وقتی کسی بدون دلیل منطقی دروغ می گوید، می تواند نشان دهنده یک دروغگوی بیمارگونه باشد. ممکن است همیشه متوجه نشوید که آنها به شما دروغ می گویند، اما نشانه هایی وجود دارد که می توانید مراقب آنها باشید. دانستن این علائم می تواند به شما کمک کند تا یک دروغگوی بیمارگونه در زندگی خود را بشناسید و بتوانید شرایط را مدیریت کنید.
در حالی که اکثر مردم دروغ های سفید می گویند یا حقیقت را دستکاری می کنند، این معمولاً برایشان عادت نمی شود. اما از سوی دیگر، یک دروغگوی بیمارگونه اغلب دروغ می گوید و ممکن است این برایش یک رفتار اجباری باشد. حتی زمانی که این دروغگویی مشکلاتی ایجاد می کند، باز هم این افراد نمی توانند از دروغ گفتن دست بردارند.
این افراد در مورد هر چیزی دروغ می گویند، و این رفتارشان همیشه باعث ایجاد مشکل نمی شود. آنها همچنین این کار را برای جلوگیری از مشکلات یا بهتر جلوه دادن خود انجام می دهند. با این حال، گاهی اوقات این کار مضر است، بنابراین بهتر است بدانید که به دنبال چه چیزی باشید. اکر به دنبال این هستید، در ادامه این مطلب مفید با دنیای موسیقی درمانی همراه باشید.
شانزده نشانه یک دروغگوی بیمارگونه
برخی از رفتارهایی که ممکن است در یک دروغگوی بیمارگونه متوجه آن ها شوید شامل موارد زیر است:
1. رفتار آنها با کلمات شان مطابقت ندارد
دروغگوهای بیمارگونه اغلب در رفتار و چیزهایی که می گویند تناقض دارند. آنها چیزهایی می گویند که با سبک زندگی شان همخوانی ندارد، یا شما آنها را در حال انجام کاری که در مورد آن بد می گویند غافلگیر خواهید کرد.
2. عذاب وجدان ندارند
وقتی دروغ های آن ها باعث ایجاد مشکل یا آسیب رساندن به کسی می شود، هیچ پشیمانی نشان نمی دهند. دروغگوهای بیمارگونه احساس بدی ندارند و علیرغم پیامدها به دروغ گفتن ادامه خواهند داد.
3. رفتار تدافعی در هنگام مواجهه
اگر کسی دروغ این افراد را فاش کرده یا اصلاح کند، ممکن است بیش از حد تدافعی شوند. حتی گاهی اوقات ادعا میکنند که شما دروغ میگویید (حتی وقتی مدرکی دارید) یا شخص دیگری را سرزنش میکنند.
4. از داستان های دیگران اعتبار می گیرند
وقتی دروغگوی بیمارگونه داستان هیجان انگیزی را از شخص دیگری می شنود، آن را به عنوان داستان خود به دیگران منتقل می کند. آنها میخواهند مهم به نظر برسند، زیرا چیزی را میدانند که دیگران نمیدانند، بنابراین خودشان آن را میگویند و اعتبار میگیرند. گاهی اوقات آنها این کار را انجام می دهند تا به نظر برسد که شخصاً چیزی را پشت سر گذاشته اند که دیگران آن را ندیده اند.
5. نگران گرفتار شدن بخاطر دروغ هایشان نیستند
اگر کسی در مورد گرفتار شدن بخاطر کاری ناراحت یا نگران نیست، نشانه خوبی است که اغلب این کار را انجام می دهد. مطالعات نشان میدهند که وقتی کسی این کار را مکرر انجام میدهد، انجام آن برایش راحتتر میشود. یک دروغگوی بیمارگونه هرچه بیشتر دروغ بگوید، این کار برایش آسان و روان تر می شود.
6. اضافه کردن جزئیات گسترده
وقتی کسی جزئیات گسترده ای را به داستان خود اضافه می کند، اغلب می توانید یک دروغ را تشخیص دهید. آنها دروغ خود را زینت می دهند تا باورپذیرتر به نظر برسد.
7. آنها دوست دارند در مورد خودشان صحبت کنند
یک دروغگوی بیمارگونه عمدتاً در مورد خودش صحبت میکند، مگر اینکه بخواهد کسی را تخریب یا سرزنش کند. آنها دروغ می گویند تا خود را خوب جلوه دهند، بنابراین صحبت در مورد خودشان موضوع مورد علاقه آنهاست.
متوجه خواهید شد که آنها دائماً در مورد داستان های عجیب و غریبی صحبت می کنند که آنها را بامزه، هوشمند یا قهرمان به نظر می رساند. این افراد می خواهند که همه آنها را به شیوه ای خاص ببینند و هر یک از داستان هایشان به آنها کمک می کند تا خاص بودن خود را به تصویر بکشند.
8. بدون دلیل دروغ می گویند
اگر کسی بدون دلیل دروغ بگوید، احتمالاً یک دروغگوی بیمارگونه است. وقتی این افراد نمی توانند حقیقت را در مورد چیزهایی که مهم نیستند بگویند، باور کردن هر چیزی که آنها می گویند سخت است.
9. نقش قربانی را بازی می کنند
دروغگوهای بیمارگونه عاشق جلب همدردی هستند، بنابراین اغلب خود را به عنوان قربانی جلوه می دهند. آنها خود را به گونه ای نشان می دهند که همیشه مورد سوء استفاده قرار می گیرند تا مردم نسبت به آنها احساس دلسوزی داشته باشند. هر چالشی که از سر می گذرانند تبدیل به یک معامله بزرگ می شود و آنها نقش بازنده آن را بازی می کنند.
10. داستان آنها تغییر می کند
وقتی شخصی داستان خود را مدام تغییر می دهد، واضح است که حقیقت را نمی گوید. آنها نمی توانند هر دروغی را که گفته اند به خاطر بیاورند، بنابراین در نهایت لغزش می کنند و ناسازگاری نشان می دهند. به قول معروف: دروغگو کم حافظه می شود.
11. یک دروغگوی بیمارگونه اغلب داستان های بسیار بعید می گوید
یک فرد دروغگو داستان های دراماتیکی را تعریف می کند که احتمال وقوع آنها در زندگی واقعی بسیار کم است. وقتی تعداد زیادی از این داستان ها را از یک شخص شنیده اید، نشانه خوبی است که او به طور بیمارگونه دروغ می گوید.
12. به همان اندازه دروغ گفتن عاشق غیبت کردن هم هستند
دروغگوهای بیمارگونه عاشق گفتن داستانهای هیجانانگیز و آراستن آنها هستند. متوجه خواهید شد که آنها در مورد همه افراد، حتی کسانی که به آنها نزدیک هستند، شایعه سازی می کنند.
گاهی اوقات می فهمید که کسی چیزی در مورد شما می داند که آن را به او نگفته اید. شخصی که این اطلاعات را با او به اشتراک کذاشته است را زیر نظر داشته باشید، زیرا ممکن است این یک الگو و نشانه باشد.
همچنین بخوانید: 5 رفتاری که یک مرد خیانتکار را آشکار می کند
13. پاسخ دادن مبهم به سؤالات
اگر مستقیماً از آن ها سؤال بپرسید، ممکن است هنگام پاسخگویی مبهم باشند. آنها نمی خواهند مستقیماً پاسخ دهند زیرا نگران آنچه شما می دانید هستند. همچنین یک دروغگو زمانی مبهم خواهد بود که این موقعیت یا تجربه ای که در حال صحبت در مورد آن است، اتفاق نیفتاده باشد.
14. آنها در زندگی خود با دیگران مشکل دارند
از دست دادن دوستان و داشتن روابط پرتنش با اعضای خانواده، اغلب نشان دهنده یک مسئله است. ممکن است آن ها در محل کار با افراد مشکل داشته باشند که منجر به از دست دادن شغلشان می شود. دلایل دیگری نیز می تواند برای این وجود داشته باشد، اما به هر حال می تواند نشانه دروغگویی بیمارگونه باشد.
15. یک دروغگوی بیمارگونه نمی تواند برای دیگران خوشحال باشد
ممکن است متوجه شوید که آن شخص بسیار رقابتی است و می خواهد در هر چیزی برنده شود. آنها موفقیت دیگران را جشن نمی گیرند و اغلب دستاوردهای یک نفر را کم اهمیت جلوه می دهند.
16. همه چیزشان عالی به نظر می رسد
اگر دروغگوها بخواهند، هر چیزی که درباره آن صحبت می کنند عالی به نظر می رسد. وقتی متوجه شدید که داستان آنها نشانهای از کمال است، میتوانید در مورد این که آیا آنها حقیقت را میگویند یا خیر مشکوک شوید.
چه چیزی باعث دروغگویی بیمارگونه می شود؟
دروغگویی بیمارگونه یا کذب مرضی زمانی اتفاق میافتد که فردی به طور اجباری و بدون دلیل آشکار دروغ میگوید. وقتی شخصی حداقل پنج بار در روز برای بیش از شش ماه دروغ می گوید، به این معنی است که او یک دروغگوی بیمارگونه است.
این اجبار معمولاً در دوران نوجوانی یا جوانی شروع می شود و می تواند ناشی از مشکلات سلامت روان باشد. به طور خاص، این می تواند به دلیل موارد زیر رخ دهد:
ضربه به سر یا ناهنجاری های سیستم عصبی مرکزی
مطالعات نشان میدهد که ناهنجاریهای سیستم عصبی مرکزی میتواند منجر به دروغگویی بیمارگونه شود. این ناهنجاری ها عبارتند از:
- صرع
- فعالیت الکتریکی غیر طبیعی مغز
- ضربه به سر
- عفونت
- اختلال شخصیتی خودشیفتگی
افراد خودشیفته اغلب برای بهبود وضعیت اجتماعی خود یا جلب همدردی، چیزهای نادرستی می گویند. همچنین این به آنها اجازه می دهد تا احساس کاذب خود را حفظ کنند یا از مشکلات اجتناب کنند. همچنین آنها احتمالاً دروغ می گویند تا از کسی چیزی دریافت کنند.
اختلال شخصیت مرزی
افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی نیز ممکن است به طور اجباری دروغ بگویند. این افراد معمولاً این کار را برای جلب پذیرش و اجتناب از طرد شدن انجام می دهند.
بی نظمی های مغز و نخاع
کارشناسان نشان میدهند که دروغگوهای بیمارگونه نسبت به دیگران ماده سفید بیشتری در قشر پیشانی مغز خود دارند. این می تواند کاملا درست باشد، زیرا افزایش ماده سفید با شناخت پیشرفته و توانایی بهبود یافته برای فریب دیگران مرتبط است.
ترومای دوران کودکی ممکن است منجر به دروغگویی بیمارگونه شود
مورد بی توجهی یا آزار قرار گرفتن در کودکی می تواند منجر به دروغگویی بیمارگونه شود. این اغلب نشاندهنده نیازهای برآورده نشده است، و آنها برای دریافت عشق و اطمینان یا برای کنار آمدن دروغ گفتهاند. همچنین ممکن است آن ها با این باور بزرگ شده باشند که به اندازه کافی خوب نیستند، بنابراین برخی چیزها را پنهان کرده و برخی دیگر را تزئین می کنند.
اختلال شخصیت ضداجتماعی با دروغگویی همراه است
دروغگویی بیمارگونه می تواند در فردی که مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی می باشد رخ دهد. این افراد اغلب دروغ می گویند و گاهی اوقات باعث ایجاد موقعیت های بالقوه خطرناک می شوند. آنها همچنین برای دستکاری یا استثمار دیگران دروغ می گویند.
سندرم مونچاوزن با وکالت
سندرم مونچاوزن با وکالت (Munchausen Syndrome by Proxy) وضعیتی است که در آن فرد مکررا دروغگو می گوید تا خودش را بیمار جلوه دهد. همچنین آن ها این کار را انجام می دهند تا مردم فکر کنند فردی که از او مراقبت می کنند بیمار است.
چگونه با یک دروغگوی بیمارگونه رفتار کنیم
برخورد با یک دروغگوی بیمارگونه سخت است و معمولاً رویارویی با آن ها شما را به جایی نمی رساند. آنها دروغ های خود را انکار می کنند، بنابراین شما باید راه های دیگری برای مدیریت این اوضاع پیدا کنید.
شما نمی توانید این را نادیده بگیرید، زیرا داشتن رابطه با کسی که دائماً دروغ می گوید سخت است. این اعتماد را از بین می برد و می تواند باعث آسیب، عصبانیت و سردرگمی شود. اما برخی از راه هایی که می توانید این اوضاع را مدیریت کنید عبارتند از:
گفتگو با یک دروغگوی بیمارگونه را پایان دهید 3
وقتی می دانید که کسی به شما دروغ میگوید، یکی از گزینهها این است که دیگر با او صحبت نکنید. ممکن است بخواهید با آنها در مورد دروغ هایشان بحث کنید، اما این شما را به جایی نمی رساند. حتی اگر بتوانید دروغ را ثابت کنید، آنها اغلب باز هم به داستان خود پایبند هستند.
دروغ آن ها را به خودتان نگیرید
این که کسی به شما دروغ می گوید، شما را متمایز نمی کند. آنها به همه دروغ خواهند گفت، بنابراین سعی کنید آن را به خودتان نگیرید.
با یک دروغگوی بیمارگونه مرزبندی داشته باشید
اگر می خواهید رابطه خود را با این شخص حفظ کنید، حد و مرزی را در نظر بگیرید. آنچه را که می خواهید و نمی پذیرید، روشن کنید و به آنها بگویید که اگر نتوانند به آن احترام بگذارند چه اتفاقی می افتد.
اجازه ندهید یک دروغگوی بیمارگونه شما را تحت تاثیر قرار دهد
احتمالا در مواجهه با این افراد آزرده یا ناامید خواهید شد، اما سعی کنید احساسات منفی را رها کنید. آزردگی شما به موقعیت کمکی نمی کند، بنابراین خود را در اولویت قرار دهید و با حفظ آرامش، سلامت روان خود را حفظ کنید.
به خودتان اعتماد کنید
برخورد با یک دروغگو می تواند باعث ایجاد شک در شما شود، اما باید به خودتان اعتماد کنید و با دل و جرات پیش بروید. برای تأیید واقعیت، در بررسی حقایق آنچه که آن شخص به شما می گوید تردید نکنید.
درمان را به یک دروغگوی بیمارگونه پیشنهاد دهید
بسته به رابطه شما با فرد، می توانید پیشنهاد دهید که برای دریافت کمک در درمان شرکت کند. البته اگر رابطه نزدیکی با او ندارید، این ایده ممکن است کمکی نکند. اما با این حال، اگر ارتباط شخصی با این فرد دارید، می تواند مفید واقع شود. میتوانید قبل از پیشنهاد درمان، منابعی پیدا کنید تا بدانند که میخواهید به آنها کمک کنید.
آخرین افکار در مورد رفتارهایی که یک دروغگوی بیمارگونه را آشکار می کند
هنگامی که بدانید باید به دنبال چه چیزی باشید، می توانید یک دروغگوی بیمارگونه را در زندگی خود بشناسید. این یک تجربه ناامید کننده است، اما شما می توانید آن را به صورت مثبت مدیریت کنید. اگر کسی مرتباً به شما دروغ می گوید، حد و مرزها را تعیین کرده و به خودتان اعتماد کنید. همچنین می توانید با یک تراپیست صحبت کنید تا به شما در یادگیری نحوه برخورد با آن کمک کند.
عالی. برادر من دروغگوی بیمارگونه است. و ما هنوز راه درمانی برای اون پیدا نکردیم