دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

اضطراب خواب چیست و چگونه می توان بر آن غلبه کرد؟

اضطراب خواب شامل ترس یا نگرانی در مورد توانایی خوابیدن یا ماندن در خواب است. چنین نگرانی می تواند در توانایی فرد برای استراحت کافی اختلال ایجاد کند.

اضطراب خواب پیچیده است و افراد ممکن است آن را به طرق مختلف تجربه کنند. این نگرانی می تواند به خواب رفتن را سخت تر کرده یا ماندن در خواب را چالش برانگیزتر کند. همچنین می تواند منجر به احساس اضطراب در مورد اینکه آیا می توانید خواب مورد نیاز خود را داشته باشید یا خیر، شود.

فهرست عناوین
اضطراب خواب چیست و چگونه می توان بر آن غلبه کرد؟

در حالی که مردم از اهمیت خواب آگاه هستند، از این واقعیت نیز آگاه هستند که اغلب به میزان توصیه شده استراحت نمی کنند. برای برخی، حتی فکر رفتن به رختخواب در شب هم می تواند اضطراب آور باشد. در حالی که بسیاری از مردم سریع و آسان به دنیای خواب فرو می‌روند، دیگران همچنان خود را ساعت ها در حال چرخش برای به خواب رفتن می‌بینند، چرا که افکار در ذهنشان می‌چرخد و با گذشت هر دقیقه و ساعت، فشار بر روی آن ها فقط برای داشتن یک خواب ساده بیشتر و بیشتر می شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که در بین افراد مبتلا به بی‌خوابی، حدود 24 تا 36 درصد دارای انواعی از اختلالات اضطرابی، از جمله اختلال اضطراب فراگیر (GAD)، اختلال هراس، یا اضطراب مرتبط با اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) هستند.

این مقاله به بررسی علائم اضطراب خواب و تأثیر آن بر زندگی و سلامت شما می پردازد. همچنین علل و درمان های بالقوه اضطراب خواب را مورد بحث قرار می دهد. در ادامه با دنیای موسیقی درمانی همراه باشید و با این اختلال آزار دهنده آشنا شوید.

 

این یک تجربه رایج است که شب یک مشکل بزرگ وجود داشته اما صبح و بعد از بیدار شدن حل شده و ناپدید شده است!

 

علائم اضطراب خواب 

در حالی که برخی ممکن است خوابیدن را فرآیندی آسان و طبیعی بدانند، کسانی که اضطراب خواب دارند اغلب آن را همراه با ترس و دلهره می بینند. علائمی که افراد مبتلا به اضطراب خواب اغلب تجربه می کنند عبارتند از:

 

  • نگرانی در مورد کارهایی که باید روز بعد تکمیل شوند
  • نگرانی در مورد چیزهایی که روز قبل انجام نداده اند
  • نگرانی برای اینکه آیا آنها می توانند به خواب بروند یا خیر
  • بررسی مکرر زمان و احساس ناراحتی از مدت زمان خوابیدن
  • نشخوار فکری در مورد اینکه چرا نمی توانند بخوابند
  • احساس ترس از رفتن به رختخواب و نخوابیدن

 

خلاصه 

اضطراب می تواند به طرق مختلف بر سلامت و عملکرد تأثیر بگذارد و از جمله این تاثیرات می توان به تداخل در خواب اشاره کرد. متأسفانه، کمبود خواب می تواند علائم اضطراب را بدتر کند. این علائم شامل نگرانی در مورد خواب و احساس استرس یا اضطراب در مورد احتمال تلاش برای به خواب رفتن است.

 

شناسایی و تشخیص اضطراب خواب 

اگر با احساس مداوم اضطراب و مشکل در خواب دست و پنجه نرم می کنید، مهم است که علائم خود را با پزشک خود در میان بگذارید. اضطراب می تواند جدی باشد و در طول زمان بدتر شود. محرومیت از خواب همچنین می تواند تأثیر قابل توجهی بر ذهن و بدن شما بگذارد.

برای تشخیص، پزشک سوالاتی در مورد علائمی که تجربه کرده اید می پرسد. در مورد مشکلات خود با خواب و تأثیر آن بر توانایی شما برای عملکرد در زندگی روزمره، با پزشک خود باز و صادق باشید.

پزشک شما همچنین می خواهد در مورد مدت زمان بروز علائم، سابقه پزشکی و سایر داروها یا مکمل هایی که در حال حاضر مصرف می کنید بیشتر بداند.

برخی داروها یا مکمل ها ممکن است به ایجاد علائم اضطراب یا اختلالات خواب کمک کنند. پزشک شما همچنین ممکن است یک معاینه فیزیکی انجام دهد و تست های آزمایشگاهی را برای رد هر گونه شرایط پزشکی که ممکن است باعث علائم شما شود، انجام دهد.

پزشک شما ممکن است بی خوابی، اختلال اضطرابی یا هر دو را تشخیص دهد. با این حال، عوامل یا شرایط دیگر نیز می توانند نقش داشته باشند. درمان خاصی که پزشک شما توصیه می کند به تشخیص او بستگی دارد.

 

یک خنده خوب و یک خواب طولانی بهترین درمان برای هر چیزی هستند.

 

چرا وقتی سعی می کنم بخوابم دچار اضطراب می شوم؟ 

در بسیاری از موارد، اضطراب خواب نشان دهنده نوعی اضطراب عملکرد است. اضطراب عملکرد نوعی اضطراب است که بر توانایی فرد برای انجام یک کار خاص متمرکز است. در حالی که ما اغلب این نوع اضطراب را با نگرانی در مورد صحبت کردن در جمع، عملکرد ورزشی، یا امتحان دادن مرتبط می‌دانیم، اما زمانی که نگران توانایی انجام کاری می شویم که به نظر می‌رسد انجام آن برای افراد دیگر طبیعی است، این نوع اضطراب ظاهر می‌شود. در مورد اضطراب خواب، این ترس بر توانایی شما برای "انجام" خواب متمرکز است.

وقتی برایتان سخت است که به خواب بروید، به این معنی است که زمان بیشتری برای تمرکز روی ترس ها و نگرانی های خود دارید. همانطور که بیدار دراز می کشید، فارغ از حواس پرتی های معمول در طول روز، ممکن است ذهن شما به سمت نشخوار فکری و نگرانی سوق پیدا کند، از جمله نگرانی برای این واقعیت که نمی توانید بخوابید. متأسفانه، این نگرانی‌ها هرچقدر که ماندگارتر شوند، دور شدن از خود را برای فرد سخت تر می کنند.

این نبرد شبانه می‌تواند منجر به چیزی شود که به عنوان اضطراب پیش‌بینی یا احساس اضطراب در مورد چیزهایی که هنوز اتفاق نیفتاده است، شناخته می‌شود. ممکن است متوجه شوید که هر شب از رفتن به رختخواب می ترسید. با گذشت زمان، این نه تنها به ایجاد کمبود خواب کمک می کند، بلکه می تواند نقشی در ایجاد تشدید اضطراب نیز داشته باشد.

تحقیقات نشان داده است افرادی که تمایل به خواب ضعیف دارند، همچنین تمایل دارند افکار منفی مکرر و طولانی تری را تجربه کنند.

 

 

عوامل خطر برای اضطراب خواب 

گاهی اوقات اضطراب خواب با انواع مختلفی از شرایط سلامت روان مرتبط است. افرادی که این شرایط را تجربه می کنند، گاهی اوقات بیشتر با خواب مشکل دارند، و این می تواند خطر ابتلا به اضطراب خواب را در آنها افزایش دهد.

 

  • اختلال اضطراب فراگیر: این وضعیت با ترس های مداوم در مورد انواع فعالیت ها یا موضوعات مشخص می شود. چنین نگرانی هایی بیش از حد و مداوم هستند و بر توانایی فرد برای عملکرد طبیعی‌ تأثیر می گذارند. این نگرانی‌ها گاهی اوقات می‌توانند روی خواب متمرکز شوند.
  • بی خوابی: این نوع اختلال خواب، خوابیدن یا ماندن در خواب را دشوارتر می کند و بر کیفیت کلی خواب تأثیر می گذارد. بی خوابی حدود 10 تا 30 درصد از مردم را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد و می تواند منجر به مشکلات سلامتی، از جمله اضطراب، افسردگی، و بیماری های قلبی عروقی شود.
  • اختلال پانیک: این وضعیتی است که با حملات ترس و وحشت مکرر، شدید و ناگهانی مشخص می شود. در برخی موارد، افراد ممکن است حملات پانیک شبانه را تجربه کنند، نوعی از اضطراب خواب که می تواند باعث بیدار شدن افراد به دلیل علائم حمله پانیک شود.
  • اختلال استرس پس از سانحه: تروما و آسیب هم می تواند باعث ایجاد اختلالات خواب شود. تحقیقات نشان می‌دهند افرادی که دچار اختلال استرس پس از سانحه یا PTSD هستند، به احتمال زیاد کابوس‌های مکرر را تجربه می‌کنند که در توانایی خواب آنها اختلال ایجاد می‌کند. ترس از دیدن کابوس در هنگام خواب نیز می‌تواند در ایجاد اضطراب خواب دخیل باشد.
  • سایر اختلالات خواب: داشتن نوع دیگری از اختلال خواب نیز می تواند به علائم اضطراب خواب کمک کند. انواع دیگر اختلالات خواب که می توانند به اضطراب کمک کنند عبارتند از سندرم پاهای بی قرار (RLS)، آپنه خواب، و نارکولپسی.

 

خلاصه 

برخی شرایط می توانند خطر ابتلا به اضطراب خواب را افزایش دهند، از جمله اضطراب عمومی، بی خوابی، اختلال هراس، استرس پس از سانحه یا PTSD و سایر اختلالات خواب.

 

همچنین بخوانید: وقتی به اندازه کافی نمی خوابید چه اتفاقی برای بدن شما می افتد؟!

 

درمان اضطراب خواب 

در حالی که اضطراب خواب می تواند به طور قابل درک ناراحت کننده و مختل کننده باشد، درمان های موثری وجود دارد که می تواند کمک کننده باشد. رویکرد مناسب برای شما بستگی به این دارد که چه چیزی باعث علائم شما می شود، اما اغلب شامل مداخلاتی با هدف کاهش اضطراب و بی خوابی است.

 

درمان های اضطراب 

روان درمانی، خط اول درمان اضطراب است. درمان شناختی رفتاری (CBT) و مواجهه درمانی، دو نوع روش هستند که می توانند تاثیر ویژه‌ای بر درمان اضطراب داشته باشند. 

با این حال، ممکن است داروهای خاصی نیز برای کمک به مدیریت اضطراب حاد و طولانی مدت تجویز شوند. بنزودیازپین‌ها گاهی اوقات برای مدیریت علائم فوری اضطراب تجویز می‌شوند، در حالی که داروهای ضد افسردگی، مانند مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)، می‌توانند یک درمان طولانی‌مدت باشند.

 

درمان های خواب 

علاوه بر پرداختن به شرایط زمینه‌ای که ممکن است در ایجاد اضطراب دخیل باشند، درمان‌های بی‌خوابی اغلب بر روان‌درمانی و اصلاح سبک زندگی تمرکز دارند. درمان شناختی-رفتاری برای بی خوابی (CBT-I) بر تنظیم افکار برای ارتقای خواب، تمرین راهبردهای آرامش بخش و استفاده از راهبردهای دیگر برای بهبود خواب تمرکز دارد.

گاهی اوقات داروها برای درمان بی خوابی تجویز می شوند و ممکن است شامل قرص های خواب آور، قرص های خواب OTC، ملاتونین و داروهای طبیعی باشند. در حالی که این داروها می توانند به افراد کمک کنند در کوتاه مدت خواب بیشتری داشته باشند، اما می توانند عوارض جانبی داشته باشند و بر عوامل زمینه ای که در ایجاد اضطراب خواب نقش دارند، تاثیر درمانی نگذارند. 

 

 چگونه بر اضطراب خواب غلبه کنیم؟ 

در حالی که اضطراب خواب آزاردهنده است، ایجاد تغییراتی خاص در سبک زندگی و استفاده از استراتژی‌های خواب موثر می‌تواند به شما کمک کند احساس اضطراب کمتری داشته باشید و بهتر استراحت کنید.

 

عادات خوب خواب را تمرین کنید 

تغییر عادات خواب می تواند به طور قابل توجهی خواب را بهبود بخشد، و این به شما کمک می‌کند در مورد افتادن در رختخواب و خوابیدن کمتر احساس اضطراب کنید. استراتژی های مفید عبارتند از:

 

  • اجتناب از چرت زدن در طول روز
  • ایجاد یک محیط خواب راحت
  • هر شب در ساعت مشخصی به رختخواب بروید و هر روز صبح در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید
  • وسایل الکترونیکی را از اتاق خواب خارج کنید و یک ساعت قبل از خواب از تلفن یا تبلت خود استفاده نکنید
  • از خوردن وعده های غذایی بزرگ، کافئین بیش از حد و الکل در عصر خودداری کنید

 

از نظر فیزیکی فعال بمانید 

ورزش منظم می تواند به بهبود خواب و مبارزه با احساس اضطراب کمک کند. مطالعات بارها نشان داده است که ورزش می تواند به بهبود کیفیت خواب کمک کند.

تحقیقات همچنین نشان داده است که ورزش می تواند در کاهش علائم اضطراب مفید باشد. نه تنها می تواند علائم اضطراب را تسکین دهد، بلکه می‌تواند فرد را در برابر اضطراب آینده نیز محافظت کند.

 

از تکنیک های آرامش بخش استفاده کنید 

تکنیک های تمدد اعصاب می تواند به مبارزه با استرس کمک کرده و مقداری از فشاری را که ممکن است هر شب به خودتان وارد می کنید، کاهش دهد. استراتژی هایی که می توانند مفید باشند عبارتند از:

 

  • تنفس عمیق: تنفس نامناسب، مانند تنفس های کم عمق و سریع، اغلب می تواند اضطراب را بدتر کند. تکنیک‌های تنفس عمیق می‌توانند به القای واکنش آرام‌سازی کمک کنند که این می تواند اضطراب را تسکین دهد، آرامش را بهبود بخشیده و استراحت شبانه خوب را آسان‌تر کند.
  • ریلکسیشن یا آرام‌سازی عضلانی پیشرونده: این تکنیک شامل انقباض و سپس شل کردن عضلات بدن است که معمولاً از بالای بدن شروع می شود و به سمت پایین حرکت می کند. با تمرین این تکنیک، می توانید یاد بگیرید که چگونه به سرعت، موجی از آرامش که از بدن می گذرد را به آن القا کنید. این می تواند به شما کنترل بیشتری بر پاسخ بدنتان به اضطراب بدهد و تحقیقات نشان داده است که می تواند به بهبود کیفیت خواب نیز کمک کند.
  • تصویرسازی هدایت‌شده: وقتی متوجه می‌شوید که بیدار و نگران هستید، استفاده از تصاویرسازی هدایت‌شده ممکن است به کاهش احساس اضطراب و القای خواب کمک کند. این رویکرد شامل استفاده از تکنیک های تجسم، مانند به تصویر کشیدن یک صحنه آرام، برای کمک به آرامش ذهن و بدن شما است. تحقیقات نشان می دهد که استفاده از تصویرسازی هدایت شده ممکن است به بهبود کیفیت خواب کمک کند.

 

خواب عزیز متاسفم که امروز صبح از تو جدا می شوم. اما تمام تلاشم را می کنم تا هرچه سریع تر پیش تو برگردم.

 

سخنی از دنیای موسیقی درمانی در مورد اضطراب خواب

خواب و اضطراب رابطه دو طرفه دارند. اضطراب می تواند خوابیدن را سخت کند و کم خوابی نیز می تواند منجر به افزایش احساس اضطراب شود. 

وقتی متوجه شدید که مضطرب بوده و استرس دارید، به یاد داشته باشید که ممکن است زمان لازم باشد تا خواب شما به حالت عادی بازگردد. پیروزی های کوچک را جشن بگیرید، بر روی ایجاد عادات خواب سالم تمرکز کنید و زمانی که خود را با مشکل مواجه دیدید، به تکنیک های آرام سازی موثر روی بیاورید.

 

 

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید