دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

21 دلیل برای شروع مدیتیشن از همین امروز

اگر تا این لحظه فکر می کردید که مدیتیشن فقط برای راهبان چینی و هندی است، در اشتباه بوده‌اید. هر کسی می تواند برای بهبود در بسیاری از زمینه های زندگی خود مدیتیشن کند.

مراقبه تمرینی است که به سادگی می تواند تمام جنبه های روحی و جسمی شما را تحت تاثیر قرار دهد. لازم نیست که این تمرین یک حرکت ماورایی و پیچیده باشد. مدیتیشن ساده تر از آن چیزی است که فکر می کنید.

فهرست عناوین
21 دلیل برای شروع مدیتیشن از همین امروز

اگر تا امروز بخاطر پیچیدگی ظاهری و سنگینی مدیتیشن به دنبال آن نرفتید، وقت آن رسیده است که این تمرین عالی را در برنامه روزمره خود بگنجانید. در این مقاله به بررسی فواید این تمرین سودمند پرداخته و دلایل اینکه چرا باید از مدیتیشن بهره ببرید را با شما در میان می گذاریم. در ادامه این مطلب با دنیای موسیقی درمانی همراه باشید.

 

انجام مدیتیشن فشارخون شما را کاهش خواهد داد.

 

21 دلیل برای شروع مدیتیشن از همین امروز

1. کاهش فشار خون

مدیتیشن می تواند از طریق کاهش فشار قلبی به بهبود سلامتی کمک کند. در دراز مدت، فشار خون بالا باعث می شود که قلب تلاش بیشتری برای پمپاژ خون انجام دهد، که این وضعیت می تواند منجر به عملکرد ضعیف قلب شود.

فشار خون بالا همچنین باعث باریک شدن شریان ها یا تصلب شرایین می شود که می تواند باعث سکته مغزی یا حمله قلبی شود. تحقیقات نشان می‌دهد که مدیتیشن از طریق تمرکز بر مانتراهای بی‌صدا می‌تواند فشار خون را به طور متوسط تا پنج واحد کاهش دهد. این در افراد مسن و کسانی که از فشار خون بالا رنج می برند بسیار مفید است.

مدیتیشن از طریق سیگنال‌های آرامش‌بخش اعصاب که عملکرد قلب، تنش رگ‌های خونی و پاسخ جنگ یا گریز را هماهنگ می‌کنند، فشار خون شما را بهبود بخشیده و باعث می‌شود در هنگام استرس هوشیارتر شوید.

 

2. اهداف کاهش وزن

اگر می‌خواهید برای داشتن اندامی متناسب وزن کم کنید، ذهن آگاهی می‌تواند به شما در رسیدن به آن هدف کمک کند. در تحقیقی که در این باره انجام شد، ۷۰ درصد از روانشناسان معتقد بودند که مدیتیشن یک استراتژی عالی برای کاهش وزن است.

 

 

3. کنترل درد

آگاهی انسان از درد با وضعیت ذهن مرتبط است و می تواند در موقعیت های استرس زا افزایش یابد. تحقیقات نشان داده است که مدیتیشن باعث افزایش فعالیت در مناطقی از مغز می شود که درد را کنترل می کنند. همچنین به شما کمک می کند تا در برابر درد مقاومت بیشتری داشته باشید.

مدیتیشن معمولی به کاهش دردهای متناوب یا مزمن در تمرین‌کنندگان کمک می‌کند. تحقیقات نشان داده است که بیماران لاعلاج با انجام مدیتیشن در پایان عمر از درد مزمن کمتری رنج می برند.

 

4. بهبود سیستم ایمنی

هنگامی که به طور مداوم از استرس رنج می برید، ممکن است از افزایش ذخیره چربی، سوء هاضمه، فشار خون بالا، قند خون بالا و سیستم ایمنی ضعیف نیز رنج ببرید. از آنجایی که مدیتیشن به کاهش سطح استرس کمک می کند، می تواند منجر به معکوس شدن همه این شرایط شود. افکار شما در بدن تان ظاهر می شود و به همین دلیل است که مدیتیشن برای بهبود سیستم ایمنی بدن شما موثر خواهد بود.

 

5. بهبود خواب

50 درصد افراد در مقطعی از زندگی خود دچار بی خوابی می شوند. مطالعات نشان می دهد که مدیتیشن می تواند به شما کمک کند زودتر و طولانی تر بخوابید.

تمرین‌کنندگان ماهر می‌توانند افکار «فرار» یا مسابقه‌ای که اغلب منجر به بی‌خوابی می‌شوند را هدایت یا کنترل کنند. علاوه بر این، انجام مراقبه می تواند به شما کمک کند که بدون تنش احساس آرامش داشته باشید و بهتر بخوابید.

 

احساس آرامش مدیتیشن کمک ویژه ای را به خواب شما خواهد کرد.

 

6. هماهنگ شدن با بدن

بر اساس تحقیقات، مدیتیشن به افزایش توانایی گوش دادن به بدن و درک ارتباط با آن کمک می کند تا فرد به آن پاسخ دهد. به عنوان مثال، شما شروع به درک چیزهایی مانند اینکه چرا قلبتان تند می‌زند، چرا سردرد دارید، گرسنه هستید یا فقط مضطرب، و موارد دیگر خواهید کرد.

 

7. کمک به مبارزه با اعتیاد

مدیتیشن به شما کمک می کند تا نظم و انضباط ذهنی به دست آورید. این می تواند از طریق افزایش خودکنترلی و آگاهی از محرک های رفتار اعتیاد آور، در از بین بردن وابستگی ها به شما کمک کند. تحقیقات نشان می دهد که مدیتیشن می تواند به افراد کمک کند تا یاد بگیرند که اراده خود را رشد دهند، درک علل رفتار اعتیادآور خود را بهبود بخشند، تکانه ها و احساسات خود را کنترل کنند و توجه خود را تغییر دهند.

بنابراین، مراقبه می تواند به شما در کنترل بهتر هوس ها و استرس های مرتبط با آن کمک کند. مطالعات نشان می دهد که مدیتیشن ذهن آگاهی به افراد کمک می کند تا غذا خوردن احساسی و پرخوری را به حداقل برسانند.

 

8. ایجاد مهربانی

مدیتیشن همچنین می تواند اعمال و احساسات مثبت را نسبت به خود شما و افراد اطرافتان افزایش دهد. متا، که به آن تمرین مراقبه محبت آمیز نیز می گویند، با ایجاد احساسات و افکار مهربانانه نسبت به خودتان شروع می شود.

از طریق مراقبه، افراد یاد می گیرند که این بخشش و مهربانی را از بیرون حتی نسبت به دشمنان خود نیز گسترش دهند. مطالعات نشان داده است که این روش مراقبه وابسته به دوز است، به طوری که هر چه تلاش بیشتری برای آن انجام دهید، احساسات مثبت بیشتری را تجربه می کنید.

مطالعه دیگری نشان داد که این تمرین می تواند به مدیریت خشم، کاهش تعارضات و استرس رابطه و بهبود اضطراب اجتماعی کمک کند.

 

همچنین بخوانید: این اتفاقی است که با انجام مدیتیشن در بدن می افتد

 

9. انجام مدیتیشن می تواند نمرات شما را بهبود بخشد

تحقیقاتی که در دانشگاه کالیفرنیا انجام شد نشان داد که دانش‌آموزانی که ذهن آگاهی را تمرین می‌کنند در بخش استدلال کلامی GRE عملکرد خوبی داشته و حافظه کاری بهتری دارند. این نشان می دهد که انجام مدیتیشن ذهن آگاهی یک تکنیک کارآمد و موثر برای بهبود عملکرد شناختی است.

 

10. کاهش از دست دادن حافظه مرتبط با سن

بهبود وضوح تفکر و توجه می تواند ذهن شما را جوان نگه دارد. تمرین مراقبه کرتان کریا (Kirtan Kriya) مجموعه‌ای از مانتراها و آواها را با حرکت تکراری انگشتان ترکیب می کند. تحقیقات نشان می دهد که این روش توانایی مغز برای انجام وظایف حافظه را بهبود می بخشد.

علاوه بر این، مطالعات نشان داده اند که سبک های متعدد مدیتیشن باعث افزایش سرعت ذهن، حافظه و افزایش توجه در افراد مسن می شود. علاوه بر این، مدیتیشن می تواند به بیماران مبتلا به زوال عقل کمک کند تا حافظه خود را تا حدی بهبود بخشند. همچنین می تواند به بهبود مقابله و کاهش استرس در افراد مبتلا به زوال عقل کمک کند.

 

11. مراقبه باعث می شود پزشکان وظایف خود را بهتر انجام دهند

ذهن آگاهی می تواند به پزشکان در مراقبت بهتر از بیماران خود کمک کند. تحقیقات مرکز پزشکی دانشگاه روچستر نشان می‌دهد که پزشکانی که ذهن‌آگاهی را تمرین می‌کنند، خودآگاهتر و شنونده‌های بهتری بوده و هنگام تعامل با بیمارانشان کمتر آنها را قضاوت می‌کنند.

 

12. محدوده تمرکز طولانی

تمرین مراقبه با توجه متمرکز شبیه یک تمرین فشرده برای تمرکز شماست. این تمرین به افزایش استقامت و قدرت تمرکز شما کمک می کند. به عنوان مثال، تحقیقات نشان داده است که پرسنل منابع انسانی که مراقبه ذهن آگاهی را انجام می دهند، برای ساعات طولانی تری متمرکز هستند. آنها همچنین می توانند جزئیات کار را بهتر از همسالان خود که مدیتیشن نمی کنند به خاطر بسپارند.

علاوه بر این، یک بررسی نشان داد که مدیتیشن می‌تواند الگوهای مغزی که مسئول کمبود توجه، نگرانی و سرگردانی ذهن هستند را معکوس کند. انجام مدیتیشن حتی برای یک دوره کوتاه نیز می تواند مفید باشد. تحقیقات نشان می دهد که انجام مدیتیشن به مدت چهار روز برای بهبود دامنه توجه کافی است.

 

 

13. انجام مدیتیشن لذت بخش است

پس از مدتی مدیتیشن کردن، از حالت آرام بودن لذت برده و بیشتر از آن را می خواهید.

 

14. خودآگاهی را افزایش می دهد

برخی از اشکال مراقبه می تواند به شما کمک کند تا خود را بهتر درک کنید و بهترین خود را رشد دهید. به عنوان مثال، مدیتیشن از طریق خودکاوشی به شما کمک می‌کند خودتان را بیشتر بشناسید و بنابراین با دیگران بهتر ارتباط برقرار کنید.

سایر اشکال مراقبه به شما کمک می کند تا افکاری که ممکن است خود تخریب کننده یا مضر باشند را شناسایی کنید. مفهوم آن این است که وقتی از عادات فکری خود آگاه تر می شوید، می توانید آنها را به سمت الگوهایی هدایت کنید که سازنده تر هستند. تحقیقات نشان داده است که تمرینات تای چی به تقویت عزت نفس افراد مبتلا به سرطان کمک می کند. مطالعات همچنین نشان می دهد که مدیتیشن ذهن آگاهی به کاهش احساس تنهایی کمک می کند. علاوه بر این، مدیتیشن می تواند به شما کمک کند تا در حل مشکلات خلاق تر شوید.

 

15. کاهش هزینه های مراقبت های بهداشتی

مدیتیشن علاوه بر بهبود سلامتی، صرفه جویی در هزینه های مراقبت های بهداشتی را نیز به دنبال خواهد داشت. بر اساس تحقیقات انجام شده در حوزه ارتقای سلامت، کسانی که مراقبه متعالی را انجام می دهند در مقایسه با افرادی که این تکنیک را انجام نمی دهند، هزینه های سالانه مراقبت های بهداشتی کمتری دارند.

 

16. سلامت عاطفی را ارتقا می دهد

برخی از اشکال مدیتیشن می توانند باعث ایجاد دید مثبت تر نسبت به زندگی و تصویر بهتری از خود شوند. تحقیقات روی مدیتیشن ذهن آگاهی نشان داد که این مدیتیشن افسردگی را در افراد کاهش می دهد.

زمانی که استرس دارید، سیتوکین ها – مواد شیمیایی التهابی – آزاد می شوند و می توانند بر خلق و خوی تأثیر بگذارند و باعث افسردگی شوند. مطالعات نشان داده اند که مدیتیشن می تواند این مواد شیمیایی التهابی را کاهش داده و باعث کاهش افسردگی شود. مدیتیشن همچنین باعث ایجاد تغییراتی در زمینه های فعالیت مرتبط با خوش بینی و مثبت اندیشی می شود.

 

مراقبه سیتوکسین ها و التهاب بدن شما را کاهش می دهد.

 

17. در مقابله با سرماخوردگی کمک می کند

با انجام مدیتیشن ذهن آگاهی، علاوه بر داشتن بهداشت خوب می توانید اثرات شدید سرماخوردگی را کاهش دهید. تحقیقات انجام شده نشان داد افرادی که مدیتیشن می‌کنند بیشتر در محل کار حضور دارند، زیرا در برابر عفونت‌های حاد تنفسی مقاوم‌تر بوده و هنگامی که به چنین بیماری‌هایی مبتلا می‌شوند، نسبت به افرادی که مراقبه نمی کنند، برای مدت کوتاه‌تری علائم شدیدتری دارند.

 

18. اضطراب را کنترل می کند

استرس رابطه مستقیمی با اضطراب دارد. به عنوان مثال، تحقیقات نشان می دهد که مدیتیشن ذهن آگاهی به کاهش اضطراب کمک می کند. علاوه بر این، تمرین مدیتیشن علائم اختلال اضطراب مانند حملات پانیک، رفتارهای وسواسی اجباری، اضطراب اجتماعی، فوبیا و افکار پارانوئید را به حداقل می رساند.

مطالعات همچنین نشان داده اند که مدیتیشن با استراتژی های مختلف به کاهش سطح اضطراب کمک می‌کند. به عنوان مثال، ثابت شده است که یوگا اضطراب را در نتیجه فعالیت بدنی و تمرین‌های مدیتیشن کاهش می‌دهد. اگر در یک محیط کاری پر فشار هستید، مدیتیشن کمک خوبی به کاهش اضطراب شغلی شما خواهد کرد.

 

19. ایجاد اعتماد

مدیتیشن به شما کمک می کند از عجله کردن بین چیزها و محدود کردن خود دست بردارید. انجام این تمرین به شما این باور را می دهد که به همه چیزهایی که می خواهید، خواهید رسید.

 

20. استرس را کاهش می دهد

یکی از دلایل رایج مدیتیشن کردن افراد کاهش استرس است. در تحقیقی که در این باره انجام شد، 3500 بزرگسالی که استرس را تجربه می کردند، پس از انجام مدیتیشن علائم استرس را کاهش دادند.

به طور معمول، استرس جسمی و روحی منجر به سطوح بالای هورمون استرس کورتیزول می شود. این باعث اثرات استرس خطرناک متعددی مانند تولید سیتوکین ها می شود. سیتوکین ها باعث افزایش التهاب در بدن می شوند.

این تاثیرات می‌تواند خواب شما را مختل کند، باعث اضطراب و افسردگی شود، منجر به تفکر مبهم و خستگی شده و فشار خون شما را افزایش دهد. تحقیقات نشان می دهد که مدیتیشن ذهن آگاهی اثرات التهاب ایجاد شده توسط استرس را کاهش می دهد. مطالعات نشان داده است که مدیتیشن در افرادی که سطح استرس بالاتری دارند موثرتر است.

تحقیقات بیشتر نشان می دهد که مدیتیشن همچنین می تواند علائم شرایط مرتبط با استرس مانند فیبرومیالژیا (سندرم درد اسکلتی-عضلانی مزمن)، اختلال استرس پس از سانحه PTSD و روده بزرگ عصبی را بهبود بخشد.

 

21. افزایش عملکرد ریه ها

مدیتیشن آگاهی شما را از تنفس نه فقط در طول جلسه، بلکه در بقیه روز نیز بهبود می بخشد. این تمرین به شما امکان می دهد تنفس خود را کنترل کنید که برای ریه های شما بسیار مفید است.

 

 

سخن پایانی دنیای موسیقی درمانی در مورد فواید مدیتیشن

اگر با استرس، اضطراب، افسردگی، فشار خون بالا، تمرکز کوتاه مدت و سایر مسائل روبرو هستید، مدیتیشن می تواند به بهبود وضعیت شما کمک کند. به هر حال، این ها نتایجی هستند که افسانه‌ای نبوده و طبق تحقیقات ثابت شده‌اند. پس از همین امروز برای خودآگاهی بیشتر و سلامت بهتر مدیتیشن کنید!

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید