دنیای موسیقی درمانی
منو
جستجو
خانه
انجام جستجو
انصراف
دنیای موسیقی درمانی
موسیقی برای زندگی بهتر
صفحه اصلی مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی

7 نشانه اعتماد به نفس پایین و نحوه رفع آن

ایجاد اعتماد به نفس کار آسان یا ساده ای نیست. اگرچه به نظر می رسد برخی افراد به طور طبیعی دارای اعتماد به نفس بالایی هستند، اما اکثر ما در برخی از جنبه های زندگی خود با احساس اعتماد به نفس پایین دست و پنجه نرم می کنیم. چه در مورد ظاهر، توانایی ها، موفقیت در زندگی یا جنبه دیگری از خود اعتماد نداشته باشید، لازم است تشخیص دهید که چه زمانی این اتفاق می افتد تا بتوانید اعتماد به نفس خود را افزایش دهید.

اعتماد به نفس پایین می تواند به شادی و رفاه ما آسیب برساند و یکی از این موارد کاهش عزت نفس است. برای کشف نشانه‌های اعتماد به نفس پایین و اینکه چگونه می‌توانید برای رفع این نشانه‌ها کار کنید، در ادامه مطلب با دنیای موسیقی درمانی همراه باشید.

فهرست عناوین
7 نشانه اعتماد به نفس پایین و نحوه رفع آن

 

 

7 نشانه اعتماد به نفس پایین (و نحوه رفع آن)

1. اعتماد به نفس پایین به این معنی است که شما احساس می کنید نمی توانید کارهایی را که می خواهید انجام دهید

چه رویا و هدف سفر به دور دنیا، رسیدن به شغل رویایی خود، یافتن یک رابطه عاشقانه یا بازگشت به مدرسه را دارید، اعتماد به نفس پایین می تواند مانع دستیابی به این اهداف و آرزوها شود. اگر اغلب توانایی خود را برای تحقق خواسته هایتان دست کم می گیرید، این احساس بی کفایتی احتمالاً ناشی از مسائل حول اعتماد به نفس است.

گاهی اوقات این احساسات به گونه‌ای ظاهر می‌شوند که هر چقدر هم که تلاش می‌کنیم احساس کنیم. ما هرگز به اندازه کافی خوب نخواهیم بود. خوشبختانه راه هایی برای مقابله با این افکار و احساسات منفی وجود دارد. یکی از مواردی که می تواند کمک کند، بررسی استراتژی هایی است که متخصصان ایجاد کرده اند، روش هایی مانند درمان شناختی رفتاری یا CBT. درمان شناختی رفتاری نوعی آموزش مجدد افکار و جایگزینی افکار منفی با افکار مثبت است.

به عنوان مثال، اگر احساس می‌کنید نباید به یک گردش اجتماعی بروید زیرا اوضاع را برای دوستان خود ناخوشایند می‌کنید، این فکر را با چیزی مانند این جایگزین کنید که «من فردی ارزشمند و جذاب هستم و دوستانم برای رفتن من به جمعشان هیجان‌زده هستند.» ایده این است که هر چه بیشتر این افکار را بگیریم و آنها را اصلاح کنیم تا ذهن ما در آینده به طور خودکار به سمت آنها جذب شود، و اگر این استراتژی را دنبال کنیم، این اتفاق به بهترین شکل خواهد افتاد.

 

2. شما همیشه نگران این هستید که دیگران در مورد شما چه فکری می کنند

ما نمی توانیم در زندگی خود همه را راضی کنیم. غیرممکن است که شما مسیر زندگی را طی کنید و حداقل با یک نفر که با شما سازگاری ندارد ملاقات نکنید. بنابراین، این مضر است که ارزش خود را به آنچه دیگران در مورد ما فکر می کنند، بدانیم. نشانه اعتماد به نفس پایین این است که شما بیشتر به آنچه که دیگران در مورد شما فکر می کنند اهمیت می دهید تا آنچه در مورد خودتان فکر می کنید و می دانید. این می تواند منجر به مشکلات دیگری مانند اضطراب و نیاز به تغییر خود برای مطابقت با انتظارات افراد مختلف شود.

بهترین راه برای کاهش این احساسات این است که آنچه که در مورد خود دوست دارید را به خودتان یادآوری کنید. البته گوش دادن به توصیه های بیرونی در مواقع ضروری ضرری ندارد، اما نباید جزء اصلی هویت شما باشد. یکی دیگر از مهارت های مفید این است که تصور کنید به جای خودتان، یکی از دوستان صمیمی‌تان هستید. آیا همان طور که در مورد خود بد فکر می کنید، در مورد دوست صمیمی خود نیز بد فکر می کنید؟ این باعث می شود درک کنید که دیگران همیشه شما را قضاوت نمی کنند (و اگر هم قضاوتتان کنند آنچنان اهمیتی ندارد).

 

چیزهایی که با پول نمی توان خرید: 1. ادب 2. اخلاق 3. احترام  4. شخصیت 5. عقل سلیم 6. اعتماد 7. صبر 8. شعور 9. صداقت 10. عشق

 

3. اعتماد به نفس پایین به این معنی است که شما اغلب افکار منفی، اضطراب، سرزنش خود و افسردگی را تجربه می کنید

یکی از نشانه های بارز اعتماد به نفس پایین، تجربه افکار منفی، مضطرب یا افسردگی مرتبط با ارزش خود است. اغلب این چالش های سلامت روان، پرورش و افزایش اعتماد به نفس سالم را دشوار می کند. معمولا به طور همزمان، یکی از این موارد به دیگری منجر می شود.

اکثر افرادی که اضطراب دارند با اعتماد به نفس مشکل دارند و بالعکس. کارشناسان خاطرنشان می کنند که این امر به ویژه در افرادی که دارای اضطراب اجتماعی هستند بسیار بیشتر و شدیدتر است، زیرا زمانی که اعتماد به نفس ندارید، اجتماعی شدن می تواند چالش برانگیز باشد. علاوه بر این، اگر در مورد خود افکار منفی دارید و برای دیدن آنچه که دارید با مشکل مواجه هستید، می‌تواند نشان دهد که آن‌طور که باید برای خود ارزش قائل نیستید.

راه های زیادی برای مقابله با این اختلالات روانی وجود دارد. علاوه بر انجام تکنیک هایی مثل مدیتیشن یا تمرکز حواس و ذهن آگاهی، مراجعه به یک مشاور یا متخصص مراقبت های بهداشتی، صحبت کردن در مورد آن با یک فرد عزیز در زندگی تان یا تحقیق بیشتر در مورد آن برای دیدن اینکه آیا علائم را تجربه می کنید یا خیر، برداشتن اولین قدم در پرداختن به مسائلی است که می توانند به احساس کلی اعتماد به نفس شما کمک کنند.

 

همچنین بخوانید: 10 راه برای به دست آوردن اعتماد به نفس از درون

 

4. اعتماد به نفس پایین به این معنی است که شما به طور مکرر از تلفن هوشمند خود در موقعیت های اجتماعی استفاده می کنید

هر جا که می رویم همراه داشتن یک گوشی هوشمند بهانه ای عالی برای دوری از واقعیت است. با این حال، اگر تمایلی به خروج از خانه بدون تلفن خود ندارید یا متوجه می شوید که اغلب از آن در محیط های اجتماعی استفاده می کنید، این می تواند نشان دهنده اعتماد به نفس پایین شما باشد. مطالعات نشان می‌دهد افرادی که در موقعیت های خاص و بیش از حد از تلفن همراه استفاده می‌کنند، احتمالاً اعتماد به نفس پایینی دارند.

توجه به این نکته ضروری است، زیرا اعتماد به نفس پایین منجر به استفاده بیشتر از تلفن همراه می شود که خود این کار هم اغلب منجر به اعتماد به نفس پایین می شود! این مسئله فراتر از استفاده از تلفن همراه در موقعیت‌های اجتماعی نیز گسترش می‌یابد. گذراندن وقت بیش از حد در تلفن هایمان، به ویژه در رسانه ها و شبکه های اجتماعی، می تواند به ما احساس بی کفایتی بدهد و باعث شود بیشتر و بی امان خودمان را با دیگران مقایسه کنیم.

ساده ترین راه حل برای این موضوع این است که زمان وقت گذراندن در صفحه نمایش خود را به حداقل برسانید. اگر با دوستان خود ملاقات می کنید، سعی کنید موبایل خود را در انتهای کیف خود قرار دهید یا هنگامی که به مقصد رسیدید آن را خاموش کنید. این یک گام کوچک در ایجاد و افزایش اعتماد به نفس شما است، و همچنین می تواند به شما کمک کند تا متوجه شوید که مردم از حضور شما با یا بدون وجود صفحه نمایش لذت می برند. حتی آن ها بدون وجود تلفن همراهتان، بیشتر هم به شما نزدیک می شوند!

 

با مردم مهربان باش. تو بیش از هر سطح و موفقیتی که می توانی داشته باشی به خاطر مهربانی خود در یادها خواهی ماند.

 

5. اعتماد به نفس پایین به این معنی است که شما انتظارات یا امید زیادی به آینده ندارید

معمولا افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند احساس گیر افتادن می کنند. دلیل آن این است که آنها باور ندارند که قدرت، هوشمندی یا مهارت لازم برای رسیدن به اهداف خود در زندگی را ندارند. حتی افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند نیز در استقامت در چالش ها مشکل دارند. اعتماد به نفس پایین می تواند باعث شود که شما در وهله اول حتی برای تعقیب اهداف خود هم تلاش نکنید. به این فکر کنید که ده سال دیگر خود را کجا می بینید.

آیا یک شغل خوب خواهید داشت و در آن موفق خواهید بود؟ آیا زندگی ای خواهید داشت که شما را خوشحال کند و خوشبخت خواهید بود؟ اگر به هر یک از این سؤالات پاسخ «نه» یا «من شک دارم» می دهید، ضروری است از خود بپرسید که چرا به خود و توانایی‌هایتان اعتقاد ندارید؟ وقتی در باور خودمان مشکل داریم، چگونه امکان خواهد داشت که انتظارات خود را برای آینده افزایش دهیم؟ یکی از تغییرات آسان و بسیار موثر این است که جملات تاکیدی مثبت را در الگوهای فکری خود اعمال کنید. سپس، وقتی به خود شک دارید، سعی کنید آن فکر را به چالش بکشید.

هر روز به خود یادآوری کنید که چرا به خود افتخار می کنید و چقدر پیشرفت کرده اید. به دستاوردهای خود و تمام افرادی که به شما اهمیت می دهند فکر کنید. جملات تاکیدی مثبت پیام های مهربانی و مثبتی است که به خودمان می دهیم. به عنوان مثال، اگر فکر شما این است که "من دو ماه است که بیکار هستم و هرگز موفق نخواهم شد"، سعی کنید این فکر را به چیزی مانند "این دوره از بیکاری به من فرصتی داد تا نفسی تازه کنم و بفهمم که کسی هستم که انگیزه یافتن شغلی را دارم که به زودی از آن لذت خواهم برد.»

 

6. اعتماد به نفس پایین به این معنی است که وقتی انتقاد سازنده دریافت می کنید ناراحت می شوید

در مواجهه با انتقاد، این امری طبیعی است که هضم آن چالش برانگیز باشد، اما اگر شنیدن یک قطعه انتقاد سازنده با نیت خوب، روز شما را خراب می کند و باعث می شود ارزش خود را زیر سوال ببرید، این نشانه بزرگی از ضعف در اعتماد به نفس شما است. اتفاقا از سوی دیگر، انتقاد سازنده راهی مهم برای شناخت زمینه‌هایی است که می‌توانیم کار، خلاقیت و عادات خود را به عنوان یک فرد بهبود ببخشیم.

به طور معمول، مهم است که هنگام مواجهه با انتقاد، نحوه ارائه آن را در نظر بگیرید و به آن توجه کنید، چرا که خطی در نحوه انتقاد وجود دارد که نه تنها سازنده نیست، بلکه حتی مخرب نیز هست. اما افراد با اعتماد به نفس پایین اغلب به هر شکلی از انتقاد واکنش مشابهی نشان می دهند. برای مثال، فرض کنید رئیس‌تان مؤدبانه به شما می گوید که اگر مجموعه مهارت‌های خاصی را بیشتر به کار ببندید، ممکن است عملکرد کاری شما بهتر باشد.

اگر اعتماد به نفس پایینی دارید، ممکن است این انتقاد را حمله ای به توانایی های خود در محل کار تلقی کنید. ممکن است فکر کنید که رئیستان فکر می کند شما سخت کوش نیستید یا اینکه سبک کاری معمولی شما به اندازه کافی خوب نیست. اما در واقعیت، شما احتمالاً کارتان را عالی انجام می دهید و او فقط یک راه کوچک برای بهبود پیشنهاد کرده است.

یکی از راه های غلبه بر این مشکل این است که به خود یادآوری کنید که این فرصتی برای پیشرفت در زمینه هایی است که در آن ها اعتماد به نفس ندارید. سعی کنید لحظه ای مکث کنید و زمانی که آن شخص به شما چیزهایی می گوید که می توانید جنبه های مختلف خود را بهبود ببخشید، به اهداف او فکر کنید. بیشتر اوقات، هیچ مشکلی در توانایی ها یا شخصیت شما وجود ندارد. کسانی که از شما انتقاد سازنده می کنند، به سادگی به شما اجازه می دهند چیزی را بدانید که می توانید برای انجام کارهای شگفت انگیزتر از آنچه قبلا انجام می دادید، پیاده سازی کنید.

 

تمام نظم این جهان فقط برای تو و پیشرفت تو است. این را باور داشته باش!

 

7. اعتماد به نفس پایین به این معنی است که در پذیرش تعریف و تمجیدها مشکل دارید

برای اکثر مردم، دریافت تعریف و تمجید یک احساس عالی است. با این حال، کسی که اعتماد به نفس پایینی دارد ممکن است نداند یا مطمئن نباشد که در هنگام دریافت تحسین چگونه واکنش نشان دهد. آنها ممکن است ندانند که چگونه این تعریف را بپذیرند یا در برخی موارد کاملاً آن را انکار می کنند. این می تواند موقعیت ناخوشایندی را برای شما و شخصی که سعی دارد از شما تعریف کند ایجاد کند. این می تواند نشان دهد که شما احساس می کنید شایسته تعریف و تمجید نیستید و در باور کردن واقعی بودن طرف مقابل مشکل دارید.

بهترین کار برای رفع این مشکل این است که شروع به پذیرش تعریف و تمجیدی که از شما می شود کنید. وقتی کسی از شما تعریف و تمجید می کند، با روی باز بگویید "از تعریف شما متشکرم". این نه تنها آن شخص را خوشحال کرده و باعث می شود که رفتار شما را تحسین کند، بلکه اگر آن تمجید را بپذیرید، می تواند کمک خوبی را به تقویت و افزایش اعتماد به نفس شما کند. به عنوان مثال، اگر شخصی از لباس شما تعریف کند و شما تعریف او را با آغوش باز بپذیرید، می تواند به شما کمک کند که در مورد انتخاب های سبک های ظاهری خود احساس خوبی داشته باشید و در انتخاب لباس های مختلفی که می پسندید، مطمئن باشید.

 

خودت را باور کن! به توانایی هات ایمان داشته باش! بدون اعتماد متواضعانه اما معقول به قدرت های خود هرگز نمی توانی موفق و شاد باشی.

 

سخن پایانی در مورد برخی از علائم اعتماد به نفس پایین و چگونگی رفع آن

اکنون فقط چند علامت را شناختید که ممکن است نشان دهنده این باشد که اعتماد به نفس پایینی دارید و می دانید که چگونه شروع به رفع آن کرده و بر روی افزایش و تقویت اعتماد به نفس خود کار کنید! اما راه های بسیار زیاد دیگری نیز برای احساس بهتر در مورد خودتان وجود دارد. ادامه کار بر روی اعتماد به نفس به عنوان بخشی از روال روزانه شما می تواند راهی فوق العاده برای احساس بهتر در مورد خودتان، رفتار صمیمانه تر و دنبال کردن آنچه بیشتر دوست دارید باشد. کار بر روی خودتان را شروع کنید و صبور باشید. اجازه ندهید اعتماد به نفس پایین، شما را از رسیدن به اهداف و آرزوهایتان باز دارد.

 

 

 

منبع

اشتراک گذاری این مطلب
نظرات شما :
کد امنیتی
مطالب و مقالات دنیای موسیقی درمانی
راهکارهایی برای بالا بردن کیفیت زندگی
برای خرید سریع این محصول شماره همراه خود را وارد کنید :
برای دانلود این پادکست و دسترسی آنلاین به همه پادکست‌ها عضو دنیای موسیقی درمانی شوید و اگر عضو هستید وارد حساب کاربری خود شوید