دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

15 نشانه اینکه خودتان را بیش از حد جدی گرفته اید!

بسیاری از ما خودمان را بیش از حد جدی می گیریم و این در میزان استرسی که در زندگی روزمره داریم خود را نشان می دهد. اگر چند دقیقه به عقب برگردیم تا به یاد بیاوریم که در زندگی چیزهای بسیار بیشتری از عناوین شغلی، پول، دستاوردها، مدارک تحصیلی و هر چیز دیگری که با آن همذات پنداریم وجود دارد، چه می شود؟ بسیاری از ما زمان زیادی را صرف تلاش برای تبدیل شدن به چیزی و شکست دادن موانع و پیشروی می کنیم و فراموش می کنیم به سادگی نفس بکشیم، بخندیم و زیبایی هایی را که هر روز ما را احاطه کرده است، ببینیم و بپذیریم. ما اجازه می‌دهیم صداهایی که در سرمان هستند به ما بگویند که به اندازه کافی خوب نیستیم، و بعد از مدتی شروع به باور آنها می‌کنیم.

لازم نیست زندگی مانند یک جنگ دائمی باشد. شما می توانید انتخاب کنید که رویکردی سبک تر داشته باشید و به جای جنگیدن برای شناور ماندن، فقط بر امواج زندگی سوار شوید.

فهرست عناوین
15 نشانه اینکه خودتان را بیش از حد جدی گرفته اید!

 

"زندگی را خیلی جدی نگیرید؛ به هر حال، در نهایت هیچ کس نمی تواند زنده بماند." - ون وایلدر

 

زندگی را خیلی جدی نگیرید؛ به هر حال هیچ کس نمی تواند زنده بماند.

 

در اینجا 15 نشانه وجود دارد که نشان می دهد شما خودتان را خیلی جدی می گیرید:

1. آخرین باری که به خودتان یا چیز دیگری خندیدید را به خاطر نمی آورید

مطالعات بسیاری در دهه گذشته در مورد فواید باورنکردنی خنده برای سلامتی و اینکه چگونه واقعا بهترین دارو است، انجام شده است. ثابت شده است که خنده استرس را کاهش می دهد، با اضطراب و افسردگی مبارزه می کند، حافظه را بهبود می بخشد، فشار خون و ضربان قلب را کاهش می دهد، اندورفین را در بدن ترشح می کند و حتی باعث افزایش گردش خون و سطح اکسیژن به اندام ها می شود. خنده فواید زیادی برای سلامتی ارائه می دهد و مهمتر از همه، به شما کمک می کند تا زندگی را آنقدر جدی نگیرید. اگر آخرین باری که خندیدید را به خاطر نمی آورید، توصیه می کنم بیشترین میزان خنده را که می توانید مصرف کنید، زیرا روشن نگه داشتن قلب و شادی به ما اجازه می دهد تا زندگی سالم تر و غنی تری داشته باشیم.

با دوستان خود بیرون بروید، یک ویدیوی خنده‌دار تماشا کنید، یا هر کاری دیگری را انجام دهید که لبخند بر لبانتان بیاورد. فقط این دلیل که در زندگی مسئولیت دارید، به این معنی نیست که نمی توانید در طول مسیر از خود و از زندگی لذت ببرید!

 

2. احساس می کنید باید مدام از خود دفاع کنید

اگر خودتان را خیلی جدی بگیرید، احتمالاً احساس می کنید که همه می خواهند به شما حمله کنند و زیر پوست شما وارد شوند. ممکن است دنیا را مکانی خصمانه و غیردوستانه ببینید که در آن باید از قلمرو و نظام اعتقادی خود دفاع کنید. با این حال، داشتن این نگرش تنها از نزدیک شدن افراد به شما جلوگیری می کند و به شما کمک نمی کند که خود را تا این حد جدی نگیرید. بیشتر مردم دنیا واقعا دوست دارند با دیگران ارتباط برقرار کنند و مکالمات هوشمندانه ای داشته باشند بدون اینکه بخواهند به افراد دیگر به خاطر اعتقادات یا شخصیتشان صدمه بزنند یا به آنها حمله کنند.

اگر احساس می‌کنید از سوی دیگران تهدید می‌شوید، روی سطح اعتماد به نفس خود کار کنید تا دیگران در نظر شما مثل یک دشمن به نظر نرسند.

 

3. وقتی دیگران عقاید شما را زیر سوال می برند، آزرده می شوید

وقتی دیگران درباره عقاید یا دیدگاه‌های شما سؤال می‌پرسند، نباید احساس خطر یا عصبانیت کنید. شما باید بتوانید یک گفتگوی متمدنانه و باز با دیگران داشته باشید، بدون اینکه آن را بزرگ کرده و احساس کنید که باید در مورد آن حالت تدافعی بگیرید. اگر نمی‌خواهید در مورد احساس خود توضیح دهید، مجبور نیستید، اما بیشتر اوقات، دیگران فقط می‌خواهند شما را بشناسند و هیچ ضرر و خطری برای شما ندارند.

اینقدر خود را به باورهایتان وابسته نکنید؛ در عوض، ذهن خود را باز نگه دارید تا بتوانید از دیگران یاد بگیرید، و آنها نیز ممکن است از شما درسی بگیرند.

 

4. برای اینکه احساس خوشبختی کنید، همیشه به هدفی برای تعقیب نیاز دارید

انسان ها ذاتاً موجوداتی هدف گرا هستند. ما می خواهیم چیزی داشته باشیم که روی آن تمرکز کنیم، چیزی برای کار کردن و کاری برای انجام دادن داشته باشیم. داشتن یک رویا و رفتن به دنبال آن عالی است، اما نه زمانی که شما را از لحظه حال خارج می کند و مانع از لذت بردنتان از زندگی در زمان حال می شود. این که چیزی دارید که می خواهید در آینده به آن برسید، به این معنی نیست که نمی توانید زمان حال را در آغوش بگیرید. اگر نمی توانید بدون داشتن چیزی که دائماً روی آن کار کنید احساس خوشحالی کنید، ممکن است خودتان را خیلی جدی گرفته باشید. سعی کنید از چیزهای کوچک زندگی لذت ببرید و آنچه واقعاً مهم است را به خاطر بسپارید: خانواده، دوستان، سلامتی و رفتار شما با دیگران.

 

5. مدام خود را با افراد دیگر مقایسه می کنید

با رسانه ها و شبکه های اجتماعی و سایر اشکال سرگرمی و رسانه های خبری، لازم نیست خیلی در دور دست ها بگردیم تا کسی را پیدا کنیم که بتوانیم خود را با او مقایسه کنیم. با این حال، این فقط در نهایت باعث تلخی و قضاوت ما می شود و هیچ کمکی به داشتن احساس خوب در مورد خودمان نمی کند. دفعه بعد که خود را در حال انجام این کار یافتید، به یاد داشته باشید که هیچ کس نمی تواند شما را تقلید یا تکرار کند. پس بیرون بروید و توانایی ها و استعدادهای منحصر به فرد خود را به دنیا نشان دهید و از تلاش برای تبدیل شدن به شخصی دیگر دست بردارید. با تلاش برای تبدیل شدن به کسی که نیستید، فقط خودتان را از دست خواهید داد، پس همین امروز تصمیم بگیرید که خودتان را دوست داشته باشید. اگر اینقدر خود را جدی نگیرید و یاد بگیرید که به فردیت خود باور پیدا کنید، دیدگاه بازتر و دوست داشتنی تری در مورد زندگی خواهید داشت و تا می توانید از سواری لذت خواهید برد!

 

6. شما حس شوخ طبعی ندارید

اگر وقتی کسی با شما شوخی می کند ناراحت می شوید، می تواند به این معنی باشد که خیلی جدی هستید. عادی است که در محل کار، خانه یا مدرسه وارد شوخی دوستانه شوید. اگر زمانی که مردم این کار را انجام می دهند حس توهین به شما دست می دهد، خودتان را خیلی جدی گرفته اید. البته، زمانی برای جدی بودن وجود دارد، اما نه همیشه. داشتن حس شوخ طبعی سالم است و باعث می شود اطرافیان شما احساس شادی بیشتری کنند.

به جای اینکه خودتان را اینقدر جدی بگیرید، آرام باشید و به خودتان اجازه دهید که به شوخی های دوستانه بپیوندید. شوخی های دوستانه معمولاً نشانه این است که مردم در کنار شما احساس راحتی می کنند.

 

7. سرسخت به نظر می رسید

اگر خود را بیش از حد جدی بگیرید، ممکن است احساس کنید مهم است که سرسخت و قوی باشید. شاید آنقدر این احساس را دارید که آسیب پذیری در برابر مردم برایتان سخت است. قوی بودن نقابی است که پشت آن پنهان می‌شوید تا دیگران را در امتداد بازوی های خود نگه دارید!

اگر این شما هستید، از اینکه کمتر از بالاترین حد قدرت ظاهر شوید، نترسید، به خصوص در کنار خانواده و دوستان مورد اعتماد. به یاد داشته باشید، هیچ اشکالی ندارد که خودتان باشید، و هرگز نیازی به یک روکش سخت که پشت آن پنهان شوید، ندارید.

 

8. شما به خودتان سخت می گیرید

یکی از نشانه هایی که نشان می دهد بیش از حد خودتان را جدی گرفته اید این است که بیش از حد به خودتان سخت می گیرید. احساس می کنید باید بیشتر و سخت تر از بقیه کار کنید. شما ممکن است خود را به چالش بکشید و برنامه خود را بشدت پر کنید. به همین ترتیب، شما احساس می کنید که باید بیشتر از دیگران کار انجام دهید تا احساس خوبی نسبت به خود داشته باشید.

اگر چنین احساسی دارید، ممکن است خوب باشد که به عقب برگردید و دلیل انجام این کار را ارزیابی کنید. شاید شما احساس بی کفایتی می کنید، بنابراین سعی می کنید خود را ثابت کنید. به خودتان فضا بدهید و استراحت کنید.

 

همچنین بخوانید: 7 نشانه که شما نیاز به آرامش بیشتری دارید

 

9. وقتی اشتباه می کنید شدیدا ناراحت می شوید

اگر به زندگی خود بیش از حد جدی نگاه کنید، افکار تحقیر آمیز نسبت به اشتباهات ساده در شما رایج هستند. هرکسی اشتباه می کند. حتی اگر اشتباهات شما در ابتدا بزرگ به نظر می رسند، احتمالاً آنقدرها که فکر می کنید مهم نیستند. بیشتر مردم حتی متوجه اشتباهات دیگران و شما نمی شوند. اما همیشه آسان است که خودتان بدترین منتقد خود باشید.

وقتی اشتباهی مرتکب می شوید، سعی کنید آن را آنقدر جدی نگیرید. درسی بیابید که بتوانید از اشتباه خود بیاموزید و متعهد شوید که دوباره تلاش کنید.

 

10. سعی می کنید همه چیز را کنترل کنید

چیزهای زیادی در زندگی وجود دارد که شما نمی توانید آنها را کنترل کنید. بیش از حد محتاط و کنترل‌کننده بودن نشانه‌ی مطمئنی است که شما در مورد خودتان و زندگی بیش از حد جدی هستید. البته، چیزهای زیادی در زندگی وجود دارد که می توانید و باید آن ها را کنترل کنید، اما باید چیزهایی که در کنترل شما نیستند را رها کرده و به خدا اعتماد کنید تا در این موارد خارج از کنترل، به شما کمک کند.

کنترل‌گر بودن طاقت فرسا است و هرگز جواب نمی دهد. به هر حال، چیزهایی در زندگی خارج از کنترل شما خواهند بود. سعی کنید ترس ها و میل به کنترل را رها کنید. از خدا کمک بگیرید و در مورد چیزهای غیرقابل کنترلی که با آن ها روبرو هستید به او اعتماد کنید. دعای آرامش معروف این عقیده را اینگونه بیان می کند:

 

خدایا به من آرامشی عطا کن تا بپذیرم چیزهایی را که نمی توانم تغییر دهم، شهامتی عطا کن تا چیزهایی را که می توانم، تغییر دهم و خردی عطا کن تا تفاوت را بدانم.

 

خداوندا به من آرامشی عطا کن تا بپذیرم چیزهایی را که نمی توانم تغییر دهم، شهامتی عطا کن تا چیزهایی را که می توانم، تغییر دهم و خردی عطا کن تا تفاوت را بدانم.

 

11. حس می کنید همه چیز به شما مربوط است

وقتی زندگی و خودتان را خیلی جدی می گیرید، نمی توانید ایگو و نفس خود را رها کنید. همه چیز به شما و حس و دیدی که در شما ایجاد می کند مربوط می شود. شما ممکن است این حالت را اینگونه بروز دهید:

 

  • اجتناب از موقعیت های اجتماعی که در آن ها احساس راحتی نمی کنید
  • بیش از حد نگران هستید که دیگران در مورد شما چه فکری می کنند
  • عصبانی شدن اگر کسی توجهی را که فکر می‌کنید لایق آن هستید به شما ندهد
  • فرض پایه شما بر این است که مردم باید بدانند به چه چیزی نیاز دارید، بنابراین شما نباید درخواست کنید
  • به جای تمرکز بر طرف مقابل، مکالمات را به سمت خود بر می‌گردانید

 

سعی کنید عقب نشینی کنید و این ایگوی خود را مهار کنید. فرض کنید شما مهم ترین فرد در اتاق نیستید و روی دیگران تمرکز کنید.

 

12. شما متواضع نیستید

خیلی جدی بودن اغلب به این معنی است که دوست ندارید به شما بگویند اشتباه می کنید. شاید دوست نداشته باشید در محل کار مورد ارزیابی قرار بگیرید یا بازخورد دریافت کنید. فروتنی یعنی اینکه اهمیت خود را کم ارزیابی کنید. ویژگی های بارز تواضع عبارتند از:

 

  • شکرگزار بودن
  • به رخ نکشیدن خود یا دستاوردهایتان
  • تسلیم نشدن به غرور و تکبر
  • مهربان بودن، نه بی ادب بودن
  • تحقیر نکردن دیگران

 

تمرین این ویژگی ها را در زندگی خود شروع کنید. وقتی وسوسه می‌شوید که مغرور باشید، فروتنی را انتخاب کنید. به کار خود ادامه دهید. با تمرین روزانه می توانید در فروتنی رشد کنید.

 

13. همیشه تنها بودن را انتخاب می کنید

افرادی که از نظر اجتماعی با دوستان و خانواده در ارتباط هستند، شادتر و سالم تر از افرادی هستند که همیشه تنها بودن را انتخاب می کنند. آنها معمولاً بیشتر از افرادی که ارتباط کمتری با جامعه خود دارند عمر می کنند. گاهی اوقات تنها بودن اشکالی ندارد، اما اگر همیشه از مردم دور شوید، رفتار سالمی نیست. راه هایی برای مشارکت در جامعه خود بیابید. سعی کنید اینقدر خودتان را جدی نگیرید و اجازه دهید دیگران وارد دنیای شما شوند.

 

14. نمی توانید از دیگران تعریف کنید

اگر بیش از حد جدی هستید، ممکن است فکر کنید که تعریف و تمجید دیگران، حرکتی غیر صادقانه است. یا شاید هیچ چیز خوبی در دیگران برای تعریف و تمجید نمی بینید. هر یک از این افکار به این معنی است که نفس و ایگوی شما در حال نشان دادن خود است. اگر انگیزه شما تشویق کسی باشد و نه فقط تملق گویی او، تعریف کردن هرگز کاری اشتباه نیست. مراقب کارهای خوبی باشید که دیگران انجام می دهند و صادقانه از آنها در مورد آن تعریف و تمجید کنید.

 

15. شما قدردان و سپاسگزار نیستید

مطالعات نشان می دهد که قدردانی و رفاه دست به دست هم می دهند. افرادی که ابراز قدردانی می کنند، شادتر هستند. آنها هر روز را هدیه ای از جانب خداوند می دانند. آنها چیزها یا افراد را بدیهی و عادی فرض نمی کنند. شکرگزاری درمانی عالی برای بیش از حد جدی بودن است. پرورش مثبت اندیشی به شما کمک می کند از زندگی لذت ببرید. شکرگزاری و قدردان بودن به شما کمک می کند که آنقدرها هم درگیر موفقیت نشوید، اما از ماجراجویی زنده بودن لذت ببرید.

اگر زندگی را خیلی جدی می گیرید، ممکن است وقت آن رسیده باشد که به همه چیزهای خوبی که در زندگی دارید نگاه کنید. حتی اگر زندگی شما کامل نباشد، همیشه چیزی یا کسی وجود دارد که می توانید برایش قدردان و شگرگزار باشید.

 

آخرین افکار در مورد جدی گرفتن خود و زندگی

زندگی سخت است. اما مشغول شدن به کار، دوستان و خانواده آسان است. استرس بیش از حد در زندگی باعث می شود که شما بیش از حد در آن و خودتان جدی شوید. اگر زندگی خود را بیش از حد جدی می گیرید، ممکن است زمان آن رسیده باشد که قدمی بردارید و زندگی خود را دوباره ارزیابی کنید. سعی کنید قدردانی، خنده و تعریف و تمجید از دیگران را در روز خود بگنجانید. از زندگی خود لذت ببرید، حتی از تمام نقص های آن. در اطراف شما زیبایی وجود دارد، اگر بتوانید برای دیدن آن وقت بگذارید. امروز روز خوبی است برای اینکه خودتان را خیلی جدی نگیرید و از بودن همان چیزی که قرار بود باشید لذت ببرید.

 

 

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید