دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

چگونه احساس پشیمانی را متوقف کنیم و ادامه دهیم

همه ما این حس را می شناسیم. آن احساس آزاردهنده در گودال شکم‌تان که به شما می گوید باید چیز دیگری می گفتید یا انجام می دادید. پشیمانی مدت‌ها پس از گذشت یک رویداد باقی می‌ماند و مدام زمزمه می‌کند: «چه می‌شد اگر...؟». این می تواند یک احساس بی رحمانه باشد، اما به یاد داشته باشید که می توانید از آن عبور کنید. در این مطلب، در مورد اینکه چگونه احساس پشیمانی را متوقف کنیم و از بگذرین و حرکت کنیم، بحث خواهیم کرد. در ادامه با دنیای موسیقی درمانی همراه باشید.

 

فهرست عناوین
چگونه احساس پشیمانی را متوقف کنیم و ادامه دهیم

درک کنید که پشیمانی یک احساس طبیعی است

پشیمانی یک احساس طبیعی است. این چیزی نیست که شما سعی کنید آن را سرکوب کنید یا نادیده بگیرید. در عوض، این احساسی است که باید آن را بپذیرید و تصدیق کنید. از این گذشته، پشیمانی فقط نشانه این است که شما اشتباه کرده اید. و تا زمانی که بخواهید از اشتباهات خود درس بگیرید، مرتکب شدن آنها اشکالی ندارد.

با درک اینکه پشیمانی یک احساس طبیعی است، می توانید آن را رها کنید. و هنگامی که این کار را انجام دهید، متوجه خواهید شد که ادامه زندگی بسیار آسان تر است.

 

 

چیزهایی که از آنها پشیمان هستید را بپذیرید اما روی آنها تمرکز نکنید

تصدیق چیزهایی که بابت آنها پشیمان هستید اولین قدم برای گذشتن از آنها و ادامه دادن است. این مهم است که بدانید همه اشتباه می کنند و تمرکز روی آنها فقط باعث می شود احساس بدتری داشته باشید. در عوض، روی آنچه می توانید از اشتباهات خود بیاموزید و اینکه چگونه می توانید از آنها در آینده جلوگیری کنید، تمرکز کنید.

این بدان معنا نیست که شما باید اشتباهات خود را به طور کامل فراموش کنید. معنی آن این است که به خاطر داشته باشید که چه چیزی باعث شده است که آنها را مرتکب شوید تا از انجام اشتباهات مشابه در آینده جلوگیری کنید. متأسفانه، تمرکز بر اشتباهات گذشته شما را از حرکت به جلو باز می دارد.

 

همچنین بخوانید: 5 راه برای زندگی بدون پشیمانی

 

خودتان را به خاطر اشتباهاتتان ببخشید

پذیرش مسئولیت اعمال خود بخش مهمی از فرآیند بخشش برای متوقف کردن احساس پشیمانی است. هنگامی که مالکیت نقش خود را در موقعیت به دست گرفتید، می توانید برای درست کردن اوضاع شروع به کار کنید. اگر اشتباه شما باعث آسیب به شخص دیگری شده است، با او تماس بگیرید و عذرخواهی کنید.

در صورت امکان، درد، رنج یا خسارتی که ایجاد کرده اید را جبران کنید. حتی اگر نتوانید آسیب را جبران کنید، مسئولیت پذیری نشان می دهد که مایل به تغییر و رشد از اشتباهات خود هستید. این یعنی پذیرش آنچه اتفاق افتاده، شروع به رها کردن اشتباهات و انتخاب برای حرکت مثبت به جلو است.

 

همچنین بخوانید: بخشش خود: چگونه خود را ببخشیم؟

 

از پشیمانی خود درس بگیرید و از آن برای تصمیم گیری بهتر در آینده استفاده کنید

یکی از بهترین کارهایی که می توانید بعد از انجام یک اشتباه انجام دهید، درس گرفتن از آن است. اشتباهی که انجام داده اید را بپذیرید و برای جلوگیری از تکرار آن در آینده برنامه ریزی کنید. اگر روی پشیمانی خود متمرکز شده و دائما به آن فکر کنید، فقط شما را از حرکت به جلو باز می دارد. در عوض، از آن به عنوان انگیزه‌ای برای تصمیم گیری بهتر در آینده استفاده کنید.

پشیمانی بخشی از زندگی است، اما نباید شما را تعریف کند. در عوض، از اشتباهات خود به عنوان فرصتی برای یادگیری و رشد استفاده کنید. با گذشت زمان، می توانید با خرد و درک به آنها نگاه کنید. و اگر هنوز در تلاش برای رها کردن پشیمانی هستید، به یاد داشته باشید که همه اشتباه می کنند. شما در این مورد تنها نیستید، و برای ایجاد تغییر برای بهتر شدن هیچ وقت دیر نیست.

 

گذشته را رها کنید و بر حال و آینده تمرکز کنید.

 

گذشته را رها کنید و بر حال و آینده تمرکز کنید

اولین قدم این است که بپذیرید که نمی‌توانید آنچه قبلاً اتفاق افتاده است را تغییر دهید. هنگامی که این را پذیرفتید و یاد گرفتید که چگونه تغییر را در آغوش بگیرید، ادامه کار برای شما آسان تر خواهد شد. به جای تمرکز بر گذشته، روی حال و آینده تمرکز کنید.

به این فکر کنید که اکنون چه کاری می توانید انجام دهید تا وضعیت خود را بهتر کنید. به عنوان مثال، به این فکر کنید که چه اقداماتی می توانید انجام دهید تا از بروز مشکلات مشابه در آینده جلوگیری کنید؟ اقدام کردن به شما کمک می کند تا به جای اینکه اینکه پشیمان شده و گرفتار شوید، احساس قدرت و انگیزه کنید.

 

در نهایت، خود فعلی‌تان را با گذشته خود مقایسه نکنید. شما همان آدم قبلی نیستید و این چیز خوبی است. شما رشد کرده اید و از تجربیات خود درس گرفته اید، پس به اینکه چقدر پیشرفت کرده اید افتخار کنید. باز هم تکرار می‌کنم: همه اشتباه می کنند و این بخشی از انسان بودن است.

 

همچنین بخوانید: 14 تغییر کوچک که می تواند منجر به رشد فردی بزرگ شود

 

4 راه برای غلبه بر حس پشیمانی

حواس خود را پرت کنید

یکی از راه های جلوگیری از پشیمانی این است که حواس خود را پرت کنید. وقتی شروع به متاسف شدن برای خود کردید، چیز دیگری برای تمرکز روی آن پیدا کنید. به خود استراحت دهید و یاد بگیرید که چگونه ذهن خود را از احساسات منفی دور کنید. با یک دوست تماس بگیرید، فیلم تماشا کنید یا کتاب بخوانید. هر چیزی که ذهن شما را از وضعیت فعلی تان دور کند، می تواند به مدیریت پشیمانی کمک کند.

وقت گذاشتن برای تمرکز روی چیزهای دیگر می تواند به شما کمک کند وضعیت خود را از دیدگاه جدیدی ببینید. شاید متوجه شوید که وضعیت آنقدرها هم که فکر می‌کردید بد نیست. یا، شاید برنامه ای برای رفع مشکل پیدا کنید. در هر صورت، حواس پرتی می تواند راهی مفید برای متوقف کردن احساس پشیمانی باشد.

کمی برای خود وقت بگذارید و به زودی می توانید با شوخ‌طبعی و مهربانی به این تجربه نگاه کنید و لبخند بزنید.

 

 

یک مجموعه جدید از اهداف ایجاد کنید

ایجاد اهداف جدید راهی عالی برای متوقف کردن احساس پشیمانی و ادامه دادن است. این کار چیزی به شما می دهد که روی آن تمرکز کرده و روی آن کار کنید، که می تواند به دور کردن ذهن شما از گذشته کمک کند. به علاوه، دستیابی به اهداف جدید می تواند به شما احساس موفقیت و غرور بدهد و به شما کمک کند دوباره احساس خوبی نسبت به خودتان داشته باشید.

بنابراین، چه نوع اهدافی را باید تعیین کنید؟ خب این بستگی به این دارد که می خواهید در زندگی به چه چیزی برسید. اگر مطمئن نیستید که از کجا شروع کنید، بنشینید و ایده های‌تان را با خودتان در میان بگذارید. هنگامی که اهدافی را در ذهن خود معین کردید، یک قدم حتی کوچک را برای رسیدن به آنها بردارید. و فراموش نکنید که هر موفقیت کوچک و بزرگی که در طول مسیر کسب می‌کنید را جشن بگیرید!

تعیین اهداف جدید به شما کمک می کند تا پشیمانی خود را فراموش کنید و ادامه دهید. این اهداف می تواند هر چیزی باشد که می خواهید در زندگی به آن برسید. یا می‌تواند چیزی باشد که به دور کردن ذهن شما از گذشته کمک کند. هر آنچه را که انتخاب می کنید، مطمئن شوید که یک قدم به سمت آن بر می‌دارید. هر دستاوردی را در طول مسیر جشن بگیرید! حرکت به جلو با کمی تلاش و صرف زمان امکان پذیر است. پس تسلیم نشوید! شما می توانید آن را انجام دهید.

 

همچنین بخوانید: اگر در زندگی احساس بی هدفی می کنید این 10 سوال را از خود بپرسید

 

مشاوره را در نظر بگیرید

مشاوره می‌تواند راهی برای بیان احساساتی که در حال حاضر تجربه می‌کنید به شما ارائه دهد و به شما کمک کند تا احساس پشیمانی نکنید. همچنین می‌تواند ابزارها و دیدگاه‌هایی را در اختیار شما قرار دهد تا به شما در رفع پشیمانی کمک کند. به عنوان مثال، اگر در تلاش هستید تا به تنهایی با پشیمانی کنار بیایید، مشاوره می تواند گام مفیدی برای شما باشد.

انواع مختلفی از مشاوره در دسترس است، بنابراین مهم است که یکی از این انواع را پیدا کنید که برای شما مناسب باشد. ممکن است بخواهید این موارد را در نظر بگیرید:

 

  • مشاوره فردی: این جلسه یک به یک بین شما و یک مشاور است. شما این فرصت را خواهید داشت که در مورد افکار و احساسات خود در یک محیط محرمانه صحبت کنید.
  • مشاوره گروهی: این نوع مشاوره شامل ملاقات با گروهی از افرادی است که با چالش های مشابه روبرو هستند. مشاوره گروهی می تواند از شما حمایت کند و به شما این امکان را بدهد که تجربیات خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.
  • مشاوره خانواده: مشاوره خانواده می تواند به بهبود ارتباطات و روابط درون خانواده شما کمک کند. این نوع مشاوره در صورتی می تواند مفید باشد که خانواده‌تان در حمایت از شما در مقابل پشیمانی‌هایتان مشکل داشته باشند.

 

اگر به مشاوره علاقه دارید، می توانید از پزشک خود برای معرفی کمک بگیرید یا به صورت آنلاین تحقیق کنید تا یک مشاور معتبر و حرفه‌ای را در منطقه خود پیدا کنید. وقتی کسی را پیدا کردید، یک قرار ملاقات بگذارید و خودتان ببینید که کار چگونه پیش می رود.

مشاوره می تواند راهی عالی برای کار کردن بر روی احساساتی باشد که تجربه می کنید. همچنین می تواند به شما کمک کند ابزارها و دیدگاه هایی را برای مقابله با پشیمانی ایجاد کنید.

 

پشیمانی یک احساس مشترک است که همه ما در مقطعی آن را احساس می کنیم.

 

ژورنال نویسی غم و اندوه را امتحان کنید

پشیمانی یک احساس مشترک است که همه ما در مقطعی آن را احساس می کنیم. به عنوان مثال، پشیمانی چه به خاطر یک رابطه باشد یا یک تصمیم یا چیزی که به زبان آورده‌ایم، می تواند فلج کننده باشد. اگر در تلاش هستید تا بر پشیمانی خود غلبه کنید، یادداشت کردن غم و اندوه می‌تواند ارزش امتحان کردن را داشته باشد.

ژورنال نویسی سوگ نوعی نوشتار درمانی است که می تواند به شما در پردازش احساسات و افکار پیرامون پشیمانی‌تان کمک کند. نوشتن در مورد موضوعات زیر می تواند مفید باشد:

 

  • به طور خاص برای چه چیزی احساس پشیمانی می کنید؟
  • چه اتفاقی افتاد که منجر به رویداد یا موقعیتی شد که از آن پشیمان هستید؟
  • در آن لحظه چه احساسی داشتید؟
  • الان شما چه احساسی دارید؟
  • اگر به شما فرصت دوباره داده می شد چه کار متفاوتی انجام می دادید؟
  • چه درس هایی از آن آموخته اید؟

 

نوشتن خاطرات غم و اندوه می تواند یک تجربه غم انگیز باشد و به شما کمک کند تا حسرت خود را از دید جدیدی ببینید. حتی ممکن است به شما کمک کند که خودتان را ببخشید و ادامه دهید. اگر مطمئن نیستید که باید از کجا شروع کنید، بسیاری از منابع و درخواست ها به صورت آنلاین در دسترس شما هستند. پس امتحان‌شان کنید و ببینید که کار چگونه پیش می‌رود.

 

 

نتیجه‌گیری

آموختن اینکه چگونه احساس پشیمانی را متوقف کنید و به حرکت ادامه دهید مهارتی است که در زندگی به شما کمک خواهد کرد. شما مرتکب اشتباه خواهید شد، اما با درک علم پشیمانی، می توانید تاثیر منفی این انتخاب ها را بر روان خود به حداقل برسانید. با تمرین، می‌توانید پشیمانی‌های گذشته را کنار بگذارید و بر خلق آینده‌ای روشن‌تر تمرکز کنید.

این مراحل ممکن است آسان نباشند، اما اگر می‌خواهید به یک زندگی عاری از پشیمانی برسید، ارزش برداشتن این قدم ها را دارد. پس زره خود را بپوشید، با ترس‌های خود روبرو شوید و از امروز در مسیر بهبودی قدم بردارید.

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید