دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

بخشش خود: چگونه خود را ببخشیم؟

بخشش اغلب به عنوان تصمیمی عمدی برای رها کردن احساسات خشم، رنجش و تلافی نسبت به کسی که فکر می‌کنید به شما ظلم کرده است، تعریف می‌شود. با این حال، در حالی که ممکن است در توانایی خود برای بخشیدن دیگران بسیار سخاوتمند باشید، ممکن است نسبت به خودتان سخت تر بوده و این سخاوت را نداشته باشید.

همه مرتکب اشتباه می شوند، اما آموختن اینکه چگونه از این اشتباهات درس بگیریم، رها کنیم، ادامه دهیم و خود را ببخشیم برای سلامت روان و رفاه مهم است. همیشه سعی در کشف این داشته باشید که چرا خودبخشی می تواند مفید باشد و برخی از مراحل را که ممکن است به شما کمک کند تا یاد بگیرید چگونه خودتان را ببخشید، بررسی کنید.

فهرست عناوین
  • یاد بگیرید چگونه خود را ببخشید
  • محدودیت های بخشش خود 
  • مزایای بخشش خود 
  • چالش در بخشیدن خود 
  • معایب احتمالی بخشیدن خود 
بخشش خود: چگونه خود را ببخشیم؟

 

انسان ضعیف هرگز نمی تواند ببخشد. بخشش نشانه قدرت است!

 

یاد بگیرید چگونه خود را ببخشید

خودبخشی یا بخشیدن خود، به معنای رها کردن خود و همچنین نشانه ضعف نیست. عمل بخشش، چه خود را ببخشید و چه کسی که به شما ظلم کرده است، نشان نمی‌دهد که از آن رفتار چشم پوشی می‌کنید. برای بخشیدن خود، باید:

 

  • احساسات خود را درک کنید
  • مسئولیت اتفاقی که افتاده را بپذیرید
  • با مهربانی و شفقت با خود رفتار کنید
  • از اشتباهات خود ابراز ندامت کنید
  • جبران کنید و عذرخواهی کنید (از جمله عذرخواهی از خودتان)
  • به دنبال راه هایی برای یادگیری از تجربه باشید
  • روی انتخاب های بهتر در آینده تمرکز کنید

 

بخشش به این معناست که رفتار را بپذیرید، آنچه که اتفاق افتاده است را بپذیرید و مایل باشید از آن عبور کرده و بدون نشخوار وقایع گذشته که قابل تغییر نیستند، به زندگی خود ادامه دهید. یک رویکرد درمانی برای خودبخشی نشان می دهد که چهار اقدام کلیدی می تواند برای بخشیدن خود مفید باشد.

 

چهار اقدام کلیدی برای بخشیدن خود عبارتند از: 

 

  • مسئوليت پذیری
  • ندامت
  • مرمت
  • بازسازی

 

همچنین بخوانید: 5 دلیل برای بخشیدن افرادی که از شما عذرخواهی نکرده اند

 

احساسات خود را درک کنید 

آگاه شدن از احساساتی که تجربه می کنید، بخش مهمی از یادگیری بخشیدن خود است. تحقیقات نشان داده است که شناسایی و برچسب زدن احساسات می تواند به کاهش شدت احساسات شما کمک کند. این می تواند به شما در تنظیم بهتر احساسات، از جمله احساسات مرتبط با احساس گناه و شرم کمک کند.

 

مسئولیت اعمال خود را بپذیرید 

بخشیدن خود چیزی فراتر از پشت سر گذاشتن گذشته و ادامه دادن است. خودبخشی در مورد پذیرش آنچه اتفاق افتاده و ابراز همدردی با خود است.

مواجهه با کاری که انجام داده اید یا اتفاقی که افتاده است، اولین قدم به سوی بخشش خود است. همچنین این مرحله، سخت ترین مرحله است. اگر تا این لحظه، برای کارهای خود بهانه می‌آوردید، اعمال خود را منطقی می‌دانستید یا توجیه می‌کردید تا آن‌ها را قابل قبول جلوه دهید، وقت آن است که با آنچه انجام داده‌اید روبرو شوید و آن را بپذیرید.

با قبول مسئولیت و پذیرفتن اینکه درگیر کارهایی شده اید که به دیگران آسیب رسانده است، می توانید از احساسات منفی مانند پشیمانی بیش از حد و احساس گناه دوری کنید.

 

نسبت به خود با مهربانی و شفقت رفتار کنید 

بخشیدن خود، مستلزم رویارویی با اعمال خود و ابراز پشیمانی از آنچه اتفاق افتاده است، می باشد، اما مهم است که با شفقت به خود به این موضوع نزدیک شوید. نکته کلیدی این است که باید با همان مهربانی با خود رفتار کنید که به شخص دیگری آن را نشان می دهید. سعی کنید از خود انتقادی پرهیز کنید و در عوض دلسوز باشید و در عین حال تصدیق کنید که اشتباه کرده اید و می خواهید در آینده بهتر عمل کنید.

 

از اشتباهات خود ابراز پشیمانی کنید 

در نتیجه مسئولیت پذیری، ممکن است طیف وسیعی از احساسات منفی از جمله گناه و شرم را تجربه کنید. وقتی کار اشتباهی انجام داده اید، احساس گناه در مورد آن کاملا طبیعی و حتی سالم است. این احساس گناه و پشیمانی می تواند به عنوان سکوی پرشی برای تغییر رفتار مثبت باشد.

در حالی که احساس گناه به این معنی است که شما فرد خوبی هستید که کار بدی انجام داده اید، شرم باعث می شود که خود را فردی بد ببینید. این می‌تواند احساس بی‌ارزشی را ایجاد کند که اگر حل‌نشده باقی بماند می‌تواند منجر به اعتیاد، افسردگی و پرخاشگری شود. این را بدانید و همیشه به یاد داشته باشید که انجام اشتباهاتی که نسبت به آن احساس گناه می‌کنید، شما را به یک فرد بد تبدیل نمی‌کند یا ارزش ذاتی شما را تضعیف نمی‌کند.

 

جبران و عذرخواهی کنید 

جبران بخش مهمی از بخشش است، حتی زمانی که شخصی که می بخشید خودتان هستید. همانطور که ممکن است شخص دیگری را تا زمانی که به نحوی آن رفتار یا کار را جبران نکرده است، نبخشید، بخشیدن خودتان نیز ممکن است تا زمانی که جبران شدن را احساس نکنید، اتفاق نیفتد .

یکی از راه‌های کنار گذاشتن احساس گناه این است که برای اصلاح اشتباهات خود اقدام کنید. در صورت وجود نیاز، عذرخواهی کنید و به دنبال راه‌هایی باشید که بتوانید آن را جبران کنید.

ممکن است به نظر برسد که این بخش از فرآیند فقط به نفع شخصی است که به او آسیب رسانده اید، اما در آن چیزی برای شما نیز وجود دارد. رفع اشتباه به این معنی است که اگر می توانستید کارهای بهتر یا بیشتری انجام بدهید، هرگز کوتاهی نمی کردید.

 

 

از تجربه یاد بگیرید 

همه مرتکب اشتباه می شوند و چیزهایی دارند که برای آنها متاسف یا پشیمان هستند. افتادن در دام نشخوار فکری، تنفر از خود یا حتی ترحم می تواند آسیب زا باشد و حفظ عزت نفس و انگیزه شما را دشوار کند.

بخشیدن خود اغلب مستلزم یافتن راهی برای یادگیری از تجربه و رشد به عنوان یک شخص است. برای این کار، باید بدانید که چرا به آن روش رفتار کرده اید و چرا احساس گناه می کنید. برای جلوگیری از تکرار رفتارهای مشابه در آینده چه اقداماتی می توانید انجام دهید؟ بله، ممکن است اشتباه کرده باشید، اما این یک تجربه برای یادگیری بوده که می تواند به شما در انتخاب بهتر در آینده کمک کند.

 

سعی کنید بهتر عمل کنید 

بخشیدن خود به معنای تلاش فعال برای انجام کارهای بهتر در آینده است. همانطور که به موقعیت های مشابه نزدیک می شوید، در مورد احساس خود نسبت به اشتباهات گذشته خود فکر کنید. به جای احساس گناه در مورد آن اشتباهات گذشته، به خود یادآوری کنید که چه چیزی یاد گرفته اید و چگونه می توانید از آن دانش و تجربه برای هدایت اقدامات خود در آینده استفاده کنید.

 

محدودیت های بخشش خود 

در حالی که خودبخشی یک تمرین قدرتمند است، مهم است که بدانیم این مدل برای افرادی که به‌طور ناعادلانه خود را به خاطر چیزی که مسئول آن نیستند سرزنش می‌کنند، در نظر گرفته نشده است.

برای مثال افرادی که متحمل آزار، ضربه روحی یا از دست دادن شده اند، ممکن است حتی اگر کنترلی روی موضوع نداشته باشند، باز هم احساس شرم و گناه کنند. این می تواند به ویژه زمانی صادق باشد که فرد احساس کند باید می توانست یک نتیجه منفی را پیش بینی کرده و از آن اجتناب کند (نمونه ای از آنچه به عنوان سوگیری پس‌بینی شناخته می شود).

 

این یکی از بزرگترین هدایایی است که می توانی به خود بدهی. ببخش. خودت و همه را ببخش!

 

مزایای بخشش خود 

بدیهیات استاندارد در روانشناسی این بوده است که بخشش چیز خوبی است و فواید زیادی دارد، خواه یک مسئله جزئی را تجربه کرده باشید یا یک آسیب بسیار جدی تری را متحمل شده باشید. این هم شامل بخشش دیگران و هم بخشیدن خودتان می شود.

 

سلامت روان 

رها کردن و ارائه بخشش به خود می تواند به تقویت احساس سلامتی و بهبود تصویر شما از خود کمک کند. مطالعات متعدد نشان داده اند که وقتی افراد خودبخششی را تمرین می کنند، سطوح پایین تری از افسردگی و اضطراب را تجربه می کنند. به طور مشابه، شفقت به خود با سطوح بالاتر موفقیت، بهره وری، تمرکز و تمرکز همراه است.

 

سلامت جسمانی 

عمل بخشش می تواند بر سلامت جسمانی شما نیز تأثیر مثبت بگذارد. تحقیقات نشان می دهد که بخشش می تواند سطح کلسترول را بهبود بخشیده، درد بدن، فشار خون و خطر حمله قلبی را کاهش دهد.

 

روابط 

داشتن یک نگرش دلسوزانه و بخشنده نسبت به خود و دیگران، نیز یکی از مؤلفه‌های حیاتی روابط موفق است. توانایی ایجاد پیوندهای عاطفی نزدیک با افراد دیگر مهم است، اما توانایی ترمیم آن پیوندها در مواقعی که دچار مشکل یا آسیب می‌شوند نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

یک مطالعه نشان داد که اگر در رابطه‌ای که تخلفی در آن صورت گرفته، یکی از اعضا بخشندگی خود را نشان دهد، هر دو طرف رابطه سود خواهند برد. به طور خاص، هر دو شریک تمایل بیشتری به احساس رضایت از رابطه داشتند و در نتیجه بخشش واقعی خود، افکار منفی کمتری در مورد یکدیگر داشتند.

 

چالش در بخشیدن خود 

پس چه چیزی است که بخشش خود را گاهی تا این حد دشوار می کند؟ چرا مردم اغلب به تنبیه و سرزنش خود به خاطر اشتباهات نسبتاً جزئی ادامه می دهند؟ درگیر شدن در اعمالی که با ارزش ها یا باورهای خود ما مطابقت ندارد، می تواند منجر به احساس گناه و پشیمانی شود - یا بدتر از آن، می تواند نفرت از خود را بوجود آورد.

برخی از افراد به طور طبیعی بیشتر مستعد نشخوار فکری هستند، که می تواند تمرکز بر احساسات منفی را آسان تر کند. این واقعیت که خودبخشی شامل اعتراف به اشتباه و اعتراف به اینکه ممکن است نیاز به تغییر داشته باشید می باشد، می‌تواند این فرآیند را چالش‌برانگیزتر کند.

در نهایت، افرادی که هنوز آماده تغییر نیستند ممکن است برایشان سخت‌تر باشد که واقعاً خودشان را ببخشند. این افراد به جای اعتراف به اینکه شاید نیاز به تغییر داشته باشند، ممکن است با نادیده گرفتن یا توجیه رفتار خود، درگیر نوعی خودبخشی کاذب شوند.

 

معایب احتمالی بخشیدن خود 

در حالی که بخشش خود به طور کلی به عنوان یک عمل مثبت در نظر گرفته می شود که می تواند به بازیابی حس خود کمک کند، تحقیقاتی نیز وجود دارد که نشان می دهد گاهی اوقات می تواند تأثیر مضری داشته باشد. مشکل اصلی خودبخشی این است که گاهی اوقات می تواند همدلی با کسانی که از اعمال شما آسیب دیده اند را کاهش دهد.

اگرچه خودبخشی اغلب احساس گناه را تسکین می دهد، اما مواقعی وجود دارد که این تمرکز درونی ممکن است یکی کردن خود با دیگران را دشوارتر کند. شما می توانید با تمرین آگاهانه همدلی با کسانی که تحت تأثیر اعمال شما قرار گرفته اند از این امر جلوگیری کنید.

 

سوالات متداول 

چگونه احساس گناه را رها کنم و خودم را ببخشم؟

رها کردن احساس گناه اغلب به زمان نیاز دارد. روی دلسوزی به خود تمرکز کنید، در صورت نیاز عذرخواهی کنید و برای جبران تلاش کنید. به جای نشخوار کردن در مورد احساس گناه، روی چیزهایی که یاد گرفته اید و اینکه چگونه برنامه ریزی می کنید تا در آینده بهتر عمل کنید تمرکز کنید.

 

چرا نمی توانم خودم را ببخشم؟

دلایل متعددی وجود دارد که چرا ممکن است در تلاش برای بخشیدن خود ناموفق باشید. ممکن است به این دلیل باشد که نگران تکرار همان اشتباه هستید. یا شاید شما نگران این هستید که چگونه مواجهه با اعمالتان ممکن است تصویر شما را از خود تضعیف کند یا به عزت نفس شما آسیب برساند. در چنین مواردی، برداشتن گام های تدریجی برای تغییر واقعی می تواند مفید باشد. صحبت با یک متخصص سلامت روان می تواند به شما کمک کند احساسات خود را پردازش کنید، مهارت های مقابله ای جدید را توسعه دهید و راه هایی برای جلوگیری از اشتباهات مشابه در آینده پیدا کنید.

 

چگونه خودتان را برای چیزهای وحشتناک ببخشید؟

هر چه اشتباه شما جدی تر باشد، ممکن است زمان بیشتری برای عبور از آن لازم باشد. پشیمانی می تواند طبیعی باشد، اما مهم است که برای عبور از آن قدم بردارید. ممکن است به خاطر اتفاقی که افتاده احساس غم و اندوه کنید، اما مهم است که به خود اجازه دهید احساسات خود را احساس کرده و بپذیرید.

همانطور که به جلو می روید، به کارهایی که برای تغییر انجام می دهید توجه کنید و از تجربه یاد بگیرید و بر احساس قدردانی از آنچه آموخته اید و فرصتی که برای ادامه تلاش دارید، تمرکز کنید.

 

بخشیدن یعنی آزاد کردن یک زندانی و کشف اینکه آن زندانی، خود شما بودید!

 

سخنی از دنیای موسیقی درمانی در مورد بخشیدن خود 2

بخشیدن افرادی که به شما صدمه زده اند می تواند چالش برانگیز باشد، اما بخشیدن خودتان می تواند حتی از آن هم سخت‌تر باشد. مهم است که به یاد داشته باشید که یادگیری نحوه بخشیدن خود، یک فرآیند یکسان نیست.

این هرگز ساده یا آسان نیست، اما کار بر روی این شکل از شفقت به خود می تواند تعدادی از مزایای سلامتی را برای شما به همراه داشته باشد. علاوه بر کاهش استرس، افسردگی و اضطراب، خودبخشی می تواند تأثیرات مثبتی بر سلامت جسمی و روابط شما نیز داشته باشد.

 

 

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید