‌توانیم دانش را جذب کنیم و اطلاعات ارزشمندی را که در طول روز دریافت کرده‌ایم درک کنیم. دوم، این امر بر توانایی مغز برای بهترین عملکرد شناختی خود در روز بعد تأثیر منفی می گذارد.

 

6. سالم بخورید

تحقیقات در مورد این واقعیت کم نیست: تغذیه سالم توانایی شناختی را افزایش می دهد. بنابراین، بیایید به اصل موضوع بپردازیم. در اینجا به برخی از غذاها و تأثیراتی که آنها بر مغز می‌گذارند اشاره می کنیم:

 

  • جینکو بیلوبا: تأثیر خوبی بر حافظه دارد.
  • سبزیجات: حافظه و عملکرد کلی مغز را بهبود می بخشد.
  • روغن های امگا 3: یادگیری و حافظه را بهبود می بخشد. از اختلالات خلقی جلوگیری می کند.
  • پروتئین: به نورون ها کمک می کند تا فرستنده های مهم نوراپی نفرین و دوپامین را تولید کنند که هر دو مسئول هوشیاری ذهنی هستند.

 

5. مراقبه کنید

با توجه به تأثیرات مثبت مدیتیشن و مراقبه بر سلامت جسمی و روانی ما، تحقیقات بیشتر بر روی آن همچنان ادامه دارد. در حالی که تکنیک‌های مدیتیشن تا حدودی متفاوت هستند، اما به طور کلی بر سه حوزه تمرکز دارند: سکون، تنفس عمیق و حفظ آرامش.

 

این چیزی است که تحقیقات تاکنون در مورد مدیتیشن و مراقبه نشان داده است:

  • مدیتیشن تمرکز و حافظه را بهبود می بخشد.
  • مدیتیشن به مغز اجازه می دهد اطلاعات را سریعتر پردازش کند.
  • مراقبه عملکردهای اجرایی مغز (برنامه ریزی، کنترل رفتار و غیره) را تقویت می کند.
  • مدیتیشن استرس را کاهش می دهد و توانایی یادگیری اطلاعات جدید را بهبود می بخشد.

 

همچنین بخوانید: چگونه هارد دیسک ذهنی خود را یکپارچه سازی کنیم؟

 

مدیتیشن باعث می شود که کل سیستم عصبی وارد میدان ارتباط و انسجام شود.

 

4. ورزش کنید

اثرات جادویی ورزش به یافته های تحقیقاتی قابل توجهی کمک کرده است. دانشمندان کشف کرده اند که اثرات مثبت ورزش فراتر از جنبه های فیزیکی، به زندگی عاطفی و ذهنی ما نیز می رسد.

تصور بر این است که این اثرات مثبت به چند دلیل ایجاد می شوند: (1) ورزش مقدار جریان خون، اکسیژن و گلوکز را به مغز شما افزایش می دهد، (2) ورزش رشد سلول های جدید مغز را تحریک می کند و ارتباطات بین سلول های موجود را تقویت می کند.

حتی برخی تحقیقات انجام شده است که ورزش بدنی را با افزایش بهره هوشی (I.Q) مرتبط می کند!

 

مغز مانند ماهیچه است. هنگامی که از آن استفاده می کنیم، احساس بسیار خوبی داریم. درک و فهمیدن لذت بخش است.

 

3. مغز خود را به چالش بکشید

عصب شناسان پیشنهاد کرده اند که بازی های چالش برانگیز مانند جدول کلمات متقاطع و سودوکو توانایی های شناختی شما را تحریک می کند. شاید این چیز جالب‌تری باشد: حتی زمانی که ما با فعالیت‌های ذهنی خاصی مبارزه می‌کنیم - از کنار هم قرار دادن قطعه های مبلمان گرفته تا درک مسیرهای منتهی به مقصد - در واقع از این مبارزه از نظر شناختی سود می‌بریم.

یک کار خوب این است که بصورت روزانه یک چالش به مغز خود بدهید. سعی کنید یک موضوع دشوار را بخوانید یا یک جدول متقاطع گیج کننده را حل کنید. اگر خسته یا گیج شدید، فقط به یاد داشته باشید که مغزتان در این لحظه در حال شما تشکر کردن از شماست!

 

2. هرگز یادگیری را متوقف نکنید

تحقیقاتی در حال انجام است که نشان می دهد هوش ما ثابت نیست. همانطور که به یادگیری ادامه می دهیم، می توانیم چیزی به نام «هوش سیال» را افزایش دهیم که به توانایی تفکر منطقی و حل مسائل مستقل از دانش اکتسابی مربوط می شود.

چند دانشمند از نروژ می خواستند این فرضیه را آزمایش کنند که آیا هوش با آموزش بیشتر افزایش می یابد یا خیر. در پایان این مطالعه، دانشمندان دریافتند که ضریب هوشی مردان نروژی به ازای هر سال تحصیل اضافی، تقریباً چهار امتیاز افزایش یافته است.

نکته اصلی این است: یادگیری را متوقف نکنید. کتاب بخوانید، یک مهارت جدید بیاموزید، یا زبان دوم را یاد بگیرید... فرقی نمی کند. هر چیزی که دانش شما را ارتقا می دهد را انجام دهید. و به یاد داشته باشید که این می تواند سرگرم کننده و مفید برای تمام جنبه های زندگی شما هم باشد!

 

1. مغز خود را تعلیم و تمرین بدهید

تعداد بازی‌های آموزشی مغز افزایش زیادی داشته است و این دلیل خوبی هم دارد: این بازی‌ها ممکن است سطح مهارت‌های شناختی را بهبود بخشند. به عنوان مثال، برخی از این بازی ها بر روی حافظه، توجه یا سرعت تصمیم گیری تمرکز دارند. هنگامی که ما بر روی یک مهارت شناختی خاص تمرکز کرده و روی پیشرفت آن مهارت کار می کنیم، تغییرات واقعی و قابل اندازه گیری در تراکم سلولی در ناحیه‌ای از مغز که مسئول این مهارت ها است ایجاد می شود.

توجه داشته باشید که برخی از دانشمندان علوم اعصاب تا حدودی در مورد برخی از این بازی های آموزشی و تقویت کننده مغز شک دارند. اما چیزی که تقریباً همه آنها بر سر آن اتفاق نظر دارند این است: آموزش مغز شما در یک حوزه شناختی خاص - توجه، حافظه و غیره - منجر به افزایش توانایی و عملکرد شناختی بالاتر خواهد شد.

 

 

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید