در حالی که همه افراد اضطراب را تجربه می کنند، اما اگر این احساس به نقطه ای برسد که با عوارض جانبی آن فلج شوید، ممکن است زمان کمک گرفتن فرا رسیده باشد.
اگر شما یا کسی که میشناسید با اضطراب شدید دست و پنجه نرم میکنید، ممکن است احساس کنید که این می تواند شما را بکشد. این به ویژه برای افرادی که حملات پانیک را تجربه می کنند صادق است.

گفتنی است، در حالی که اضطراب به خودی خود شما را نمی کشد، اما با بیماری قلبی و همچنین تعدادی از علائم دیگر که می تواند سلامت شما را تهدید کند مرتبط است.
در زیر، ما دقیقاً به چیستی اضطراب و همچنین علائم فیزیکی و تأثیرات بلندمدت آن اشاره خواهیم کرد. همچنین، حملات پانیک و اختلالات اضطرابی را بررسی می کنیم تا شما بهتر بتوانید علت آنها را درک کنید. در نهایت، ما در مورد نحوه حمایت از فردی که دارای اضطراب شدید است صحبت خواهیم کرد و اگر خودتان با اضطراب زندگی می کنید راه هایی برای کمک گرفتن را به شما ارائه خواهیم داد. در ادامه این مطلب مفید با دنیای موسیقی درمانی همراه باشید.
اضطراب چیست؟
انجمن های روانپزشکی معتبر، اضطراب را اینگونه تعریف می کنند: «اضطراب، احساساتی است که با احساس تنش، افکار نگران، و تغییرات فیزیکی مانند افزایش فشار خون مشخص می شود».
همانطور که گفته شد، اضطراب می تواند برای هرکسی خود را متفاوت نشان دهد، اما اغلب مانند یک نگرانی دائمی و آزاردهنده احساس می شود که از بین نمی رود.
در حالی که گاهی اوقات نگرانی می تواند موجه باشد (در برخی موارد ممکن است این روش مغزتان برای محافظت از شما در برابر خطر واقعی باشد)، اضطراب بیشتر به نگرانی های بی اساس متمایل است که از بین نمی روند.
اگر فکر می کنید مقدار غیرعادی اضطراب را تجربه می کنید، مواردی که باید به آنها توجه کنید عبارتند از: مدت زمانی که احساسات شما تداوم می یابند، شدت احساس عصبی بودن و ناتوانی در تمرکز بر یک علت دقیق.

علائم فیزیکی اضطراب
اضطراب ممکن است در ذهن شما رخ دهد، اما عوارض جانبی آن مطمئناً می تواند به صورت فیزیکی رد شما ظاهر شود. در حالی که عوارض جانبی فیزیکی زیادی وجود دارد که می تواند در پی این احساس ظاهر شود، ما به شایع ترین آن ها اشاره می کنیم.
اضطراب عمومی ممکن است شامل یک یا چند مورد از این علائم باشد، با این حال، حملات پانیک اغلب شامل بسیاری از آنها به طور همزمان می شود:
- بی قراری
- افزایش ضربان قلب
- تنگی نفس یا احساس بسته شدن گلو به داخل
- خشکی دهان
- درد قفسه سینه
- سردرد
- حالت تهوع
- لرزش یا رعشه
- تعریق یا لرز ناگهانی
اثرات بلند مدت اضطراب
محققان برنامه اختلالات اضطرابی در مرکز پزشکی جان هاپکینز، معتقدند که بین اضطراب طولانی مدت و ایجاد بیماری قلبی ارتباط وجود دارد.
شاید جالبترین نکته در مورد این تحقیق این باشد که مشخص شد اضطراب نه تنها میتواند منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی شود، بلکه میتواند به عنوان مانعی برای افراد در حال بهبودی از بیماری قلبی عمل کند.
یکی از دلایلی که تصور میشود این وضعیت بر قلب تأثیر میگذارد این است که با بسیاری از چیزها، مانند ورزش منظم و خوب غذا خوردن که میتواند از بروز بیماری قلبی جلوگیری کند، تداخل میکند.
اضطراب علاوه بر اینکه پایبندی به برنامهها یا انجام کارهای روزانه را دشوار میکند، میتواند منجر به ضربان قلب سریع، افزایش فشار خون و کاهش تغییرپذیری ضربان قلب شود که همگی شما را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماریهای قلبی قرار میدهند.
تحقیقات همچنین نشان داده است که اضطراب می تواند به مغز آسیب برساند و خطر ابتلا به زوال عقل در آینده را افزایش دهد. همچنین می تواند افراد را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به افسردگی قرار دهد. دلیل آن هم این می باشد که مشخص شد است که اضطراب منجر به تخریب ساختاری قشر جلوی مغز و هیپوکامپ می شود.

حمله پانیک چیست؟
حملات پانیک قطعا می تواند باعث شود افراد تصور کنند که در حال مرگ هستند، و دلیل آن هم در درجه اول این دلیل است که این حمله علائم مشترک بسیاری با حملات قلبی دارد.
قربانیان حمله پانیک و حمله قلبی هر دو معمولاً دردهای ناگهانی قفسه سینه، تپش قلب شدید، تعریق، تنگی نفس و تعدادی از علائم دیگر را تجربه می کنند.
«راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی» حملات پانیک را به عنوان «حس ناگهانی ترس و وحشت» تعریف می کند.
گفتنی است، برای طبقه بندی شدن این وضعیت به عنوان حمله پانیک، این احساس ناگهانی ترس و وحشت باید با حداقل چهار علامت ذهنی، عاطفی و جسمی دیگر همراه باشد. این علائم می تواند شامل هر یک از علائم کلی اضطراب باشد که به صورت ناگهانی رخ می دهند.
همچنین لازم به ذکر است که دو نوع اصلی حملات پانیک وجود دارد:
- مورد انتظار
- غیر منتظره
یک مثال از حمله پانیک مورد انتظار می تواند این باشد که فردی با فوبیای شناخته شده (مانند فضاهای تنگ یا عنکبوت) بداند که در معرض آن ترس قرار خواهد گرفت. حملات پانیک غیرمنتظره از هیچ جایی به وجود نمی آیند و در نتیجه هیچ محرک ذهنی یا خارجی نیستند.
همچنین بخوانید: آیا اضطراب می تواند باعث فشار خون بالا شود؟
درمان اختلال اضطراب
متخصصان سلامت روان زیادی وجود دارند که در درمان اختلالات اضطرابی تخصص دارند. اگر اضطرابی را تجربه می کنید که از بین نمی رود، باید با پزشک خود یا یک درمانگر شناختی-رفتاری صحبت کنید تا مشخص شود که آیا یکی از اختلالات اضطرابی زیر را دارید یا خیر:
- اختلال اضطراب فراگیر (GAD)
- اختلال هراس
- اختلال اضطراب جدایی
- اختلال اضطراب اجتماعی (SAD)
- اختلالات مرتبط با فوبیا (مانند آگورافوبیا و فوبیاهای خاص)
پس از یک تشخیص درست، درمانگر تان ایده ای در مورد نحوه درمان اختلال اضطراب خاص شما خواهد داشت.
مقابله با یک اختلال اضطرابی
در حالی که در نظر گرفتن درمان یک گزینه عالی است، چند نکته هم برای مدیریت اضطراب در لحظه وجود دارد که آن ها را با هم بررسی می کنیم:
- ذهن خود را پاکسازی کنید: چه دوست دارید مدیتیشن کنید، چه یوگا تمرین کنید یا یک پیاده روی ساده داشته باشید، یک لحظه وقت گذاشتن برای منحرف کردن تمرکز از موضوعی که در مورد آن نگران هستید مفید است.
- مصرف الکل و کافئین را محدود کنید: این مواد به خصوص زمانی که بیش از حد مصرف شوند، می توانند شما را بیشتر مضطرب کنند.
- روزانه ورزش کنید: با پمپاژ اندورفین در بدنتان احساس بسیار بهتری خواهید داشت. لازم نیست که این کار گسترده باشد، همین که ضربان قلب شما را بالا ببرد کافی است.
- به اندازه کافی استراحت کنید: زمانی که سطوح بالاتری از استرس را تجربه می کنید، بدن شما به استراحت بیشتری نیاز دارد. به بدنتان گوش کنید.
- نفس های عمیق بکشید: این کار در لحظاتی که در آن سطح اضطراب خود را افزایش می دهید، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این لحظات نفس بکشید، تا ده بشمارید یا مدیتیشن کنید.
- محرک های خود را بشناسید: به لحظاتی که واقعاً اضطراب شما شروع می شود توجه کنید و آنچه که منجر به آن لحظات می شود را یادداشت کنید.

چگونه به فردی که اضطراب دارد کمک کنیم
مشاهده مبارزه یکی از عزیزانتان با اضطراب شدید، می تواند عوارضی جدی برای سلامت روان شما به همراه داشته باشد. با این اوصاف، کارهایی وجود دارد که می توانید برای ارائه پشتیبانی موثر از این افراد انجام دهید.
در اینجا چند راه برای کمک به کسی که اضطراب را تجربه می کند وجود دارد:
- او را تشویق به اجتناب کردن نکنید: اگر به دلیل مبتلا بودن یک فرد به اضطراب به طور مداوم به او امتیاز می دهید، می تواند تأثیر نامطلوبی داشته باشد. این می تواند باعث شود که او از چیزهایی که باید رودررو شدن با آن ها را یاد بگیرد، اجتناب کند. این می تواند در دراز مدت او را محدودتر کند.
- رویارویی را به او اجبار نکنید: رویارویی را به درمانگر فرد بسپارید. تلاش برای هل دادن کسی به رویایی با یک موقعیت در زمانی که آماده آن نیست، می تواند منجر به رنجش او از شما شود.
- نگرانی های او را تایید کنید: به هیچ وجه ترس یا نگرانی های او را کوچک نکنید. در عوض، به او اجازه دهید بداند که میدانید افراد مختلف (عمدتاً در نتیجه تجربیات گذشتهشان) توسط چیزهای مختلف تحریک میشوند.
- ابراز نگرانی کنید: اگر متوجه شدید که فرد مورد علاقه شما از چیزهایی که قبلاً دوستشان داشته اجتناب می کند یا به طور کلی بیشتر و بیشتر از موقعیت های اجتماعی کناره گیری می کند، اشکالی ندارد که با استفاده از مثال هایی خاص به آنها اشاره کرده و نگرانی خود را ابراز کنید.
سخنی از دنیای موسیقی درمانی در مورد اینکه آیا اضطراب می تواند شما را بکشد
ممکن است در زمانی که مضطرب می شوید (و مخصوصا در زمانی که حملات پانیک به شما دست می دهد) احساس کنید که در حال مرگ هستید. اما در واقعیت این اتفاق نخواهد افتاد. در حالی که اضطراب به خودی خود نمی تواند شما را بکشد، می تواند در آینده باعث بروز مشکلاتی از قبیل مشکلات قلبی شود.
اگر اضطراب را تجربه می کنید یا فردی را می شناسید که اضطراب دارد، این می تواند به طور قابل درک ترسناک باشد. به دنبال کمک باشید و یا عزیز خود را تشویق کنید که به دنبال کمک باشد. همچنین، شروع به توجه به هر محرکی کنید که منجر به حالات شدیدتر این وضعیت می شود. از این طریق می توانید به درمانگر خود کمک کنید تا به تشخیص قطعی تری برسد.