انعطافپذیری به این اشاره دارد که چگونه میتوانید با مشکلات زندگی کنار بیایید و از پس آنها برآیید. این ویژگی میتواند به معنای تفاوت بین تحمل فشار و از دست دادن خونسردی شما باشد. افراد تاب آور تمایل دارند دیدگاه مثبت تری داشته باشند و به طور موثرتری با استرس کنار بیایند.
در حالی که به نظر می رسد برخی از افراد به طور طبیعی تاب آوری بالایی دارند، تحقیقات نشان داده است این رفتارها را می توان آموخت. چه در حال حاضر دوران سختی را پشت سر می گذارید یا می خواهید برای چالش های آینده آماده باشید، می توانید تاب آوری و انعطاف پذیری خود را با موارد زیر افزایش دهید:
- یافتن هدف
- ایمان داشته به خود
- توسعه یک شبکه اجتماعی
- در آغوش گرفتن تغییر
- خوشبین بودن
- پرورش دادن خود
- توسعه مهارت های حل مسئله
- تعیین اهداف
- اقدام کردن
- متعهد شدن به ایجاد مهارت در طول زمان
1. یک حس هدف پیدا کنید
یافتن حس هدف می تواند به شما کمک کند تا در چالش های زندگی معنا پیدا کنید. به جای اینکه از مشکلات خود دلسرد شوید، با یک هدف مشخص، انگیزه بیشتری خواهید داشت تا از تجربیات گذشته درس بگیرید و به راه خود ادامه دهید.
نمونه هایی از اهداف عبارتند از:
- ایجاد سیستم پشتیبانی از عزیزان
- صدا بخشیدن به یک جنبش اجتماعی
- رهبری یک سبک زندگی سالم
- آشنایی با فرهنگ های مختلف
- ساختن یک اثر هنری یا موسیقی
- خدمت به جامعه شما
در مواجهه با مشکلات عاطفی - مانند مرگ یکی از عزیزان یا پایان یک رابطه - یافتن حس هدف می تواند در بهبودی شما بسیار مهم باشد. این می تواند به معنای درگیر شدن در جامعه، پرورش معنویت خود یا شرکت در فعالیت هایی باشد که برای شما معنادار است.
2. به توانایی های خود ایمان داشته باشید
داشتن اعتماد به توانایی خود برای مقابله با استرس های زندگی می تواند نقش مهمی در انعطاف پذیری داشته باشد. داشتن اعتماد به نفس بیشتر نسبت به توانایی های خود، از جمله توانایی شما در پاسخ به بحران و مقابله با آن، راهی عالی برای ایجاد انعطاف پذیری و تاب آوری برای آینده است.
به نظرات منفی در ذهن خود گوش دهید. هنگامی که آنها را می شنوید، بلافاصله تمرین کنید که آنها را با موارد مثبت مانند "من می توانم این کار را انجام دهم"، "من یک دوست/مادر/شریک زندگی بزرگ و گرامی هستم" یا "من در کارم خوب هستم." جایگزین کنید.
تحقیقات نشان داده است که عزت نفس شما نقش مهمی در مقابله با استرس و بهبودی از رویدادهای دشوار دارد.
3. یک شبکه اجتماعی قوی ایجاد کنید
داشتن افرادی که بتوانید به آنها اعتماد کنید بسیار مهم است. داشتن افراد دلسوز و حامی در اطراف شما به عنوان یک عامل محافظتی در مواقع بحران عمل می کند. در حالی که صرفا صحبت کردن در مورد یک موقعیت با یک دوست یا یکی از عزیزان، مشکلات شما را از بین نمی برد، به شما این امکان را می دهد که احساسات خود را به اشتراک بگذارید، حمایت و بازخورد مثبت دریافت کرده و راه حل های ممکن برای مشکلات خود را بیابید.
4. تغییر را در آغوش بگیرید
انعطاف پذیری بخش اساسی تاب آوری است. با یادگیری نحوه سازگاری بیشتر، برای پاسخگویی در هنگام مواجهه با بحرانهای زندگی مجهزتر خواهید بود. افراد انعطاف پذیر اغلب از این رویدادها به عنوان فرصتی برای انشعاب در مسیرهای جدید استفاده می کنند. در حالی که برخی از افراد ممکن است توسط تغییرات ناگهانی له شوند، افراد بسیار انعطاف پذیر قادر به سازگاری و پیشرفت هستند.
5. خوشبین باشید
خوش بین بودن در دوره های تاریک می تواند دشوار باشد، اما حفظ چشم انداز امیدواری بخش مهمی از انعطاف پذیری است. چیزی که با آن سر و کار دارید ممکن است دشوار باشد، اما مهم است که نسبت به آینده ای روشن امیدوار و مثبت بمانید.
مثبت اندیشی به معنای نادیده گرفتن مشکل به منظور تمرکز بر نتایج مثبت نیست. این به معنای درک این است که شکستها موقتی هستند و شما مهارتها و تواناییهای لازم برای مبارزه با چالشهایی که با آنها روبرو هستید را دارید.
همچنین بخوانید: 10 راه برای افزایش انگیزه توسط خوش بین بودن
6. خودتان را پرورش دهید
وقتی استرس دارید، نادیده گرفتن نیازهایتان بسیار آسان است. از دست دادن اشتها، نادیده گرفتن ورزش، و نخوابیدن کافی، همگی واکنش های رایج به یک موقعیت بحرانی هستند. در عوض، حتی زمانی که مشکل دارید، روی ایجاد مهارت های خودپروری تمرکز کنید. برای فعالیت هایی که از آنها لذت می برید وقت بگذارید.
با مراقبت از نیازهای خود، می توانید سلامت و انعطاف پذیری کلی خودتان را تقویت کرده و برای رویارویی با چالش های زندگی کاملاً آماده باشید.
7. مهارت های حل مسئله را توسعه دهید
تحقیقات نشان میدهد که افرادی که قادر به ارائه راهحلهایی برای یک مشکل هستند، در مقایسه با افرادی که نمیتوانند راهحلی برای مشکلات بیابند، انعطاف و تاب آوری بیشتری در مقابل استرس دارند. هر زمان که با چالش جدیدی روبرو میشوید، فهرستی سریع از برخی از راههای بالقوه تهیه کنید. شما می توانید مشکل را حل کنید.
استراتژی های مختلف را آزمایش کرده و روی ایجاد یک راه منطقی برای حل مشکلات رایج تمرکز کنید. با تمرین مهارت های حل مسئله به طور منظم، برای مقابله با چالش های جدی آماده خواهید شد.
8. اهداف را تعیین کنید
شرایط بحرانی دلهره آور است. حتی ممکن است این شرایط غیرقابل حل به نظر برسند. افراد تاب آور می توانند این موقعیت ها را به شیوه ای واقع بینانه ببینند و سپس اهداف معقولی برای مقابله با مشکل تعیین کنند.
وقتی متوجه شدید که تحت تأثیر یک موقعیت قرار گرفته اید، یک قدم به عقب بردارید و به سادگی آنچه را که پیش روی شماست ارزیابی کنید. راه حل های ممکن را طوفان فکری کنید و سپس آنها را به مراحل قابل مدیریت تقسیم کنید.
9. اقدام کنید
انتظار صرف برای برطرف شدن یک مشکل به خودی خود، بحران را طولانی تر می کند. بجای این، فوراً کار برای حل مشکل را شروع کنید. در حالی که ممکن است هیچ راه حل سریع یا ساده ای وجود نداشته باشد، می توانید گام هایی را در جهت بهبود وضعیت و استرس کمتر بردارید.
به جای اینکه از مقدار کاری که هنوز باید انجام شود دلسرد شوید، روی پیشرفتی که تا کنون انجام داده اید و برنامه ریزی گام های بعدی خود تمرکز کنید.
همچنین، کار کردن فعال بر روی راه حل ها به شما کمک می کند تا کنترل بیشتری داشته باشید. به جای اینکه فقط منتظر اتفاقات باشید، فعال بودن به شما این امکان را می دهد که به تحقق اهداف خود کمک کنید.
10. به کار بر روی مهارت های خود ادامه دهید
ایجاد انعطاف پذیری ممکن است به زمان نیاز داشته باشد، بنابراین اگر هنوز برای کنار آمدن با رویدادهای مشکل ساز تلاش می کنید، ناامید نشوید. همه می توانند تاب آور بودن را بیاموزند و این شامل هیچ مجموعه خاصی از رفتارها یا اعمال نیست. تاب آوری می تواند به طور چشمگیری از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.
روی تمرین این مهارتها و همچنین ویژگیهای مشترک افراد تابآور تمرکز کنید، اما به یاد داشته باشید که بر روی تقویت نقاط قوت موجود در خودتان نیز کار کنید.