دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

اعتیاد به خودارضایی چیست؟ علل، علائم و نحوه درمان آن

اعتیاد به خودارضایی، به خودارضایی بیش از حد یا اجباری اشاره دارد. اگرچه این وضعیت یک مشکل سلامت روان قابل تشخیص نیست، اما می تواند تأثیر قابل توجهی بر عملکرد روزانه افرادی که رفتار جنسی آنها خارج از کنترل است داشته باشد.

طبق تحقیقات انجام شده، خودارضایی به خودی خود یک فعالیت مضر نیست و ممکن است برای کسانی که در یک رابطه هستند یا کسانی که از آن برای جبران کمبود رابطه جنسی با شریک زندگی استفاده می کنند، لذتبخش باشد. ضمنا، انجام خودارضایی در دین اسلام گناه کبیره و عملی حرام است.

فهرست عناوین
اعتیاد به خودارضایی چیست؟ علل، علائم و نحوه درمان آن

 

با این حال، برای برخی افراد، تمایل به خودارضایی می تواند بیش از حد یا اجباری باشد، تا جایی که احساس می شود این رفتار از کنترل خارج شده است. در این مورد، گاهی اوقات از این رفتار به عنوان اعتیاد به خودارضایی یاد می شود.

 

خودارضایی، اعتیاد به رابطه جنسی، و اعتیاد به پورن در دسته بندی بزرگتر اعتیادهای رفتاری یا فرآیندی قرار می گیرند. این ها رفتارهایی اجباری هستند که در بسیاری از ویژگی ها با اعتیاد به مواد مخدر مشترک هستند. با این حال، این اصطلاحات به جای دسته بندی های تشخیصی مشخص، توصیفی هستند.

گاهی اوقات به اعتیاد جنسی، رفتار جنسی اجباری نیز گفته می شود.

 

 

علائم اعتیاد به خودارضایی

در حالی که انجام منظم خودارضایی لزوماً به این معنا نیست که شما مشکلی دارید، هر یک از موارد زیر می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که زمان کمک گرفتن فرا رسیده است:

 

  • خودارضایی زمان زیادی از شما می گیرد
  • زندگی شخصی یا کاری شما به دلیل خودارضایی آسیب می بیند
  • شما خودارضایی را به فعالیت‌های حضوری ترجیح می‌دهید (مثلاً به جای ماندن در مهمانی به خانه رفتن و به جای بودن در کنار شریک زندگی تان، تنها بودن را انتخاب کنید)
  • خود را در حال خودارضایی در مکان‌های عمومی یا مکان‌هایی می‌بینید که ترجیح نمی‌دهید در آن مکان ها این کار را انجام دهید (مثلاً یک دستشویی عمومی)
  • زمانی که تمایلی به خودارضایی ندارید یا زمانی که برانگیخته نمی شوید هم در حال خودارضایی هستید
  • برای مقابله با احساسات منفی خودارضایی می کنید
  • در طول یا بعد از خودارضایی احساس گناه یا ناراحتی می کنید
  • متوجه می شوید که اغلب به آن فکر می کنید

 

شناسایی اعتیاد به خودارضایی

از آنجایی که اعتیاد به خودارضایی در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، یک اختلال روانی قابل تشخیص نیست، هیچ معیار مشخصی برای تعیین اینکه آیا این وضعیت در شما مشکل محسوب می شود یا خیر وجود ندارد.

با این حال، یک پزشک یا تراپیست می‌تواند از شما سؤالاتی بپرسد تا تشخیص دهد که آیا این مشکلی است که نیاز به درمان آن دارید یا خیر.

 

خودارضایی در دین اسلام گناه کبیره و عملی حرام شناخته شده است.

 

علل خودارضایی مزمن

علل اعتیاد به خودارضایی چیست؟ در زیر برخی از دلایل احتمالی احساس نیاز به خودارضایی بیش از حد یا اجباری را مورد بررسی قرار می دهیم:

 

  • افسردگی یا اضطراب زمینه ای که با استفاده از خودارضایی جهت بهبود خلق و خو، آرامش یا کاهش استرس، در تلاش برای مدیریت آن هستید
  • تمایل به اعتیاد به دلیل نوروبیولوژی شما (به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که افراد دارای رفتار جنسی اجباری، ارتباط بیشتری بین ساختارهای مغزی خاص مشابه ساختارهای درگیر در مدارهای پاداش مواد مخدر نشان دادند)
  • درد عاطفی ناشی از شرایط زندگی که شما با تمرکز بر رفتارهای جنسی اعتیادآور به دنبال رهایی از آن هستید

 

همچنین بخوانید: اعتیاد به تماشای پورن - اثرات اعتیاد به پورنوگرافی و درمان آن

 

تاثیر اعتیاد به خودارضایی

فردی که به طور مکرر یا اجباری به خودارضایی می پردازد ممکن است موارد زیر را احساس کند:

 

  • رضایت جنسی کمتر
  • کاهش عزت نفس
  • تداخل عادات مزمن خودارضایی با سایر زمینه های زندگی مانند روابط شخصی یا کاری

 

درمان اعتیاد به خودارضایی

اگر با مشکل خودارضایی مواجه شدید که به نظر می رسد نمی توانید به تنهایی آن را حل کنید، ممکن است لازم باشد از پزشک، مشاور یا یک درمانگر جنسی کمک حرفه ای بگیرید.

 

گفتار درمانی

گفتار درمانی می تواند به شما در تعیین علت اساسی اعتیاد به خودارضایی کمک کند. این به شما امکان می دهد استراتژی هایی برای کاهش این رفتار ایجاد کنید.

به عنوان مثال، اگر با ضربه و آسیبی که در گذشته تجربه کرده اید سر و کار دارید، تراپیست می تواند به شما در پردازش تروما کمک کرده و در پیدا کردن مهارت های مقابله ای بهتر برای مدیریت درد عاطفی یاری تان کند.

علاوه بر این، اگر از خودارضایی به عنوان راهی برای مقابله با استرس زندگی استفاده می کنید، یک درمانگر می تواند به شما در این زمینه نیز کمک کند.

مهم است بدانید که حتی اگر در ظاهر این رفتار ساده و پیش پا افتاده به نظر برسد، ممکن است هفته ها یا ماه ها زمان برای حل مشکلات اساسی نیاز داشته باشید.

 

دارو درمانی در اعتیاد به خودارضایی

در حالی که هیچ داروی تایید شده ای برای درمان اعتیاد به خودارضایی وجود ندارد، یک پزشک می تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید که آیا داروها می توانند کمک کننده باشند یا خیر. گاهی اوقات در پس زمینه این وضعیت، اختلال روانی دیگری مانند افسردگی اساسی یا اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD) وجود دارد که می تواند با دارو بهبود یابد.

نالترکسون یا نالتروکسان، دارویی که برای درمان اختلالات مصرف مواد مخدر و الکل مورد تایید FDA است، گاهی اوقات می تواند در درمان اعتیاد به خودارضایی نیز مفید باشد.

 

هرگز از خودارضایی برای مقابله با استرس روزانه استفاده نکنید. این می تواند یک رفتار مقابله ای آسیب زننده باشد.

 

مقابله با خودارضایی مزمن

اگر در حال حاضر نمی توانید به دنبال درمان باشید، در زیر چند پیشنهاد برای کمک به کنترل رفتار تان را به شما ارائه می کنیم:

 

در فعالیت هایی که از آن ها لذت می برید شرکت کنید

وقت گذاشتن برای شرکت در فعالیت های دیگر می تواند به تغییر تمرکز شما از خودارضایی به سایر رفتارهای رضایت بخش کمک کند. برخی از فعالیت هایی که می توانید آن ها را امتحان کنید عبارتند از:

 

 

به یک گروه پشتیبانی بپیوندید

پیدا کردن افراد دیگری که با همان وضعیت شما درگیر هستند می تواند بسیار دلگرم کننده و امیدبخش باشد. به عنوان مثال، می‌توانید به انجمن معتادان ناشناس جنسی بپیوندید یا یک انجمن آنلاین برای ملاقات با افراد دیگری که با مشکل حال حاضر شما دست و پنجه نرم می کنند را پیدا کنید و به آن بپیوندید.

 

هرگونه انگی که در مورد خودارضایی احساس می کنید را کاهش دهید

آیا خودارضایی را شرم آور یا غیر اخلاقی می دانید و احساس می کنید که باید آن را مخفی نگه دارید؟ درک خود را از این رفتار بیشتر کنید و بدانید که تقریبا 100% مردان و 75% زنان این رفتار را تجربه می کنند.

 

در روابط شخصی خود حضور داشته باشید

سعی کنید با افراد مهم و عزیز یا اعضای خانواده و دوستان خود به قرار ملاقات بگذارید یا برای گردش به همراه آن ها برنامه ریزی کنید. این می تواند به کاهش تمایل شما به تنهایی و انجام خودارضایی مزمن کمک کند. این کار همچنین به تقویت ارتباطات با عزیزانتان و ایجاد حس تعلق در شما کمک می کند.

 

محرک های خود را شناسایی کنید

آیا متوجه شده اید که بی حوصلگی یا تنهایی شما را به سمت خودارضایی سوق می دهد؟ آیا با خودارضایی سعی در کاهش استرس دارید؟ اگر چنین است، می توانید فعالیت های دیگری را بیابید که خستگی، تنهایی یا استرس را کاهش می دهد. به این ترتیب، وقتی این احساسات را تجربه می کنید، به جای این رفتار، مهارت های مقابله ای دیگری خواهید داشت که می توانید به آنها تکیه کنید.

علاوه بر این، محدود کردن یا از بین بردن محرک های جنسی مانند پورنوگرافی و هر وسیله جنسی که ممکن است در خانه خود داشته باشید، می تواند کمک کننده باشد.

 

اگر به اعتیاد به خودارضایی دچار شده اید نگران نباشید و خجالت را کنار بگذارید و همین حالا کمک حرفه ای بگیرید.

 

سخنی از دنیای موسیقی درمانی در مورد اعتیاد به خودارضایی

اگر با اعتیاد به خودارضایی دست و پنجه نرم می کنید، بدانید که شما تنها نیستید. افراد دیگری نیز وجود دارند که با این نوع اعتیاد دست و پنجه نرم می کنند و می توانند تجربیات شما را درک و تأیید کنند.

اگر نمی‌توانید میل خود به خودارضایی را کاهش دهید و تمرکز بر کار و روابط شخصی‌تان به طور فزاینده‌ای دشوار است، یک متخصص بهداشت روان آموزش دیده می‌تواند با شما همکاری کند تا محرک‌های شما را شناسایی کرده و مهارت‌های مقابله‌ای سالم را در اختیار شما قرار دهد. نگران نباشید و همین حالا اقدام کنید.

 

 

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
تصویر نمایه
۱۴۰۲/۱۱/۲۳

تنها راه خودکشی هستش

مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید