دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

حمله پانیک در مقابل حمله قلبی: چگونه تفاوت را تشخیص دهیم؟

تشخیص تفاوت بین حمله قلبی و حمله پانیک می تواند چالش برانگیز باشد. اگر فرد قبلاً علائم را تجربه نکرده باشد، حتی این تمایز می تواند سخت تر هم باشد. بخش چالش برانگیز این است که هر دو وضعیت علائم مشابهی دارند. علاوه بر این، زمانی که فردی دچار حمله قلبی می شود، ممکن است دچار حمله پانیک نیز شود که این وضعیت را پیچیده تر می کند.

به همین دلیل، درک تفاوت بین حمله پانیک و حمله قلبی بسیار مهم است. این اطلاعات می تواند زندگی یک فرد را نجات دهد. در اینجا همه چیزهایی است که باید در مورد حمله پانیک در مقابل حمله قلبی بدانید را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در ادامه این مطلب بسیار مفید با دنیای موسیقی درمانی همراه باشید.

فهرست عناوین
حمله پانیک در مقابل حمله قلبی: چگونه تفاوت را تشخیص دهیم؟

 

چه چیزی باعث حمله پانیک می شود؟

حمله پانیک یک احساس شدید اضطراب و ترس است که به طور ناگهانی و بدون هیچ هشداری رخ می دهد. زمانی که دچار حمله پانیک می شوید، ممکن است احساس کنید که در حال از دست دادن کنترل، مرگ یا حمله قلبی هستید.

علل بروز حمله پانیک ناشناخته بوده و چیزی که بصورت کلی مشخص است، ابتلای فرد به اختلال هراس می باشد که با بروز این حملات همراه است. با این حال، عوامل خاصی ممکن است در بروز آن نقش داشته باشند. این عوامل می توانند شامل موارد زیر باشند:

 

  • خلق و خوی مستعد استرس
  • ژنتیک
  • استرس ماژور یا عمده
  • تغییرات در عملکرد مغز

 

در مراحل اولیه، حملات پانیک ممکن است بدون هشدار رخ دهد. با این حال، با گذشت زمان، آنها اغلب توسط چیزی تحریک می شوند.

 

 

چه چیزی باعث حمله قلبی می شود؟

زمانی که یک یا چند شریان کرونری شما مسدود شده باشد، دچار حمله قلبی می شوید. این بیماری به عنوان بیماری عروق کرونر قلب شناخته می شود و یکی از دلایل اصلی حمله قلبی است. ممکن است دچار انسداد کامل یا جزئی عروق کرونر شده باشید.

برخی از عوامل خطر حمله قلبی عبارتند از:

 

  • سن. زنان بالای 55 سال و مردان بالای 45 سال بیشتر در معرض حملات قلبی هستند.
  • سیگار کشیدن. این شامل سیگار کشیدن و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دود سیگار است.
  • چاقی. چاقی با دیابت، کلسترول خون بالا و فشار خون بالا مرتبط است که احتمال حمله قلبی را افزایش می دهد.
  • فشار خون بالا. فشار خون بالا می تواند به شریان های منتهی به قلب شما آسیب برساند. اگر مشکلات دیگری مانند چاقی که مربوط به سبک زندگی هستند را داشته باشید، این می تواند بدتر باشد.
  • کلسترول خون بالا. سطح بالای لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) شریان ها را باریک می کند.
  • استعداد ژنتیکی. اگر این مشکل در خانواده شما شایع باشد، احتمال ابتلا به حمله قلبی در شما بیشتر است.

 

علائم جسمی و عاطفی در هنگام حمله پانیک

درک علائمی که باید در طول حمله پانیک به آنها توجه کرد، به شما این امکان را می دهد که اقدامات درست را انجام دهید. اکثر افراد علائم زیر را تجربه می کنند:

 

  • افزایش ضربان قلب
  • دردی که با گذشت زمان بهبود می یابد
  • سوزن سوزن شدن دست ها
  • تنگی نفس
  • تعریق
  • شروع ناگهانی در هنگام استرس یا اضطراب شدید
  • علائم در عرض 20 تا 30 دقیقه برطرف می شود

 

همچنین بخوانید: آیا حمله پانیک می تواند جان شما را بگیرد؟

 

علائم جسمی و عاطفی در هنگام حمله قلبی 2

اگر مشکوک هستید که ممکن است فردی دچار حمله قلبی شده باشد، علائم خاصی وجود دارد که باید مراقب آنها باشید:

 

  • حالتی نزدیک به غش کردن
  • احساس فشار و درد فشاری در قفسه سینه
  • شروع ناگهانی پس از فعالیت های بدنی مانند بالا رفتن از پله ها یا دویدن
  • علائمی که با گذشت زمان بدتر می شوند
  • دردی که به شانه ها، فک و بازوها می رسد
  • تهوع و استفراغ
  • تنگی نفس

 

در صورت مشاهده هر یک از این علائم با اورژانس تماس بگیرید.

 

پانیک، رهگذری است که فقط چند دقیقه مهمان تو است. آرام باش و مهمانت را در آغوش بگیر.

 

تفاوت های کلیدی بین حمله پانیک و حمله قلبی

همانطور که می بینید، علائم حمله قلبی و حمله پانیک بسیار مشابه هستند. بنابراین، اگر هرگز شاهد هیچ یک از این شرایط نبوده اید، ممکن است به راحتی آنها را اشتباه بگیرید.

با این حال، تفاوت های خاصی بین حمله قلبی و حمله پانیک وجود دارد که می توانید برای نتیجه گیری درست به دنبال آن ها باشید. این تفاوت ها عبارتند از:

 

درد قفسه سینه متفاوت است

اگرچه در هر دو حالت درد قفسه سینه را تجربه می کنید، اما ویژگی های درد متفاوت است. هنگامی که دچار حمله پانیک می شوید، درد قفسه سینه تیز یا کوبنده است و اغلب در وسط قفسه سینه قرار می گیرد.

از سوی دیگر، حمله قلبی شبیه فشار یا احساس فشردن است. این درد اغلب از وسط قفسه سینه شروع می شود و به فک، شانه ها و بازوها می رسد.

 

شروع حمله

هر دو حمله قلبی و پنیک می توانند بدون هیچ هشداری اتفاق بیفتند. با این حال، در بیشتر موارد، حمله قلبی پس از فعالیت بدنی رخ می دهد. این می تواند یک فعالیت بدنی سنگین یا سبک باشد.

 

مدت زمان حمله

طول مدت علائم نیز به شما سرنخی از وضعیتی که با آن دست و پنجه نرم می کنید می دهد.

 

  • علائم حمله قلبی بیشتر طول می کشد. آنها در ابتدا خفیف هستند و با گذشت زمان بدتر می شوند.
  • از سوی دیگر، حملات پانیک فقط چند دقیقه طول می کشد و با گذشت زمان بهتر می شود.

 

آیا حمله پانیک می تواند باعث حمله قلبی شود؟

حمله پانیک به خودی خود نمی تواند باعث حمله قلبی شود. همانطور که اشاره کردیم، یک یا چند شریان کرونری شما باید انسداد داشته باشد تا شما دچار حمله قلبی شوید. با این حال، اضطراب و استرس ممکن است عامل خطر حمله قلبی را افزایش دهند.

 

تحقیقات نشان می دهد که افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی به دلیل تغییرات ضربان قلب (HRV) در معرض خطر بیشتری برای حمله قلبی هستند.

 

HRV به زمان بین هر ضربان قلب اشاره دارد. یک فرد سالم دارای HRV بالایی است که با تغییرات موثر در ضربان قلب مشخص می شود. افراد مبتلا به HRV پایین ضربان قلب ناکارآمدی دارند که خطر ابتلا به بیماری قلبی را در آنها افزایش می دهد.

 

چگونه پس از حمله پانیک بهبود پیدا کنیم

زمانی که شما یک حمله پانیک را تجربه می کنید، غرق شدن در ترس غیرعادی نیست. با این حال، با گذشت زمان، غلبه بر درد و بازگشت به حالت عادی می تواند چالش برانگیز باشد.

چندین کار وجود دارد که می توانید آن ها را برای مدیریت حمله پانیک و آرام شدن انجام دهید. در ادامه این موارد را به شما ارائه می کنیم.

 

افکار منفی را به چالش بکشید

افکار منفی می توانند باعث حمله پانیک یا بدتر شدن علایم آن شوند. اگر مستعد حملات پانیک هستید، به چالش کشیدن افکار منفی می تواند به شما کمک کند.

به یاد داشته باشید، آنها فقط افکار هستند و هیچ واقعیتی پشت آنها وجود ندارد.

 

از جملات تاکیدی استفاده کنید

استفاده از جملات تاکیدی مثبت یک روش مقابله ای مناسب در طول حمله پنیک است. به خود یادآوری کنید که این وضعیت تا چند دقیقه دیگر تمام خواهد شد.

اگر ترس در شما رخنه کرد، سعی کنید تمام مواقع دیگری که یک حمله را بدون اتفاق جدی مانند مرگ یا حمله قلبی پشت سر گذاشته اید را به خاطر بیاورید. وقتی این کار را انجام می‌دهید، آرام‌تر خواهید بود و علائم شما سریع‌تر برطرف می‌شوند.

 

حملات پانیک قبلی من تمام شدند و رفتند و دیگر اثری از آن ها نماند. این حمله هم به زودی تمام خواهد شد.

 

کانون تمرکز خود را تغییر دهید

افکار منفی اغلب با حمله پانیک همراه هستند. در میانه یک حمله، ممکن است به مرگ و اتفاقات بدی که شاید برایتان بیفتد فکر کنید. در عوض تمرکز خود را تغییر دهید. به یک گل یا چیز دیگری که در محیط اطراف حواستان را پرت می کند نگاه کنید و تا زمانی که علائم فروکش نکرده، روی آن تمرکز کنید.

 

تنفس کنترل شده را تمرین کنید

اکثر مردم هنگام حمله پانیک هیپرونتیلاسیون (Hyperventilation) یا تهویه بیش از حد را انجام می دهند. این کار شامل کشیدن نفس های عمیق تر از حد معمول است. این الگوی تنفسی باعث تنگی نفس، بی نظمی، سرگیجه و درد قفسه سینه می شود.

 

یادگیری نحوه کنترل تنفس چرخه پانیک را کوتاه می کند و علائم شما را تسکین می دهد. سعی کنید 3 ثانیه نفس بگیرید، نفس خود را به مدت 2 ثانیه نگه دارید و برای سه ثانیه آن را خارج کنید.

 

یک حمله پانیک شدید می تواند شما را از نظر جسمی و روحی خسته کند. این عوارض جانبی حملات پانیک به عنوان هنگ اور، اثر باقی مانده یا خماری حمله پانیک شناخته می شود و ممکن است برای ساعت ها یا حتی روزها ادامه داشته باشد.

با این حال، شما بهبود خواهید یافت، و راه های زیادی برای مقابله با آن وجود دارد، از جمله:

 

  • داشتن یک استراحت شبانه خوب
  • انجام یک ورزش سبک
  • تمرین ذهن آگاهی

 

همچنین مفید است که با یک درمانگر اضطراب صحبت کنید تا نحوه مدیریت علائم خود را آموخته و کنترل زندگی خود را به دست آورید.

 

هیچ حمله پانیکی وجود ندارد که تو از آن سلامت بیرون نیایی. پس فقط آرام باش و به خودت زمان بده.

 

حمله قلبی در مقابل حمله پانیک: چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

افتراق بین علائم حمله پانیک در مقابل حمله قلبی همیشه چالش برانگیز است. اگر به تشخیص خود شک دارید، بهترین کار این است که به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

در صورت احساس درد ناگهانی یا شدید قفسه سینه، دردی که به بازو یا فک منتقل می شود و احساس فشاری که بیش از دو دقیقه طول می کشد، به دنبال درمان اورژانسی باشید.

اگر مکانیسم‌های مقابله‌ای متفاوتی را برای حملات پانیک خود امتحان کرده‌اید و نتیجه مورد نظرتان را نگرفته اید، به شما توصیه می کنیم که از متخصص کمک بگیرید.

یک درمانگر علت حملات هراس شما را تشخیص می دهد و مکانیسم های مقابله ای بالینی اثبات شده را برای مدیریت علائم شما پیشنهاد می کند. برای کمک گرفتن می توانید درمان آنلاین را هم در نظر داشته باشید. درمان به صورت آنلاین، این امکان را برای شما فراهم می کند تا بتوانید یک جلسه درمانی را به راحتی در خانه خود داشته باشید. همین حالا با یک درمانگر تماس بگیرید و سفر درمانی آنلاین خود را آغاز کنید.

 

 

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید