دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

آسیب و ترومای گذشته اینگونه به روابط آسیب می رساند

آسیب ها و ترومای گذشته می تواند بر هر جنبه ای از زندگی از جمله روابط با عزیزان و همکاران تأثیر بگذارد. اگر در گذشته با موقعیت های ناراحت کننده ای مواجه شده اید، می تواند بر افکار و احساسات شما در روابط فعلی تأثیر بگذارد. اگر آسیب های روحی و روانی را بهبود ندهید، ممکن است برقراری ارتباط عمیق با دیگران برایتان دشوار باشد. تروما می تواند شما را بی اعتماد کرده و از دیگران دور کند زیرا درد خود را در هر موقعیتی منعکس می کنید.

به عبارت دیگر، آسیب های گذشته می تواند شما را مدت ها پس از تجربه یک رویداد ناراحت کننده یا ترسناک آزار دهد. هر گونه احساسات حل نشده یا خاطرات ماندگار از آنچه اتفاق افتاده می تواند ادامه زندگی شما را دشوار کند. اگر همه چیز را به طور کامل پردازش نکرده باشید، حتی اگر سعی کنید با درگیر شدن در روابط، این احساسات را از بین ببرید باز هم همیشه دوباره ظاهر می شوند.

فهرست عناوین
آسیب و ترومای گذشته اینگونه به روابط آسیب می رساند

با این حال، می توانید با تمرین عشق به خود و خود شفقتی و جستجوی کمک های حرفه ای مانند مشاوره، از گذشته شفا پیدا کنید. با درک اینکه چگونه آسیب های گذشته می تواند بر روابط تأثیر بگذارد، می توانید برای بهبودی و ایجاد ارتباطات سالم تر و رضایت بخش تر قدم بردارید.

 

چگونه ترومای گذشته بر روابط تأثیر می گذارد

آسیب های دوران کودکی می تواند بر روابط شما در بزرگسالی تأثیر بگذارد زیرا باعث می شود نسبت به دیگران محتاط و بی اعتماد شوید. ضربه های جسمی، کلامی و عاطفی تغییرات شیمیایی در مغز ایجاد می کند که باعث افزایش پاسخ ترس می شود. اگر در گذشته تروما را تجربه کرده باشید، ممکن است احساس کنید همیشه در حالت آماده باش هستید و نمی توانید آرام باشید. تحمل موقعیت های آسیب زا مداوم می تواند باعث استرس مزمن شود که باعث می شود سیستم عصبی شما بیش از حد کار کند.

علاوه بر این، تروما می تواند بر سبک دلبستگی شما در روابط تأثیر بگذارد و شما را مضطرب کند و باعث شود که همیشه از اینکه آن شخص شما را رها کند بترسید. ممکن است دلبسته شوید و مشکل اعتماد داشته باشید، نگران باشید که کوچکترین مشکلی باعث دور شدن شریک زندگیتان شود. همچنین، ممکن است با تنظیم عاطفی دست و پنجه نرم کنید و نسبت به سخنان و اعمال شریک زندگی خود حساس شوید.

اگر در یک خانواده ناپایدار و غیرقابل پیش بینی بزرگ شده اید، ممکن است از آسیب پذیری در روابط عاشقانه احساس امنیت نکنید.

 

 

1. عدم صمیمیت عاطفی

ضربه ها و آسیب های گذشته می تواند بر روابط تأثیر بگذارد زیرا باعث می شود از صمیمیت عاطفی ناراحت شوید. اگر والدین یا شرکای زندگی قبلی شما برای افکار و احساسات شما ارزش قائل نبودند، ممکن است سبک دلبستگی اجتنابی ایجاد کنید. افرادی که دارای این سبک دلبستگی هستند تمایل دارند نگرش نادیده انگاشته به روابط داشته باشند و بسیار مستقل می شوند. آنها برای هیچ چیز، از جمله نزدیکی و صمیمیت عاطفی، به دیگران تکیه نمی کنند.

اگر در گذشته غفلت عاطفی را تجربه کرده اید، ممکن است ترس از آسیب پذیری و طرد شدن داشته باشید. از نظر شما، اجتناب از روابط کاملاً برای محافظت از خود در برابر درد بیشتر منطقی تر است.

 

ترومای گذشته می تواند منجر به مشکلات ارتباطی در روابط عاشقانه شما شود.

 

2. مشکل در ارتباطات

اگر از آسیب پذیری احساس ناراحتی کنید، آسیب های گذشته می تواند منجر به مشکلات ارتباطی در روابط عاشقانه شما شود. اگر همسرتان موضوعی را مطرح کند، مانند روابط گذشته، ممکن است با حالت تدافعی به او پاسخ دهید. به عنوان مثال، اگر روابط سختی با والدین خود دارید، ممکن است از صحبت در مورد والدین خود اجتناب کنید. وقتی شریک زندگی تان به آنها اشاره می کند، فوراً ساکت شده یا عصبانی می شوید.

تجربیات آسیب زا همچنین می تواند شما را نسبت به انتقاد و برداشت مردم از خودتان حساس کند. به نوبه خود، ممکن است در مورد آنچه که شریک زندگیتان در مورد شما فکر می کند احساس پارانویا کنید و با عزت نفس پایین دست و پنجه نرم کنید. روابط ناپایدار در اوایل زندگی می تواند باعث شود که شما بدترین ها را تصور کنید و برای جلوگیری از بسته شدن چشم و گوش‌تان به تکنیک های ذهن خوانی متوسل شوید. در حالی که سنجش دقیق احساسات شریک زندگی‌تان می‌تواند رضایت رابطه را افزایش دهد، اما اگر شریک زندگی شما ناامنی‌تان را احساس کند، می‌تواند ناهماهنگی ایجاد کند.

 

 

3. مشکل در اعتماد کردن

راه دیگری که آسیب های گذشته توسط آن بر روابط عاشقانه تأثیر می گذارد، مشکلات اعتماد و مسائل مرزی است. اگر والدینتان عشق، توجه یا حمایت عاطفی کافی به شما ندهند، ممکن است با اضطراب دلبستگی دست و پنجه نرم کنید. والدین باید رشد کودک خود را پرورش داده و هدایت کنند و او را تشویق کنند تا هویت مستقل و با ثباتی را تشکیل دهد.

با این حال، آسیب های دوران کودکی اغلب منجر به روابط وابسته و اتکای کامل به شریک زندگی برای ثبات عاطفی می شود. چنین افرادی می‌خواهند با شریک زندگی خود احساس نزدیکی کنند، اما در عین حال ترس شدیدی از رها شدن دارند که باعث می‌شود سرد یا غیر صمیمی به نظر برسند.

علاوه بر این، ممکن است در شراکت‌ها با آسیب‌های ناشی از خیانت مقابله کرده و برای اعتماد به شریک زندگی خود مشکل داشته باشید. اگر احساس کنید توسط پارتنر خود فریب خورده اید، یک مشاجره یا اشتباه کوچک می تواند او را روی صندلی داغ قرار دهد. ممکن است او احساس کند که باید در اطراف شما مراقب رفتار خود باشد یا هر کاری که انجام می دهد را برای جلوگیری از درگیری زیر سوال ببرد. احتمالاً شریک زندگی شما نمی خواهد شما را گمراه کند یا نیت بدی داشته باشد، اما ذهن شما ممکن است به دلیل آسیب های گذشته باعث شود که بدترین حالت را تصور کنید.

 

همچنین بخوانید: 10 راه برای ایجاد اعتماد در رابطه زناشویی

 

4. مشکلات حل تعارض و درگیری

در نهایت، آسیب ها و ترومای گذشته می تواند منجر به مشکل در حل تعارض و درگیری در روابط شود. در طول مشاجرات، ممکن است با بی نظمی عاطفی دست و پنجه نرم کنید و زمانی که احساس خطر می کنید به سرعت عصبانی شوید. برعکس، ترومای التیام نیافته می تواند منجر به اجتناب و عدم تمایل به رسیدگی به مشکلات مداوم رابطه شود. شما ممکن است به پرخاشگری منفعلانه متوسل شوید و زمانی که شریک زندگی تان سعی می کند همه چیز را روشن کند خاموش شوید.

اگر به دلیل تجارب منفی مکرر، سیستم عصبی شما بیش از حد کار می کند، ممکن است سریع از کوره در بروید و از نظر عاطفی احساس خامی داشته باشید. در نتیجه، ناراحتی ها یا اختلافات جزئی ممکن است باعث شود که شما منفجر شوید و خشم خود را بر روی شریک زندگی تان خالی کنید.

 

همچنین بخوانید: اثرات تعارض و استرس بر رابطه چگونه است؟

 

شفا از ترومای گذشته و حرکت به جلو

در حالی که شفای آسیب های گذشته ممکن است طاقت فرسا یا ناامیدکننده به نظر برسد، ترکیب درمان و خود مراقبتی می تواند مسیر رو به جلو را هموار کند. هیچ شرمی در جستجوی مشاوره یا پشتیبانی حرفه ای برای کمک به پردازش احساسات و تجربیات دردناک وجود ندارد. میلیون‌ها نفر به دلایل مختلف به دنبال تراپی و درمان می‌روند، و بسیاری دریافتند که به آنها کمک می‌کند احساس مثبت‌تری داشته باشند و بتوانند فشارهای زندگی را کنترل کنند.

مراقبت از خود و شفقت به خود نیز می تواند به شما در دستیابی به بهبود عاطفی کمک کند، زیرا هیچ رابطه ای مهمتر از رابطه ای که با خودتان دارید وجود ندارد. با ابراز عشق و قدردانی در ابتدا به خودتان، می توانید از روابط عمیق تر و رضایت بخش تر لذت ببرید. مطالعات نشان می‌دهد زوج‌هایی که ذهن آگاهی و قضاوت نکردن خود را تمرین می‌کنند، روابط رضایت‌بخش‌تری دارند و تعارض کمتری را تجربه می‌کنند.

بنابراین، از درون به بیرون کار کرده و روی درمان خود تمرکز کنید. بقیه به طور طبیعی در جای خود قرار می گیرند. دنیا می تواند صبر کند، اما کودک درون شما نمی تواند. آسیب های التیام نیافته و ناهماهنگی درونی نشان می دهد که روح شما به شدت به عشق، حمایت و توجه نیاز دارد. پس خود برترتان را تغذیه کنید و ببینید که زندگی شما به جای یک مبارزه بی پایان به یک رقص جادویی تبدیل می شود.

 

 

افکار نهایی در مورد درمان ترومای گذشته برای داشتن روابط سالم تر

هنگامی که افراد در روابط خود دچار تعارض و اختلاف می شوند، ممکن است تأثیر آسیب های گذشته را نادیده بگیرند. آسیب های عاطفی طولانی ناشی از تجارب قبلی می تواند به همه جنبه های زندگی منتقل شده و حتی باعث درد بیشتر شود. مشاجره ها، سوء تفاهم ها، مسائل مربوط به اعتماد، و کشمکش ها با آسیب پذیری عاطفی ممکن است زمانی به وجود بیایند که تروما کنترل نشده وجود داشته باشد.

مهم است که این مسائل را در ابتدای راه حل کنید و قبل از متعهد شدن به یک رابطه جدی به دنبال کمک باشید. اگر سعی کنید احساسات دردناک را پردازش کنید و از گذشته بهبودی یابید، همه ارتباطات شما رضایت بخش تر و هماهنگ تر می شوند. بازسازی اعتماد و صمیمیت پس از تروما ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما می توانید با برداشتن اولین قدم روابط را بهبود بخشید.

کلید شفای عاطفی و رشد برای روابط بهتر در دستان شماست، اما ابتدا باید باور کنید که سزاوار احساس خوشبختی هستید. ارزش خود را به خاطر بسپارید و به خودتان عشق بورزید. شفا و آسایشی که می‌خواهید را پیدا خواهید کرد.

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید