دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

ورزش چگونه افسردگی را بهتر از دارو درمان می کند؟

مطالعه‌ای که اخیرا انجام شده، این ایده را تقویت کرده است که ورزش و فعالیت بدنی یک عنصر حیاتی در محافظت از سلامت روان و درمان مشکلات مربوط به آن است. به طور خاص، ورزش و فعالیت بدنی به تنهایی تقریباً 150٪ در درمان افسردگی مؤثرتر از نسخه‌های دارویی یا درمان شناختی رفتاری (CBT) است.

تیمی از پزشکان و محققان از دانشگاه سیدنی استرالیا و کالج دانشگاهی لندن نتایج این بررسی را در مارس 2023 منتشر کردند. این مطالعه بر اهمیت ورزش و فعالیت بدنی در کاهش علائم مشکلات روانی مانند اضطراب و افسردگی تاکید می کند و نشان می دهد که این کار، به طور بالقوه نیاز به دارو را کاهش می دهد. محققان این مطالعه، داده های بیش از 900 مطالعه، از جمله 1.2 میلیون فرد از 49 کشور را تجزیه و تحلیل کردند.

فهرست عناوین
ورزش چگونه افسردگی را بهتر از دارو درمان می کند؟

 

وقتی متوجه شدی که  سلامت روانی تو رو به زوال است،  یک کار کوچک انجام بده که  به تو آرامش می دهد.   دوش بگیر، به یکی از عزیزانت پیام بده یا بیرون برو.  این قدم کوچک تمام چیزی است که  می توانی توسط آن به خود یادآوری کنی  که این وضعیت دائمی نیست.

 

تأثیر مثبت ورزش بر افسردگی و اضطراب 

دکتر برندون استابز، نویسنده اصلی این مطالعه از کالج دانشگاه لندن، اظهار داشت که یافته‌ها از این ایده حمایت می‌کند که ورزش یک گزینه مقرون‌به‌صرفه و در دسترس برای مدیریت سلامت روان است. این مطالعه نشان می دهد که حتی مقدار کمی فعالیت بدنی می تواند به طور قابل توجهی برای سلامت جسمانی و سلامت روان مفید باشد.

محققان دریافتند که انجام حداقل 150 دقیقه ورزش با شدت متوسط یا 75 دقیقه ورزش شدید در هفته با بهبود نتایج سلامت روان مرتبط است. این یافته با توصیه‌های مربوط به فعالیت بدنی هفتگی که توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) در سال 2020 منتشر شده است، مطابقت دارد.

 

این مطالعه همچنین نشان می دهد که ورزش به کاهش افسردگی دوران بارداری نیز کمک می کند 

کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان (ACOG) گزارش می دهد که افسردگی دوران بارداری تقریباً در 10٪ از بارداری ها رخ می دهد. با این حال، بسته به جمعیت شناسی، وضعیت اجتماعی-اقتصادی و دسترسی به مراقبت های بهداشت روانی، شیوع ممکن است تا 20 درصد افزایش یابد.

داده های تازه منتشر شده نشان می دهد که ورزش می تواند افسردگی در دوران بارداری را کاهش دهد.

ورزش و فعالیت بدنی در دوران بارداری، برای ارتقای سلامت جسمی و روحی در حین حمل نوزاد حیاتی است. این دانش عمومی است. اما این بررسی نشان می دهد که چگونه فعالیت بدنی منظم می تواند به مدیریت علائم مشکلات مربوط به سلامت روان، از جمله افسردگی و اضطراب کمک کند. ACOG نشان می دهد که هر دو مشکل، در دوران بارداری معمول هستند.

توجه: قبل از شروع یا ادامه ورزش روتین، حتما با متخصص زنان و زایمان خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که این برای شما ایمن و مناسب است. گنجاندن ورزش و فعالیت بدنی در زندگی روزمره، مانند پیاده روی کوتاه یا انجام حرکات کششی ملایم یا یوگا، می تواند یک رویکرد قابل کنترل و موثر برای تسکین افسردگی در دوران بارداری باشد.

 

همچنین بخوانید: چگونه بدون مصرف دارو با افسردگی مبارزه کنیم؟

 

نکته: ورزش ممکن است جایگزین درمان شناختی رفتاری CBT برای درمان افسردگی شدید نشود، اما در صورت ترکیب با آن همچنان مفید است 

افسردگی یک وضعیت پیچیده سلامت روان است و هیچ دو بیمار مبتلا به این اختلال، شبیه هم نیستند. دکتر استابز تاکید می کند که ورزش نباید جایگزین درمان های دیگر مانند درمان شناختی رفتاری CBT یا روان درمانی شود. در عوض، درمانگران باید آن را به عنوان یک جزء ضروری از یک برنامه جامع مراقبت از سلامت روان بگنجانند.

او به افرادی که مردد هستند یا به هر دلیلی نمی توانند در ورزش سنتی شرکت کنند، توصیه می کند که فعالیت بدنی را در زندگی روزمره بگنجانند و فعالیت هایی مانند استفاده از پله ها به جای آسانسور، انجام کمی کار در حیاط یا باغبانی، یا پیاده روی تا محل کار را در برنامه روزانه خود داشته باشند.

 

 

آیا مشکوک به افسردگی هستید؟ در اینجا چند نشانه کلیدی وجود دارد 

در اینجا فهرستی از پانزده نشانه رایج افسردگی و رفتارهای مرتبط با آن که باید بدانید را می خوانید:

 

غم و اندوه مداوم یا افت خلقی: احساس ناراحتی یا تجربه یک غم و اندوه فراگیر برای مدت طولانی، اغلب بدون دلیل آشکار.

از دست دادن علاقه یا لذت: کاهش قابل توجه علاقه یا لذت در فعالیت ها، سرگرمی ها یا تعاملات اجتماعی که قبلاً از آنها لذت می بردید.

خستگی و کمبود انرژی: احساس خستگی مداوم، بی حالی یا مشکل در انجام کارهای روزانه به دلیل کمبود انرژی.

تغییر در اشتها یا وزن: تجربه کاهش یا افزایش وزن قابل توجه یا تغییرات قابل توجه در عادات غذایی (پرخوری یا کاهش اشتها).

اختلالات خواب: بی خوابی و مشکل در به خواب رفتن، در خواب ماندن یا خواب زیاد که منجر به اختلال در الگوی خواب می شود.

احساس گناه یا بی ارزشی: تجربه افکار منفی مداوم در مورد خود، از جمله انتقاد بیش از حد از خود یا احساس بی کفایتی.

مشکل در تمرکز یا تصمیم گیری: مشکل داشتن در تمرکز روی وظایف، حفظ اطلاعات یا تصمیم گیری ساده.

تحریک پذیری یا بی قراری: افزایش ناامیدی، بی قراری، یا خلق و خوی حساسو اغلب حتی با تحریک اندک.

کناره گیری اجتماعی: اجتناب از موقعیت های اجتماعی، لغو برنامه ها یا منزوی شدن از دوستان و خانواده.

علائم فیزیکی: دردهای غیر قابل توضیح، دردها یا سایر ناراحتی های فیزیکی بدون علت قابل شناسایی.

افکار خودکشی یا خودآزاری: فکر کردن به خودآزاری یا خودکشی.

از دست دادن میل جنسی: کاهش میل جنسی یا علاقه به صمیمیت.

بدبینی یا ناامیدی مداوم: دیدگاه منفی دائمی به زندگی یا احساس ناامیدی نسبت به آینده.

کندی در تفکر یا حرکت: آهسته شدن فرآیندهای فکری یا حرکات فیزیکی که دیگران می توانند متوجه آن ها شوند.

سوء مصرف مواد: سوء مصرف الکل یا مواد مخدر به عنوان یک مکانیسم اصلی مقابله یا بی حس کردن احساسات افسردگی.

 

توجه به این نکته مهم است که همه افرادی که افسردگی را تجربه می کنند، همه این علائم را نشان نمی دهند. اگر شما یا شخصی که می شناسید چندین مورد از این علائم را برای مدت طولانی نشان می دهد، از یک متخصص مراقبت های بهداشتی کمک بگیرید. تشخیص وضعیت سلامت روان توسط پزشک اولین قدم برای بهبودی است.

 

احساس افسردگی  همیشه ساعت 3 صبح نیست.  گاهی اوقات پیش می آید که  شما ساعت 3 بعدازظهر  وقتی با دوستان هستید، در نیمه راه  ناگهان خنده های شما متوقف می شود!

 

نظرات نهایی در مورد اینکه ورزش چگونه افسردگی را بهتر از دارو درمان می کند

یافته های این مطالعه پیامدهای مهمی برای متخصصان سلامت روان و سیاست گذاران این حوزه دارد. با توجه به افزایش مشکلات سلامت روان، بررسی گزینه های درمانی مقرون به صرفه و در دسترس مانند ورزش، برای کمک به کاهش بار سیستم های مراقبت های بهداشتی و بهبود رفاه فردی ضروری است.

تحقیقات انجام شده توسط دانشگاه کالج لندن و تیم دانشگاه سیدنی شواهد قوی ارائه می دهد که ورزش و فعالیت بدنی باید بخش مهمی از درمان مشکلات سلامت روان باشد. با در دسترس قرار دادن امکانات ورزش و فعالیت بدنی برای عموم مردم و تشویق آن ها به ادغام آن در روال روزانه، مراقبت از سلامت روان می تواند بسیار مؤثرتر و جامع تر شود.

 

 

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید