دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

چه چیزی باعث کاهش میل جنسی در مردان می شود؟

میل جنسی کم در مردان می تواند باعث تنش در یک رابطه شده و شک و احساس گناه را در مردان آسیب دیده و شرکای آنها تقویت کند. با این حال، در صورت شناسایی علت زمینه ای، میل جنسی پایین اغلب با موفقیت قابل درمان است.

چه مرد و چه زن، طبیعی است که گاهی اوقات علاقه به رابطه جنسی را از دست بدهید، اما کاهش میل جنسی طولانی مدت ممکن است یک دلیل زمینه ای داشته باشد. ممکن است ناشی از تستوسترون پایین، کمبود خواب، افسردگی یا استرس، مصرف الکل و مواد و موارد دیگر باشد. اگر تغییرات در میل جنسی شما نگران شما باشد، یک پزشک می تواند راهنمایی های بیشتری ارائه دهد.

فهرست عناوین
  • میل جنسی کم چیست؟
  • علل کاهش میل جنسی در مردان
  • عوامل سبک زندگی
  • عوارض جسمی و عاطفی کاهش میل جنسی در مردان
  • چگونه میل جنسی کم را بهبود بخشیم
  • خلاصه
  • سخنی از دنیای موسیقی درمانی در مورد کاهش میل جنسی مردان
  • سوالات متداول
چه چیزی باعث کاهش میل جنسی در مردان می شود؟

از دست دادن علاقه به رابطه جنسی هم در مردان و هم در زنان معمول بوده و سطح میل جنسی در طول زندگی متفاوت است. همچنین طبیعی است که علایق شما با همسرتان مطابقت نداشته باشد.

با این حال، کاهش میل جنسی در مردان برای مدت طولانی ممکن است برای برخی افراد نگرانی ایجاد کند. گاهی اوقات نیز می تواند نشان دهنده یک بیماری زمینه ای باشد.

در این مقاله به بررسی علل کاهش میل جنسی در مردان خواهیم پرداخت و روش های مقابله با این مشکل و درمان آن را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت. در ادامه این مطلب مفید با دنیای موسیقی درمانی همراه باشید.

 

میل جنسی پایین بیانگر کاهش علاقه به فعالیت جنسی است.

 

میل جنسی کم چیست؟

میل جنسی پایین کاهش میل جنسی است که می تواند با فعالیت جنسی تداخل داشته باشد. میل جنسی پایین در مردان نباید با اختلال نعوظ (ED) اشتباه گرفته شود، اگرچه این دو حالت می توانند همزمان وجود داشته باشند.

برای زوج ها ضروری است که در عین شناسایی علل احتمالی، صادقانه با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. درمان‌ها می‌تواند متفاوت باشد و ممکن است شامل روان‌درمانی، جایگزینی هورمون، تغییر سبک زندگی و/یا تنظیم داروها باشد.

 

 

علل کاهش میل جنسی در مردان

میل جنسی پایین می تواند توسط یک عامل ایجاد شود، اما اغلب به ترکیبی از چندین عامل مربوط می شود. این عوامل می تواند شامل موارد زیر باشد:

 

  • سطح تستوسترون پایین
  • داروها
  • افسردگی
  • بیماری مزمن
  • استرس

 

میل جنسی یا لیبیدو چیست؟

میل جنسی یا لیبیدو تمایل فرد به رابطه جنسی است. این میل تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله رفتارهای آموخته شده، هورمون ها و عملکرد مغز قرار دارد. سن، داروها، نوسانات سطوح هورمونی و بیماری همگی می توانند بر میل جنسی افراد تأثیر بگذارند.

 

همچنین بخوانید: میل جنسی چیست: همه چیز در مورد لیبیدو

 

تستوسترون پایین

تستوسترون یک هورمون جنسی مهم است. این ماده شیمیایی شگفت‌انگیز مسئول ویژگی های فیزیکی معمولی مردانه، مانند موهای صورت و ماهیچه های بدن است. این هورمون همچنین به حفظ میل جنسی و تولید اسپرم کمک می کند.

سطح تستوسترون در دوران نوجوانی و اوایل بزرگسالی به اوج خود می رسد و با افزایش سن - در حدود 1٪ تا 2٪ در سال از حدود 30 سالگی - کاهش می یابد.

تستوسترون کمتر از 300 نانوگرم (ng) هورمون در هر دسی لیتر (dl) خون به عنوان تستوسترون پایین تعریف می شود.

تسترون پایین در مردان مسن شایع است، اما می تواند در مردان جوان نیز رخ دهد. برای مردان جوان، کاهش سطح تستوسترون می تواند ناشی از بیماری های مزمن مانند فشار خون بالا، دیابت نوع 2 و بیماری قلبی باشد.

برخلاف تصور رایج، سطوح پایین تستوسترون به ندرت منجر به اختلال نعوظ می شود. اما تستوسترون پایین می تواند به طرق دیگر در رابطه جنسی اختلال ایجاد کند. برخی از مردان با تستوسترون پایین کاهش میل جنسی را تجربه می کنند، در حالی که برخی دیگر به طور کامل علاقه خود را به رابطه جنسی از دست می دهند. علائم اضافی این مشکل عبارتند از: 

 

  • ریزش موی بدن و صورت
  • افسردگی
  • خستگی
  • کاهش تون عضلانی

 

رایج ترین درمان برای کاهش تستوسترون، درمان جایگزینی تستوسترون (TRT) است. اگرچه TRT موثر است، اما می‌تواند با خطرات بالقوه همراه باشد. برخی از این موارد عبارتند از آکنه، لخته شدن خون، رشد پروستات و بدتر شدن آپنه خواب. علاوه بر این، TRT ممکن است برخی از مردان مسن را در معرض افزایش خطر مشکلات قلبی قرار دهد

اگر شک دارید سطح تستوسترون شما پایین است، نگرانی های خود را با یک پزشک در میان بگذارید. تشخیص این مشکل تنها پس از بررسی سطح تستوسترون در دو نوبت جداگانه انجام می شود.

 

برخی از داروها نیز می توانند باعث کاهش میل جنسی شوند.

 

عوارض جانبی داروها

برخی از داروها ممکن است باعث کاهش میل جنسی در مردان شوند. اینها ممکن است شامل کل دسته داروها باشد که می توانند به درجات مختلف بر میل جنسی مردان تأثیر بگذارند. مقصران رایج در دسته داروها عبارتند از: 

 

  • داروهای ضد تشنج
  • داروهای ضد افسردگی
  • داروهای ضد روان پریشی
  • مسدود کننده های بتا
  • بنزودیازپین ها
  • استاتین ها

 

حتی داروهای بدون نسخه مانند تاگامت (سایمتیدین) در صورت مصرف طولانی مدت می توانند باعث ایجاد مشکل در میل جنسی شوند.

قطع یا تغییر داروی مشکوک ممکن است وضعیت را معکوس کند، اگرچه این همیشه با برخی داروهای مزمن امکان پذیر نیست. تنظیم دوز نیز می تواند کمک کننده باشد. مثل همیشه، بدون مشورت با پزشک خود، دارو یا دوز آن را تغییر ندهید.

 

جمع‌بندی

گاهی اوقات میل جنسی کم در مردان می تواند از عوارض جانبی برخی داروها باشد. صحبت با پزشک می تواند به شما کمک کند تا در مورد اقداماتی که می توانید برای رفع این نگرانی انجام دهید بیشتر بدانید.

 

افسردگی

افسردگی و میل جنسی کم ممکن است دست به دست هم دهند. افسردگی نه تنها می تواند باعث کاهش میل جنسی شود، بلکه ممکن است پیامد آن نیز باشد و شرایط سخت را بدتر کند. علاوه بر این، در حالی که داروهای ضد افسردگی می توانند به طور موثر افسردگی را درمان کنند، می توانند مشکلات مربوط به میل جنسی را نیز تشدید کنند.

اگر در حال حاضر یک داروی ضد افسردگی مصرف می کنید و میل جنسی کمتری دارید، بهتر است که با پزشک خود در مورد کاهش دوز مصرفی خود صحبت کنید. تغییر به یک داروی دیگر، مانند ولبوترین (بوپروپیون) یا رمرون (میرتازاپین) نیز می تواند کمک کند. فقط به خاطر داشته باشید که از بین رفتن این عارضه جانبی ممکن است زمان ببرد.

اگر افسرده هستید، مهم است که وضعیت میل جنسی خود را با پزشک خود در میان بگذارید و در مورد اینکه چگونه داروها ممکن است بر میل جنسی شما تأثیر بگذارند با او صحبت کنید.

 

همچنین بخوانید: چگونه بدون مصرف دارو با افسردگی مبارزه کنیم؟

 

بیماری مزمن

سطوح بالای درد و خستگی ناشی از بیماری مزمن می تواند بر میل جنسی تأثیر بگذارد. این امر به ویژه در مورد این بیماری ها و شرایط مزمن صادق است:

 

  • آرتروز
  • سرطان
  • سندرم خستگی مزمن
  • دیابت
  • فیبرومیالژیا
  • بیماری قلبی
  • نارسایی کلیه

 

وقتی صحبت از بیماری مزمن و از دست دادن عملکرد جنسی می شود، به ندرت خط مستقیمی بین علت و درمان وجود دارد. از یک طرف، بیماری مزمن با افزایش خطر افسردگی مرتبط است. از سوی دیگر، می تواند مستقیماً در عملکردهای هورمونی، عصبی یا عروقی مرکزی در میل جنسی مردان تداخل ایجاد کند.

علاوه بر این، داروهایی که برای درمان این بیماری مزمن استفاده می‌شوند (مانند شیمی‌درمانی یا داروهای قلبی عروقی) ممکن است مستقیماً میل جنسی مردان را مختل کنند. به این ترتیب، تعیین دقیق علت از دست دادن میل جنسی - و یافتن راه‌حل دشوار است. در برخی موارد ممکن است به چندین پزشک نیاز باشد.

 

جمع‌بندی

شرایط سلامت و بیماری مزمن می تواند به دلایل مختلفی منجر به کاهش میل جنسی در مردان شود. برخی شرایط ممکن است مستقیماً بر میل جنسی تأثیر بگذارند. برخی داروها برای درمان بیماری و شرایط سلامتی می توانند میل جنسی را کاهش دهند. همچنین ماهیت مزمن این بیماری می تواند به ایجاد استرس و افسردگی کمک کند، که می تواند بر تمایل فرد به رابطه جنسی نیز تأثیر بگذارد.

 

 

عزت نفس پایین

عزت نفس به عنوان نظر کلی یک فرد در مورد خودش تعریف می شود. عزت نفس پایین، اعتماد به نفس پایین و تصویر ضعیف بدن می تواند بر سلامت عاطفی و رفاه شما تأثیر بگذارد.

اگر احساس می کنید که جذاب نیستید یا نامطلوب هستید، این احتمالاً رویارویی جنسی شما را کاهش می دهد. دوست نداشتن چیزی که در آینه می بینید حتی می تواند باعث شود که به طور کلی از رابطه جنسی خودداری کنید.

عزت نفس پایین همچنین ممکن است باعث اضطراب در مورد عملکرد جنسی شده که می تواند منجر به مشکلات اختلال نعوظ و کاهش میل جنسی شود.

با گذشت زمان، مسائل مربوط به عزت نفس می تواند منجر به مشکلات بزرگتر سلامت روان مانند افسردگی، اضطراب، و سوء مصرف مواد مخدر یا الکل شود که همگی با میل جنسی کم مرتبط هستند.

 

همچنین بخوانید: تقویت عزت نفس با 10 تمرین عالی

 

استرس و اختلالات خواب

در حالی که استرس می تواند علاقه جنسی را با حواس پرتی مختل کند، تأثیر آن بر میل جنسی موذیانه تر است. استرس باعث تولید کورتیزول می شود، هورمونی که مانند سیستم هشدار داخلی عمل می کند. کورتیزول نه تنها باعث انقباض رگ‌های خونی می‌شود، بلکه به ایجاد اختلال نعوظ یا EDنیز کمک می‌کند. همچنین می تواند باعث کاهش شدید تستوسترون شود.

استرس همچنین با بی خوابی و سایر ناهنجاری های خواب مرتبط است، که می تواند خطر خستگی را افزایش داده و علاقه شما به رابطه جنسی را کاهش دهد.

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد افزایش سطح کورتیزول می تواند خطر آپنه انسدادی خواب (OSA) را افزایش دهد. آپنه انسدادی خواب وضعیتی است که با کاهش تستوسترون در طول روز از 10% تا 15% مرتبط است.

درمان‌ها به مشکل خاص خواب بستگی دارد و ممکن است شامل تکنیک‌های مدیریت استرس و بهبود بهداشت خواب برای بی‌خوابی و استفاده از دستگاهی به نام فشار مثبت مداوم راه هوایی (CPAP) برای درمان آپنه انسدادی خواب باشد.

اگر استرس با اختلال اضطراب همراه باشد، ممکن است نیاز به دارو باشد. اما این می تواند چالش برانگیز باشد، زیرا برخی از داروهای ضد اضطراب می توانند میل جنسی را حتی بیشتر کاهش دهند.

 

همچنین بخوانید: استرس چگونه می تواند باعث کاهش میل جنسی شود

 

سالخوردگی

سطح تستوسترون که با میل جنسی مرتبط است، زمانی که مردان در اواخر نوجوانی خود هستند به بالاترین سطح خود می رسد.

در سال‌های بالاتر، ممکن است برای رسیدن به ارگاسم، انزال و برانگیختگی زمان بیشتری نیاز باشد. نعوظ شما ممکن است قوی نباشد و ایجاد نعوظ بیشتر طول بکشد.

با این حال، داروهایی در دسترس هستند که می توانند به درمان این مشکلات کمک کنند.

 

سندرم پای بیقرار (RLS)

سندرم پاهای بی قرار (RLS) تمایل غیرقابل کنترل برای حرکت دادن پاها است. یک مطالعه نشان داد که مردان مبتلا به RLS در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اختلال نعوظ (ED) نسبت به مردان بدون RLS هستند. اختلال نعوظ زمانی رخ می دهد که مرد نتواند نعوظ داشته باشد یا نعوظ را حفظ کند.

در این مطالعه، محققان دریافتند مردانی که حداقل پنج بار در ماه به سندروم پای بیقرار مبتلا می‌شوند، حدود 50 درصد بیشتر از مردان بدون این سندرم در معرض ابتلا به اختلال نعوظ هستند.

همچنین، در این مطالعه مردانی که دوره های سندرم پای بی‌قرار را بیشتر تجربه می کردند، حتی بیشتر در معرض ناتوانی جنسی بودند.

 

عوامل سبک زندگی

چندین عامل سبک زندگی ممکن است به طور قابل توجهی در کاهش میل جنسی در مردان نقش داشته باشد. اینها معمولاً با تغییر یا توقف رفتار به آسانی برطرف می شوند.

 

مصرف الکل و مواد مخدر

نوشیدن الکل سنگین یا بیش از 14 نوشیدنی مخلوط در هفته نیز با کاهش تولید تستوسترون مرتبط است. در طی یک دوره زمانی طولانی، مقادیر زیاد الکل می تواند میل جنسی شما را کاهش دهد.

پزشکان توصیه می کنند که مردانی که به طور منظم از مشروبات الکلی استفاده می کنند باید به شدت از این کار پرهیز کنند. آنها خاطر نشان می کنند که یک مرد بالغ باید به طور متوسط روزانه دو واحد یا کمتر نوشیدنی الکلی مصرف کند. مصرف بیش از این مقدار می تواند منجر به وخامت طولانی مدت سلامت شود.

علاوه بر الکل، استفاده از تنباکو، ماری جوانا و داروهای غیرقانونی مانند مواد افیونی نیز با کاهش تولید تستوسترون مرتبط است. این می تواند منجر به کمبود میل جنسی شود.

همچنین مشخص شده است که سیگار بر تولید اسپرم و حرکت اسپرم تأثیر منفی دارد.

 

ورزش بیش از حد (یا خیلی کم)

 ورزش مکرر و با شدت بالا با کاهش میل جنسی مرتبط است. ورزش بسیار کم و بی تحرکی نیز می تواند منجر به کاهش میل جنسی شود.

ورزش بسیار کم (یا بی تحرکی کامل) می تواند منجر به طیف وسیعی از مشکلات سلامتی شود که می تواند بر میل و برانگیختگی جنسی تأثیر بگذارد.

ورزش منظم می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند چاقی، فشار خون بالا و دیابت نوع 2 که همگی با کاهش میل جنسی مرتبط هستند را کاهش دهد. ورزش متوسط باعث کاهش سطح کورتیزول در شب و کاهش استرس می شود که می تواند به افزایش میل جنسی کمک کند.

از سوی دیگر، نشان داده شده است که ورزش بیش از حد بر سلامت جنسی تأثیر می گذارد. در یک مطالعه، سطوح بالاتر تمرینات استقامتی مزمن شدید و طولانی به طور منظم به شدت با کاهش نمرات میل جنسی در مردان مرتبط بود.

 

چاقی

 اضافه وزن مستقیماً متابولیسم و عملکرد هورمون ها را مختل می کند و در نتیجه تستوسترون تام و آزاد به طور قابل توجهی کاهش می یابد. ورزش و کاهش وزن سطح خلق و خو و انرژی را افزایش داده و عملکرد جنسی و تصویر خود را بهبود می بخشد.

 

سیگار کشیدن

 طبق یک مطالعه که در سال 2012 انجام شد، سیگار کشیدن به طور مستقیم خطر ابتلا به اختلال نعوظ را افزایش می دهد و به طور غیرمستقیم برانگیختگی جنسی را مختل می کند.

در حالی که اثرات مضر این رفتارها واضح است، هرگز عاقلانه نیست که بدون مشورت با پزشک برای بررسی همه علل احتمالی دیگر، میل جنسی کم را بر روی یک عامل سبک زندگی ثابت کنیم.

 

جمع‌بندی

عوامل سبک زندگی از جمله مصرف الکل و مواد، سبک زندگی کم تحرک، ورزش شدید، چاقی و سیگار کشیدن می تواند باعث کاهش میل جنسی در مردان شود.

 

کاهش میل جنسی در مردان می تواند در آنها عوارض جسمی و عاطفی ایجاد کند.

 

عوارض جسمی و عاطفی کاهش میل جنسی در مردان

کاهش میل جنسی می تواند برای مردان بسیار ناراحت کننده باشد. میل جنسی کم می تواند منجر به چرخه معیوب عوارض جانبی جسمی و عاطفی از جمله ED - ناتوانی در حفظ نعوظ به اندازه کافی برای داشتن رابطه جنسی رضایت بخش شود.

اختلال نعوظ می تواند باعث شود که مردان در مورد رابطه جنسی دچار اضطراب شوند. این می تواند منجر به تنش و درگیری بین آنها و شریک زندگی‌شان شود که به نوبه خود ممکن است منجر به برخوردهای جنسی کمتر و مشکلات بیشتر در رابطه شود.

عدم انجام فعالیت‌های جنسی به دلیل اختلال نعوظ می تواند باعث ایجاد احساس افسردگی، مشکلات عزت نفس و تصویر ضعیف بدن شود.

 

چگونه میل جنسی کم را بهبود بخشیم

بهبود میل جنسی معمولاً با شناسایی علت اصلی شروع می شود. برای مثال، اگر تا حد زیادی با استرس مرتبط باشد، یافتن راه‌هایی برای آرامش و کاهش استرس می‌تواند به افزایش میل جنسی کمک کند.

در برخی موارد، ایجاد برخی تغییرات در سبک زندگی می تواند به تقویت میل جنسی کمک کند. اقداماتی که می توانید به تنهایی انجام دهید عبارتند از:

 

  • انجام فعالیت بدنی منظم
  • داشتن یک رژیم غذایی سالم و مغذی
  • حفظ وزن سالم
  • داشتن خواب کافی

 

اگر میل جنسی کم با نگرانی های روانشناختی مانند اضطراب یا افسردگی مرتبط است، یا به دلیل مشکلاتی در رابطه شما ایجاد می شود، با یک متخصص سلامت روان صحبت کنید. درمان های موثری در دسترس هستند که می توانند سلامت روانی شما را بهبود بخشند. مشاوره رابطه نیز می تواند مفید باشد.

 

خلاصه

میل جنسی کم در مردان می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از رایج ترین عواملی که در کاهش میل جنسی نقش دارند عبارتند از تستوسترون پایین، عوارض جانبی داروها، افسردگی، بیماری مزمن، استرس، مشکلات خواب و عوامل سبک زندگی.

در حالی که مشکلات میل جنسی می تواند به استرس در روابط منجر شود، درمان هایی در دسترس هستند. اگر در مورد میل جنسی خود نگران هستید با پزشک‌تان صحبت کنید.

 

 

سخنی از دنیای موسیقی درمانی در مورد کاهش میل جنسی مردان

میل جنسی کم می تواند دلایل مختلف جسمی، عاطفی یا روانی داشته باشد. اگر میل جنسی پایین بر روابط شما تأثیر می گذارد، از سرزنش مستقیم خود یا شریک زندگی‌تان اجتناب کنید. در عوض، یک گفتگوی باز و صادقانه در مورد احساس خود داشته باشید.

اگر نگران میل جنسی کم خود هستید، با پزشک‌تان صحبت کنید. تغییراتی در شیوه زندگی وجود دارد که می تواند شما را بیشتر در خلق و خوی جنسی قرار دهد. حتی ممکن است راه حل به سادگی تغییر دارویی باشد که مصرف می کنید.

در این بین سعی کنید به خود یادآوری کنید که از دست دادن میل جنسی با از دست دادن میل به صمیمیت یکی نیست. حتی زمانی که با اختلال عملکرد جنسی دست و پنجه نرم می کنید، تمام تلاش خود را برای برقراری ارتباط عاطفی و فیزیکی انجام دهید. با انجام این کار، می توانید پیوند نزدیک تری ایجاد کرده و حتی در نهایت رابطه خود را تقویت کنید.

 

سوالات متداول

علت کاهش میل جنسی در مردان چیست؟

مشکلات میل جنسی در مردان می تواند ناشی از استرس، تستوسترون پایین، مصرف الکل و مواد و بیماری های مزمن مانند دیابت و آرتریت باشد. افسردگی و همچنین برخی داروهای ضد افسردگی نیز می‌توانند منجر به کاهش میل جنسی شوند.

 

میل جنسی مردان از چه سنی کاهش می یابد؟

بین سنین 30 تا 40 سال، سطح تستوسترون هر سال تقریباً 1 درصد کاهش می یابد. برخی از مردان ممکن است در 30 سالگی متوجه کاهش میل جنسی خود شوند، اما کاهش میل جنسی معمولاً پس از 40 سالگی قابل توجه است.

آیا مردان می توانند میل جنسی خود را افزایش دهند؟

هنگامی که میل جنسی کم به کمبود تستوسترون مرتبط است، درمان جایگزین تستوسترون می تواند به تقویت میل جنسی کمک کند. راه های دیگر برای تقویت میل جنسی شامل مدیریت سطح استرس، خواب کافی، ورزش منظم و پیروی از یک رژیم غذایی مغذی است. ایجاد صمیمیت بیشتر و برقراری ارتباط با شریک زندگی خود نیز می تواند مفید باشد.

 

منابع

verywellmind

healthline

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید