دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

روانشناسی 5 نشانه بحران و مشکل سلامت روان نوجوانان را توضیح می دهد

بحران سلامت روان در میان نوجوانان اخیراً به یک نگرانی فزاینده تبدیل شده است. نرخ مشکلات سلامت روان نوجوانان به طور نگران کننده ای افزایش یافته است. و نمی توان از تأثیر این بحران بر زندگی آنها چشم پوشی کرد. تقریباً از هر پنج نوجوان یک نفر مبتلا به اختلال سلامت روان تشخیص داده می شود. علاوه بر این، بسیاری در سکوت رنج می برند و وضعیت آنها اغلب تشخیص داده نشده و درمان نمی شود.

علل این بحران چند وجهی است و عوامل متعددی در شیوع آن نقش دارند. در این میان، رسانه های اجتماعی به عنوان یک عامل مهم شناسایی شده است. بیشتر نوجوانان در معرض آزار و اذیت سایبری، استانداردهای زیبایی غیر واقعی و نیاز دائمی به اعتبار هستند. فشار تحصیلی نیز نقش مهمی دارد، به طوری که بسیاری از نوجوانان با رقابت شدید تحصیلی و فشار برای عملکرد مواجه هستند.

فهرست عناوین
روانشناسی 5 نشانه بحران و مشکل سلامت روان نوجوانان را توضیح می دهد

مسائل خانوادگی مانند طلاق یا درگیری والدین نیز می تواند به طور قابل توجهی بر سلامت روان نوجوان تأثیر بگذارد. دانستن نشانه‌های بحران سلامت روان نوجوانان می‌تواند به افراد کمک کند تا از مشکلات سلامت روانی درازمدت جلوگیری کرده و مداخلات درمانی را پیش بگیرد. توجه نکردن به این علائم یا نادیده گرفتن آنها به عنوان یک مرحله گذرا می تواند عواقب مخربی در کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشد.

توجه: ضروری است که سلامت روان نوجوانان را جدی بگیرید، از آنها حمایت کنید و در صورت نیاز از متخصصان کمک بگیرید.

 

1. تغییر در خلق و خو و رفتار ممکن است بحران سلامت روان نوجوانان را آشکار کند

نوجوانی می تواند برای بسیاری از افراد دوران چالش برانگیزی باشد و برای نوجوانان طبیعی است که تغییرات خلقی و رفتاری را تجربه کنند. با این حال، اگر این تغییرات برای مدت طولانی ادامه داشته و در زندگی روزمره تداخل داشته باشد، ممکن است نشان دهنده یک مشکل زمینه ای سلامت روان باشد. تغییرات در خلق و خو و رفتار اغلب می تواند نشان دهنده بحران سلامت روان نوجوانان باشد. چیزی که باید به آن توجه کرد، بی نظمی عاطفی است که به مشکل در مدیریت احساسات اشاره دارد.

این می تواند به صورت نوسانات خلقی ناگهانی، فوران های غیرقابل توضیح خشم یا واکنش های هیجانی شدید ظاهر شود. نشانه دیگر افزایش تحریک پذیری یا عصبانیت است که نشانه افسردگی یا اضطراب می‌باشد. نوجوانانی که بحران سلامت روانی را تجربه می کنند ممکن است حتی به خاطر مسائل جزئی به راحتی ناامید یا آشفته شوند. همچنین ممکن است آنها در کنترل احساسات خود مشکل داشته باشند که منجر به درگیری با دوستان و خانواده می شود.

کناره گیری از دوستان و خانواده نیز یکی از نشانه های رایج بحران سلامت روان نوجوانان است. نوجوانان ممکن است بیشتر منزوی شوند و از موقعیت های اجتماعی که زمانی از آنها لذت می بردند دوری کنند. همچنین ممکن است زمان بیشتری را به تنهایی بگذرانند و در برقراری ارتباط با احساسات یا افکار خود مشکل داشته باشند. عدم علاقه به فعالیت هایی که قبلاً از آنها لذت می بردند یکی دیگر از نشانه های بالقوه بحران سلامت روان است. نوجوانان ممکن است انگیزه یا اشتیاق خود را برای سرگرمی ها، ورزش یا فعالیت های فوق برنامه از دست بدهند. این از دست دادن علاقه می تواند ناشی از احساس سردرگمی یا قطع ارتباط با همسالانشان باشد.

 

همچنین بخوانید: نوسانات خلقی: علل، عوامل خطر و راه های مقابله

 

2. تغییرات در عادات غذا خوردن و خوابیدن می تواند بیانگر مشکلات سلامت روان نوجوانان باشد

تغییر در عادات غذایی و خوابیدن نیز نشانه های بالقوه بحران سلامت روان نوجوانان است. شناخت این علائم برای جلوگیری از مشکلات سلامت روان در دراز مدت ضروری است. یکی از علائم رایج اختلالات خواب یا بی خوابی است. نوجوانانی که دچار بحران سلامت روانی می شوند ممکن است در به خواب رفتن، در خواب ماندن یا خیلی زود بیدار شدن دچار مشکل شوند. این اختلالات خواب می تواند منجر به خستگی، تحریک پذیری و مشکل در تمرکز شود.

 

 

تغییر در اشتها یا الگوی خوردن نیز نشانه‌های بالقوه بحران سلامت روان است، به ویژه در مورد اختلالات خوردن. نوجوانان مبتلا به اختلال خوردن ممکن است تغییرات قابل توجهی را در عادات غذایی خود تجربه کنند. این تغییرات ممکن است اجتناب از برخی غذاها یا کاهش شدید کالری دریافتی آنها باشد. آنها همچنین ممکن است نسبت به تصویر بدن خود دچار وسواس شوند که منجر به افکار وسواسی یا رفتارهای مرتبط با غذا و ورزش می‌شود. مشکلات و مسائل مربوط به تصویر بدن نیز می تواند در ایجاد تغییرات در عادات غذا خوردن و خواب نقش داشته باشد. نوجوانان ممکن است بیش از حد به ظاهر خود مشغول شوند و رفتارهای ناسالمی مانند رژیم غذایی سخت یا ورزش های اجباری انجام دهند. این رفتارها می تواند منجر به مشکلات جسمی شده و بر سلامت روان آنها تأثیر منفی بگذارد.

 

استرس می تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت روان نوجوانان داشته باشد.

 

3. مشکل در مقابله با استرس

استرس می تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت روان فرد و به ویژه نوجوانان داشته باشد. به عنوان مثال، استرس طولانی مدت می تواند باعث ترشح هورمون های استرس مانند کورتیزول شود. این می تواند بر عملکرد و ساختار مغز تأثیر بگذارد. این می تواند به مسائل مختلف سلامت روان مانند اضطراب، افسردگی و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) منجر شود. علاوه بر این، استرس می تواند باعث علائم فیزیکی مانند سردرد، تنش عضلانی و مشکلات گوارشی شود.

این می تواند مشکلات سلامت روان را بیشتر تشدید کند. دشواری مقابله با استرس یکی دیگر از شاخص های بالقوه بحران سلامت روان نوجوانان است. اگر با نگرانی یا اضطراب بیش از حد دست و پنجه نرم می کنید، ممکن است نشان دهنده یک بحران باشد. نوجوانانی که بحران سلامت روانی را تجربه می کنند ممکن است بیش از حد نگران چیزهای خارج از کنترل خود باشند. این اغلب منجر به افزایش احساس اضطراب و استرس می شود. این می تواند بر تمرکز آنها بر روی تکالیف مدرسه یا سایر وظایف ضروری تأثیر منفی بگذارد.

احساس ناامیدی یا درماندگی نیز نشانه‌های بالقوه بحران سلامت روان در نوجوانان به ویژه در مورد افسردگی است. نوجوانان ممکن است نسبت به آینده خود احساس یاس و ناامیدی کنند. این باعث فقدان انگیزه و احساس غم یا بی هدفی می شود. فشار تحصیلی، چالش های اجتماعی یا مسائل خانوادگی می تواند این احساسات را تشدید کند.

مشکل در تمرکز یکی دیگر از علائم بالقوه بحران سلامت روان به ویژه در مورد اضطراب است. نوجوانان ممکن است برای تمرکز روی کارها مشکل داشته باشند و احساس کنند حواسشان پرت شده یا تحت تأثیر مسئولیت های خود قرار گرفته اند. بدون مدیریت صحیح استرس، این می تواند منجر به کاهش عملکرد تحصیلی و افزایش احساس استرس و اضطراب شود.

 

همچنین بخوانید: 10 تکنیک مدیریت استرس عالی برای دانش آموزان

 

4. سوء مصرف مواد و رفتارهای پرخطر نشان دهنده بحران و مشکلات سلامت روان نوجوانان است

رفتارهای پرخطر نشانه‌های بالقوه بحران و مشکلات سلامت روان نوجوانان هستند. اختلالات مصرف مواد و اعتیاد در بین نوجوانانی که دچار بحران سلامت روانی هستند رایج است. نوجوانان ممکن است از مواد مخدر یا الکل برای مقابله با احساسات یا فرار از مشکلات استفاده کنند. آنها همچنین ممکن است به دلیل اینکه همسالانشان این کار را انجام می دهند جذب آن شوند.

این می تواند منجر به افزایش رفتارهای پرخطر، مانند رانندگی تحت تاثیر، و در نتیجه عواقب شدید شود. سوء مصرف مواد می تواند منجر به پیامدهای نامطلوب بسیاری مانند عملکرد ضعیف تحصیلی، مشکلات حقوقی، مسائل روابط و مشکلات مالی شود. رفتار بی پروا یا تکانشی یکی دیگر از نشانه های بالقوه بحران سلامت روان است. نوجوانان ممکن است رفتارهای پرخطری مانند سرعت غیرمجاز یا صمیمیت محافظت نشده داشته باشند.

این می تواند منجر به آسیب فیزیکی یا عواقب ناخواسته شود. این رفتارها ممکن است راهی برای نوجوانان باشد تا با احساسات خود کنار بیایند یا به دنبال جلب توجه باشند. همچنین ممکن است به دلیل فشار همسالان یا تمایل به تناسب داشتن با آنها، رفتارهای پرخطر داشته باشند. اغلب، آنها می توانند نشانه ای از مشکلات اساسی سلامت روان باشند. خودزنی یا افکار خودکشی نگران کننده ترین علائم بحران و مشکلات سلامت روان نوجوانان است.

نوجوانانی که بحران سلامت روانی را تجربه می کنند ممکن است در رفتارهای خودآزاری مانند خراش دادن قسمت های مختلف بدن خود یا سوزاندن خود دست بزنند. برخی با افکار خودکشی دست و پنجه نرم می کنند. این رفتارها مستلزم مداخله و حمایت فوری متخصصان سلامت روان برای جلوگیری از آسیب بیشتر و ارائه درمان لازم است.

 

5. سابقه خانوادگی مسائل بهداشت روان

سابقه خانوادگی می تواند یک عامل خطر برای مشکلات سلامت روان نوجوانان باشد. دلیل آن هم این است که برخی از اختلالات سلامت روان می توانند ژنتیک را به عنوان یک جزء داشته باشند. مطالعات نشان داده است که افراد با سابقه خانوادگی بیماری روانی ممکن است بیشتر در معرض مشکلات سلامت روان باشند. از جمله این مسائل می توان به افسردگی، اضطراب، اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی اشاره کرد.

به عنوان مثال، افرادی که سابقه افسردگی در خانواده و نزدیکان خود را دارند، نسبت به کسانی که سابقه خانوادگی ندارند دو تا سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی هستند. احتمال ابتلای افراد با سابقه خانوادگی اختلال دوقطبی بیشتر از افراد بدون آن است. با این حال، سابقه خانوادگی تنها عاملی نیست که به مشکلات سلامت روانی نوجوانان منجر شود. همانطور که بحث شد، عوامل محیطی نیز می توانند نقش مهمی در ایجاد مسائل و مشکلات مربوط به سلامت روان ایفا کنند. قرار گرفتن در معرض عوامل استرس زا مانند تروما، سوء استفاده یا استرس مزمن می تواند باعث شروع مشکلات سلامت روان شود.

 

سابقه خانوادگی می تواند یک عامل خطر برای مشکلات سلامت روان نوجوانان باشد.

 

اهمیت جستجوی کمک حرفه ای برای درمان مشکلات سلامت روان نوجوانان

والدین و مراقبان باید در صورت مشاهده علائم بحران سلامت روانی نوجوانان به دنبال کمک حرفه ای باشند. متخصصان سلامت روان می توانند یک ارزیابی جامع سلامت روان را برای شناسایی مسائل زمینه ای که باعث ایجاد علائم می شوند انجام دهند. این ارزیابی ممکن است شامل معاینه فیزیکی، مصاحبه با نوجوانان و اعضای خانواده آنها و تست های روانشناختی باشد. هنگامی که مشکل تشخیص داده شد، متخصصان سلامت روان می توانند درمان های مناسب را توصیه کنند.

درمان ها ممکن است شامل تراپی، دارو درمانی یا ترکیبی از هر دو باشد. تراپی می‌تواند به نوجوانان کمک کند مکانیسم‌های مقابله‌ای سالم را بیاموزند، مهارت‌های ارتباطی را بهبود بخشند و برای مقابله با چالش‌ها در خود انعطاف‌پذیری ایجاد کنند. همچنین می‌توان داروها را برای کمک به مدیریت علائم اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب یا ADHD تجویز کرد.

علاوه بر تراپی و دارو، راهبردهای دیگری می تواند از سلامت روان و رفاه نوجوانان حمایت کند. این استراتژی ها شامل ورزش منظم بدنی یا تمرین تکنیک های ذهن آگاهی و آرامش است. جستجوی حمایت اجتماعی از دوستان و اعضای خانواده نیز گام مهمی است. والدین و مراقبان نیز می توانند نقش مهمی در حمایت از سلامت روان نوجوان خود ایفا کنند. این افراد می‌توانند محیطی امن و حمایت‌کننده در خانه ایجاد کنند، ارتباطات باز را حفظ کنند و در صورت نیاز به دنبال کمک حرفه‌ای باشند.

 

 

نظرات نهایی در مورد بحران و مشکلات سلامت روان نوجوانان و چگونگی تشخیص علائم آن

شناخت علائم بحران سلامت روان نوجوانان برای حمایت و مداخله برای جلوگیری از مشکلات سلامت روان درازمدت بسیار مهم است. و مردم باید یاد بگیرند که چگونه به یک نوجوان در یک بحران سلامت روان کمک کنند. مسائل مربوط به سلامت روان ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد و این نشانه ضعف نیست. به عنوان دوستان، اعضای خانواده و مراقبان، باید در تشخیص پرچم‌های قرمز هوشیار بوده و در صورت نیاز به دنبال کمک باشیم.

تغییرات در خلق و خو و رفتار، مانند افزایش تحریک پذیری یا کناره گیری از جامعه، ممکن است نشان دهنده بحران سلامت روان نوجوانان باشد. سایر علائم هشداردهنده مشکلات روانی نوجوانان، تغییر در عادات غذایی و خوابیدن و دشواری در مقابله با استرس است. سوء مصرف مواد، رفتارهای پرخطر، و سابقه خانوادگی مشکلات مربوط به سلامت روان نیز عوامل مهمی هستند که باید در نظر گرفته شوند.

اگر مشکوک هستید که نوجوانی با مشکلات روانی دست و پنجه نرم می کند، ضروری است که به دنبال کمک حرفه ای باشید. ارزیابی و تشخیص مسائل سلامت روان می تواند به شناسایی علت اصلی مشکل و تعیین بهترین برنامه درمانی کمک کند. درمان معمولی سلامت روان نوجوانان شامل تراپی، دارو و گروه‌های حمایتی است.

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید