دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

8 نشانه اینکه به بلوغ عاطفی رسیده اید

بلوغ عاطفی توانایی فرد برای مدیریت احساسات و عوامل استرس زای زندگی به شیوه ای سالم است. بلوغ عاطفی نقش مهمی در روابط بازی می کند، زیرا به ما کمک می کند تا تعارضات را حل کنیم و وارد روابط رضایت بخش و ایمن شویم. روانشناسی بلوغ عاطفی را «سطح بالا و مناسب کنترل و بیان عاطفی» تعریف می کند.

روانشناسی بالینی اینگونه توضیح می دهد که:

فهرست عناوین
8 نشانه اینکه به بلوغ عاطفی رسیده اید

افراد بالغ از نظر عاطفی خودآگاه هستند، با احساسات خود هماهنگ بوده و می دانند چگونه آنها را مدیریت کنند. افرادی که به بلوغ عاطفی رسیده اند به طور مداوم بر روی مهارت های احساسی و شناختی مختلف کار می کنند تا به آنها کمک کند تا با موقعیت های استرس زا یا نامطلوب کنار بیایند و به راه حل های موفقیت آمیزی برای چالش های زندگی دست پیدا کنند.

ما در اینجا، نگاهی دقیق‌تر به بلوغ عاطفی خواهیم داشت، از جمله اینکه نشانه‌های اصلی آن چیست، چه زمانی ایجاد می‌شود، چه عواملی بر بلوغ عاطفی تأثیر می‌گذارند و چگونه آن را توسعه دهیم.

 

 

8 نشانه بلوغ عاطفی

طبق گفته کارشناسان، ابتدا به 8 نشانه اصلی بلوغ عاطفی نگاه می کنیم.

 

شما همدل هستید

بالغ بودن از نظر عاطفی به این معنی است که شما می توانید در مواقعی تمرکز نیازها و دیدگاه های خود را از بین ببرید و بر واقعیت های عاطفی دیگران تمرکز کنید.

کسی که هوش هیجانی بالایی دارد، می تواند همدلی داشته باشد و به دیگران همدردی نشان دهد. از اینکه با دیگران با احترام رفتار می کنند حصول اطمینان کرده و در مقابل، آن را از دیگران می خواهند.

افرادی که به بلوغ عاطفی رسیده‌اند می‌توانند احساسات خود را تشخیص دهند.

 

شما می توانید احساسات خود را بشناسید و به اشتراک بگذارید

افرادی که به بلوغ عاطفی رسیده‌اند، می‌توانند احساسات خود را تشخیص دهند و همچنین درک درستی از آنچه که آنها را برای انجام کار یا داشتن حالتی برمی‌انگیزد داشته باشند.

احساس یک فرد می تواند به او کمک کند تا بفهمد چرا به جای اینکه احساسات خود را به طور نامناسب از بین ببرد یا آنها را سرکوب کند، واکنش نشان می دهد.

 

شما انعطاف پذیر و ذهن باز هستید

یکی دیگر از ویژگی های مهم افرادی که به بلوغ عاطفی رسیده اند این است که آنها در تفکر خود سفت و سخت نیستند. زندگی ذاتاً چالش برانگیز است و یک فرد بالغ از نظر عاطفی با ذهنی باز و خلاق به چالش های زندگی پاسخ می دهد.

کسی که از بلوغ عاطفی قوی برخوردار است، دارای سازگاری با تغییر، انعطاف‌پذیر و دارای ذهن باز است. چنین فردی می تواند ایده هایی را در نظر بگیرد که با ایده های خود متفاوت است، و این توانایی او برای سازش با دیگران را افزایش می دهد.

اگر به بلوغ عاطفی رسیده باشید قادر به ایجاد روابط ایمن و سالم هستید.

 

شما قادر به ایجاد روابط ایمن و سالم هستید

یکی از نشانه های مهم بلوغ عاطفی، توانایی حفظ روابط سالم و ایمن با دیگران است. این اغلب در افرادی که سبک دلبستگی ایمن را ایجاد کرده اند، راحت تر به دست می آید.

دلبستگی ایمن به احساس عمیق اعتماد، ایمنی و ارتباطی اشاره دارد که افراد در سال های اولیه زندگی خود از طریق مراقبت مداوم و پاسخگو ایجاد می کنند. وقتی به بلوغ عاطفی فکر می‌کنیم، ارتباط قوی آن را با دلبستگی ایمن می‌بینیم که پایه‌ای را برای روابط بین‌فردی سالم و متعادل می‌سازد.

البته، سبک دلبستگی ایمن تا حدودی به نوع مراقبتی که والدینتان در کودکی از شما می کردند بستگی دارد. با این حال، خوشبختانه، تحقیقات نشان داده است که ایجاد یک سبک دلبستگی ایمن‌تر در آینده ممکن است - در واقع، داشتن تمایل به ایجاد یک سبک دلبستگی ایمن‌تر می‌تواند به شما کمک کند تا در این مسیر حرکت کنید.

 

همچنین بخوانید: 10 نشانه زنی که آسیب عاطفی دیده است

 

شما مسئولیت اعمال خود را بر عهده می گیرید

افرادی که به بلوغ عاطفی رسیده اند در نظر می گیرند که چگونه اعمال آنها بر دیگران تأثیر می گذارد و اگر اقدامات آنها منجر به هر نوع آسیبی شود مسئولیت آنها را بر عهده می گیرند. 

کسانی که بلوغ عاطفی بالایی دارند، می‌توانند به راحتی عذرخواهی کنند، مسئولیت اعمال خود را بپذیرند و با درک و پذیرش عواقب کارهای خود، پاسخگو باشند. علاوه بر این، آنها رفتار مضر خود را تغییر می دهند زیرا اشتباهات را فرصتی برای رشد و یادگیری می دانند.

 

شما مرزهای سالمی را تعیین می کنید

توانایی تعیین و حفظ مرزهای سالم سنگ بنای بلوغ عاطفی است. این بدان معناست که شما قادر هستید مرزهای عاطفی خود را برای خود و دیگران مشخص و اعلام کنید و زمانی که با تعارض مواجه می شوید می توانید آن مرزها را محکم نگه دارید.

این بدان معنا نیست که تعیین مرزهای سالم به راحتی برای شما حاصل می‌شود، اما می‌توانید اهمیت آنها را تشخیص دهید. این اطمینان را داشته باشید که می توانید به تعیین مرزها به عنوان نوعی مراقبت از خود، عشق به خود و احترام به خود فکر کنید. نه تنها این مرزها برای خود شما هستند، بلکه برای دیگران نیز هستند و آنها خواهند دانست که شما خطوط خاصی دارید که به دیگران اجازه عبور از آنها را نمی دهید.

 

 

شما قادر به حل تعارض هستید

از این واقعیت که درگیری ها و ناسازگاری ها در زندگی به وجود می آیند گریزی نیست، اما موضوع مهم این است که چگونه آنها را مدیریت کنید. افرادی که بلوغ عاطفی دارند به جای طولانی کردن وجود خود، یا از بین بردن هرج و مرج و آشفتگی خود، به دنبال حل تعارض و درگیری خواهند بود.

یادگیری نحوه مدیریت تعارض به معنای توسعه برخی مهارت های عاطفی و رفتاری خاص است. کسانی که از نظر عاطفی بالغ هستند، می‌توانند تعارض‌ها را به‌طور مؤثر حل کنند، زیرا شنوندگان فعال بسیار خوبی هستند و در یافتن راه‌حل‌ها مهارت دارند. هنگامی که آنها با پرخاشگری یا دستکاری مواجه می شوند، می توانند با احترام به آن رسیدگی کنند و بدانند چه زمانی باید خود را رها کنند.

همچنین بخوانید: اثرات تعارض و استرس بر رابطه چگونه است؟

 

شما می توانید استرس را به روش های سالم مدیریت کنید

یکی دیگر از مواردی که در زندگی به شما داده می شود این است که قرار است با استرس مواجه شوید. فردی که به بلوغ عاطفی رسیده است سعی نمی کند استرس را از خود دور کند یا از احساس آن اجتناب کند. در عین حال، هر زمان که به ناچار با آن مواجه شوند، در ناامیدی فرو نخواهند رفت. در عوض، او یاد خواهد گرفت که چگونه استرس را مدیریت کند.

مدیریت استرس بخش بزرگی از بلوغ عاطفی است، زیرا به فرد اجازه می‌دهد تا احساسات خود را تنظیم کرده و موقعیت‌های دشوار را طی کند. تمرین مراقبت از خود برای همه ما حیاتی است و کسانی که از نظر عاطفی بالغ هستند به این امر اهمیت می دهند و آن را تمرین می کنند.

بلوغ عاطفی چیزی نیست که ما با آن به دنیا بیاییم و در دوران کودکی و نوجوانی ما رشد می کند.

 

اکثر مردم در چه سنی به بلوغ عاطفی می رسند؟

بلوغ عاطفی چیزی نیست که ما با آن به دنیا بیاییم. این فاکتور در دوران کودکی و نوجوانی ما رشد می کند. به گفته روانشناسان، بلوغ عاطفی از همان دوران نوزادی و زمانی که نوزادان شروع به بیان احساسات خود از طریق لبخند زدن، اخم کردن و گریه می کنند شروع می شود. این فاکتور در دوران کودکی بیشتر توسعه می‌یابد، زیرا در این دوران یاد می‌گیریم که کدام رفتارها قابل قبول هستند و کدام رفتارها قابل قبول نیستند، و این زمانی است که شروع به یادگیری روش‌های ساده تنظیم هیجانی می‌کنیم.

بلوغ عاطفی در دوران نوجوانی جهش بیشتری پیدا می‌کند، اما بیشتر نوجوانان هنوز در حال مبارزه با بلوغ عاطفی هستند. تحقیقات نشان می‌دهد که مغز تا سن ۲۵ سالگی به سطحی از رشد پایدار و بلوغ می‌رسد - به ویژه در ناحیه قشر جلوی مغز -. اما این لزوماً به این معنا نیست که فرد در سن ۲۵ سالگی از نظر عاطفی بالغ می‌شود، زیرا سایر عواملی مانند ژنتیک، محیط، و تجربیات دوران کودکی، توانایی ما را برای بلوغ عاطفی شکل می دهند.

 

نابالغ بودن از نظر عاطفی به چه معناست؟

نابالغ بودن از نظر عاطفی به این معنی است که شما نمی توانید احساسات خود را به روشی سالم مدیریت کنید. ممکن است در ایجاد روابط امن و سالم با دیگران مشکل داشته باشید. ممکن است در تشخیص و به اشتراک گذاری احساسات خود مشکل داشته باشید و بعید است که بتوانید درگیری ها و چالش های زندگی را به خوبی مدیریت کنید. ممکن است نتوانید خود را از سرزنش دیگران یا رفتارهای نامناسب یا مضر منع کنید. افرادی که از نظر عاطفی نابالغ هستند، ممکن است در مورد عوامل استرس زای زندگی عادی «بیش از حد واکنش نشان دهند» و ممکن است به عنوان فردی ناسازگار دیده شوند.

 

چگونه می توانیم بلوغ عاطفی را پرورش دهیم؟

اگرچه بلوغ عاطفی چیزی است که معمولاً به طور طبیعی در دوران نوجوانی و اوایل بزرگسالی ایجاد می‌شود، اما این چیزی نیست که به راحتی برای همه ما اتفاق بیفتد. رشد بلوغ عاطفی به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

 

  • ژنتیک
  • محیط
  • دوره بارداری و پس از زایمان
  • تغذیه
  • الگوهای خواب
  • داروها
  • دوران کودکی سالم و خوب
  • استرس روانی
  • سوء مصرف مواد
  • تجربیات نامطلوب دوران کودکی

 

 

به گفته روانشناسان، افرادی که دارای مغزهای عصبی واگرا هستند، مانند افراد مبتلا به اختلال کم توجهی-بیش فعالی (ADHD) و اختلال طیف اوتیسم (ASD)، ممکن است زمان چالش برانگیزتری برای ایجاد بلوغ عاطفی داشته باشند. 

این می‌تواند بر نحوه مدیریت برخی از تحریکات، از جمله احساسات این افراد تأثیر بگذارد. در برخی موارد، این می تواند به معنای افزایش بینش، همدلی و احساس عدالت باشد، در حالی که در برخی دیگر، می تواند به معنای چالش در پردازش چیزهایی مانند طعنه، تغییرات، تحریک حسی و به راحتی و بیش از حد تحریک شدن باشد.

روانشناسان این اطمینان را می دهند که در هر نقطه ای از مسیر بلوغ عاطفی خود هستید، و با هر مانعی که ممکن است با آن روبرو شده باشید، امیدی وجود دارد. صرفاً داشتن قصد تغییر اولین قدم مهم است. به گفته آنها:

با رویارویی با چالش‌ها و غلبه بر آن، بهتر می‌توانیم عیب‌های خود را بشناسیم و برای بهبود تلاش کنیم.

برای پرورش بلوغ عاطفی موارد زیر می توانند کمک کننده باشند:

 

  • یاد بگیرید که بیشتر مراقب احساسات خود باشید. آنها را بشناسید و مدیریتشان را بیاموزید.
  • روش های مختلف برای حل تعارض و درگیری را یاد بگیرید
  • یاد بگیرید چگونه به دیگران گوش دهید و توانایی خود را برای گوش دادن دلسوزانه گسترش دهید
  • بیاموزید که چگونه با مدیریت خاسترس خود آرام تر شوید و چه مرزهایی برای داشتن یک زندگی متعادل تر مورد نیاز است
  • یاد بگیرید که چگونه روابط پیوسته ایمن تر ایجاد کنید و به روابط ناسالم پایان دهید

 

و مهمتر از همه، رسیدن به بلوغ عاطفی کاری نیست که شما به تنهایی انجام دهید. درمان روشی عالی برای کار بر روی احساسات، درک آنچه باعث تحریک آنها می شود، و یادگیری روش هایی برای رسیدگی به آنها با سهولت و لطف بیشتر است. درمان همچنین می تواند به شما کمک کند تا با بلوغ عاطفی بیشتری از عهده روابط خود برآیید.

اگر سؤال دیگری در مورد بلوغ عاطفی یا نحوه کار بر روی آن در خود یا عزیزانتان دارید، لطفاً با یک متخصص سلامت روان تماس بگیرید و با او در این مورد مشورت کنید.

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید