دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

چگونه از دروغ گفتن دست برداریم

حقیقت این است که همه گهگاه دروغ می گویند. دروغ‌های کوچک برای جلوگیری از خدشه دار شدن احساسات دیگران، نادیده‌گرفتن برای جلوگیری از افشای بیش از حد، و بله، حتی تلاش‌های آشکار برای گمراه کردن دیگران همگی نمونه‌هایی از این هستند که چگونه دروغ می‌تواند راه خود را در ارتباطات روزمره باز کند.

اما دروغ می تواند تاثیر جدی داشته باشد. این رفتار بد می تواند روابط را از بین ببرد، اعتماد را تضعیف کرده، و زندگی شخصی شما را خراب کند.

فهرست عناوین
چگونه از دروغ گفتن دست برداریم

خبر خوب این است که می توانید از دروغ گفتن دست بردارید. این ممکن است آسان نباشد و زمان ببرد، اما میل به توقف دروغ می تواند به شما کمک کند تا بر وسوسه ادامه دادن به این رفتار غلبه کنید.

 

دروغ، چه بزرگ و چه کوچک می تواند به شما و دیگران آسیب بزند.

 

نشانه های مشکل دروغگویی

پس چگونه می توانید بفهمید که دروغ باعث از بین رفتن اعتماد و ارتباطات در روابط شما شده است؟ چگونه تشخیص می توانید تشخیص بدهید که دروغ شروع به آسیب رساندن به زندگی روزمره شما کرده است؟ برخی از علائمی که نشان می دهد ممکن است مشکل دروغ گفتن گریبان گیر شما شده باشد عبارتند از:

 

  • شما بدون دلیل موجه دروغ می گویید.
  • شما راه هایی برای توجیه دروغ های خود پیدا می کنید، مانند اینکه فکر می کنید برای محافظت از مردم در برابر حقیقت ضروری هستند.
  • شما شروع به ساختن داستان هایی درباره افراد و رویدادها کرده اید تا حقیقت را پنهان کنید.
  • دیگران در مورد دروغ های شما نظر داده اند.
  • افراد نزدیک شما دیگر به چیزهایی که می گویید اعتماد ندارند.
  • شما احساس می کنید هیچ کس "شما واقعی" را نمی شناسد.
  • دروغ های شما منجر به عواقب جدی مانند از دست دادن روابط، کار یا فرصت های دیگر شده است.

 

 

چگونه دروغگویی را متوقف کنیم

اگر متوجه شدید که بیشتر از آنچه می خواهید دروغ می گویید، وقت آن است که بررسی کنید که چرا این اتفاق می افتد و چگونه می توانید برای همیشه دروغ گفتن را کنار بگذارید. در اینجا مواردی وجود دارد که باید در نظر بگیرید:

 

از توجیه عدم صداقت دست بردارید

دروغ گفتن یک رفتار غیر معمول نیست و همه گهگاه دروغ می گویند. اما مهم است که بدانیم، طبق بسیاری از تحقیقات در مورد فریب، مردم معمولاً در ارتباطات روزمره خود صادق هستند.

سنجش اینکه افراد دقیقا چقدر دروغ می گویند دشوار است، زیرا تخمین این تعداد به صداقت افراد بستگی دارد. برخی از بهترین تخمین ها نشان می دهد که مردم به طور متوسط یک یا دو بار در روز دروغ می گویند. تحقیقات همچنین نشان می دهد که نسبت کمی از مردم وجود دارد که بسیار بیشتر از حد متوسط دروغ می گویند.

مطالعات فریبکاری نشان داده است که درصد کمی از دروغگوهای بسیار پرکار در واقع اکثریت قریب به اتفاق دروغ ها را می گویند.

در یک نمونه، فقط 5 درصد از مردم 50 درصد از دروغ های گزارش شده را گفتند. مطالعات همچنین نشان داده است که حرف های نادرستی که این دروغ‌گویان عملی بیان می‌کنند، در صورت کشف، پیامدهای مهم‌تری خواهند داشت.

بنابراین اگر هر روز بیشتر از یک فرد معمولی دروغ می گویید، این احتمال وجود دارد که این عدم صداقت بر بخش های مختلف زندگی شما تأثیر بگذارد. تصدیق این رفتار مشکل ساز اغلب اولین گام برای ایجاد یک تغییر پایدار است.

 

واقعا چرا دروغ می گویید؟ فقط چند ثانیه به این فکر کنید.

 

بفهمید چرا دروغ می گویید

اگر سعی می‌کنید در ارتباطات روزمره خود صادق‌تر باشید، در وهله اول درک انواع دروغ‌هایی که می‌گویید و دلیل گفتن آنها می‌تواند مفید باشد.

محققان فریبکاری بر این باورند که مردم در مورد پنج موضوع کلیدی دروغ می گویند: 

 

  • نظرات و احساساتشان
  • اقدامات، برنامه ها و مکانشان
  • دستاوردها، دانش و شکست هایشان
  • توضیحات در مورد رفتارهایشان
  • حقایق و دارایی های شخصیشان

 

گاهی اوقات این دروغ ها تلاش هایی عمدی برای دستکاری دیگران در راستای دستیابی به منافع شخصی است. در موارد دیگر، آنها ممکن است راهی برای جلوگیری از صدمه زدن به کسی با حقیقت یا پنهان کردن چیزی باشند که ترجیح می دهید آن را خصوصی نگه دارید.

در واقع، محققان بین دو نوع مختلف دروغ تمایز قائل می شوند. دروغ های اجتماعی، دروغ های کوچکی هستند که مردم برای محافظت از احساسات یا اجتناب از درگیری می گویند. از سوی دیگر، دروغ های ضد اجتماعی عمداً دیگران را برای منافع شخصی گمراه کرده یا فریب می دهد.

یک مطالعه در سال 2014 نشان داد که در حالی که دروغ های اجتماعی می تواند به ارتقای هماهنگی اجتماعی کمک کند، دروغ های ضد اجتماعی منجر به پراکندگی بیشتر حلقه های اجتماعی می شود.

در نظر بگیرید که چگونه دروغ بر زندگی شما تأثیر می گذارد. درباره اینکه دروغ چه تأثیری بر شما و دیگران می گذارد، با خودتان صادق باشید.

اگر برای منافع شخصی دروغ می گویید یا دیگران را دستکاری می کنید، احتمالاً کیفیت روابط نزدیک خود را کاهش خواهید داد. گاهی اوقات وقتی بهتر می‌فهمید که دروغ می‌تواند چه ضرری داشته باشد، در آینده کمتر به این رفتار اعتماد خواهید کرد.

 

همچنین بخوانید: 16 رفتاری که یک دروغگوی بیمارگونه را آشکار می کند

 

عواقب را در نظر بگیرید

محققان دروغ به این نتیجه رسیده‌اند که در حالی که ما به طور کلی دروغگویی را اشتباه می دانیم، رایج ترین انواع دروغ هایی که مردم می گویند، دروغ هایی هستند که برای محافظت از عزت نفس، جلوگیری از آسیب عاطفی دیگران، یا واداشتن دیگران به آن ها طراحی شده اند. این ها لزوماً بی ضرر هستند، اما تمایل دارند که قابل درک تر از مواردی باشند که برای استثمار مستقیم یا دستکاری دیگران در نظر گرفته شده است.

واضح است که مواقعی وجود دارد که دروغ می تواند هدفی را دنبال کند. به عنوان مثال، ممکن است نظر منفی خود در مورد کتابی که دوستتان به آن علاقه دارد را پنهان کنید زیرا نمی خواهید از لذت او بکاهید. یا ممکن است به دوستتان نگویید که در رویدادی اجتماعی شرکت کرده اید که او به آن دعوت نشده است. در حالی که هدف این دروغ‌ها از قلم انداختن و یا جلوگیری از آسیب عاطفی دیگران است، این بدان معنا نیست که حتی خوش‌نیت‌ترین دروغ‌ها نیز عواقبی در پی نخواهد داشت.

شرایط خاصی وجود دارد که در آن پنهان کردن حقیقت یا حتی دروغ گویی آشکار قابل درک است. در موارد دیگر، این سؤال پیش می‌آید که آیا طرف مقابل واقعاً از دروغ گفتن سود می‌برد یا خیر.

بازخورد صادقانه می تواند به افراد کمک کند در آینده بهتر عمل کنند و به اشتراک گذاشتن حقیقت می تواند به ایجاد پیوندهای قوی تر و بازتر بین افراد کمک کند.

حتی زمانی که دروغی نوع دوستانه می گویید تا از آسیب عاطفی دیگران جلوگیری کنید، مهم است این را به یاد داشته باشید که در مورد آنچه طرف مقابل می خواهد بشنود، فرضیاتی اشتباه ایجاد می کنید. آیا آن شخص به دنبال تأیید مثبت در مورد انتخابی است که قبلاً انجام داده است یا واقعاً می خواهد ارزیابی صادقانه شما را بشنود؟

 

 

روابط خود را در درجه اول قرار دهید

دروغ گفتن می تواند چندین اثر منفی از جمله آسیب های پایدار به روابط شما را در پی داشته باشد. حتی اگر احساس می کنید که دروغ گفتن های گاه به گاه نمی تواند صدمه‌ای به شما و دیگران بزند، باز هم دلایل قانع کننده زیادی برای مهار عادت دروغگویی وجود دارد.

وقتی مردم احساس می کنند که نمی توانند به راستگویی شما تکیه کنند، این اعتماد دوستان، خانواده، شریک زندگی و دیگر افراد حاضر در زندگی تان به شما را مختل می کند. و هنگامی که مردم احساس کنند نمی توانند به شما اعتماد کنند، به دست آوردن مجدد این اعتماد می تواند دشوار باشد.

 

به یاد داشته باشید که دروغ باعث ایجاد استرس می شود

دروغ گفتن ممکن است مشکل را به سرعت حل کند، اما حفظ یک دروغ می تواند استرس زا بوده و منجر به مشکلات طولانی مدت شود. حتی دروغ های کوچک می توانند مانند یک گلوله برف بزرگتر شده و بیشتر از آنچه که فکر می کردید رشد کنند. وقتی نتایج موقتاً مثبت هستند، هزینه حفظ این عادت به آسانی فراموش می شود.

برخی از کارشناسان حتی بر این عقیده هستند که گفتن دروغ می تواند آسیب جدی به سلامت و رفاه شما وارد کند. در تحقیقات اولیه انجام شده توسط محققان نوتردام، افرادی که دروغگویی خود را کاهش دادند، بهبودهای بعدی را در سلامت خود تجربه کردند.

در حالی که تحقیقات بیشتری برای درک این ارتباط مورد نیاز است، کاهش استرس یکی از عواملی است که می تواند در توضیح این مزایا نقش داشته باشد.

 

معتبر بودن را تمرین کنید

گاهی اوقات مردم دروغ می گویند زیرا فکر می کنند آشکار کردن احساسات واقعی خود در مورد چیزی منجر به طرد شدن می شود. مشکل اینجاست که با پنهان کردن آنچه واقعاً فکر می‌کنید یا احساس می‌کنید، به مردم این فرصت را نمی‌دهید که «شما واقعی» را بشناسند.

اتفاقی که می افتد این است که شما نیاز به حفظ ظاهر برای حفظ آن روابط را احساس می کنید. با صادق بودن، می‌توانید بدون اینکه نیازی به پنهان کردن داشته باشید، همان چیزی باشید که واقعاً هستید.

از آنجایی که خودافشایی بخش مهمی از روابط نزدیک است، صادق نبودن ایجاد ارتباط معنادار با افراد دیگر را دشوارتر می کند.

شما تنها زمانی می توانید واقعاً صادق باشید که از نظر احساسات و تجربیات خود کاملاً آسیب پذیر باشید. وقتی در مورد گذشته یا حال دروغ می گویید، این باز بودن با دیگران را سخت می کند.

 

احساس دیگران را در نظر بگیرید

مردم اغلب خود را در تشخیص دروغ خوب و ماهر توصیف می کنند. اما تحقیقات نشان می‌دهد که مردم واقعاً به طرز شگفت‌آوری در تشخیص دروغ و فریب ضعیف هستند. در یک مطالعه، شرکت‌کنندگان فقط در 54 درصد مواقع قادر به تشخیص دروغ‌ها بودند.

اما این بدان معنا نیست که دیگران دروغ شما را کشف نخواهند کرد یا فریب شما به آنها آسیبی نخواهد رساند. زمانی که مردم متوجه شوند که فریب خورده اند، به احتمال زیاد احساس آسیب دیدن، دستکاری شدن، استثمار و خیانت خواهند کرد.

 

دروغ ها بالاخره کشف شده و اعتمادها از بین خواهد رفت.

 

جایگزینی برای دروغگویی پیدا کنید

یکی از راه‌های مهم برای متوقف کردن دروغ گفتن می‌تواند این باشد که موقعیت‌هایی که شما را برای دروغ گفتن وسوسه می کنند را شناسایی کرده و به راه‌های جایگزین فکر کنید. بنابراین چه جایگزین هایی وجود دارد که می توانید به جای دروغ گفتن از آنها استفاده کنید؟

 

  • از کم شروع کنید. به موقعیتی فکر کنید که در آن بیشترین احتمال دروغ گفتن را دارید، سپس روی تغییر آن رفتار تمرکز کنید. به عنوان مثال، اگر زمانی که شریک زندگی تان نظر شما را در مورد چیزی می پرسد، به احتمال زیاد دروغ می گویید، در نظر بگیرید که در آن موقعیت چه کاری می توانید انجام دهید تا صادق تر باشید.
  • مهربان و با درایت باشید. در نظر بگیرید که چگونه می توانید احساسات یا نظرات خود را به گونه ای بیان کنید که باعث ایجاد احساس بد در طرف مقابل نشود. بازخورد صادقانه نباید تند، وحشیانه یا آزاردهنده باشد. در عوض، می توانید سعی کنید نظرات ملایم اما صادقانه در مورد آنچه واقعاً احساس می کنید را به گونه ای که روابط اجتماعی را حفظ کند به اشتراک بگذارید.
  • آن را بنویسید. اگر بیان و به اشتراک گذاشتن حقیقت با صدای بلند بسیار دشوار است، آن را یادداشت کرده و در یک نامه، ایمیل یا پیام متنی به اشتراک بگذارید.
  • همه چیز را به اشتراک نگذارید. شما می توانید حقیقت را بدون به اشتراک گذاشتن همه چیز بگویید. برای مثال، اگر مردم در مورد جنبه‌ای از زندگی شما کنجکاو هستند که شما نمی‌خواهید آن را به اشتراک بگذارید، در مورد احساسات خود صادق باشید. چیزی شبیه این بگویید: "من با به اشتراک گذاشتن آن راحت نیستم." این به شما امکان می دهد بدون متوسل شدن به دروغ در مورد احساسات خود صادق باشید.
  • موضوع را عوض کنید. اگر واقعاً نمی‌خواهید چیزی را به اشتراک بگذارید یا می‌خواهید چیزی را خصوصی نگه دارید، به جای دروغ گفتن، موضوع گفتگو را به چیز دیگری تغییر دهید.

 

تغییر یک عادت زمان بر است، بنابراین برنامه ریزی برای شروع غلبه بر این رفتار می تواند مفید باشد. برخی از مراحلی که برای صادق‌تر بودن از همین لحظه به دنبال کردن آنها نیاز دارید را ترسیم کنید.

 

با یک فرد حرفه ای صحبت کنید

اگر در تلاش برای دست کشیدن از دروغ گفتن هستید یا اگر رفتار شما تکانشی یا خارج از کنترل است، با یک متخصص سلامت روان صحبت کنید. همچنین اگر دروغ روی روابط، کار، تحصیلات یا سایر جنبه های زندگی روزمره شما تأثیر منفی گذاشته است، باید با یک تراپیست صحبت کنید.

یک درمانگر می تواند به شما کمک کند تا بفهمید که آیا ممکن است رفتار شما با یک وضعیت سلامت روان مرتبط باشد یا خیر. او می تواند دلایل زیربنایی پشت بی صداقتی شما را بررسی کرده و به شما کمک کند راه های جدیدی برای مقابله با دروغگویی پیدا کنید. در مواردی که دروغگویی بر روابط نزدیک شما تأثیر گذاشته است، ممکن است لازم باشد که مشاوره زوجین، خانواده درمانی یا گروه درمانی را برای یافتن راه هایی برای اصلاح این ارتباطات در نظر بگیرید.

 

 

سخنی از دنیای موسیقی درمانی در مورد توقف دروغ گفتن

به یاد داشته باشید که تغییر آسان نیست. توجه داشته باشید که متوقف کردن دروغگویی چندان آسان نیست و امکان تکرار الگو وجود دارد.

اگر اشتباه می کنید سعی کنید خیلی به خودتان سخت نگیرید. وقتی اشتباه می کنید، ابتدا با صادق بودن دروغ را اصلاح کنید و سپس با این نیت که در آینده بهتر عمل خواهید کرد، به جلو بروید. فواید صداقت، از جمله روابط بهتر و احساس اصالت بیشتر را به خود یادآوری کنید.

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید