دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟ علل، نشانه ها، تشخیص و درمان

اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) یک وضعیت سلامت روان شایع اما کمتر تشخیص داده شده است که در گروه‌های سنی و فرهنگ‌های مختلف تجربه می‌شود. اگر شما یا شخصی که می شناسید مبتلا به SAD تشخیص داده شده یا فکر می کنید ممکن است علائم این اختلال را تجربه کنید، یادگیری بیشتر در مورد انتظارات می تواند کمک کننده باشد.

 

فهرست عناوین
اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟ علل، نشانه ها، تشخیص و درمان

 

اختلال اضطراب اجتماعی چیست؟ 

افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی، ترسی غیرمنطقی از زیر نظر بودن، قضاوت شدن، یا شرمساری یا تحقیر خود دارند. اضطراب و ناراحتی در این افراد آنقدر شدید می شود که در عملکرد روزانه شان اختلال ایجاد می کند. در حالی که اضطراب اجتماعی می تواند یک اختلال ناتوان کننده باشد، با یافتن یک روش درمانی مناسب، می توان به خوبی آن را درمان کرد.

 

اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) یکی از شایع ترین اختلالات روانی است که تا 13 درصد از مردم جهان در مقطعی از زندگی خود علائمی از آن را تجربه می کنند.

 

علل بروز اختلال اضطراب اجتماعی 

اختلال اضطراب اجتماعی معمولاً در سال های نوجوانی شروع می شود، اگرچه ممکن است آغاز آن در دوران کودکی نیز باشد. در حالی که علت دقیق این اختلال ناشناخته است، اعتقاد بر این است که SAD ناشی از ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی است.

عدم تعادل در شیمی مغز با اختلال اضطراب اجتماعی مرتبط است. به عنوان مثال، عدم تعادل در انتقال دهنده عصبی سروتونین، یک ماده شیمیایی مغز که خلق و خو و احساسات را تنظیم می کند، ممکن است در ایجاد اختلال اضطراب اجتماعی نقش داشته باشد.

فعالیت بیش از حد ساختاری در مغز به نام آمیگدال نیز با اضطراب اجتماعی مرتبط است. افراد مبتلا به SAD ممکن است مستعد پاسخ ترس اغراق آمیز و به نوبه خود افزایش اضطراب باشند.

چندین عامل محیطی نیز ممکن است خطر ابتلا به اضطراب اجتماعی را افزایش دهند. این موارد شامل اما محدود به موارد زیر نیست:

 

  • داشتن یک والدین بیش از حد انتقادگر، کنترل کننده یا ماقب
  • مورد آزار یا اذیت قرار گرفتن در کودکی
  • درگیری خانوادگی یا سوء استفاده جنسی
  • خلق و خوی خجالتی، ترسو یا گوشه گیر در کودکی

 

اگر به آنچه   دیگران فکر می کنند اهمیت دهید   همیشه اسیر آنها خواهید بود.  و این، چیزی جز اضطراب اجتماعی  را برای شما به همراه نخواهد داشت!

 

علائم اختلال اضطراب اجتماعی 

افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی می دانند که ترس آنها با وضعیت واقعی تناسب ندارد، اما با این وجود، هنوز نمی توانند اضطراب خود را کنترل کنند. اضطراب ممکن است مختص یک نوع موقعیت اجتماعی یا عملکردی باشد یا ممکن است در همه موقعیت ها رخ دهد.

برخی از موقعیت هایی که محرک های رایجی برای این اضطراب هستند عبارتند از تعامل با غریبه ها، برقراری تماس چشمی و شروع گفتگو. افراد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی ممکن است علائم شناختی، فیزیکی و رفتاری را قبل، در طول و بعد از این موقعیت‌های اجتماعی و عملکردی تجربه کنند.

 

نمونه هایی از علائم شناختی:

 

  • ترس از موقعیت هایی که افراد دیگر حاضر در آن را نمی شناسید
  • نگران بودن از قضاوت دیگران
  • ترس از شرمسار شدن یا تحقیر شدن
  • نگران بودن برای اینکه دیگران متوجه اضطراب شما خواهند شد
  • ترس از رویدادهای آینده از هفته ها قبل

 

نمونه هایی از علائم فیزیکی:

 

  • سرخ شدن
  • تعریق زیاد
  • لرزش دستان
  • تنش عضلانی
  • تپش قلب

 

نمونه هایی از علائم رفتاری:

 

  • اجتناب از فعالیت های اجتماعی یا اجرایی-عملکردی
  • ترک یا فرار از موقعیت ها
  • استفاده از رفتارهای ایمنی

 

همچنین بخوانید: 15 نشانه اضطراب اجتماعی که اکثر افراد آن ها را درک نمی کنند

 

تشخیص اختلال اضطراب اجتماعی 

اختلال اضطراب اجتماعی به عنوان یک بیماری روانی قابل تشخیص در ویرایش پنجم راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-V) شناخته شده است. همچنین به عنوان یک بیماری در طبقه بندی آماری بین المللی بیماری ها و مشکلات بهداشتی مرتبط (ICD-10) که توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) منتشر شده است، طبقه بندی می شود.

اختلال اضطراب اجتماعی به طور کلی از طریق یک مصاحبه بالینی با یک متخصص بهداشت روان تشخیص داده می شود که در آن تعدادی از سوالات مربوط به علائم از افراد پرسیده می شود.

برای دریافت تشخیص، فرد باید تعدادی از معیارهای تشخیصی خاص را داشته باشد. ترس همچنین باید به قدری شدید باشد که به طور قابل توجهی مانع از زندگی روزمره، فعالیت تحصیلی، شغل و روابط شده یا فرد ناراحتی جدی در مورد علائم خود را تجربه کند.

بسته به اینکه علائم فقط در چند موقعیت یا در بیشتر موقعیت های زندگی تجربه می شوند، ممکن است فرد مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی عمومی یا خاص تشخیص داده شود. بهترین قدم اولیه در صورت داشتن علائم مرتبط با SAD این است که از طریق یک تماس تلفنی یا ایمیل با یک درمانگر یا متخصص سلامت روان قرار ملاقات بگذارید.

به اشتراک گذاشتن هر گونه افکار و احساسات در مورد علائم خود، حتی با پزشک مراقبت های اولیه تان، عالی ترین قدم اولیه است. نیازی نیست نگران باشید که از کجا شروع کنید، تا زمانی که صادقانه برخی از احساسات خود را بیان کنید، در مسیر درک بهتر نیازهای خود خواهید بود. می توانید با یادداشت برداری در مورد علائم خود شروع کنید تا بتوانید در طول قرار ملاقات خود با پزشک یا مشاورتان، بطور کامل و راحت تر به آنها اشاره کنید.

 

درمان اختلال اضطراب اجتماعی 

رایج ترین درمان های مبتنی بر شواهد مورد استفاده برای اختلال اضطراب اجتماعی، دارو درمانی و درمان شناختی-رفتاری (CBT) است. اغلب برای رسیدن به بهترین نتایج، این دو شکل درمان با هم استفاده می شوند. علاوه بر درمان شناختی-رفتاری، انواع دیگری از درمان ها وجود دارد که ممکن است به صورت فردی یا گروهی مورد استفاده قرار گیرد.

 

داروهای مورد استفاده برای درمان اختلال اضطراب اجتماعی:

 

  • بنزودیازپین ها
  • مسدود کننده های بتا
  • مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOIs)
  • مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)
  • مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین- نوراپی نفرین (SNRIs)

 

گفتار درمانی های مورد استفاده در درمان اختلال اضطراب اجتماعی:

 

  • درمان شناختی رفتاری (CBT)
  • درمان روان پویایی
  • درمان بین فردی (IPT)
  • رفتار درمانی عقلانی هیجانی (REBT)
  • درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT)

 

علاوه بر دارو و روان درمانی، مداخلات با کمک فناوری برای اختلال اضطراب اجتماعی که شامل درمان شناختی رفتاری ارائه شده از طریق اینترنت، درمان مواجهه با واقعیت مجازی و اصلاح سوگیری شناختی است، نیز در دسترس است. برخی از افراد نیز از درمان های جایگزین مانند مکمل های غذایی یا هیپنوتیزم درمانی استفاده می کنند. به طور کلی، هنوز شواهد تحقیقاتی کامل برای حمایت از استفاده از درمان های جایگزین برای SAD وجود ندارد.

 

از قضاوت های اجتماعی ترس دارید.  در یک مصاحبه شغلی یا یک مهمانی  بیش از حد نگران هستید که دیگران  در مورد شما چه فکر می کنند.  در حالی که تقریبا تمام چیزهایی که  برای آن ها نگران هستید  واقعی نیستند...!

 

استراتژی های خودیاری 

استراتژی های خودیاری برای اختلال اضطراب اجتماعی می تواند به عنوان مکملی برای درمان سنتی یا برای تسکین علائم خفیف مفید باشد. نمونه هایی از این استراتژی ها شامل موارد زیر است:

 

  • تکنیک های تمدد اعصاب، مانند تنفس عمیق، تصویرسازی هدایت شده، تمرینات اتوژنیک و ریلکسیشن یا آرام سازی پیشرونده عضلانی
  • زیر نظر گرفتن افکار منفی خود و جایگزین کردن آن ها با افکار مثبت و مفید
  • قرار دادن به تدریج خود در موقعیت های ترسناک
  • رایحه درمانی
  • کتاب های خودآموز
  • پیوستن به انجمن های آنلاین برای ارتباط با دیگران
  • خودمراقبتی سلامت مانند تغذیه مناسب، ورزش و خواب کافی

 

در حالی که استراتژی های خودیاری هرگز جایگزینی برای درمان های مرسوم نیستند، ممکن است به شما کمک کنند تا کنترل بیشتری بر علائم خود داشته باشید.

 

اختلال اضطراب اجتماعی و شغل و تحصیل 

اختلال اضطراب اجتماعی می تواند بر توانایی شما برای حضور در مدرسه و کار در یک شغل و حرفه تأثیر بگذارد. شروع کار در یک مکان جدید، دوست یابی، ارائه سخنرانی، غذا خوردن با دیگران - اینها و سایر جنبه های تحصیل و مدرسه و کار، همه محرک هایی برای کسانی هستند که با اختلال اضطراب اجتماعی دست و پنجه نرم می کنند.

اگر شمادر حال تحصیل بوده و مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی تشخیص داده شده اید، می توانید این موضوع را با مشاور محل تحصیل خود در میان بگذارید. اگر کودکی دارید که مبتلا به SAD تشخیص داده شده است، با مشاور، معلمان و کارکنان مدرسه فرزند خود ارتباط داشته باشید تا از برآورده شدن نیازهای فرزند خود اطمینان حاصل کنید.

 

مهارتهای اجتماعی 

بهبود مهارت های اجتماعی، یکی از اجزای مهم درمان اختلال اضطراب اجتماعی است. جنبه های مختلف مهارت های اجتماعی ممکن است در افراد مبتلا به SAD مختل شود، دلیل آن هم بیشتر این است که چنین افرادی هرگز فرصتی برای تمرین نداشته اند.

به طور کلی، لازم است که شما روی بهبود مهارت‌های ارتباطی خود کار کنید، چه این به معنای یادگیری نحوه گپ زده باشد یا درک بهتر زبان بدن دیگران.

 

اگر اخیراً اختلال اضطراب اجتماعی برای شما تشخیص داده شده است 

سرعت خود را کم کنید و نفس بکشید. اگرچه تشخیص اختلال اضطراب اجتماعی ممکن است ترسناک و نگران کننده باشد، اما این اولین گام برای بهبود وضعیت شما است. احتمالاً برای درمان این اختلال دارو، روان درمانی یا ترکیبی از هر دو دریافت خواهید کرد. همچنین در صورت حضور در مدرسه یا محل کار، ممکن است واجد شرایط و نیازمند حمایت بیشتر باشید.

 

زندگی با اختلال اضطراب اجتماعی 

علاوه بر دریافت درمان حرفه ای، می توانید چندین کار را برای کمک به مقابله با اختلال اضطراب اجتماعی انجام دهید. برخی از این موارد شامل تمرینات تمدد اعصاب، خواب کافی و داشتن یک رژیم غذایی متعادل است.

این مهم است که از موقعیت هایی که شما را مضطرب می کنند، اجتناب نکنید. در حالی که اجتناب ممکن است در کوتاه مدت اضطراب شما را کاهش دهد، اما در دراز مدت اوضاع را بدتر می کند. اگر احساس اضطراب می کنید، به خود یادآوری کنید که می توانید از شرایط عبور کنید، اضطراب شما معمولاً کوتاه مدت است و بدترین ترس های شما به احتمال خیلی زیاد محقق نمی شوند.

به یاد داشته باشید که احساس اضطراب و عصبی بودن نشانه ضعف یا حقارت نیست. اختلال اضطراب اجتماعی یک وضعیت پزشکی است که نیاز به توجه دارد. اگر درمان نشود، می تواند منجر به سایر مشکلات سلامتی مانند سوء مصرف موادمخدر، الکل یا خطر افسردگی شود. با این حال، با درمان مناسب و مراقبت مداوم، کیفیت زندگی شما می تواند بسیار بهبود یابد.

 

مراحل بعدی که باید در نظر بگیرید 

اگر مطمئن نیستید که شما یا کسی که دوستش دارید دچار اختلال اضطراب اجتماعی است، بهتر است با یک پزشک قرار ملاقات بگذارید. این شما را در مسیر تشخیص، درمان و زندگی کاملتر قرار می دهد. حتی ممکن است متوجه شوید که در این مسیر می‌توانید به عنوان یک مددکار و مدافع برای دیگرانی که در موقعیت مشابه شما هستند عمل کنید.

 

تو هیچوقت  از خود چیزها نگران و مضطرب نمی شوی.  تو فقط از دیدگاهی که  نسبت به آن چیزها داری  ناراحت، نگران و مضطرب خواهی شد.

 

سخنی از دنیای موسیقی درمانی در مورد اختلال اضطراب اجتماعی 

اگرچه ممکن است این سفری ترسناک به نظر برسد که شما آن را آغاز کرده اید، یادگیری بیشتر در مورد اختلال اضطراب اجتماعی و یافتن درمان می تواند اولین قدم برای کاهش تاثیر آن بر زندگی شما باشد. اشکالی ندارد که از برداشتن اولین قدم ترس داشته باشید - نفس عمیق بکشید و بدانید که تصمیم درستی می گیرید.

 

 

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید