آیا می دانستید که در واقع چهار نوع مختلف شخصیت درونگرا وجود دارد؟
مدتی است که شخصیت درونگرا مورد سوء تفاهم قرار گرفته است. اما از زمانی که دانشمندان بیشتر به درون گرایی علاقه مند شده اند، اطلاعات دقیق تری در مورد افراد درون گرا ظاهر شده است.
وقتی مردم به یک درونگرا فکر می کنند، معمولاً به شخصی فکر می کنند که مهارت های اجتماعی ندارد، مردم را دوست ندارد و رفتاری خودمحور و سرد دارد. با این حال، محققان شروع به از بین بردن کلیشه ها و ترسیم تصویر واضح تری از تیپ شخصیتی درونگرا کرده اند. از آنجایی که در چند سال گذشته موضوع درونگرایی بیشتر به جریان افتاده است، روانشناس "جاناتان چیک" متوجه شد که او و همکارانش درونگرایی را کاملاً متفاوت از بسیاری از مردم تعریف می کنند.
چیک، استاد روانشناسی در کالج ولزلی، میگوید:
"وقتی از شخصی در خیابان نظرسنجی میکنید و از او میخواهید که درونگرایی را تعریف کند، آنچه به عنوان ویژگیهای اولیه ظاهر میشود... چیزهایی مانند متفکر یا دروننگر است."
مطالعاتی که شخصیت درونگرا را بررسی می کند
با این حال، طبق مطالعات علمی، این کلمات به درستی یک درونگرا را توصیف نمی کنند. اگر عمیقتر به روانشناسی تیپهای شخصیتی نگاه کنید، معمولاً اطلاعات بیشتری در مورد اینکه درونگرایی واقعا چیست خواهید یافت. سطح شور و اشتیاق و ابراز وجود فرد، معمولاً می تواند درون گرا یا برونگرا بودن او را ظاهر کند، اما موضوع هنوز بسیار پیچیده تر از این ها است.
در اوایل دهه 1980، مطالعه ای تفاوت های بین تعریف علمی و عقلی از درونگرایی را برجسته کرد، که به دانشمندان نشان داد که هنوز باید کار زیادی در روانشناسی شخصیت انجام شود. همانطور که چیک و همکارانش، دانشجویان فارغ التحصیل جنیفر گرایمز و کورتنی براون، این موضوع را بیشتر مطالعه می کردند، متوجه شدند که بسیاری از افراد، از جمله درونگراهایی که با آنها مصاحبه می کردند، نظرات بسیار متفاوتی در مورد معنای درونگرا بودن داشتند.
آنها متوجه شدند که تعریف افراد درونگرا با یک یا دو ویژگی تنگ نظرانه و محدود کننده همراه است. بنابراین تیم محققان اکنون معتقدند که چهار نوع مختلف درونگرایی وجود دارد: اجتماعی، متفکر، مضطرب و محدود. به یاد داشته باشید که بسیاری از افراد درونگرا در بیش از یکی از این دسته بندی ها قرار می گیرند.
چیک، مدل خود را از حرف اول انواع مختلف درونگراها نامگذاری کرد: STAR. او با بررسی 500 بزرگسال 18 تا 70 ساله به این نتیجه رسید و از آنها سؤالاتی در مورد اینکه چقدر از وقت خود را در در خلوت میگذرانند و چند وقت یکبار به رویاپردازی گرایش دارند، به این نتیجه رسید. تنها جنبه مشترک انواع زیر، تمایل به چرخش به سمت درون به جای بیرون است. اما به غیر از این، می توانید ببینید که درونگرایی بسیار پیچیده تر است.
همچنین بخوانید: 5 نشانه اینکه احساسات خود را تحت کنترل دارید
چهار تیپ مختلف شخصیتی درونگراها:
تیپ درونگرای اجتماعی:
درونگراهای اجتماعی معاشرت در گروه های کوچک را به گروه های بزرگ ترجیح می دهند و این مسئله ای است که با باورهای بیشتر مردم در مورد درون گراها مطابقت دارد. گاهی اوقات این افراد درونگرا اصلاً نمی خواهند معاشرت کنند. در عوض، آنها ترجیح می دهند به جای اینکه در هر گروهی وقت خود را بگذرانند، تنها باشند. این امر به ویژه برای کسانی که در درونگرایی اجتماعی امتیاز بالایی دارند صادق است.
به گفته چیک: "آنها ترجیح می دهند با کتاب یا رایانه در خانه بمانند، یا در جمع های کوچک با دوستان نزدیک شرکت کنند، نه شرکت در مهمانی های بزرگ با افراد غریبه."
با این حال، این با خجالتی بودن متفاوت است، زیرا این نوع افراد درونگرا هم از تنهایی و هم از گروه های کوچک دوستان و آشنایان، بدون احساس اضطراب در مورد معاشرت لذت می برند.
تیپ درونگرای متفکر:
یک درونگرای متفکر، از نظر ذهنی برای معاشرت در رویدادهای مختلف، اجتماعی نیست، اما در کنار دیگران هم احساس ناخوشایندی ندارد. با این حال، آنها دارای چندین ویژگی دیگر هم هستند که معمولاً به یک درونگرا مرتبط میشوند. آنها سطح بالایی از درون نگری، خود اندیشی و تفکر را داشته و معمولاً تخیل گسترده ای دارند.
چیک می گوید: "این افراد می توانید در یک دنیای فانتزی درونی گم شوند. اما این به روشی عصبی نیست، به روشی تخیلی و خلاقانه است."
تیپ درونگرای مضطرب:
یک درونگرای مضطرب بیشتر وقت خود را تنها می گذراند. دلیل آن هم این است که آنها از نظر اجتماعی در کنار دیگران و به خصوص در گروه های بزرگ احساس ناخوشایندی دارند. این به شدت با افراد درونگرای اجتماعی که ترجیح می دهند وقت خود را تنها بگذرانند اما در کنار دیگران احساس ناراحتی نمی کنند متفاوت است. یک درون گرا مضطرب به مهارت های اجتماعی خود اعتقاد چندانی ندارد و به راحتی خجالت زده می شود. با این حال، این نوع از درونگراها وقتی زمانی را در تنهایی می گذرانند هم، احساس آرامش نمی کنند. در عوض، آنها بارها افکار خود را بررسی می کنند و به چیزهایی که به بدترین سناریو تبدیل شده یا می توانند تبدیل شوند، متمرکز می شوند.
تیپ درونگرای مهار شده:
در نهایت، تیپ مهار شده را میتوان در یک شخصیت درونگرا توصیف کرد. این نوع از درونگرایی برای پردازش محیط اطراف خود به زمان بیشتری نیاز دارد. آنها همچنین زمان زیادی را صرف فکر کردن در مورد کلمات خود قبل از صحبت می کنند. آنها نسبت به سایر انواع درونگراها کندتر هستند. همچنین، آنها تحت تاثیر سرعت سریع دنیای اطراف خود، احساس عجله کردن نمی کنند.
سخن پایانی در مورد تیپ های شخصیتی درونگرا
اگرچه ایدههای چیک در مورد چهار نوع درونگرایی بهطور گسترده مورد آزمایش و مطالعه قرار نگرفته، اما همچنان در را برای بحثی روشنتر درباره معنای درونگرا بودن باز کرده. چیک به خودی خود نمی خواهد تعریف عمومی درونگرایی را تغییر دهد. در عوض، او فقط میخواهد بر آن تعریف استوار شده و به درونگراها اجازه دهد رفتار خود را بیشتر درک کنند.
و در نهایت چیک می گوید:
"بسیاری از مردم، تنها با برچسب درونگرایی که توسط فرهنگ یا روانشناسان استفاده می شود، شناسایی یا درک نمی شوند. این اصلا روش خوبی برای درک این شخصیت نیست. درست است، کمی کمک می کند، اما شما را خیلی دور نمی برد. این بیشتر مثل یک شروع است."